Şimdi Ara

Evdeki sıva altı anten kabloları hakkında yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir eve taşındık evin sahibine ulaşamıyorum. Çatıda çanak anten gördüğüm kadarıyla yok. Duvarlarda anten prizleri var (tv sonlu) önceden adam kendisi oturuyormus son 5 yıldır kiraya veriyor ben yeni girdim 3 kiracı değişmiş prizleri söktüm içlerinden kablo geçiyor ama bu kabloların nerede topladığını veya nereye çekildiğini bilmiyorum. Ev müstakil, f konnektörlü prizler, çanak anten ve lnb aldım ancak bu prizlerin ucunun nerede olduğunu öğrenemedim. Karşıdaki evden bizim çatının 2/3'ü görünüyor oradan baktığım kadarıyla kabloların ucunu çatımda göremedim. Evimin içinde merdiven var ama girişi çok dar ve yükseklik korkum var.

    Şimdi başıma geleceği biliyorum bir uyducu çağıracağım ve eleman çatıya çıkmak istemeyecek, daha fazla kablo çekebilmek için abi boşver sen bunu çatıya değil gel üst katın balkonuna çekelim biz oradan kullan vs. bunları yaşamak istemiyorum. (lütfen kimse alınmasın :D :).

    Ben evimdeki prizler vasıtasıyla çatıma bir çanak anten bağlayıp duvardaki prizlerimden görüntü almak istiyorum. Bu duvarlarımdaki prizlerin sonları nerededir bunu anlamanın bir yolu var mı veya kimi çağırmam gerek bilmiyorum. Yardımcı olabilecek bilgisi olanv arsa paylaşırsa sevinirim.

    İzmir'de oturuyorum.







  • Çatıda yoksa kablolu tv bağlamak için apartmanın panosunda bir yerde toplanıyodur. Çatıya çıkıldığında hiç kablo ucu yoksa antenci aynen dediği şekil kablo çekicek demektir. İstersen çatıya da çeker, bizim buralarda çatıya çıkmam diyen olmaz.
  • Hocam prizlerde zaten bağlı olmasın tv hattı? Denemek lazım. Eğer prizlere yanlış bağlantı yapıldı şüpheniz varsa ilk önce ölçebilirsiniz uçlarını.
    Çatıdan korkmayın. İlle de korkacaksanız emniyet kemeriyle çıkın. Ama yağmursuz olsun hatta hava da nemsiz olsun ki kaygan olmasın çatı. Özellikle sac çatıysa, kesinlikle yağmurlu ve ya sisli/nemli havada çıkmayın.

    ek: çatıda emniyet kemeri vb kullanamayacak kişiler için aklıma; minik sivri uçlu kazma tipi bir alet geldi.Keser değil de ucu sivri, mızrak gibi. Eğer çatıda düşer de sürüklenirse -ki hep yüzüstü düşlülür- aleti derhal çatıya saplar. Eğer sac çatıysa hemen sacı deler saplanır. Kiremitse, kiremiti kırar ve alttaki tahta ve ya sonraki kiremite takılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 20 Kasım 2019; 19:51:0 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Bizim ev müstakil ama site içinde belki toplandığı bir yer vardır araştıracağım. Üç katlı bir ev 4 tane prizimizde bu giriş var. Benim yapmak istediğim şey evin içinde kablo olmasın o prizlerden direk ekranlarıma kablo ile bağlayayım istiyorum. Bir tane uyducu arkadaş telefonda çıkarım bakar yaparım diyip gelince ben çatıya çıkmıyorum böyle böyle yapalım dediği için söyledim.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    İhtimal vermiyorum ama yarın prizler tv sonlu olduğu için bir dönüştürücü alıp deneyeceğim. Çatıdan korkuyorum ama mecbur yapacağım artık. Tek yaşadığım için korkuyorum açıkçası düşersem kaldıranım olmaz :))
  • BlackStar13 B kullanıcısına yanıt
    Tedbir kadar güvenlik kadar iç rahatlatıcı birşey var mı?
    Allah'ın ismiyle kendinize gelin, sonra emniyet kemeri, halat vb her türlü donanımınızı almadan asla çıkmayın. tv için asla çıkmayın. Bu konuda hele ki sizin gibi heyecanlanmış birisinde asla güvenlik sarkıtılamaz!!!
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim çatıya çıkmama gerek kalmadı elektrik sayacının oraya elektrik kablolarının altına vermişler ucunu aradım buldum kendim umarım sağlamdır kablo, çatıya uydu kurdurup oraya kablo çektirmek gerek sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackStar13 -- 21 Kasım 2019; 1:45:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.