Şimdi Ara

Mühendislik yazacaklar dikkat (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
14
Favori
8.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam fıkırlerınıze baya guvenırım.Gecen sene 48k ile gıtmemıstım muhendıslıge bu sene 20k fızyoterapi düsünüyorum siz ne dersınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Nicotinell

ben büyük şehirlerde yazılım yada bilgisayar mühendisliği istiyordum sıralamam yetmiyor büyük şehirlere 93bin gibi bi sıralamam var manisa celal bayar üni yazılım müh tutuyor ama gidip gitmemek arasında kararsız kaldım devlette 3 tane yerde var zaten biri elazığ biri manisa diğeri de trabzonda 3 devlet üniversitesine de puanım yetiyor ama istanbul ankara gibi büyük şehirlerdeki vakfı üniversiteleri %100 burslu olarak istiyordum seneye kalsam mı? bir abi tavsiyesi verir misiniz

Orijinalden alıntı: DaRKSiDeRS55

hocam itü endüstri hakkına ne dusunuyorsun ?

Kardeşim İTÜ Endüstri mezunu. Kendisi ve sınıfındakiler mezun olana kadar çeşitli firmalarda çalıştılar, mezun olunca da çalışmak isteyecekleri güzel firmalara mülakata gittiler sadece. Kötü firmalarla işleri olmadı. Yani iş seçtiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok cahilsin keşke ölsen. türkiyede 2 milyon insan bu sınava giriyor sadece ilk 15 bindekiler mi evine ekmek götürüyor saınıyorsun. 15k sınırında itü makine (12k) iti kont oto(15k) ytü endüstri(15k) bu bölümler türkiyede iş bulan en kötü mühendisler mi yani?

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Reputable Universities diye bir kavram var. İtibarlı üniversiteler. Kariyer.net sitesinde iş ilanlarında yazar. Buralardan mezun olanlar işe girişte bir adım önde oluyorlar. Bu okullar, ODTÜ İTÜ Boğaziçi Bilkent Koç ve Sabancı.

İlk 15.000'e girip tıp puanı alırsanız sakın düşük üniversite yazmayın. Benden size bir abi tavsiyesi. İcabında istediğiniz bölüm olmasın ama mutlaka bu okullardan birine gidin

ya kusura bakma da senin gözünü para kör etmiş istediğiniz bölüm olmasın ne demek insanların hayatını mahvedeceksin senin gibiler yüzünden doktorlar bu halde çoğu sadece paraya bakıyor insanlara yardım etmek ikinci planda onlar için herkes istediği bölüme gitmeli

Orijinalden alıntı: kovaladımsevdiğimi

kuzeninin tıp okuduğuna emin misin sen? şuanda devlette doktor açığı var hiç mi haberleri takip etmiyorsun allah aşkına? acilde doktor yok diye millet çayır çayır bağırıp isyan ediyor. doktor bulunamıyor atamak için sen sınav falan ahah komedi ya cahil cahil yorumlar yapmayın

ya kardeşim asıl sen cahil cahil konuşma millet tusa boşuna çalışıyor o zaman
    "Zaman beni haklı çıkarttığında hala yaşıyor olmak istiyorum."
  • Bu Adam ne ayak çözemedim beyler, şimdi gelmiş burada insanların hakkına girip yalan yanlış bilgilendirme yapıyor ve insanları sevdikleri meslekten vazgeçirmeye çalışıyor ve bence artniyetli, şimdi gelelim iddaalarına;

1.''iyi okuldan mezun olmazsan iyi bir firmada işe başlayıp tecrübe edinemezsin ve yerinde sayarsın '' gir kariyer.net'e mühendis ilanlarında aranan özelliklere bak ''odtü-itü-boun mezunu olsun'' diye hiç bir istek var mı ? yok ne var peki alanında en az 3-5-8 (pozisyona göre) tecrübeli mühendis der, tecrübesiz bir mühendis işe alınırken okulun yanında dil bilmek(iyi derecede), program bilmek, iş görüşmesinde ki tavrın ve dış görünüşün bile önemlidir bunlara bakar öyle karar verir sen bir faktörde (okul kalitesi) geridesin diye işi alamadın anlamına gelemez,

2.''15.000'in altındakiler yazmasın bile'' bu taban puanları oluşturan öğrenciler lise mezunu sınavdan daha yeni çıkmış kişiler şimdi bu arkadaşlar (bende dahil) tercih yaparken neleri göz önüne alıyoruz;İstediğim bölüm, Havalı okul (puanı yüksek diye) ve Evime Yakın diye genel anlamda bunlar şimdi bu kriterlere göre belli bir sıralama oldu ama bu kalite sıralaması değil arkadaşlar bu öğrenci tercihlerinin sıralaması kalite sıralaması için bazı (TR'de sadece ODTÜ)Üniversiteler bünyesindeki profesörler araştırma yapıyor (hoca başına düşen öğrenci-lab sayısı-akademisyen atıf sayısı vs.) ona göre sıralıyor
    tr.urapcenter.org
    ÜNİVERSİTELERİN ALANLARA GÖRE SIRALAMASI
    http://tr.urapcenter.org/2015_alan_siralamasi/field.html
    Listeye bak birde taban puanlara bak ERCİYES-KATÜ-FIRAT-ATATÜRK Mühendislikte düşük puanları olmasına rağmen kalite anlamında öndeler yani özetle bu 15.000 olayı tamamen yalan. ve herşey sende bitiyor

3.''Bir mühendis yaşlanınca değeri azalmaya başlar. Emekliliğiniz risk altında mühendislik yazarsanız. Doktorluk da ise ömür boyu iş garantisi var.'' demişsin bu arkadaş'a artniyetli demiştim ve nereden anladım ? bakın Başlıkta ''mühendislik yazacaklar dikkat '' diyor sonra mühendislik risk altında doktorluk ise ömür boyu yani sizleri tıpa çekmeye çalışıyor ki kendisi önünü açsın klasik ama efektif akıl çelme lafları... gelelim olaya, mühendis ancak alzheimer olursa dediğin olur, mühendis ne kadar tecrübeliyse o kadar yüksek pozisyonda çalışır o kadar yüksek maaşla çalışır, tıp doktoru ise hakeza öyledir, ancak tecrübesi maaşına yansımaz (özel hastanede nam salmış bir doktor değilse tabi)...bir mühendis 66 yaşında odtü inşaat mezunu ben konuşmayayım fazla siz ufaktan bi göz atın adamın yaşamına, işine 42 yıllık tecrübesi olan bir mühendis yazılarını okuyun siz karar verin siz bakın (kafanıza takılanı soradabilirsiniz aynı gün cevaplıyor)https://bpakman.wordpress.com/tag/bulent-pakman/

4.''Devlette 3000 TL maaş alıyorsunuz mühendis olarak'' yalan devlette başlangıç 3.400 dür 25 yıl çalışmış olunca son kademeden 3.700 alırsın ayrıca agi ve çocuk yardımı arazi parası dil parası vs. eklerle 3500-4000 arası diyebiliriz ki bu sıradan mühendisler için eğer kamuda ilerlerseniz müfettiş yardımcılığı, müfettiş gibi vs. 5000-6000 seviyesine gelirsiniz

5.''Şu anda bir mühendisin devlet memuru olması çok zorlaştı'' evet zorlaştı ama hangi alan için ? sen ee okursan kamuda alımı yok gibi neredeyse ama Harita-İnşaat okursan çokta rahat atanırsın alanına göre değişen bir şeyi tüm alana nasıl mal edebiliyorsun ?

6.''Devlete ataması bol olan öğretmenlikler daha avantajlı mühendisliğe göre bence. Sıralamanız 100.000 falansa mühendislik yerine hemşirelik veya 2 yıllık sağlık düşünebilirsiniz. '' Yine müh. gömme çabaları... şimdi sıralaması 100 binin aşağısında olan öğrencilerin genel profiline bakarsan geldikleri gibi gidecek olan tiplerdir yani ortalama seviyedeler (TR Geneli için) ama mühendisler arasında düşük seviyede kalmışlar kalacaklar kalıyorlar yani geneli böyle ama sen 100.000 desin diye kötü mühendis olacaksın diye birşey yok senin 100.000 de olmanın sebebi türkçeyi meslek hayatında işine yaramayacak karmaşık sayıları çözemediğin içindir.. yani bu sınav mühendislik kabiliyeti falan ölçmüyor bu sınavın tek ölçtüğü şey AZİM - GAYRET. ki bu da öyle bir jokerdirki hangi sektördeki adama verirsen ver başarılı olur yani kısaca arkadaşım kendine güveniyorsan çalışacağım farkımı koyacam diyorsan git sevdiğin mühendisliği yaz... sıralamam iyi geldi öğretmenlikle harcamayayım diye mühendislik yazacaksan da yazma çünkü ağır bir bölüm..

7. Olarak gelelim maaş konusuna arkadaşlar, ben özellikle inşaat mühendisliğindeki maaşları paylaşacam ama diğer bölümlerinde hemen hemen benzer olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi diğer müh.lerde geniş çaplı bir bilgim yok
    Şimdi İnşaat Mühendisliğinde maaşlar pozisyona göre değişiyor sizi pozisyon olarak yükseltecek olanda tecrübeniz ama ne kadar tecrübe nasıl yani ? mesela iki mühendis olsun A mühendisimiz 2 senede 100 bilgi/pratik çözüm yöntemi öğrensin olayı kapsın, B mühendisimiz 5 senede 100 bilgi/pratik çözüm yöntemi öğrensin bu durumda A mühendisinın maaşı daha çabuk yükselir yani olay sizde ne kadar çabuk olayı kaparsanız o kadar çabuk yükselirsiniz (çok klasik bir gerçektir arkadaşlar)

Maaşlara gelelim (özel sektör için);
    0-5 yıl Yurtiçi : 1500-5000tl
    0-5 yıl Yurtdışı: 1750-5000$
    5-10 yıl Yurtiçi: 4000-10000 tl
    5-10 yıl Yurtdışı: 4000-10000$
    10 yıl ve üzeri Yurtiçi : 5000-20000tl
    10 yıl ve üzeri Yurtdışı: 5000-20000$
    Çok üst düzey yöneticilerde daha yüksek maaşlarda alınabilmektedir.
    Her sektörde olduğu gibi, kendi işinin patronuysan, sektörde üst düzey amca-dayı bağlantıları varsa, durum değişebilir:) (Alıntıdır.)

İnşaat Blogu
    2015 Mimar Mühendis Maaşları | İnşaat Blogu
    http://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/2015-mimar-muhendis-maaslari.html
    Sayın Aykut Özdemir; 4 yıllık YTÜ mezunu inşaat mühendisi ve çok güzel bir web sitesi var yani işin içinden birisi..

Maaşlar – TL olarak

kamuda 2 600 (kadro derece 8/1)

özel sektörde

Yeni mezun; 1 500

5-10 yıl deneyimli; 3 000

10-20 yıl çok deneyimli; 4 000 – 9 000

Yapı denetim; 1 000 – 2 000

Şantiye şefi; 3 000 – 5 000

Şantiye şefi, şantiye başına; 1 000 (maksimum 5 şantiye)

Yurt dışı ücretleri (ABD Doları)

Proje Müdürü; müteahhitte 13 000 – 15 000, müşavirlikte: 8 000 – 10 000

Teknik ofis müdürü; müteahitte 8 000, müşavirlikte 5 000

Yeni mezun: 2 500, Afganistan’da 4 500

Maksimum ücret 15 000, Ultra ücret 30 000

Maaşlar deneyime – ihtiyaca – koşullara göre değişir. Genelde kırsal kesimde çalışanlar, kentlerde çalışanlardan, şantiyeciler büroda çalışanlardan, alt yapıcılar üst yapıcılardan daha fazla maaş alırlar. Büro şantiye farkı yaklaşık 2 katıdır. Yabancı dil gerektirmeyen ve gerektiren işlerde ücret farkı da yaklaşık 2 katıdır. ---- Arkadaşlar sayın Bülent Pakman'ın sitesinden aldım bu maaşlar 2013 yılı içinde girilmiş o zamanlar tl daha değerliydi 2015 yılına göre kıyaslamayın %10-15 daha fazla ekleyin öyle sayın zira kamuda 2.600 başlangıç imiş o zamanlar şimdi 3.400tl başlangıç varın siz düşünün-----

https://bpakman.wordpress.com/insaat/ (yazı biraz uzun ve maaşlar yazının en altında yorumların hemen üstünde )

gelelim ABD-KANADA gibi ülkelerdeki maaşlara arkadaşlar belki bu ülkerde çalışan kişilerin sayısı oldukça az ama yok değil ve maaşlar abd ve kanadada de yıllık bazda veriliyor salary.com var oraya girip civil engineer diye aratırsanız civil engineer I-II-III-IV-V olmak üzere tecrübeye göre sırasyla ilerliyor ve 62.000 Dolardan başlayıp 112.000 dolara kadar gidiyor... bu arada diğer mühendislerde en az inşaat kadar yüksek maaş alıyorlar abd-kanada da şimdi oralara gitmek çalışmak çok zor gibi geliyor ama elbette kolay demiyorum ama imkansızda değil şimdi bloğunu paylaşaacağım arkadaş 2005 kocaeli üni mezunu ve şuanda abd de çalışıyor ve en az 75-80 bin dolar yıllık kazanıyor. alın buyrun siz kendiniz gezin arkadaşın bloğunu..

arkadaşlar ben size kaynakları verdim kendim kafamdan atmıyorum bunları siz yinede en iyi şekilde araştırın ve önce sevdiğiniz işi seçin ve sonra yılmayın gidin okuyun hayatta çok para kazanmaktan önemli olan şeylerde var SEVDİĞİN İŞİ yapmakta bunlardan birisi.....

Yaklaşık 1.5 sene önce yine aynı kişinin saçmalıklarına Dark23 isimli arkadaş çok güzel cevap yazmış

http://i.hizliresim.com/YBXWb2.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParmağınıSehbayaVuranAdam -- 4 Temmuz 2015; 5:19:16 >

• Hocam bende şu anda Gazi EE istiyorum. Siz de oradan mezun olmuşsunuz. Acaba üniversiteden dolayı bir pişmanlığınız var mı? Yani işverenler Gazi EE mezunlarına nasıl bakıyor?
  • bende eee'yim..

Kendi işimi yapmıyorum. Çünkü para vermiyorlar.. Bu şekilde çalıştığımdan zaten eee olarak iyice paslandım.. Başkada iş yapamam artık..

İşlek yerdeyse 10-15 bin para bırakıyor. Boşverin mühendisliği filan, tekelci olun.
  • ben eczacılık okuyorumda ne oluyor hocam :) aklım olsa ozaman yıldız teknik elektrik elk. giderdim en azınan her fabrikanın en az 1 mühendis çalıştırma zorunluğu var ben ise karambole okuyorum şu anlık
  • adamın varsa istersen karstan mezun ol

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.