Şimdi Ara

Mühendislik-Görünüş Çıkarma ödevi yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haklısın ama bak arkada parpanın yukarı olan yerinde çizgi eksik mesela. bu parça izometrikte çizilmiş ve konması unutulmuş o çizgi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

haklısın ama bak arkada parpanın yukarı olan yerinde çizgi eksik mesela. bu parça izometrikte çizilmiş ve konması unutulmuş o çizgi

Çizgi eksikliğini farkedemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

haklısın ama bak arkada parpanın yukarı olan yerinde çizgi eksik mesela. bu parça izometrikte çizilmiş ve konması unutulmuş o çizgi

orda çizgi olmalı
     Mühendislik-Görünüş Çıkarma ödevi yardım

• quote:

quote:

quote:

orda çizgi olmalı

Biraz geç gördüm, yazana kadar örnekle göstermişsiniz.
    Lakin arkadaşa örnek gösterdiğim kısımda konması unutulan bir çizgi olamaz, çünkü delik 2mm değil, boylu boyunca devam ediyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

quote:

quote:

Hocam ön görünüş olarak hoca seçti bakış açısını. Yani ön görünüş mecburi olarak ilk çizdiğim oldu. Yarık zaten kenarlara gelmeden bitiyor o Yüzden eksen Çizgisini de bir miktar uzatıp bıraktım dediğinize göre doğrudur o zaman

Çapı 8 olan üstteki delik boylu boyunca devam ettiği için, delik eksenini ve görünmez çizgileri de boylu boyunca devam etirmen gerek, eksenler bildiğin üzere hafif taşacak şekilde olmalı. Bunu ön ve üst görünüşte göstermelisin.

Evet şimdi anladım fakat o deliğin boylu boyunca gittiğini nereden anladınız hocam? 2 mm kalınlık verildiği için kalınlığını 2 aldım. Eğer dibe gitseydi kalınlık en alttan hizalı 14 olarak verilmez miydi? Yani bence delik sadece 2 mm aşağı gidiyor

1.si teknik resimde en az ölçüyle en çok şey ifade edilir.
    O yüzden kolaylıkla anlaşılacak yerlerde gereksiz ölçülendirme yapılmaz.
    Tıpkı dediğin gibi deliğin ne kadar derin olduğu belirtilmiyor ama buna rağmen çıkıntının belirtilmesi gerekiliyor o da 2mm olarak belirtilmiş. Deliğin belli bir derinliği olsaydı belirtilirdi. Belli bir derinliği yoksa boylu boyunadır. Ayrıca senin dediğin gibi deliğin derinliği 2mm olsaydı orada fazladan bir elips görmen gerekirdi. Örnekle göstermeye çalıştım.

hocam tamamdır düzelttim. şimdi anladım.
    şu şekilde düzelttim.

• ona bişe demedim, orası doğru

belkide delik 2mm, çizgi koymayı unutmuşlar olasılığını doğuruyor eksik çizginin olması değilmi biraz devrik oldu cümle ama
  • quote:

quote:

quote:

yalnış!!!! ilk resimde uc tarafta deliğin görünmez çigileri yok

Hocam o deliğin dibe kadar gittiğini nasıl anladınız? 2 mm kalınlık verilmiş, 14 verilmez miydi dibe inseydi??

belirtilebilirdi haklısın ama, öyle bir parçada 2mm lık delik açmak gereksiz gibi o yuzden.

ek olarak radüslü kenarları çiziyormuyduk hatırlamıyorum ona bir bak

hocam düzelttim dediğinizi anladım. yukarıdaki örnek baya mantıklı gelerekten düzelttim. elips oluşması aklıma gelmemişti. bu arada o radüslü kenarlardan dolayı değil fakat devamındaki uzun çizgi kenar olarak görünüyormuş o yüzden çiziliyormuş hocam..

• Delik boydan boya.Onu düzeltirsen problem yok olmuş.

Ekleme: Kesikli çizgi , eksen çizgileri 0.3'le çizilir.Aynı kalemle geçmişsin gibi görünüyor.Yanlış görüyor olabilirim öyleyse düzelt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 7 Mart 2015; 21:39:16 >
  • düzeltildi hocam.
  • Bu işten gram anlamam ama şu sutün biraz daha geride olduğu için azda olsa küçük olması gerekmez mi

moonwalk yaparak uzaklaşıyorum.
  • Güzel olmuş, üst görünüşte de düzeltmeyi unutma.

Böyle bir olasılık her ne kadar vuku bulma olasılığını taşıma olasılığını taşısada, vuku bulan konuda bu olasılığın parça bütünlüğü açısından göz ardı edilmesinde hemfikir olduğumuzu düşünme kabahatinde bulunuyorum.

En çok bu kadar yapabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-66C1F2AA0 -- 7 Mart 2015; 21:43:01 >
  • cmea06 kullanıcısına yanıt
    hmm, son bie şey ölçülendirme neden eğik

edit: fotodan öyle heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 7 Mart 2015; 21:43:25 >
  • quote:

Güzel olmuş, üst görünüşte de düzeltmeyi unutma.

Böyle bir olasılık her ne kadar vuku bulma olasılığını taşıma olasılığını taşısada, vuku bulan konuda bu olasılığın parça bütünlüğü açısından göz ardı edilmesinde hemfikir olduğumuzu düşünme kabahatinde bulunuyorum.

En çok bu kadar yapabildim.

çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için hocam. üstte görülmüyor fakat üstten kastınız benim sol görünüşümse orada da düzelttim. üstten bakınca zaten deliğin içi görüldüğü için orada bir değişiklik yapmadım. en alttaki resimde düzlettim yani ilk mesajımdaki.

• cmea06 kullanıcısına yanıt
    Unuttum hocam 3 sene önce almıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hmm, son bie şey ölçülendirme neden eğik

neresi eğik hocam belirtmeniz mümkün müdür
  • görünen kenarları 0.5 ile gerisini 0.3 ile çizdim fakat 0.3 kalemim nedense kalın çiziyor ama ben üzerime düşeni yaptım hocam. dediğiniz yer de düzeltildi
  • Üstten görünüşte silindirin eksen çizgisi ortada olmamış, soldan görünüşte de perde yarığın arkasına kadar devam etmeli yani kesikli çizgiyle yarığın bitimine kadar uzatman lazım. Son olarak o yarık şeklin altına kadar uzanmıyor mu, hocanız bir şey dedi mi onunla ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bykakar

Üstten görünüşte silindirin eksen çizgisi ortada olmamış, soldan görünüşte de perde yarığın arkasına kadar devam etmeli yani kesikli çizgiyle yarığın bitimine kadar uzatman lazım. Son olarak o yarık şeklin altına kadar uzanmıyor mu, hocanız bir şey dedi mi onunla ilgili?

hocam bahsettiğiniz 2 yanlışın doğrularını öğrenebilir miyim? örneğin üst görünüşte eksen çizgisi nasıl olmalıydı? ve de sol görünüşte perdeden kastınız neresidir? o delikle ilgili hocanın bir açıklaması yok fakat dibe doğru gittiği kararına vardık zira dibe gitmeseydi elips görüntüsü oluşmalıydı yukarıda çizerek anlatılınca ikna oldum.
  • lise 3 anadolu teknik makine öğrencisiyim. geçen sene elle çizim hakkında her şeyi gördüm autocadi gördüm bu senede solidworks gördüm. o yarık dediğin delik ve 2mm değil sonuna kadar delik o, eğer kapalı olsaydı belirtilirdi orda. ben bu şekili geçen sene çizmiştim çok iyi hatırlıyorum. teknik resim kitabında vardı. bence çiziminiz güzel, kesik çizgilere eksenlere dikkat etmişsiniz cetveli çok iyi kullanmışsınız çizgileriniz süper. ölçülendirme yapmıyosunuz galiba. kimya mühendisliği üniversitedesiniz heralde. kimya ile ne alakası var acaba bunların anlayamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R-John

lise 3 anadolu teknik makine öğrencisiyim. geçen sene elle çizim hakkında her şeyi gördüm autocadi gördüm bu senede solidworks gördüm. o yarık dediğin delik ve 2mm değil sonuna kadar delik o, eğer kapalı olsaydı belirtilirdi orda. ben bu şekili geçen sene çizmiştim çok iyi hatırlıyorum. teknik resim kitabında vardı. bence çiziminiz güzel, kesik çizgilere eksenlere dikkat etmişsiniz cetveli çok iyi kullanmışsınız çizgileriniz süper. ölçülendirme yapmıyosunuz galiba. kimya mühendisliği üniversitedesiniz heralde. kimya ile ne alakası var acaba bunların anlayamadım

hocam ölçülendirmeye geçmeden önce çekmiştim resimleri. şimdi ölçülendirmeye geçtim. itüde okuyorum ve teknik resim dersi çoğu mühendislik dalının ilk dönem alması gereken bir ders.. zorunlu gibi bir şey yani:) yorumunuz için teşekkür ederim. o yarığı sona kadar uzatarak düzelttim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.