iPhone çaldıranlar dikkat!
Bu hafta içinde arkadaşım Iphone 14 Pro Max'ini çaldırdı ve sonrasında hırsızlar peşini bırakmadı. Yöntemlerini buradan anlatmak istedim ki hem telefonu hem de Icloud hesabınızı kaptırmayın.
Öncellikle hırsızlık çetesi siz ihbarı yaptıktan sonra size bir olta araması yapıyor. (Numarayı paylaşmıyorum çünkü yabancı insanların üzerine kaydediyorlarmış) Arayan kişi Gebze'de telefoncu olduğunu ve çalıntı telefonun kendi dükkanına geldiğini söyleyip yalanlara başlıyor. Telefonun kendisine geldiğini ama almayıp iyi niyetinden aradığını söyleyen hırsız sizden bilgileri öğrenmek için verdiğiniz ihbar tutanağını istiyor. Hatta bunu söylerken burada kimse Polisi aramaz ben Gebze telefoncular Whatsapp grubuna atacağım diye de ekliyor. Bunu istemesindeki sebep ise cihazın sim tepsisindeki IMEI okunmuyormuş. Hatta güveninizi kazanmak adına size Gebze üzerinde fake bir adres veriyor. Zaten verdiği adresi kontrol ederseniz gönderdiği adreste bir telefoncu olmadığını bile görürsünüz.
Telefonu kapattıktan sonra da ikinci hamle olarak kullanıcı adı "SMS" olan bir numaradan size fake bir site linki geliyor, sanki telefonunuz Gebze'deymiş gibi. Mesajdaki link apples_inc_us.com linke tıkladığınızda ise sizi fake bir Icloud Iphone'umu Bul ekranı karşılıyor. Orada cihaz sanki telefon Gebze'de hareket halindeymiş görünüyor ve ekrana bir süre sonra ise kullanıcı adı ve şifre isteme ekranı geliyor. Sitenin linki Icloud-tr.net . Buradaki amaç da sizin heyecanınızı kullanıp oraya kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi sağlayıp Icloud hesabınıza ulaşmak. Teknolojiyle içli dışlı olan insanlar zaten siteye girince tuhaflıkları ve bozuk Türkçe'yi fark eder ama bu işlerden anlamayan birinin çözmesi zor. Link o kadar prof. ki kim için hazırlanmışsa hangi cihazdan linke tıkarsanız tıklayın hazırlanan kişinin mail adresi ekranda görünüyor.
Özetle telefon çaldırdıysanız dikkat edin hem cihazı hem de hesabınızı kaptırmayın. Bu arada Polisler de bu durumdan haberdar ama numaralar başka isimlere kayıtlı olduğu için bulamıyorlarmış :) Forumda paylaşıldı mı bilmiyorum paylaşıldıysa da yeniden hatırlatmakta fayda var.
Vivense Kargo Rezaleti
Bu poşetli ürün 200x200cmlik, 100 desilik bir kitaplık ve bu kitaplık vivense.com üzerinden alındı. Bu ürün yasal olarak 30 desi üzeri taşıyamayan kargocuların çalıştığı MNG Kargo üzerinden bize gönderildi. Tabii ki de kargo çalışanları ve evdekiler bu ürünü taşıyamayacağı için kargo şubede bekletildi. Bu mantıksız durum karşısında Vivense ile geçilen iletişimde de "Birçok üretici firma ile çalışıldığı ve onların anlaşmalı olduğu kargo firmalarından gönderim yapıldığı söylendi". Bu kitaplığa 6090 TL para ödemiş biri ve mantık sahibi olarak çok doğal bir soru soruyorum... 30 Desi taşıma yetkisi olan bir firmaya neden 100 desi ürün verilir? Firma olarak böyle bir saçmalık neden denetlenmez ya da en azından müşterinin mağduriyetini giderici adım atılmaz? Verdiğim para ile birlikte rezil olmamla birlikte bir Cuma akşamı 2 metrelik kitaplık taşıyarak geçirdim. Böyle firmalarla çalışmak yerine IKEA gibi en azından doğru düzgün lojistiği olan firmalardan alışveriş yapın, rezil olmayın :)
Markaya bu rezaletin hesabını sorunca da alınan cevap; "İnanın sizi de anlıyorum ama hak verirsiniz ki gönlümüzden de geçen bu güzel dilekler hemen gerçekleşmiyor." Gönlümüzden geçen dilek ise; 6000 küsüre alınan bir kitaplığın eve kargoyla ile teslim edilmesi :)
Xbox servisi
|
Hoparlör sorunu
|
Millenicom kullanmayın, kullandırtmayın! (Haraç kesmek)
|
Telefon tavsiyesi
|
Samsung Servis Rezaleti
|
Jant hakkında bir soru
|
Laptopta garip problem
|
Gösteriş için değil, merak edenin sorması için... Vespa GT200, Galaxy S10e, İpad Air |

Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.614
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 28.268 (Bu ay: 588)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.415 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic