Şimdi Ara

Motosikletlerin arabaların sağından solundan geçmesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben bugüne kadar hep araba kullandım ama üniversite için motor ehliyeti alıp ulaşımımı motorla gerçekleştirmek istiyorum. Bugünlerde de bu tip kuralları araştırıyorum.

Şimdi akan trafikte hızımıza göre şeridi ortalayıp araba gibi gitmek mi yoksa her zaman sağdan gitmek mi gerekiyor ?

Duran veya çok yavaş akan trafikte araçların arasından geçmek yasal mı?

• Bir araç kullanıcısı olarak yorumlarsam,

- Sıkışık veya duran trafikte mümkün olduğunca sağda kalırım ki motorcular solumdan aynama dokunmadan geçsin,trafikteki hemen hemen tüm araçlardan hızlı kalkacakları için en önde olmaları benim için sıkıntı yaratmaz.
    Arkamda veya önümde motorcu olmasını istemem,ne olur ne olmaz milletimizde takip mesafesi ve öngörü olmadığı için bir insanın aracımla başka araç arasında sıkışmasını kaldıramam..

- Akıcı trafikte ise mümkün olabildiğince sağ tarafta kalmalarını tercih ederim,hızları nispeten düşük olanların şeritleri ortalayarak gitmeleri yüzünden geçmek zor oluyor. Pek çoğuda artist olduğu için laf söylemeye,selektör yapmaya dahi gelinmiyor. Ancak özellikle sağ tarafta duran araçlar varsa pekte sağa yakın gitmemenizi tavsiye ederim,malum araçtan inerken kapıyı açmadan önce aynaya bakmak,geriye dönmek gibi şeyleri düşünmüyoruz.
  • yavaş akan ya da duran trafikte sağdan soldan geçersen pek sıkıntı olmaz ama akıcı trafikte bir anda sağ tarafında dibinde belirlen motorculara karşı insanda GTA psikolojisi oluyor hem kendilerini hem de araba sürücüsünü tehlikeye atıyorlar.
  • Aea da akan trafikte aracin sol tekerini hizala ama cizgi ustunden degil birazdaha iceri gelicek sekilde diyodu.
    Aradan gecmeye cekinirsen yardim seridinden gidersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir araç kullanıcısı olarak yorumlarsam,

- Sıkışık veya duran trafikte mümkün olduğunca sağda kalırım ki motorcular solumdan aynama dokunmadan geçsin,trafikteki hemen hemen tüm araçlardan hızlı kalkacakları için en önde olmaları benim için sıkıntı yaratmaz.
    Arkamda veya önümde motorcu olmasını istemem,ne olur ne olmaz milletimizde takip mesafesi ve öngörü olmadığı için bir insanın aracımla başka araç arasında sıkışmasını kaldıramam..

- Akıcı trafikte ise mümkün olabildiğince sağ tarafta kalmalarını tercih ederim,hızları nispeten düşük olanların şeritleri ortalayarak gitmeleri yüzünden geçmek zor oluyor. Pek çoğuda artist olduğu için laf söylemeye,selektör yapmaya dahi gelinmiyor. Ancak özellikle sağ tarafta duran araçlar varsa pekte sağa yakın gitmemenizi tavsiye ederim,malum araçtan inerken kapıyı açmadan önce aynaya bakmak,geriye dönmek gibi şeyleri düşünmüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EustassKiD26 -- 21 Ağustos 2015; 10:11:49 >

• Türkiye'de yaşıyoruz bisiklet ve motosikletlere karşı ülkedeki sürücülerin çoğu saygısız maalesef siz kendinize dikkat edin. =)
  • Motor ehliyeti yaşı 17 değil 20 olmali. O kadar tehlikeli kullaniyorlar ki.

• Motor da bir araç olduğu için şerit kullanmasında bir sorun yok, yol önceliğim her zaman motordan yanadır.(şahsi fikrim)

Tabi yukarıda arkadaşın dediği gibi iş GTA havasına giriyorsa cidden sıkıntı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç takip ederken şeridi tam ortalayarak gitmek tehlikeli.Neden dersen yolda cukur,yabancı cisim vs. olursa araçların kurtarması daha kolay ortaya alarak.Ortadan gidersen bir anda çukur ile karşılaşmak mümkün.Ama aracın teker izinden gidersen tehlike ile karşılaşmak nispeten daha az.

Trafik akıcıysa zaten sağdan soldan geçmeyi normal araç gibi yaparsın,sıkışık trafikte biraz daha dikkatli olmak gerek sabredip duz duran yok.

Her zaman sağdan gitme hızına göre şeridini ayarla.

Az yakan bir motor bulursanda kesinlikle tavsiye ederim üniversite öğrencisi için.Hele birde okulun kampüsü varsa oh çek motoru parka,kafanda rahat.Artçı olarakda tek kişi alabileceğin için önüne geleni bindirmezsin,seçilmiş kişiler olur.

• Sıkışık trafikte sağdan soldan geçilebilir ancak hız düşük olmalı yoksa kapıdan girme ihtimaliniz var ancak bu yasal olarak değil bunu söyleyeyim normalde bizimde beklememiz gerekli.

Akan trafikte ise şeritte öndeki aracın tekerlek izini takip etmeniz lazım bu size gerektiğinde kaçış manevrası yapmanızı ve aracın ortalayarak geçtiği tümsektir çukurdur kurtarmanızı sağlar.

• Daha dün gece bir tanesi sağ taraftan kör noktama girdi aynamı sıyırarak, tamponun tozunu almak istercesine bir hareketle geçti. Son anda farketmesem yanda parkedili araçlara sokabilirdim onu. Adama ne yapıyorsun gibisinden korna yaptım. Bana orta parmak ile hareket yapıp kaçtı. Şimdi böylesine ne yapmak lazım? Sonra diyorlar ki birde trafikte motorlulara dikkat etmiyorsunuz diye. Sözüm hepsine değil ama be adam sen benim kör noktamdan gidersen böyle hareketlerle sollarsan pardon sağlarsan ben sana nasıl dikkat ederim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Motor ehliyeti yaşı 17 değil 20 olmali. O kadar tehlikeli kullaniyorlar ki.

isterse 40 olsun hocam bir şey değişmez. motorcuların çoğu orta yaşta insanlar oluyor genelde.
  • önümde giden motordan her zaman endişe duyuyorum nedense sanki birden kayacak gibi oluyor önümde yada çarparım gibi oluyor. adam yan sağ dan gitmekte ve bende 80-90 ile gitmek istediğimde önümde seyrederse böyle düşünce oluşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

Türkiye'de yaşıyoruz bisiklet ve motosikletlere karşı ülkedeki sürücülerin çoğu saygısız maalesef siz kendinize dikkat edin. =)

Dostum şirin baba mısın sen her yorumunda değişik değişik konuşuyosun

• Yorumumun neresi değişik?Türkiye şartları ile ilgili fikirlerimi söyledim.=)
  • Tam tersi bu motorcular trafik için ciddi tehlike.

Bir de böyle saygı gösterilmiyor ayaklarına yatmıyolar mı, her buldukları delikten geçme hakları var, araç kullananlar sürekli aynaya bakmak zorunda ve bunları görmek zorundalarmış gibi bir de görmüyomusun, görmüyomusun diye çıkışmıyorlar mı?

Birgün gayri ihtiyari çamurluğa falan geçirip biri uçacak yanımdan ama ne zaman bakacağız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.