Şimdi Ara

Mühendislik yazacaklar dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
14
Favori
8.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 10 Ekim 2015; 16:01:51 >

• kendim için sormuyorum,burda eem isteyen arkadaşlar için soruyorum
    maaşınız ne kadar?
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 10 Ekim 2015; 16:02:18 >
  • Hocam peki odtü kuzey kıbrıs kampüsü ankara ile aynı muameleyi görür mü özel sektörde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 56k muhendislik tercih etmeliyim??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iç anadolu veya doğuda inşaat mühendisliği okumayı önerir misiniz?
  • Abi ben bu stresi 1 sene daha cekemem.Ben yazilim mhndsligi dusunuyom bilgisayar muhendisliginde arrisi var mi is ve maas olarak?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ilk 20k mühendislik yazacaklar
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi bu sene siralamalar cekwcek diyolarda ben 45 50 k olan bolumleri yazsam en sona kendi siramdakileri yazsam nasil olur?

• Siz nerden mezun oldunuz? Ve yaşınız kaç?
  • Benim hedefim odtü bilgisayardı ama lysde emeğimin hakkını alamadım 5 k dan 15 k ya dustum hacettepe bilg yazmalımıyım,mezuna kalıp odtu beklemektense 1 sene daha fazla tecrübe iyi değilmidir

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Düşük puan dediniz de tıbbın puanlari bayagi yüksek

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    kocaeeli elektrik mühendisliği nasıldır
  • mf4 te 42k yım marmara makine mühendisliği yazmayı düşünüyorum (teknoloji fakültesi) bizimkiler iş bulamazsın diye söyleniyorlar sizce iyi bir tercih olur mu?
  • Klasik
  • Hocam benim mf4 6k mf3 7k herkes tıp diyor ama ben bu zamana kadar hep müh. istedim.Sen olsan ne yapardın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Mühendislik fakülteleri piyasa ihtiyacının 5-6 katı mezun veriyor. Bu da özel sektörde maaşların düşmesine veya işsizliğe sebep oluyor. İlk 15.000'in altındaki mühendislikler risk altında.

Kendini geliştirirsen okul önemsiz efsanesine de inanmayın. Kendine geliştirmek bilgisayar kursuna gitmek veya dil öğrenmekle olmaz. Kendini geliştirmek için teknik iş tecrübesi edinmeniz lazım en az 3 yıl. Bunun için de sizi yetiştirecek iyi bir firma bulmanız lazım yeni mezunken. Kötü okuldan mezun olursanız, iş tecrübesi kazanacağınız iyi bir iş bulmanız zor olacağı için kariyeriniz başlamadan bitebilir.

Kastettiğim şey ilk 15.000'in altı iş bulamaz değil. Risk var. Onu demek istiyorum. İlk 15.000'e giremeyip sıradan okul bitiren ve iyi iş bulan insanlar var. Sürünen de var.

Diğer bir husus, odtü mezunu bile olsanız belli bir yaştan sonra özel sektörde tutunmanız zor. Emeklilik yaşı 60 türkiye'de ve kademeli olarak 65'e çıkartılacak. Bir mühendis yaşlanınca değeri azalmaya başlar. Emekliliğiniz risk altında mühendislik yazarsanız. Doktorluk da ise ömür boyu iş garantisi var.

Son bir husus, devlet memurluğu meselesi. Devlet en çok polis imam doktor hemşire ve öğretmen alıyor. Mühendis alımları az. Devlette 3000 TL maaş alıyorsunuz mühendis olarak, türkiye şartlarında fena sayılmaz, ama en önemli avantajı iş güvencesi olması. Şu anda bir mühendisin devlet memuru olması çok zorlaştı çünkü özel sektörde mühendislerin bir çoğu süründüğü için herkes KPSS'ye abandı.

Devlete ataması bol olan öğretmenlikler daha avantajlı mühendisliğe göre bence. Sıralamanız 100.000 falansa mühendislik yerine hemşirelik veya 2 yıllık sağlık düşünebilirsiniz.

Olayın vehametini size şöyle açıklayayım. Şu anda o kadar mühendis fazlası var ki, önünüzdeki 10 sene mühendislik fakülteleri hiç mezun vermese bile olur. Hali hazırdaki mühendisler Türkiye'ye yeter.

Ben kamuda çalışan bir Elektrik-Elektronik mühendisiyim ve bu mesleği seçtiğim için pişmanım. Şimdiki aklım olsa tıp fakültesi yazardım. Bu kadar emek verip de bu kadar az getirisi olan bir meslek seçmekle hata etmişim.

Benim Sıralama 628 boun pc yazmayı düşünüyorum ne diyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

memurlar net forumuna üye olarak oradaki kişilere meslekler hakkında soru sorabilirsiniz. Büyük bir bilgi kaynağı. Mühendislikle alakalı konular da var. Mesela bir tanesi.

http://forum.memurlar.net/konu/1217740/

Hocam bu ne yahu eskiden beri hayalim benim makine mühendisliği ama yazıları okudukça soğuyorum ciddi ciddi

• Bence biraz abartilmis ne udugu belli olmayan universiteden mezun olmus hic bir sey yapmamis calismamis adamlar hep ornek gosteriliyor mesela bende secim yaparken bir suru insan bilgisayar muhendisliginde is bulamiyor benim tanidigim suam markette calisiyor diyorlar adam nerden mezun olmus diyorsun karabuk diyor iyi universitelerden mezun olmus kimseden duymadim ben is bulamiyorum markette calisiyorum diye

• hocam cok iyi demissinizde siralamam 110k sakayra yada kutahya bilgi. muhendialigini istiyrdum yani simdi ben buralari okursam aciktami kalacam hemsireligide bne istemiyorum sizce ne yapmaliyim baska onerdiginiz meslek varmi yoksa hemsirelikmi

• Nicotinell abimizin sözünü dinleyin bence.Adamın tecrübesi var ve piyasayı bilen biri.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.