Şimdi Ara

Mutfağa duy bağlama (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elektrik konularından anlamıyorum. mutfağa duy bağlayacağım fakat duydaki iki kabloyu mutfaktaki 4 kablodan hangisine

bağlayacağımı bulamadım. birkaç kombinasyon denedim sonuç alamadım. yardımcı olabilir misiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mutfağa Duy Bağlama Kılavuzu

Mutfak aydınlatmasını kurmak veya mevcut tesisatı onarmak istiyorsan, duy bağlama işlemini doğru bir şekilde gerçekleştirmen çok önemlidir. Bu kılavuz, mutfakta duy bağlama konusunda adım adım talimatlar sağlayarak güvenli ve verimli bir şekilde bu işlemi tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Gerekli Malzemeler:

• Duy
    • Kablo
    • Elektrik bandı
    • Vidalı tornavida

Adım 1: Güvenliği Sağlama

Herhangi bir elektrik işi yapmadan önce ana şalteri kapatarak elektrik akımını kes.

Adım 2: Duy Bağlantı Şemasını Anlama

Duylar genellikle iki veya üç kablo bağlantısı ile gelir. İki kablolu duy bağlantısında, bir kablo faz iletkenine (genellikle siyah veya kırmızı), diğeri ise nötr iletkenine (genellikle beyaz) bağlanır. Üç kablolu duy bağlantısında ise üçüncü kablo topraklama iletkenidir (genellikle yeşil veya çıplak bakır).

Adım 3: Kabloyu Bağlama

Faz iletkenini duy üzerindeki "L" veya "P" işaretli terminale bağla. Nötr iletkeni "N" işaretli terminale bağla. Eğer üç kablolu bir duy kullanıyorsan, topraklama iletkenini "E" işaretli terminale bağla.

Adım 4: Bağlantıları İzole Etme

Her bir bağlantıyı elektrik bandıyla sıkıca sararak yalıt. Gevşek bağlantılar tehlikeli olabilir.

Adım 5: Duy Nasıl Takılır

Duyu montaj kutusu veya tavan bağlantısına vidala. Duy, kabloların gerilmemesini sağlayacak şekilde güvenli bir şekilde takılmalıdır.

Adım 6: Gücü Geri Ver

Tüm bağlantılar tamamlandıktan sonra ana şalteri tekrar açarak gücü geri ver.

Önemli Notlar:

• Elektrik işlerinden emin değilsen, kalifiye bir elektrikçiye başvur.
    • Yalnızca ilgili güvenlik önlemlerini alarak elektrik işleri yap.
    • Eski veya hasarlı kabloları asla kullanma.
    • Her zaman yerel elektrik yönetmeliklerine uy.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • genelde kahverengi ve mavi oluyor ama tesisati yapan elektrikci nasil yapmis bilemem..kontrol kalemi ile ilk once fazi bulun sonra notr u deneyerek bulabilirsin..tabi bunu enerji yokken yapip dene :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam adım adım yapacaklarımı bir yazabilir misiniz :)

kontrol kaleminde elektrik varken hangilerine dokunduracağım.
  • Daha önce sorulmuştu;

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=119833823&p=1&anchorToGo=119833823#119833823

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut hocam o soruyla aynı değil benim sorum. benim duyda iki tane kablo var tavanda 4 tane kablo var.

resimlere bakarsanız görebilirsiniz

nasıl yapabilirim bu durumda
  • kahverengiler ve maviler ortak olmasi icin cekilmis..iclerinden birinde elektrik var..digerleri baska bir yere atlama yapilmak icin cekilmis ornegin balkon falan varsa oranin lambasi icin cekilmis siz asil elektrigi tani fazi kahvelerin birinde kesin bulursunuz..sonra mavilerle tek tek deneyip notru bulacaksiniz..kirmizida anahtar cifli ise avize baglamaniz icin yedek cekilmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

kahverengiler ve maviler ortak olmasi icin cekilmis..iclerinden birinde elektrik var..digerleri baska bir yere atlama yapilmak icin cekilmis ornegin balkon falan varsa oranin lambasi icin cekilmis siz asil elektrigi tani fazi kahvelerin birinde kesin bulursunuz..sonra mavilerle tek tek deneyip notru bulacaksiniz..kirmizida anahtar cifli ise avize baglamaniz icin yedek cekilmis.

( aman dikkat elektrik kendini tanımayanı tanımaz ve acımaz) ayrıca kontrol kaleminin faal olup olmadığından emin olmanın hayati önemi var.En sağlamı sigortayı attırıp çalışın. kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 15 Eylül 2016; 11:13:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prizi Sigortaya Bağlama Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kırmızı kabloyu kes!!

Şaka yaptım:) büyük ihtimal bitişik olan siyahlar ve Maviler balkon lambasına giriyor olabilir. Mutfak lambasını ise yine Maviler ve kırmızı arasına bağlamak gerekiyor deneyip sonucu yazarsan sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standartuye S kullanıcısına yanıt
    Mutfak lambasının açma kapama anahtarı kaç tuşlu,,,
    bunu diğer ustalara soruyorum; balkon lambası vs, diğer lambaların bağlantısı, buat üzerinden çekilmezmi,,, neden teeee ortadaki mutfak lambasından dolanıyor...

Kontrol kaleminizin çalışıp çalışmadığını kontrol edin,,, avcunuzun içi ile değil, parmaklarınızın ucu ile tutun (elektrik çarptığı anda >Allah korusun< kaslar kasılduğı için elimiz kapanırmış..
    Dikkatlice kontrol kalemini kablolara deyirin, anahtarı açınca kontrolkalemine ışık veren, kapatınca sönen,, kabloları not edin... ikitane varsa, birisini iptal edin,, diğerine duyun bir kablosunu bağlayın.
    anahtarı açsanızda açmasanızda kontrol kalemine ışık vermeyen kabloyu dığer kabloya bağlayın (duyun kablosu) ve sonucu gözlemleyin, lamba yanmazsa, diğer pasif olan kabloya bağlayın,,
    öneri; yapılması önerilmez... yetkili kişilerce müdahale edilmesi güvenlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 17 Eylül 2016; 19:43:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.