|
Aracımda bir süredir ikisi de ayrı can sıkıcı olan şu iki sorunu yaşıyorum. 1- Aracımın sol arka lastik basıncı kendi kendine 32'den 11'e kadar iniyor. Bununla ilgili olarak, lastikleri benzincide sürekli kontrol ediyorum. Diğer 3 lastikte basınç sadece 1 puan azalırken, bu lastikte ciddi bir azalma var. Bu arada, aracımı bu seneye kadar her zaman kendi yetkili servisine götürdüm. En son 2 sene kadar önce tüm lastikler sıfır, orijinal lastiklerle yetkili servisinde değiştirildi. Ayrıca geçen sene serviste sağ arka lastiğe bir adet vidanın saplandığı tespit edilip, bu sorun giderildi. Fakat sorun zaten sol arka lastikte, sağ arka lastikte değil. Hatta geçen sene kendi yetkili servisine bu sorunu ilettiğimi de hatırlıyorum. Fakat sol arka lastikte yetkili servis "bir sorun yoktur" dedi. Bir şey bulamadılar. Sonuç olarak, bu lastikte olağandışı basınç azalması devam ediyor ve ben 1 ay kadar sonra bu araçla uzun bir yola gideceğim. Bu sorunun bir an önce giderilmesi lazım. En son aklıma aracımı kendi yetkili servisine yerine, sadece "oto lastik" üzerine çalışan bir işletmeye götürmek geldi. Bu lastikteki bu kadar büyük basınç azalması nelerden kaynaklanıyor olabilir? Kendi yetkili servisi yerine, iyi bir "oto lastikçiye" götürmek benim için kalıcı çözüm olur mu? Bu konuda bana neler tavsiye edersiniz? Ben aracı böyle bir yere götürdüğüm zaman, nelere bakılmasını talep etmeliyim? 2- Bu soruna ek olarak, aracımda geçen Aralık ayında başlayan ikinci bir sorun daha var. Diyelim ki, sıkışık bir trafikte kaldınız. Sürekli olarak dur-kalk ile frenleyerek gitmeniz veya gaza basmanız lazım. Bu durumda, sürekli frene veya gaza dokunduğum zaman, bir anda arabadan metalik ve yüksek bir uğultu gelmeye başlıyor. Bu öyle bir uğultu ki, aracın dışındaki uğultuyu gayet rahat bir şekilde aracın içinden duyuyoruz. Fakat bu uğultu belirli bir hızla giderken olmuyor. Frene veya gaza sık basmaya başlayınca, ortaya çıkıyor. Böyle bir uğultu neden kaynaklanır? Başına böyle bir durum gelen oldu mu? Bu sorun nasıl çözüldü? Acil olarak cevaplarınızı bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 3 Mayıs 2022; 22:34:40 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt