Şimdi Ara

Zabıta park cezası yazabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
17.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Perşembe günü eve bir ceza ihbarnamesi geldi. Temmuz 2013 tarihinde kesilmiş. Sattığım araca ait. 'Kaldırım işgali' şeklinde bir açıklama yazılmış. 15 gün içinde ödenirse 83 tl ödeyeceğim yazıyor. İşgal diye belirtilen yer migros önü. Arada gidip alışveriş yaptığımız bir yer ve sürekli market müsterilerinin park ettiği bir yer. Maksadım bilgi almak. Haklı yada haksız olabilirim. Cezayı ödeyip itiraz etmeyi düşünüyorum. İhbarname kağıdının üstünde 'tutanaktan bir suret araca bırakılmıştır' şeklinde bir yazı var ama böyle bir şey olmadı 15 ay sonra adrese geldi ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 20 Eylül 2014; 9:54:04 >

• 2 yıl evveldi sanıyorum bir ceza da bana kesmişlerdi. ön cama bırakmışlar. yırtıp atmıştım yandaki çöpe. henüz bir gelişme olmadı. belki bir yaptırımı vardır yanıltmak istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 20 Eylül 2014; 9:51:14 >
  • Hocam eninde sonunda icra yoluyla tahsil edebiliyorlar. Sonra uğraşmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Perşembe günü eve bir ceza ihbarnamesi geldi. Temmuz 2013 tarihinde kesilmiş. Sattığım araca ait. 'Kaldırım işgali' şeklinde bir açıklama yazılmış. 15 gün içinde ödenirse 83 tl ödeyeceğim yazıyor. İşgal diye belirtilen yer migros önü. Arada gidip alışveriş yaptığımız bir yer ve sürekli market müsterilerinin park ettiği bir yer. Maksadım bilgi almak. Haklı yada haksız olabilirim. Cezayı ödeyip itiraz etmeyi düşünüyorum. İhbarname kağıdının üstünde 'tutanaktan bir suret araca bırakılmıştır' şeklinde bir yazı var ama böyle bir şey olmadı 15 ay sonra adrese geldi ancak.

Zabıta kabahatler kanununa göre park cezası kesebilir. Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız mahkemeye itiraz edebilirsiniz ama tavsiye etmem, çünkü fotoğrafla belgelemişlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

2 yıl evveldi sanıyorum bir ceza da bana kesmişlerdi. ön cama bırakmışlar. yırtıp atmıştım yandaki çöpe. henüz bir gelişme olmadı. belki bir yaptırımı vardır yanıltmak istemem.

O ceza eninde sonunda mutlaka bir yerde faiziyle beraber karşınıza çıkar emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Perşembe günü eve bir ceza ihbarnamesi geldi. Temmuz 2013 tarihinde kesilmiş. Sattığım araca ait. 'Kaldırım işgali' şeklinde bir açıklama yazılmış. 15 gün içinde ödenirse 83 tl ödeyeceğim yazıyor. İşgal diye belirtilen yer migros önü. Arada gidip alışveriş yaptığımız bir yer ve sürekli market müsterilerinin park ettiği bir yer. Maksadım bilgi almak. Haklı yada haksız olabilirim. Cezayı ödeyip itiraz etmeyi düşünüyorum. İhbarname kağıdının üstünde 'tutanaktan bir suret araca bırakılmıştır' şeklinde bir yazı var ama böyle bir şey olmadı 15 ay sonra adrese geldi ancak.

Zabıta kabahatler kanununa göre park cezası kesebilir. Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız mahkemeye itiraz edebilirsiniz ama tavsiye etmem, çünkü fotoğrafla belgelemişlerdir.
    Siviller bile belgeleyip ceza kestirebiliyor zabıta neden kesmesin ?

• Mtv sorgulama ekranından bakın ceza araç ruhsatına işlenmiş mi, değilse unutun bence 5 sene sonra işlemden siliniyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Mtv sorgulama ekranından bakın ceza araç ruhsatına işlenmiş mi, değilse unutun bence 5 sene sonra işlemden siliniyor zaten.

Yanılıyorsun arkadaşım Kabahatler Kanunundan yazılan cezalar mutlaka ama mutlaka karşına çıkar ondan kurtuluş yok
  • 88Tl hocam ödeyin, ilerde basiniza is açar. En basitinden İnternetti kapatirdik, 10TL lik ucreti odemedik diye 540TL yakin faiziyle aldilar.(2-3sene sonra) Yaklasik 5-6yil once.
  • quote:

quote:

Mtv sorgulama ekranından bakın ceza araç ruhsatına işlenmiş mi, değilse unutun bence 5 sene sonra işlemden siliniyor zaten.

Yanılıyorsun arkadaşım Kabahatler Kanunundan yazılan cezalar mutlaka ama mutlaka karşına çıkar ondan kurtuluş yok

Kabahatler kanununa göre kesildiyse zamanaşımı 8 yıl, diğerlerinde 5 yıldır. İyi araştırınız. Kaldı ki işlem için kesilen cezanın adliyeye intikal etmesi gerekir ki ben kabahatler kanunundan adliyeye bu türden cezaların çok intikal ettiğini duymadım.
    Ekleme: ben olsam öderdim ayrı mesele, ya da itiraz ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 20 Eylül 2014; 17:39:21 >

• Bursa Belediyesi de hiç affetmiyor geçen kültürparkta atlamadan en az 15-20 araca yazdılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: atla

Bursa Belediyesi de hiç affetmiyor geçen kültürparkta atlamadan en az 15-20 araca yazdılar

geçen sene banada yazmışlardı içerisi doluydu park etmeye yer yoktu bende çimlere park etmiş araçları görünce aynı şekilde park ettim,6-7 ay sonra fotoğrafıyla eve ceza geldi
  • quote:

quote:

quote:

Kabahatler kanununa göre kesildiyse zamanaşımı 8 yıl, diğerlerinde 5 yıldır. İyi araştırınız. Kaldı ki işlem için kesilen cezanın adliyeye intikal etmesi gerekir ki ben kabahatler kanunundan adliyeye bu türden cezaların çok intikal ettiğini duymadım.

Evet arkadaşım biliyorum, çünkü bende kabahatler kanunundan ceza yazıyorum. İşte 8 yıl zaman aşımı dolmadan o ceza mutlaka bir yerde karşınıza çıkar, tabi dağ başında veya çölde yaşamıyorsanız

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet arkadaşım biliyorum, çünkü bende kabahatler kanunundan ceza yazıyorum. İşte 8 yıl zaman aşımı dolmadan o ceza mutlaka bir yerde karşınıza çıkar, tabi dağ başında veya çölde yaşamıyorsanız

Alıntıları Göster
    işgalden ceza yazılmış ancak belediye zabıtası motorlu araçlarla ilgili cezai işlem uygulayamaz,araç çekemez.kaldırıma dahi park etse..nasıl uygular derseniz? şikayet konusu varsa polis çağırır polise yazdırır. çoğu belediye arkadaşın belirttiği şekilde ceza yazar vatandaşta itiraz etmediği için bu böyle sürüp gider. diğer konulara gelince tutanakta tutanağın kimin adına düzenlendiği ad,soyad,tc kimlik no, adres bilgileri yok.bundan dolayı tutanak zaten geçersiz.ayrıca tebliğ edilmemiş.tebligat kanununa göre şahsa tebliğ edilemiyorsa muhtarlığa bırakılır,şahsın adresine de ihbarname bırakılır.ad soyad yok ama plaka yazılmış yeterli değil mi diyenlere de:belediyeler plakadan şahıs bilgilerine ulaşamaz öyle bir sisteme sahip değiller ancak emniyete resmi yazı yazmaları lazım onunda gitmesi gelmesi(bürokrasi)uzun sürdüğü için uğraşmazlar.

• Yazıyor işe yaramazlar, fatsa da iki defa yazmışlardı ödemedim bende belediye arabaya rehin koydurmuş satilamaz diye halada ödemedim duruyor.
    Belki torba yasadan silinir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mummyz

işgalden ceza yazılmış ancak belediye zabıtası motorlu araçlarla ilgili cezai işlem uygulayamaz,araç çekemez.kaldırıma dahi park etse..nasıl uygular derseniz? şikayet konusu varsa polis çağırır polise yazdırır. çoğu belediye arkadaşın belirttiği şekilde ceza yazar vatandaşta itiraz etmediği için bu böyle sürüp gider. diğer konulara gelince tutanakta tutanağın kimin adına düzenlendiği ad,soyad,tc kimlik no, adres bilgileri yok.bundan dolayı tutanak zaten geçersiz.ayrıca tebliğ edilmemiş.tebligat kanununa göre şahsa tebliğ edilemiyorsa muhtarlığa bırakılır,şahsın adresine de ihbarname bırakılır.ad soyad yok ama plaka yazılmış yeterli değil mi diyenlere de:belediyeler plakadan şahıs bilgilerine ulaşamaz öyle bir sisteme sahip değiller ancak emniyete resmi yazı yazmaları lazım onunda gitmesi gelmesi(bürokrasi)uzun sürdüğü için uğraşmazlar.

Hocam bir şekilde ulaşmışlar ev adresime ve kimlik bilgilerime. Demekki üşenmemiş uğraşmışlar. Yapılacak tek şey cezayı ödeyip sulh ceza mahkemesine itiraz etmek gibi gözüküyor. Normalde çok elzem bir durum olmadan arabamı park etmenin yasak olduğu yerlere park etmem. Sürekli ücretli park alanlarını tercih ederim. Ve cezanın yazıldığı konum sürekli market müştrrisinin araç bıraktığı yer, şimdi gitsem en az 10 araç vardır önünde, birde park konusunda herhangi bir uyarı işareti olmayan bir alan. ( Adana Valiliği karşısında ) Ben bu işe anlam veremiyorum, ceza yazılan ana caddesinin bir arkasına geçin kaldırımda yürüyemezsiniz arabalardan Benim koyduğum yerin kimseye bir zararı yok.

• Adresinize geldiği tarih tebellüğ ettiğiniz tarihtir. Araca suret bırakmak resmi bir tebliğ yöntemi değildir ve kabul edilmez. Adresinize geldiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödeyip kurtulun. Arkadaşların da dediği gibi trafik cezası değil işgaliye sebebiyle kabahat cezası ödeyeceksiniz. TC Kimlik yerine plaka yazılmış mesela.
    Bu arada, torba yasa benim bildiğim devletin alacaklarından vazgeçmesi demektir. Yerel yönetim buna dahil değil diye biliyorum. Belediyeye olan borçlar baki.
    Hani ödemeyeyim, yırtarım derseniz sonra boşa çıkabilir.
  • quote:

quote:

Hocam bir şekilde ulaşmışlar ev adresime ve kimlik bilgilerime. Demekki üşenmemiş uğraşmışlar. Yapılacak tek şey cezayı ödeyip sulh ceza mahkemesine itiraz etmek gibi gözüküyor. Normalde çok elzem bir durum olmadan arabamı park etmenin yasak olduğu yerlere park etmem. Sürekli ücretli park alanlarını tercih ederim. Ve cezanın yazıldığı konum sürekli market müştrrisinin araç bıraktığı yer, şimdi gitsem en az 10 araç vardır önünde, birde park konusunda herhangi bir uyarı işareti olmayan bir alan. ( Adana Valiliği karşısında ) Ben bu işe anlam veremiyorum, ceza yazılan ana caddesinin bir arkasına geçin kaldırımda yürüyemezsiniz arabalardan Benim koyduğum yerin kimseye bir zararı yok.

Belediye zabıtası kaldırıma park eden araca ceza yazma yetkisine sahiptir. Polis çağırma vb bir zorunluluğu yoktur.
    Araç çekme yetkisi yoktur fakat şokakları işgal eden ve kullanılmayan hurda araçları çekerek emanete alabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ongun_44

quote:

quote:

Belediye zabıtası kaldırıma park eden araca ceza yazma yetkisine sahiptir. Polis çağırma vb bir zorunluluğu yoktur.
    Araç çekme yetkisi yoktur fakat şokakları işgal eden ve kullanılmayan hurda araçları çekerek emanete alabilirler.

Alıntıları Göster
    Aynı konudan bende mustaribim, Afyon Gazlıgöl'de market önünde duran araca belediye ekipleri ceza kesmiş, hatta resimde eklemişler.
    Ceza belediye meclisi kararı ile alınmış. Başka araç ve sahiplerinin ev adreslerine varana kadar bilgileri benim ceza kağıdında var.
    Ödemedik bekliyoruz, itiraz etsek hangi konudan itiraz edeceğiz bilmiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: matgab

Aynı konudan bende mustaribim, Afyon Gazlıgöl'de market önünde duran araca belediye ekipleri ceza kesmiş, hatta resimde eklemişler.
    Ceza belediye meclisi kararı ile alınmış. Başka araç ve sahiplerinin ev adreslerine varana kadar bilgileri benim ceza kağıdında var.
    Ödemedik bekliyoruz, itiraz etsek hangi konudan itiraz edeceğiz bilmiyoruz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar belediye zabıtası trafik cezası yazamaz. Ama kaldırım işgali olursa başka.... Konuyla ilgili detaylı yazı linki aşağıda.
    http://www.siber-yardim.com/?p=49

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalnız_Akıncı -- 4 Haziran 2018; 11:29:9 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.