Şimdi Ara

Mimarlık için çizim yeteneği olmazsa olmaz mıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
7.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok öyle bir şey youtube da bazı kanallar var mimarlık ögrencilerinin açtığı, oralarda sıkça soruyorlar. Sadece 1.sınıfta el alışkanlığı olsun diye mesela müşteri geldiğinde örnek bir şeyler karalamak için vs. çok az da olsa bilmen gerekiyor ki bunu 1. sınıfta eğitimini veriyorlar. Teknik çizime 2.sınıftan itibaren başlıyorsun.
    youtube kanalları: Arzu Aktürk, Mimarchitect, Architella bunlara bir göz atabilirsin
    Yapay Zekanın Yanıtı

Mimarlık İçin Çizim Yeteneği Şart Mıdır?

Mimarlık, teknik ve yaratıcı becerilerin birleşimini gerektiren karmaşık bir meslektir. Pek çok kişi, mimarlık çizim yeteneği olmadan düşünülemez, ancak gerçekte durum o kadar siyah beyaz değildir.

Çizim yeteneği, mimari kavramları görselleştirmek ve tasarımları etkili bir şekilde iletmek için önemli olsa da, mimarlık mesleğinde başka birçok yön de bulunmaktadır. Teknoloji günümüzde mimarlara, eskizlerden karmaşık dijital modellemelere kadar çeşitli çizim araçları sunmaktadır. Bu araçlar, çizim yeteneklerinde sınırlamaları olan kişilerin bile mimari tasarımlar üretmesine olanak tanır.

Buna ek olarak, mimarlık ekip çalışması gerektiren bir meslektir. Çoğu mimari proje, çizim, teknik analiz ve proje yönetimi gibi farklı uzmanlık alanlarına sahip profesyonellerin birlikte çalışmasını içerir. Çizim yetenekleri sınırlı olan mimarlar, ekibin diğer üyelerinden destek alabilir ve uzmanlıklarını diğer alanlara yoğunlaştırabilirler.

Elbette çizim yeteneği, özellikle el çizimi eskizler ve sanatsal sunumlar gibi belirli mimari alanlarında hâlâ bir avantajdır. Ancak, günümüzün teknolojileri ve işbirlikçi çalışma ortamları sayesinde, çizim yeteneğinin olmaması artık mimarlık mesleğini sürdürmek için mutlak bir engel değildir.

Sonuç olarak, mimarlık için çizim yeteneği şart değildir, ancak birçok durumda bir avantajdır. Teknolojik ilerlemeler ve ekip çalışması, çizim yetenekleri sınırlı olan kişilerin de başarılı mimarlar olmasına olanak sağlamıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet ablamın arkadaşı okulu bıraktı çizemiyorum diye bazı programlar var autocad netcad ... ama çizim şartmış
    hatırladığım kadarıyla ablamın 2. dersinde ve 2 hafta boyunca sadece düz çizgi çektirdiler bir dersinde
  • yok öyle bir şey youtube da bazı kanallar var mimarlık ögrencilerinin açtığı, oralarda sıkça soruyorlar. Sadece 1.sınıfta el alışkanlığı olsun diye mesela müşteri geldiğinde örnek bir şeyler karalamak için vs. çok az da olsa bilmen gerekiyor ki bunu 1. sınıfta eğitimini veriyorlar. Teknik çizime 2.sınıftan itibaren başlıyorsun.
    youtube kanalları: Arzu Aktürk, Mimarchitect, Architella bunlara bir göz atabilirsin
  • Eyvallah hocam çok sağol

• hocam son 10 yildir eliyle proje cizen mimar mi var
  • Hocam ben de programlarla yaptıklarını biliyorum ama yine de sorim dedim belki yanlış biliyoruzdur diye

• diyelim ki gerek yok rahat rahat okuyabilirsin diye düşünelim

mezun olduğunda ne iş yapacaksın sen?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ginflon kullanıcısına yanıt
    1 yıl boyunca aldığı çizim dersi müşteri gelince bir şeyler karalamak için mi? yok daha neler hadi diyelim özel bir şirkette ya da belediyede çalışacak bir insan boşuna mı 1 yıl bu dersi gördü?
    peki hocaların istediği kritikleri (eskizlere çizilen ilk tasarımlar) nasıl götürecek çoğu hoca da autocad çizimini kabul etmiyor elle çizilmesini istiyor. çizimi kötü olan bir insanın maket yapma becerisini de yok sayarsak o okul onun için bitmez.

bu arada müşteri geldiğinde bir şeyler karalamak içinden sonra vs. koymuşsun diğer saçma yorumlarını çok merak ettim açıklarsan çok sevinirim
  • Uludag üniversitesi Mimarlik 1. sınıfı bitirdim. Üniversitedrn üniversiteye değişir ama bizim fakultede Mimari tasarim(biz proje dersi deriz) derslerinde ilk yil el cizimi sonra ki 3 yil bilgisayar (istersen elle cizebilirsin) yapiyoruz. Ben lisede ortalamanin altinda bir resim yetenegine sahibim ( ki hala öyleyim) ve bu bölümde bunun zararini görmedim. Cunku cizim yapiyoruz ve bunun icin bir yetenek gerekmiyor. Teknik resim diye adlandurilan derslerimizde duz/egik cizgi ceke ceke hizlandik(Teknik resmi AA ile gectim biraz ego yapayim). Asil önemli durum, mimari bilgisayar programi bilmek diyebiliriz. Durumu özetlersek;

Yaraticilik> Bilgisayar programi bilmek> Iyi cizim yapabilmek

• Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    Cok kotu cizenler bile gecti ilk sinifi. İlk sene rahat geçiliyor.

• Çizim yeteneği şart değil.Daha doğrusu bir yetenek şart değil çizim dersleri var ancak bunlar sadece mimarlıkta yok mesela gemi makine ve inşaat mühendisliğinde de bu dersi alıyorsun.Teknik çizim 1 ve 2.Daha sonra hiçbir işe yaramıyor aldığın malzemeleri alt dönemlere iade ediyorsun :) Yetenek gerektirecek bir aşırılık yok yani,istiyorsan engel olmasın sana
  • mimariso M kullanıcısına yanıt
    İç mimar ve mimar arasındaki farkı söyleyebilir misiniz tam olarak

• Hayır zaten resim çizmiyorsunuz ya cetvelle yani matematiksel çizim yapıyorsunuz yada bilgisayardan

• Cizimden cok hayal gucu gerek

• visvisva V kullanıcısına yanıt
    Mimar: Yapıcağı yapinin her detayini dusunen ve tasarlayan kisi

İç Mimar: Çogu bu meslekte(mimarlikta) ter dökmus kisilere göre meslek olmayan, okumaninda eğitim kursundan farksiz olan bölüm.

• Merhaba bu konu hakkında sitemde yazdığım mimarlıkta çizim yeteneği konulu yazıma göz atabilirsiniz. Merak ettiğiniz sorular için archeetect.com dan iletişim kurmaya çekinmeyin lütfen.
  • archeetect kullanıcısına yanıt
    Adam uniyi bitirmistir yalniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olsun, bu soruyu her sene mimarlığa merak salmış binlerce öğrenci merak ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.