Şimdi Ara

Mühendislik yazacaklar dikkat (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
252
Cevap
14
Favori
8.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine gelmiş yüzyılın en değişik konuşan adamı. Memurlar.netin sahibi misin nesin. 2 yıldır görüyorum forumda seni her sene tercih döneminde mühendislik yazmayın diyorsun. Kardeşim adam mühendislik istiyor tıp niye yazsın? Sırf para için yazacak, yanlış yönlendiriyorsunuz, sonra tıpı bırakıcak görücem alayınızı.
    Allah ıslah eylesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben haksızsınız demedim. Aksine haklısınız da dedim, söylediğiniz fazlalık sayıdaki mezun vb. sözleri tamamen doğru buluyorum. Sizin tecrübeleriniz bu yönde ve buna saygı duyuyorum. Ama merak etmeyin, ben de bölümümü seçerken körlemesine seçmedim, etrafımdaki aynı meslekteki yetişkinlerle konuşup, elimdeki fırsatları değerlendirebileceğim ve mutlu olabileceğim bir bölüm olmasına dikkat ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: FrkN67

Önemli olan mühendis sayısının artması değil ki nitelikli mühendis sayısı artar ise işe girmede rekabet olur.Boş gelip boş ççıkmış adamlar da sadece diplomasıyla iş versinler diye diyar diyar gezer.

Bilmiyorsun ne zaman öğreneceksiniz biliyor musunuz? Mühendislik fakültesine girice neden bu kadar dil döktüğümüzü o anlayacaksınız. Bir meslek dalında sayı ne kadar artarsa o meslek gözden o kadar düşer. Mühendislik bundan 8-10 yıl öncesinde çökmeye başladı o zmanlar durumu sadece fakültenin öğrencileri ve sektörle ilgilenen insanlar biliyordu. Şimdiyse toplumunda haberi var mühendise karşısında ileri geri konuşmalar aşağılamalar başladı. Maaşlarda bu etmenlerle birlikte asgariye kadar düştü. Yani asıl sorun mühendislik kontenlarının artışı zaten kontenjanlar bu kadar yüksek olmasa niteliksiz mühendis olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: kovaladımsevdiğimi

quote:

Orijinalden alıntı: 123456üye

Takmayın böyle tipleri.6700 sıralamam var itü-mimarlık(ingilizce) yazacağım ve çokta mutluyum unutmayın dereceye girip mühendislik yazan her insan idealisttir.Açgözlülük uğruna tıp yazıp umduğunu bulamayıp bulduğunu yiyipte mutsuz olan insan çok bunu bilin öncelikle kaldı ki öss'de dereceye girenlerin %75'i mühendislik fakültelerini tercih ediyor.Şunuda unutmamak gerekir 3bin lira alan mühendiste var 100.000'de... Burda kişilik faktörü önemli... arkadaş gibi kişiliksiz biri olursanız vay halinize,kaldı ki böyle niteliksiz mezun sınıfı bile aç kalmıyor 3-5 bin lira alabiliyor ona şükür etsinler

ek olarak:teyzem dahiliye doktorudur,kuzenlerime bile tıp yazdırmadı hepsi paşa paşa çok güzel bölümlerde okuyorlar,tıp çok vasat.Belli bir seviyeye takılmış oluyorsun.Bu arkadaşın kafasıyla yazan adam pretisyen olarak kalır yada bitiremez

Ney derece yapanların çoğu mühendislik mi yazıyor haha güldürdün velet seni Cerrahpaşa, Hacettepe, çapa, ankara bunların kontenjanlarına ve puanlarına bi bak istersen. Kontenjanları okul başı 300-400lerde bu adamlar derece yapan adamlar kaldi ki diğer tıp fakültelerinin kontenjanları da çok yüksek ve bu fakültelere giren adamların hepsi derece yapmış adamlar. Boş yapmayın..

Velet mi? Önce düzgün konuşmayı öğren karşında 19 yaşında biri var.Profiline baktım bir daha senden büyük insanlara velet diye hitap etme! O yazan ellerini,konuşan ağzını yüzünü dagıttırma bana,klavye delikanlısı eşşek seni.Bir şey bildiğin yok ailem zaten bu işin içerisinde. Varsa bildiğin konuş yoksa kapat o boş çeneni enerji israfı yaratık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123456üye -- 2 Temmuz 2015; 21:18:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ParmağınıSehbayaVuranAdam

Bu Adam ne ayak çözemedim beyler, şimdi gelmiş burada insanların hakkına girip yalan yanlış bilgilendirme yapıyorsun ve insanları sevdikleri meslekten vazgeçirmeye çalışıyorsun ve bence artniyetli, şimdi gelelim idaalarına;

1.''iyi okuldan mezun olmazsan iyi bir firmada işe başlayıp tecrübe edinemezsin ve yerinde sayarsın '' gir kariyer.net'e mühendis ilanlarında aranan özelliklere bak ''odtü-itü-boun mezunu olsun'' diye hiç bir istek var mı ? yok ne var peki alanında en az 3-5-8 (pozisyona göre) tecrübeli mühendis der, tecrübesiz bir mühendis işe alınırken okulun yanında dil bilmek(iyi derecede), program bilmek, iş görüşmesinde ki tavrın ve dış görünüşün bile önemlidir bunlara bakar öyle karar verir sen bir faktörde (okul kalitesi) geridesin diye işi alamadın anlamına gelemez,

2.''15.000'in altındakiler yazmasın bile'' bu taban puanları oluşturan öğrenciler lise mezunu sınavdan daha yeni çıkmış kişiler şimdi bu arkadaşlar (bende dahil) tercih yaparken neleri göz önüne alıyoruz;İstediğim bölüm, Havalı okul (puanı yüksek diye) ve Evime Yakın diye genel anlamda bunlar şimdi bu kriterlere göre belli bir sıralama oldu ama bu kalite sıralaması değil arkadaşlar bu öğrenci tercihlerinin sıralaması kalite sıralaması için bazı (TR'de sadece ODTÜ)Üniversiteler bünyesindeki profesörler araştırma yapıyor (hoca başına düşen öğrenci-lab sayısı-akademisyen atıf sayısı vs.) ona göre sıralıyorhttp://tr.urapcenter.org/2015_alan_siralamasi/field.html Listeye bak birde taban puanlara bak ERCİYES-KATÜ-FIRAT-ATATÜRK Mühendislikte düşük puanları olmasına rağmen kalite anlamında öndeler yani özetle bu 15.000 olayı tamamen yalan. ve herşey sende bitiyor

3.''Bir mühendis yaşlanınca değeri azalmaya başlar. Emekliliğiniz risk altında mühendislik yazarsanız. Doktorluk da ise ömür boyu iş garantisi var.'' demişsin bu arkadaş'a artniyetli demiştim ve nereden anladım ? bakın Başlıkta ''mühendislik yazacaklar dikkat '' diyor sonra mühendislik risk altında doktorluk ise ömür boyu yani sizleri tıpa çekmeye çalışıyor ki kendisi önünü açsın klasik ama efektif akıl çelme lafları... gelelim olaya, mühendis ancak alzheimer olursa dediğin olur, mühendis ne kadar tecrübeliyse o kadar yüksek pozisyonda çalışır o kadar yüksek maaşla çalışır, tıp doktoru ise hakeza öyledir, ancak tecrübesi maaşına yansımaz (özel hastanede nam salmış bir doktor değilse tabi)...bir mühendis 66 yaşında odtü inşaat mezunu ben konuşmayayım fazla siz ufaktan bi göz atın adamın yaşamına, işine 42 yıllık tecrübesi olan bir mühendis yazılarını okuyun siz karar verin siz bakın (kafanıza takılanı soradabilirsiniz aynı gün cevaplıyor)https://bpakman.wordpress.com/tag/bulent-pakman/

4.''Devlette 3000 TL maaş alıyorsunuz mühendis olarak'' yalan devlette başlangıç 3.400 dür 25 yıl çalışmış olunca son kademeden 3.700 alırsın ayrıca agi ve çocuk yardımı arazi parası dil parası vs. eklerle 3500-4000 arası diyebiliriz ki bu sıradan mühendisler için eğer kamuda ilerlerseniz müfettiş yardımcılığı, müfettiş gibi vs. 5000-6000 seviyesine gelirsiniz

5.''Şu anda bir mühendisin devlet memuru olması çok zorlaştı'' evet zorlaştı ama hangi alan için ? sen ee okursan kamuda alımı yok gibi neredeyse ama Harita-İnşaat okursan çokta rahat atanırsın alanına göre değişen bir şeyi tüm alana nasıl mal edebiliyorsun ?

6.''Devlete ataması bol olan öğretmenlikler daha avantajlı mühendisliğe göre bence. Sıralamanız 100.000 falansa mühendislik yerine hemşirelik veya 2 yıllık sağlık düşünebilirsiniz. '' Yine müh. gömme çabaları... şimdi sıralaması 100 binin aşağısında olan öğrencilerin genel profiline bakarsan geldikleri gibi gidecek olan tiplerdir yani ortalama seviyedeler (TR Geneli için) ama mühendisler arasında düşük seviyede kalmışlar kalacaklar kalıyorlar yani geneli böyle ama sen 100.000 desin diye kötü mühendis olacaksın diye birşey yok senin 100.000 de olmanın sebebi türkçeyi meslek hayatında işine yaramayacak karmaşık sayıları çözemediğin içindir.. yani bu sınav mühendislik kabiliyeti falan ölçmüyor bu sınavın tek ölçtüğü şey AZİM - GAYRET. ki bu da öyle bir jokerdirki hangi sektördeki adama verirsen ver başarılı olur yani kısaca arkadaşım kendine güveniyorsan çalışacağım farkımı koyacam diyorsan git sevdiğin mühendisliği yaz... sıralamam iyi geldi öğretmenlikle harcamayayım diye mühendislik yazacaksan da yazma çünkü ağır bir bölüm..

Hocam tecrubeli birine benziyorsunuz size danismak istedim ben buyuk bi kararsizlik icindeyim 81 binden 35 bine cektim bu yil gazide insaat ingilizce bolumu acilmis oraya mi gitsem yoksa bir sene daha mi hazirlanmaliyim ne onerirsiniz bana

• Inanilmaz ya . Şu ana kadar istediğim muhendislikti kafam karıştı diyen var . Arkadaşım istemediğin bi meslek ile mi mutlu olacaksın herkes böyle falan değil benim bir sürü doktordan zengin olan tanıdığım mühendis de var mevzu para ise . Içinizden ne geçiyorsa ne istiyorsanız onu yapın .

• yarısında okumayı bıraktım bos konusuyorsun. 15bin altı tehlikedeymiş çevremde o kadar cok müh okuyan insan varki odtü mak bitirip iş bulamayan mı dersin veya baska birisi yine odtü mezunu 2.5 milyara ise baslayan mı dersin. ama birde söyleleri var gidip esogü gaziden mezun olup kendini donanımlı yapan her türlü çizim programını bilen ing bilen insanlar var direk şirketler havada kapıyor. cok bos konusuyorsun cidden sanıyor musun iyi şirketler sadece odtü bilkentten alıyor insanları ?neden alsınlar ki evet başarıyla girmişler ama kibirliler hepsi kendini bilim adamı sanıyor verilen maası begenmiyor ama 15bin üstü bir üniversitede kendini geliştirenleri tercih ediyorlar neden peki? adam hırslı basarılı olamamıs lys de ama ünide kendini geliştirmiş neyse konusmaya degmicek bos yapıyorsun yapma

[ Game of Thrones # Vikings # Spartacus # Arrow # House M.D # HIMYM ]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

kendim için sormuyorum,burda eem isteyen arkadaşlar için soruyorum
    maaşınız ne kadar?

3400 TL maaşım.

Devlette mühendis maaşı 3000-3500 seviyelerinde. Üniversite sınavında benden düşük puan yapıp tıpa giden arkadaşların bazıları 8000 TL alıyorlar.

Bu sadece Türkiye'de mühendisliğin pek iyi bir meslek olmadığının küçük bir göstergesi.

Kesinlikle katılıyorum size. Aynı durumdayız.
  • Ayrıca paso maaş yazmışsınız çıkın şu kafadan her şey para mı arkadaş ya . Adamın dediğine bak maaş düşük doktor 8 bin alıyor . Ee kardeşim ? Mutsuz olup tıp mi okuyacaksin .fikir vermen çok güzel ama para üzerinden yön vermeyin saçmalık .

• Gencler 2012 itu mezunu jeofizik muhendisi olarak soyluyorum kesinlikle jeofizik yazmayin yazarsaniz mezun olunca iyi bir is bulma sansiniz binde bir. Is bulursunuz ama hicbir zaman kendinizi gelistiremeyeceginiz ve muhendis itibari goremeyeceginiz cok dusuk maasli isler bulursunuz (asgari ucretin altinda bile olabiliyor).

Buna ek olarak muhendislik kesinlikle yazilabilir bir bolum. Itude bir cok farkli muhendislik dallarindan arkadaslarim oldu ve yuksek maasli isler buldular. Ben bunu jeofizik icin diyorum sadece he jeofizikte iyi para yok mu evet 2 sene calistim ve projesine gore doktorlardan daha fazla maas aldigim zamanlar oldu. Bir tane libya projemiz var son anda iptal oldu ve o is icin aylik 6bin dolar alacaktim. Kismet degilmis sonra da sirket kendini deaktif etri isi yapamayinca bir sure sonra. Diger muhendislik dallarinda is kesinlikle cok daha fazla ve memnun edici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fen0men0 -- 2 Temmuz 2015; 22:01:34 >

Orijinalden alıntı: fenerliso

İstiyorsanız mühendis olun arkadaşlar, zaten istemeyenler, başarısızlar kendiliğinden eleniyorlar gerek okul döneminde gerekse iş hayatında, sonra da 1000 TLye çalışmayız diyorlar.

Hocam bunlarda bunu ayırt edecek kapasite yok işte.Atılgan olmayan,uyanık olmayan,beyin sahibi olmayan adamlar mühendislik yazmasın boşuna kontejan dolduruyorsunuz.Sonra iş yok yeaaa üğüüğüğüğü diye ağlamayın... Benim eniştem siemenste proje müdürü mühendis 9000tl alıyor iş rahat,1 ayda dünyanın nöbetini yapan teyzemde 7-8bin tl alıyor? karar sizin.Zaten bu yüzden kuzenlerime bile yazdırmadılar.Ama bu işlerde torpil var onu inkar etmiyorum.Ama her şey senin elinde.
    Bende durum farklı ben mimarlık tercih edeceğim ama savunma yapınca bazı uyuntular yanlış anlamış.Gerçekten insanlara yardım etmek istiyorsan,o ders yükünün altından kalkabileceğine... zorluklara göğüs gerebileceğine inanıyorsan tıp yazar geçersin arkadaşım... ama bu işi parasal duruma bağlayan gerizekalıların çoğu pretisyen olarak kalır.Uzman olanlar ise lanet ederek yapar,daima asık suratlı,hiçbir şeyden anlamayan bir tip olur çıkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123456üye -- 2 Temmuz 2015; 23:13:21 >

• Bilgisayar Mühendisliği için konuşursam arkadaşın dediği gibi vahim değil. Kendi kendimi geliştiriyorum. Okulda C ve C++ verildi. Şimdi Java öğreniyorum. Çift Anadal yapıyorum Endüstri ile. Stajımı büyük bir e-ticaret sitesinde yapıyorum. Bizim bölüm için kendini geliştirdikten sonra yapamayacağın şey yok. Hayallerinzden vazgeçmeyin. Ben zamanında Marmara Üniversitesinde istemediğim bölüm okudum ve lanet ederek bıraktım. (Malzeme mühendisliği)

O yüzden yeni adaylar için söyleyebileceğim puanınız ne olursa olsun Bilgisayar Mühendisliği hayalinizse seçin.
  • Arkadaş iyi sallamış,en iyi üniversiteye bile gitsen sana programlamanın temelini verecekler yine iş sana kalacak kendini geliştiren bir mühendis iş bulamıyosa kendi salaklığıdır bu kadar açık konuşayım.Devir mobil programlama devri ve Türkiye ' de mobil programcı eksiği o kadar çok ki bu mobil programla ugraşanlar toplam % 5 lik kısmı oluşturuyor.Boş konuşup insanları yanlış yönlendirmeyin.Tıpı övmüş ya arkadaş inanmayın maaşları o kadar iyi değil ha iş garantisi var mı var.Ama en iyi örnek kardeşim tıp mezunu şu an doktor ama mühendis bil. okusaydım iyi olurdu diyor.(Daha iyi çalışma saatleri ve daha iyi maaş için).Kendinizi geliştirdikten sonra aylık 10 binde maaş alırsınız 100 binde iş kişiye kalmıştır.Okulun etkisi yok denilecek kadar azdır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi token45 -- 2 Temmuz 2015; 23:16:33 >
  • hocam galiba senin dedigin mesela 30knin altinda yapmis bir adam saglik sektorune yonelsin diyorsun zaten turkiyede muhendis cok oldugu icin 30knin is bulmalari imkanlari ve maaslari daha dusuk olacak diyorsun dogru mu buna kismen katiliyorum 30knin altinda olup cok iyi yerlere gelenlerde var ama genel olarak bakarsak cogu istesigi yere gelemiyor ama ilk 20kda olup muhendislik dusunenlere illada tip secin demenizi dogru bulmuyorum isteyen tipi secmeli isteyen muhendisligi

Bence beklemeyin,en iyi okulada gitseniz size programlamanın temelini gösterecekler,siz kendinizi araştırarak,video tutoriallere bakarak geliştireceksiniz bu herkes için geçerli malesef :) Bence yazın okuyun ve kendinizi bi an önce geliştirmeye başlayın

Orijinalden alıntı: Alper

Bilgisayar Mühendisliği için konuşursam arkadaşın dediği gibi vahim değil. Kendi kendimi geliştiriyorum. Okulda C ve C++ verildi. Şimdi Java öğreniyorum. Çift Anadal yapıyorum Endüstri ile. Stajımı büyük bir e-ticaret sitesinde yapıyorum. Bizim bölüm için kendini geliştirdikten sonra yapamayacağın şey yok. Hayallerinzden vazgeçmeyin. Ben zamanında Marmara Üniversitesinde istemediğim bölüm okudum ve lanet ederek bıraktım. (Malzeme mühendisliği)

O yüzden yeni adaylar için söyleyebileceğim puanınız ne olursa olsun Bilgisayar Mühendisliği hayalinizse seçin.

Hangi üniversitede okuyorsunuz peki.
  • konuyu açan abimiz 95 yılında girmiş sınava 2015 yılı ile karşılaştırmış sizce o zamanki sınavla bu zamanki sınav o zamanki eğitimle bu zamanki eğitim aynımıki işsizlik olmasın. şu son 5 yıldır öğrenciler sınava girmiyor sınav öğrencilere giriyor adam yüksek alamıyor ailes korkusu vs yazıyor bir yer gidip okuyor sonra binlerce mezun işsizlik vs . ha birde şu kendini geliştirme meselesi dediğiniz gibi dil ile sınırlı kalmamalı çevreniz varsa tatıllerde gidip orada çalışmalı tecrube edinilmeliki CV Yi mezun olduğun zaman adam gibi doldurabilesin. ayrıca proje okuma ve çizimde çok önemli bu devirde STA4 Autocad 3D Çizim programlarını bilmek (kendi alanım için konuşuyorum) çok ayrı kapılar açar bir muhendis için.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.