Şimdi Ara

MT 07 Alternatifi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullanımı konforlu dönüşü felan iyi olan ama güçlü birşey arıyorum buna alternatif ne olabilir yada almışken iyi bişiy olsun diyip mt 10 mu tercih etmeliyim ?

mt 07 1 hafta boyunca kullandım ama daha tecrübeli olanlar varsa fıkır verırlerse sevınırım

0km de alabılırım ıkıncı elde butce 100 binde kalmak şartıyla

• motosiklet tecrüben nedir ?

• motor tecrübem yok, 2 haftadır mt07 kullanıyorum, sürüşünü felan çok sevdim ama belki daha iyisi vardır diye araştırayım dedim ama parça olarak felan en uygunu hem güç olarak hem yakıt ve fiyat olara mt07 sanırım o yüzden 07 almaya karar verdım uygun bulursam ıkıncı el alıcagım 0dan vazgeçtim

• Hocam, youtube’a yamaha mt-07 kamu spotu yazıp aea’dan dinlemeni öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _JayMz_ kullanıcısına yanıt

aea çok bilen biri olsa kendi 300-400cc ile ölüme gitmezdi ben çok iyi sürücüyüm çok iyi kaçıyorum basıyorum demiyorum hocam motorla zaten amacım sadece şehir içi kullanmak ve şimdiye kadar başkasının 07 sini kullandım sorun yaşamadım kendini bilen hızı sevmeyen biriyim . konuya dönersek alternatif bulamadım

mt 07 fiyatları konuyu açtığımda 30 40 binlerden 70 80 binlere ve üstüne fırladı malesef alma durumunu erteliyorum ama uygun bulursam kararım 07

• direk alternatif fiyat olarak honda cb 650f var bana göre mt den daha iyi makine.

• Toplam motorsiklet tecrübesi 2 haftalık MT07 olan birinin MT10 düşünüyor olması gerçekten çok enteresan. Bu işin hız sevmemekle alakası yok. MT10'un speclerine bir daha bakmanızı öneririm, onu zaptedebilecek motorsiklet sürücüsü sayılıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CM 01/02 de en iyi takım?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

Şaka mısın sen ?

2 haftalık mt7 kullanıyomuş da, mt 10 mu alsaymış da. AEA çok bilseymiş düşük CC ile ölmezmiş de.

Yazığın cümleler bu işin kıyısından köşesinden hiç bir şey anlamadığını gösteriyor.

Net söyliyim sana, doğal seleksiyon olur sıyrılırsın bu işin içinden.

• sanatairum kullanıcısına yanıt

sanane la ? para benim can benim , kullanmışım ki sorunsuz aynısından almak istiyorum sanane ? görende motogp pilotları tavsiye veriyor sanır 4m

Motosiklette senden 1 km fazla süren sürücü senden deneyimli oluyor benim genç kardeşim.

İlla GP sürücüsü olmana gerek yok.

Zannediyorum ki 2 haftada da 100bin km'den fazla sürmediğini varsayarak sana tavsiye veriyorum.

Madem para senin, can senin motor arıyorsun sana tavsiye vereyim. Bırak japonu, avrupalı al. Keyfi ayrı oluyor.

Al şöyle Triump speed triple 1200 rs ya da Ducati streetfighter v4. Bunlar çiçek gibi makinadır.

Senin gibi vizyoner, akıllı başlı, yüksek IQ'lu, hayat tecrübesi yüksek adama bunlar yakışır.

Altı sana zaten yakışmaz. Açarsın gazı ohhh mis gibi....

• sanatairum kullanıcısına yanıt

Üstad, boşver... Para arkadaşın, can arkadaşın onun da dediği gibi...

Şu güne kadar anladığım, MT serisi yüksek CC makinaları sözle, yazarak anlatmak imkansız. İlla kafaya geçme olayını canlı tecrübe etmek lazım nasıl makinalar olduğunu anlamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoEsMoE -- 6 Şubat 2022; 7:1:33 >

Arkadaşım, MT serisinin açılımı Master of Torque. Bu makinaların sıkıntısı yüksek beygirli olması değil, maksimum torklarının çok yüksek olması, bir de bunu alt devirlerde vermesi. Kontrolü, hakimiyeti zor motorlardır. Hata affetmezler de ondan seni uyarmak istemiş arkadaşlar. Ne kadar sakin de sürsen, ani gaz açman gereken durumlar oluyor mesela öngöremediğin. Bu gibi durumlarda bu motorlar hata affetmezler. Ya da farkında olmadan çok ani hızlanıyor, fren yapmana olanak tanımıyor. Özellikle ABS'siz ise vay haline. Bu gibi makinalarda arka teker, tutuşu bırakmaya (gazı kontrol edememenden dolayı) çok yatkın olduğu için, birden yere tutunma durumlarında high side yeme durumun da oldukça fazla ki motordan en kötü düşme şeklidir. Bu yazdıklarım yine de aklının bir köşesinde bulunsun.

Yine de asıl soruna dönecek olursak; yakıt uygunluğuna bakıyorsan ve aynı zamanda yüksek CC istiyorsan hiç değilse ona göre daha ağırbaşlı olan Honda NC700 - 750 serisine bakmanı öneririm. Hem MT'lere göre kontrolü çok daha kolay, gerektiğinde seni zor durumdan çıkaracak gücü de fazlasıyla var. Ayrıca yakıt konusunda rakipsiz. Tipi güzel, sesi harika. Bende Yoshimura egzozlu NC vardı daha önce, susturucusu takılı olmasına rağmen harika bir sesi vardı. Seni kesinlikle tatmin eder. Ayrıca 2. el temizini bulmak MT'ye göre çok daha rahattır, tekerci adam bu motora yönelmez. Kullanıcı kitlesi daha ağırbaşlıdır. Başlangıç için yine tavsiye edeceğim motor değildir fakat illa yüksek CC istiyorsan NC senin için daha uygun olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoEsMoE -- 6 Şubat 2022; 7:17:4 >

• JoEsMoE kullanıcısına yanıt

hocam bu nc ler otomatik vites oluodu dimi direkt bunlarla başlasak sıkıntı yaşarmıyız??

• 26_____ kullanıcısına yanıt

Hocam, düz vites ve otomatik vites seçenekleri mevcut. Düz olanların fiyatları daha uygundur. Eğer hiç tecrübeniz yoksa yine tavsiye etmem, daha düşük cc ile başlayıp acemiliğinizi atın. Tecrübe kazandıktan sonra böyle bir motosiklete geçersiniz. Ağırlığı falan yeni başlayan insanı zor duruma sokabilir zaman zaman. Her zaman düz yolda giderim diye düşünmeyin. Ayrıca gücü yeni başlayan biri için yine de fazla. Hiç tecrübeniz yoksa kesinlikle 125'lik bir motor alın, acemiliğinizi atana kadar kullanın.

• JoEsMoE kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim cvp için.

mondial rx3i baktım 50 bin diolar ondan mı başlassam dedim bilemedim.

aslından yamaha x-max 250 aklımda fiyat çok vitesli yapabilirmiyim diorum ondan nc sordum size

Ah be güzel kardeşim ''AEA çok bilseydi 300 400 cc ile ölüme gitmezdi'' demişsin. o bahsettiğin kişi köprü üzerinde kapısını açan bir araç sebebiyle can verdi yani senin kullanım amacına bakacak olursak başına gelme ihtimali yüksek bir durum. şehir içi kullanacağım diyorsun mt07 kesinlikle acemi birisi için önerilmez( acemi deyince küfür gibi algılama km tecrübesi az olan kişilere acemi denir) benim sana önerim. kesinlikle met serisinden uzak durman yüksek tork sebebi ile kontrol konusunda sorunlar yaşaya bilirsin. örnek verecek olursak hafif ıslak bir zeminde gazı az biraz fazla açmış olmak arka tekerin kayması ve yerle sıcak temasa yol açacak. sana şuan için daha çok hatayı affeden toparlama imkanı sunan bir motosiklet gerekir.

her şeyi bir yana bırakalım sormak istediğim bir konu var 2 haftadır mt07 kullanıyorum diyorsun ehliyetin var mı acaba

eğer ki yeni ehliyet aldıysan Mt07 ehliyetine uygun bir araç değil malum artık sınırlama söz konusu.

Yinede illaki alacağım diyorsan sonuçta senin paran senin hayatın senin kararların kimse karışamaz.

bu mantıkla ilerliyorsak ala bileceğin en pahalı motosikleti al ki kaza yaptığında piyasaya ikinci el temiz parça girmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.