Binbaşı
22 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme
Toplam: 149 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Bu hafta içinde arkadaşım Iphone 14 Pro Max'ini çaldırdı ve sonrasında hırsızlar peşini bırakmadı. Yöntemlerini buradan anlatmak istedim ki hem telefonu hem de Icloud hesabınızı kaptırmayın.

Öncellikle hırsızlık çetesi siz ihbarı yaptıktan sonra size bir olta araması yapıyor. (Numarayı paylaşmıyorum çünkü yabancı insanların üzerine kaydediyorlarmış) Arayan kişi Gebze'de telefoncu olduğunu ve çalıntı telefonun kendi dükkanına geldiğini söyleyip yalanlara başlıyor. Telefonun kendisine geldiğini ama almayıp iyi niyetinden aradığını söyleyen hırsız sizden bilgileri öğrenmek için verdiğiniz ihbar tutanağını istiyor. Hatta bunu söylerken burada kimse Polisi aramaz ben Gebze telefoncular Whatsapp grubuna atacağım diye de ekliyor. Bunu istemesindeki sebep ise cihazın sim tepsisindeki IMEI okunmuyormuş. Hatta güveninizi kazanmak adına size Gebze üzerinde fake bir adres veriyor. Zaten verdiği adresi kontrol ederseniz gönderdiği adreste bir telefoncu olmadığını bile görürsünüz.

Telefonu kapattıktan sonra da ikinci hamle olarak kullanıcı adı "SMS" olan bir numaradan size fake bir site linki geliyor, sanki telefonunuz Gebze'deymiş gibi. Mesajdaki link apples_inc_us.com linke tıkladığınızda ise sizi fake bir Icloud Iphone'umu Bul ekranı karşılıyor. Orada cihaz sanki telefon Gebze'de hareket halindeymiş görünüyor ve ekrana bir süre sonra ise kullanıcı adı ve şifre isteme ekranı geliyor. Sitenin linki Icloud-tr.net . Buradaki amaç da sizin heyecanınızı kullanıp oraya kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi sağlayıp Icloud hesabınıza ulaşmak. Teknolojiyle içli dışlı olan insanlar zaten siteye girince tuhaflıkları ve bozuk Türkçe'yi fark eder ama bu işlerden anlamayan birinin çözmesi zor. Link o kadar prof. ki kim için hazırlanmışsa hangi cihazdan linke tıkarsanız tıklayın hazırlanan kişinin mail adresi ekranda görünüyor.

Özetle telefon çaldırdıysanız dikkat edin hem cihazı hem de hesabınızı kaptırmayın. Bu arada Polisler de bu durumdan haberdar ama numaralar başka isimlere kayıtlı olduğu için bulamıyorlarmış :) Forumda paylaşıldı mı bilmiyorum paylaşıldıysa da yeniden hatırlatmakta fayda var.

Bu poşetli ürün 200x200cmlik, 100 desilik bir kitaplık ve bu kitaplık vivense.com üzerinden alındı. Bu ürün yasal olarak 30 desi üzeri taşıyamayan kargocuların çalıştığı MNG Kargo üzerinden bize gönderildi. Tabii ki de kargo çalışanları ve evdekiler bu ürünü taşıyamayacağı için kargo şubede bekletildi. Bu mantıksız durum karşısında Vivense ile geçilen iletişimde de "Birçok üretici firma ile çalışıldığı ve onların anlaşmalı olduğu kargo firmalarından gönderim yapıldığı söylendi". Bu kitaplığa 6090 TL para ödemiş biri ve mantık sahibi olarak çok doğal bir soru soruyorum... 30 Desi taşıma yetkisi olan bir firmaya neden 100 desi ürün verilir? Firma olarak böyle bir saçmalık neden denetlenmez ya da en azından müşterinin mağduriyetini giderici adım atılmaz? Verdiğim para ile birlikte rezil olmamla birlikte bir Cuma akşamı 2 metrelik kitaplık taşıyarak geçirdim. Böyle firmalarla çalışmak yerine IKEA gibi en azından doğru düzgün lojistiği olan firmalardan alışveriş yapın, rezil olmayın :)

Markaya bu rezaletin hesabını sorunca da alınan cevap; "İnanın sizi de anlıyorum ama hak verirsiniz ki gönlümüzden de geçen bu güzel dilekler hemen gerçekleşmiyor." Gönlümüzden geçen dilek ise; 6000 küsüre alınan bir kitaplığın eve kargoyla ile teslim edilmesi :)

Xbox kumandasın B tuşu iceri kaçtı çıkmıyor. Çevrimiçi kayıt oluşturmama garanti bittiği için izin vermiyor, Microsoft mağazasından yeni bir tane alabilirsin diyor. Telefon ya da Çevrimiçi destek istediğim zaman da bu telefonda görüşülmelik bir konu değil deyip başa atıyor.

Şimdi sorum şu... ben bu kolu nasıl yetkili servise göndereceğim?
Merhabalar dün sıfır bir Gl65-9SE aldım ama ses konusunda büyük problemim var. Driver kurulumundan sonra ses gelmiyorken bir şekilde gelmeye başladı ama kalite olarak çin malı hoparlör kalitesinde. Bass vs yok sadece nötr bir ses. Kullandığım hiç bir pc de bu kadar kötü ses almamıştım. Acaba bu sıkıntını bir çözümü var mı?
Son edit: 02.06.2020 tarihi ile kendilerinden kurtulmuş oldum Artık yaşasın kablonet Adamlar son dakikada bile iptal hakkında bilgilendireleceksiniz deyip hiç bilgi vermeden hattı kapattı. Bu kadar ofsayt bir firma olamaz...

Severek kullandığım ISP Xbox problemi ile beni çıldırttıktan sonra yeniden sıkıntı yaşattı. Burada paylaşayım ki geçecek insanlar görsün belki birini vazgeçirmiş olurum.

Millenicom'a 8Mbps'e kadar ADSL müşterisiyim ama son zamanlarda aldığım hız zaman zaman 80kbps geçmeyecek seviyelere gelince arıza kaydı oluşturdum sonra bana sorun çözüldü diye mesaj geldi. Hiçbir şey değişmediği için yeniden arıza kaydı oluşturdum bu sefer eve ekibimiz gelecek 80 küsur liraya dediler, biri geldi sadece hız testi yapıp modem arayüzüne girdi ve sıkıntı Türk Telekom'dan dedi sizi arayacaklar dedi ve toplam 5-10 dakikada çıktı gitti. 9 Eylül'de geldiği günden beri ses çıkmayınca 23 Eylül'de müşteri hizmetlerini aradığımda ise bana arıza kaydının çözüldüğü için kapatıldığı söylendi. Tabii elimden gelen sadece arıza kaydı açtırmak olduğu için yeniden kayıt açıldı. Geçen sefer sorunumun çözülmesi 1 ayı bulmuştu bakalım bu sıkıntı kaç ayda çözülecek. 1 yıllık anlaşma olmasına güvenip herhalde müşteri gidemez zaten diye rahat rahat sallayabiliyorlar. Bu arada 80 küsur liralık ücret faturama yansırsa herhalde ödediğim en saçma ücret olacak.
Note 5 hayata veda ettiği veda ettiği için telefon almaya karar verdim ama iki cihaz arasında kaldım.

Mi 9T 128GB 3500 Tl
S10e 128GB 4133 TL

Hiç mi serisi telefon kullanmadığım ve parayı da her zaman bulamadığım için dizlerden öneri bekliyorum...
Başlık Ekşi Sözlük gibi oldu ama sinirimi bozan bir olay olduğu için direkt o başlık geldi aklıma. Hemen olaya geçeyim.

Salı günü bu kirli dünyada daha fazla yaşamak istemediğini düşündüğüm Note 5'in son Whatsapp bildirimini verdikten sonra bir anda sadece mesaj bildirim ışığını yakıp söndürmeye başladı ve en sonda hiç tepki vermemeye başladı. Bende gerek telefonumun bozulmuş olmasının verdiği üzüntüyle gerekse garantimin bitmiş olduğu verdiği üzüntü ile bana ne kadar kaçacağını bilmeden her insanın yapması gerektiği gibi Samsung'un Fulya'daki servisine cihazımı bıraktım.

Sağolsunlar gayet hızlı çalışarak 3 saat içinde bana 769 liralık bir fatura çıkarttılar ama bilgisayardan forma baktığımda yazan;

Cihaz Durumu: Darbe/Kırık
EKRANDA MÜREKKEP AKMASI VAR EKRAN BATAYRA KAPAGI DEGISTIRILICEK . ÜCRET ARTISI OLABILIR.

Şimdi işin eğlenceli kısmı burada başlıyor çünkü ben telefonumu hep spigen kılıf ve ekran koruyucusu ile kullandım. Zaten aşağıya ekleyeceğim fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi cihaz pırıl pırıl ki allahtan akıl edip vermeden fotoğraf ve video çektim. Neyse dedim herhalde benim telefonun formu başka cihazla karıştı. Cihazı teslim ettiğim gün saat 17:54'te KVK'yı aradağımda kimse açma 18.00'dan sonra ise ses kesildi. Mesaileri bitmiştir dedim kapattım.

Bugün ( 11 Eylül Perşembe) aradığımda ise ilk 9 Dakika daha sonra ise 5 dakika bekledim ve açan olmadı. Dedim o zaman Fulya'daki servisi arayayım ve orada da 10 dakika kimse açmayınca direkt olarak Samsung Türkiye'yi aradım sağolsunlar hemen açtılar. Sonra bu formda yazanları sordum evet cihazında bu arızalar var dedi. Yarım saat cihazda öyle bir sorun olamayacağını anlattım ve karşı taraf anlamamakta diretince vazgeçtim ve şu soruyu sordum. Ben size bu cihazı açılmıyor diye verdim siz sadece bana ekran ver batarya kapağı fiyatı olarak 769 tl olarak verdiniz yani bunlar değişince cihaz açılacak mı diye sordum aldığım cevap 'muhtelemen' dedi ve sonra ekledi ben onay verdiğimde cihazın içi açılarak bakılacak başka arızası varsa onlar da daha sonra fiyat yükselebilir dedi.

Şimdi böyle bir cevap alınca her normal insan gibi telefonda arkadaşa niye cihazı tümden kontrol edip bana total bir fiyat vermiyorsunuz dediğimde bana öyle bir sistemleri olmadığını benim ekran değişimine onay verdiğimde cihazın açılıp bakılacağını söyledi. Bende kendilerine şu soruyu yönelttim; ben size cihaz açılmıyor diye bıraktım siz çalışmayan cihazı çalıştırdınız bir şekilde ekranını kontrol ettiniz ama anakartta sorun olup olmadığını göremediniz? Yani telefon içi açılmadan ekran kontrol edilmiş. Neyse çıkar yol olsun sizden cihazı komple test etmenizi ona göre fiyat vermenizi istiyorum yok veremeyiz siz önce bir 769 tlye ekranı değiştirin sonra bakarız biz diğer sorunlara dediler. E tabii bir yerden sonra sinir seviyesi artmaya başladı çünkü Youtube'da telefon tamir eden elemanların elinde bile her parçayı test etmeye yarayan aletler varsa Samsung ve KVK'da bu alletlerin Allah'ı vardır ama garip bir şekilde yapmaya yanaşmıyorlar. Gerçi KVK benden sıfırı 500 lira olan telefonun değişimi için 800 lira istemiş firma.

Up uzun tartışmalar sonrası mevzunun bir yere varmayacağını anlayınca lanet olsun diye telefonun iadesini istedim. Özetle telefon tamamen test edilmeden çiziksiz telefona yan arıza çıkartıp önce onu ödeyin sonra ana arızaya bakarız diyen bir firma ile bir daha işim olmaz işi olacak olanı da çevirtirim. Kendileri nasıl müşteri odaklı bir firma olamayızın resmini çok çizdiler. Bakalım Cumartesi cihazı teslim almaya gideceğim eğer gerçekten iç ekran kırıldıysa kendileri ile hem medya hem de hukuki yollar üzerinden uğraşıcağım.

Edit: Çok sevgili internet sağlayacım Millenicom bana rezalet bir internet sağladığı için 22 fotoğrafın uploadı için Drive 5 saat veriyor. Fotoğrafları yarın sabah buraya ekleyecğim. Video da var ama onda arka kapaktaki imei gözüktüğü için koyamıyorum.

Edit 2: Samsung Çözüm Merkezinden aradılar telefonu tekrar servise bırakın bakalım dediler. Teslim noktasından cihazı alıp tekrardan teslim ettiğimde ise bu sefer Darbe/Kırık yazıp 1050 liralık anakart ve şarj soketi değişimi çıkartılar. Tabii bu sefer ben telefona sarıldım çözüm merkezini arıyım diye gelen mesajda 9 a basın yazıyor ama arayınca bakıyorsunuz ki sistemde 9 numarada basacak bir şey yok. Müşteri hizmetlerinden aranma isteği oluşturdum ama ona da günlerce kimse dönmeyince yerim böyle aşkın ızdırabını deyip S10e aldım. Bugün cihazı teslim almaya gittiğimde bir kaç kişi daha size ulaşamıyoruz diye şikayet ediyordu. Allah kimseyi KVK'nın eline düşürmesin.
Merhabalar, bir Airties ve bir TP-Link modem eskittikten sonra yeni modem arayışına girdim.
Kafamdaki modeller;

-AC51
-N16
-VR 300

Tek istediğim yakın gelecekte bana tekrar para harcattırmayacak güncel bir cihaz almak ve düzgünce oyun oynamak. Asus inceleme konusuna da yazdım ama cevap gelmeyince konu açayım dedim. Tekliflere açığım
Dün Beşiktaş'tan dönerken çukuru görmeyip biraz gizli girdim. 50km gibi bir hızım vardı ama çat diye ses geldi ön tekerden. Şimdi gidondaki his hep bir şeyin üstünden geçiyormuşum gibi. Sorum isr jantı eğip egmedigimi nasıl anlarım?
Merhabalar, laptop düzgün çalışırken karanlık tema için sorunlu Win 10 güncellemesi yaptım. O güncelleme sonra pcden hayır gelmedi

Garip sorunlarımın listesi ektedir
- Dosyaların açılma süresi uzadı. Her ne kadar saniyelik olsa da dikkat çekiyor.
- Boştayken bir anda disk ve CPU %100 oluyor ve fan çıldırıyor. Min 5dk susmuyor.
- Uyku modundayken bir anda açılıyor. Fan deli gibi çalışıyor ve ne yaparken kapattıysam o devam ediyor.
(Örnek olarak bir dizi izledim ve sekmeyi açık bıraktıysam birden son ses o oynamaya başlıyor. Bu çok rahatsız edici çünkü gecenin üçünde son ses bir şeyle uyanmak iğrenç bir şey.

Bu sorunlar harici her şey mükemmel ama dediğim gibi bu sorunlar pc yi ve beni zorlamaya başladı. Format atmak istemiyorum çünkü 100lerce gb oyun, ps arşivi vs var yeniden kurulum işine girmek beni en 3-4 gün uğraştırır. Size sormak istediğim acısız (formatsız) bir yolu var mıdır bu işin?
Hakkında
Forum İmzası:
Gösteriş için değil, merak edenin sorması için... Vespa GT200, Galaxy S10e, İpad Air
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Dell
Otomobil
Fiat
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Turkcell
ISS
KabloNet
Oyun Platformu
PC
TV
Sony
Klima
Toshiba
Motosiklet
Piaggio
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.614
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 28.268 (Bu ay: 588)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.415 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.