|
Merhabalar arkadaşlar, bu konuyu açmamın sebebi şu: benim ehliyetim yok. 32 yaşındayım ve bugüne kadar herhangi motorlu bir araca ilgi duymadım. Toplu taşıma yetiyordu bugüne kadar. Ancak hayatımda şu anda bir şeyler değişiyor ve ben hayatı hiçbir şekilde yaşamadığımı, 4 duvar arasından çıkmadığımı fark ettim. Haftanın 6 günü çalışıyorum ve gerek bazen işe gidip gelmek bazen de çıkıp gezmek için bir motor istiyorum. Şekli benim için çok önemli ve yatırım olarak ya da herhangi bir şekilde takas ederim falan kafasında değilim. Alıp gittiği yere kadar ömürlük kullanmak istiyorum. Ancak bir noktada tıkanıyorum sürekli, trafik kuralları, ehliyet falan filan bu tarz şeylerden asla anlamıyorum ve ehliyet alma süreci beni korkutuyor. Bunun yanı sıra motor kazalarından çok korkuyorum. Ölme korkusu yok, zarar verme veya sakat kalma korkusu var. Hız yapacak, makas atacak bir karakterim yok. Hatta başlıkta yazan motoru alırsam egzozuna susturucu falan takmayı düşünüyorum, yüksek ses sevmem. Her neyse konuyu kendi dertlerimle çok dağıttım ancak motorculardan bunlarla ilgili bir şeyler duymaya ihtiyacım var. Bu sebeple sizlere akıl danışmak istedim. Ben genel olarak bu tarz işlerden asla anlamıyorum. Motoru bir ulaşım aracı olarak görüyorum ancak görüntüsü de hoşuma giden bir makinem olsun istiyorum ve bu sebeple CFMOTO 250 SR modelini almaya karar verdim. Öncelikle motorla ilgili inceleme videoları izledim ve fiyatına göre fena bir makine olmadığı söyleniyor. Bilen eden varsa onların da yorumlarını alabilirim. Bunun dışında mesajı tamamen okuyan arkadaşlar bana ne tavsiye edebilir çok merak ediyorum. Motor almalı mıyım? Sürekli internette kaza videoları çıkıyor karşıma ve bir tık korkuyorum. Araba almaktan yakın zamanda vazgeçmiştim. Bütçem max 150.000₺ aşırı hız yapmayan ve tipi güzel daha iyi bir tavsiye varsa onu da tavsiye edebilirsiniz ancak ehliyet süreçlerini atlatabilir miyim bilmiyorum. Hatta benim gibi fazla düşünen birine motorun uygun olmadığını söylerseniz bile anlarım. Biraz içimi dökmek istedim konu dağıldıysa kusura bakmayın. Hem mental hem de fiziksel olarak yorgunum, herhangi bir şey yazan herkese şimdiden teşekkürler. Edit: Arkadaşlar bu arada bu konulara çok uzak olduğumu anlamışsınızdır, hazır başlığı açmışken şunları da sorayım: ben güngören'de yaşıyorum, pek tekin bir semt değil burası. Motoru aldım diyelim, motor araba gibi park edilip bırakılabilecek bir araç mı? yoksa bi otopark bulup orada mı saklamalıyım? Kilit falan alınır, kalitelisinden de alınır bu hiç sorun değil elbette ancak bu işi sizler nasıl hallediyorsunuz öğrenmek istedim. Tekrardan teşekkürler. 250 SR Motosiklet Modeli — CFMOTO Türkiye https://www.cfmoto.com.tr/model/touring/250-sr< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 12 Ağustos 2023; 14:19:57 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı