Şimdi Ara

Mühendislik-Görünüş Çıkarma ödevi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba teknik resim ödevi olarak bir parçanın 3 görünüşünü çıkarmamız gerekiyor , ben çıkardım fakat size kontrol ettirmek istedim yanlışım varsa gösterirseniz sevinirim.
    Resimler sırasıyla ön üst sol bakış açısıyla çizildi.
     Mühendislik-Görünüş Çıkarma ödevi yardım Mühendislik-Görünüş Çıkarma ödevi yardım Mühendislik-Görünüş Çıkarma ödevi yardım Mühendislik-Görünüş Çıkarma ödevi yardım

Edit: Yarık düzeltildi ön ve soldan görünüşlerde uzatıldı. Şu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmea06 -- 7 Mart 2015; 22:04:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğru gibi, aynı parçayı erciyeste çizmiştik bizde.delikler doğruysa hepsi doğrudur

• _Emir kullanıcısına yanıt
    Üstten görünüşte silindir şeklindeki yarığın gösterişi doğru mudur hocam şu eksen çizgilerinden emin olamadım

• Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Üstten görünüşte silindir şeklindeki yarığın gösterişi doğru mudur hocam şu eksen çizgilerinden emin olamadım

Delik boyunca devam ettirmen gerek o görünmez çizgileri ve ekseni.
    Ayrıca bu görüntüyü ön görünüş seçmen daha anlamlı olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-66C1F2AA0 -- 7 Mart 2015; 20:35:05 >

• Hocam ön görünüş olarak hoca seçti bakış açısını. Yani ön görünüş mecburi olarak ilk çizdiğim oldu. Yarık zaten kenarlara gelmeden bitiyor o Yüzden eksen Çizgisini de bir miktar uzatıp bıraktım dediğinize göre doğrudur o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmea06 -- 7 Mart 2015; 20:38:28 >
  • Hocam tam dikkatli bakamadim teldeyim diye ama dogru cizmissin bu arada 2. Donem teknik resim mi aliyorsunuz??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BörekingBad kullanıcısına yanıt
    ben de onu soracaktim tam, ben sw almistim ikinci donem, 2. donem elle cizim gostermeleri garip olmus
  • quote:

Hocam ön görünüş olarak hoca seçti bakış açısını. Yani ön görünüş mecburi olarak ilk çizdiğim oldu. Yarık zaten kenarlara gelmeden bitiyor o Yüzden eksen Çizgisini de bir miktar uzatıp bıraktım dediğinize göre doğrudur o zaman

Çapı 8 olan üstteki delik boylu boyunca devam ettiği için, delik eksenini ve görünmez çizgileri de boylu boyunca devam etirmen gerek, eksenler bildiğin üzere hafif taşacak şekilde olmalı. Bunu ön ve üst görünüşte göstermelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wake Me Up When I Care

ben de onu soracaktim tam, ben sw almistim ikinci donem, 2. donem elle cizim gostermeleri garip olmus

Aynen oyle hocam bende 1. Sinifim gecen donem teknik resim gorduk. Bu senede bilgisayar basinda autocad goruyoruz. 2. Donem teknik resim gormeleri biraz garip olmus

• Ne mühendisliği okuyosunuz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: BörekingBad

Hocam tam dikkatli bakamadim teldeyim diye ama dogru cizmissin bu arada 2. Donem teknik resim mi aliyorsunuz??

Hocam ilk dönem hazırlık okudum sonra Ocak'taki hazırlığı atlama sınavıyla hazırlığı atladım şu an lisanstaki ilk dönemim irregular öğrenciyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wake Me Up When I Care

Hocam ilk dönem hazırlık okudum sonra Ocak'taki hazırlığı atlama sınavıyla hazırlığı atladım şu an lisanstaki ilk dönemim irregular öğrenciyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

Hocam ön görünüş olarak hoca seçti bakış açısını. Yani ön görünüş mecburi olarak ilk çizdiğim oldu. Yarık zaten kenarlara gelmeden bitiyor o Yüzden eksen Çizgisini de bir miktar uzatıp bıraktım dediğinize göre doğrudur o zaman

Çapı 8 olan üstteki delik boylu boyunca devam ettiği için, delik eksenini ve görünmez çizgileri de boylu boyunca devam etirmen gerek, eksenler bildiğin üzere hafif taşacak şekilde olmalı. Bunu ön ve üst görünüşte göstermelisin.

Evet şimdi anladım fakat o deliğin boylu boyunca gittiğini nereden anladınız hocam? 2 mm kalınlık verildiği için kalınlığını 2 aldım. Eğer dibe gitseydi kalınlık en alttan hizalı 14 olarak verilmez miydi? Yani bence delik sadece 2 mm aşağı gidiyor

• Bende teldeyim detaylı bakamadım doğru çizmiş gibisin

• quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

Ne mühendisliği okuyosunuz hocam

Kimya müh okuyorum hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

Ne mühendisliği okuyosunuz hocam

Kimya müh okuyorum hocam

Alıntıları Göster
    yalnış!!!! ilk resimde uc tarafta deliğin görünmez çigileri yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Hocam o deliğin dibe kadar gittiğini nasıl anladınız? 2 mm kalınlık verilmiş, 14 verilmez miydi dibe inseydi??

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

Evet şimdi anladım fakat o deliğin boylu boyunca gittiğini nereden anladınız hocam? 2 mm kalınlık verildiği için kalınlığını 2 aldım. Eğer dibe gitseydi kalınlık en alttan hizalı 14 olarak verilmez miydi? Yani bence delik sadece 2 mm aşağı gidiyor

1.si teknik resimde en az ölçüyle en çok şey ifade edilir.
    O yüzden kolaylıkla anlaşılacak yerlerde gereksiz ölçülendirme yapılmaz.
    Tıpkı dediğin gibi deliğin ne kadar derin olduğu belirtilmiyor ama buna rağmen çıkıntının belirtilmesi gerekiliyor o da 2mm olarak belirtilmiş. Deliğin belli bir derinliği olsaydı belirtilirdi. Belli bir derinliği yoksa boylu boyunadır. Ayrıca senin dediğin gibi deliğin derinliği 2mm olsaydı orada fazladan bir elips görmen gerekirdi. Örnekle göstermeye çalıştım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Hocam o deliğin dibe kadar gittiğini nasıl anladınız? 2 mm kalınlık verilmiş, 14 verilmez miydi dibe inseydi??

belirtilebilirdi haklısın ama, öyle bir parçada 2mm lık delik açmak gereksiz gibi o yuzden.

ek olarak radüslü kenarları çiziyormuyduk hatırlamıyorum ona bir bak
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.