Şimdi Ara

Motorlunun şahane hareketi(videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az daha iki leşim oluyordu. Öyle aniden çıktı ki hiç tepki veremedim.



  • Bu tarz motorlara hiç bir tepki vermemeniz gerekiyor. Orada siz bir tepki verseniz daha kötü olabilir. Bu tarz durumlarda ani fren, ani manevra vs kesinlikle yapmamalısınız. Motorcu zaten sizin ne yapacağınızı biliyor, ona göre kendi hayatını tehlikeye atıyor. Siz refleksle başka şeyler yaparsanız motorcunun planını bozabilir ya da yakınızdaki başka araçlarla kazaya karışabilirsiniz.


    Motorcuya diyecek fazla bir şey yok. Böyle devam ederse çok yaşamaz.

  • bunu otomobiller de yapıyor ben tırla giderken. üstelik benim kör noktam. bir gün birini alıp götüreceğim haberim bile olmayacak.

  • Geçmiş olsun hocam.
    Bir kerede kask kameralarından kazaya sebep oluyordum, diye video paylaşsalar.
  • Geçmiş olsun gerçekten ucuz atlatılmış.

  • Youtube da Zafer Akçay var hocam. Videoyu ona gönder yayınlasın.


    Hatalı olan motorcuları ve araç sürücülerini yorumluyor ve bilgilendiriyor.

  • Bu tarz motorlara hiç bir tepki vermemeniz gerekiyor. Orada siz bir tepki verseniz daha kötü olabilir. Bu tarz durumlarda ani fren, ani manevra vs kesinlikle yapmamalısınız. Motorcu zaten sizin ne yapacağınızı biliyor, ona göre kendi hayatını tehlikeye atıyor. Siz refleksle başka şeyler yaparsanız motorcunun planını bozabilir ya da yakınızdaki başka araçlarla kazaya karışabilirsiniz.


    Motorcuya diyecek fazla bir şey yok. Böyle devam ederse çok yaşamaz.

  • Bu motorculara ciddi denetimler gelmesi gerek. Kendine zarar gelmiş zerre kadar umrumda değil, boşa vaktimi çalıp uğraştıracak beni ona üzülürüm. Aynı şekilde basın ekspreste 70 ile giderken bu şekil beni sollarken ön tamponuma arkası değip biraz yalpaladı. Düşse kurtulma şansı zor bir arabanın altında kalacak. Ondan sonra uğraş dur. Bunlara ciddi denetimler ve cezalar gelmeli. Bu motorlu kurye, yemek firmaları vs çıktığından beri trafikte motor oranı çok fazla arttı. Kaldırımda bile rahat yürüyemez hale geldik, artık vatandaş ve araç kullananlar için bunlar ciddi tehlike oluşturduğunu düşünüyorum.

  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt

    Özellikle şu motokurye servisleri yaygınlaşalı beri bunları kullanan motorcular çok büyük risk yaratıyorlar. Profesyonel motor kullanıcılarını bu anlamda tenzih ederim, onların kahir ekseriyeti kurallara da uyuyor, trafiğe de saygı gösteriyor ve haliyle saygı da görüyorlar ama motokuryeler çok büyük sorun.

  • burası ikeanın oradaki yol ayrımı mı tam olarak anlayamadım ancak konudan bağımsız olarak belirtmek isterim ki öndeki beyaz araç gibi yol ayrımına kadar beklemeden ilgili şeride geçmek herkesin işini kolaylaştırır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 23 Haziran 2022; 10:4:11 >
  • bende motorsiklet kullanıyorum ama bunlar gibi apaçilik yapmıyorum. arabayla sağ şeritten sağa dönerken sinyal vermişim aynaya bakmasam altıma alıp gideceğim başıma çok geldi. maalesef motorda kaportanın kendisi olduğundan çoğu kullanıcı habersiz ya da 9 canı falan var sanıyorlar. sadece motorsiklettle bunu yapana değil araçla da makas atıp kendi canını + başkasının canını tehlikeye atanlara gram acımıyorum dün Sabiha Gökçene gidiyorum ilk c200d orta şeritten giderken makas attı onun arkasından da Doblo ikisi araçlara makas ata ata ilerliyorlar bu tür kullanıcılara çok yüklü miktarda ciddi cezalar kesilmeli.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Motokuryeler maalesef kendi istekleriyle böyle kullanmıyor, sistem onları buna zorluyor.


    1. 20 dakikada, yarım saatte sipariş kapınızda diyen bir işletme belli ki motokuryesinden trafik kurallarını hiçe saymasını istiyor. 20 dakikada siparişi kapısına gelmeyen müşteri, siparişi iade ederse belli ki motokuryenin trafik kurallarını hiçe saymasını istiyor.
    2. İnternet alışveriş siteleri - ismi lazım değil - bu kuryeleri parça başı ücrete çalıştırıyor. Öyle olunca da motokurge mesaiyi en fazla parça teslimiyle kapayabilmek için trafiği alt üst ediyor.


    Dolayısıyla, asıl suçluyu gözden kaçırmamak gerek. Motokuryeler de suçlu ama asıl suçlu kuryeleri o şartlar altında çalıştıran işletmeler ve müşterileri.

  • Getir'de röportaj yapılan çocuk aklıma geliyor...

    Bugün şurada ölsem yarın için bir endişem yok demişti...


    beklentisi olmayan insanlarla karşılaşıyoruz koca şehirde...

    kamikaze gibi gidiyor... o kendisi nasıl gideceğini hesaplamış ama bir gün birine veya bir yere saplanacaklar... çekirge misali...


    eğitmenlik yıllarımda kuryelerin toplu sınıf eğitimine girmiştim.

    eğitim sevileri ne yazık ki yok ve çok basit düşünen adamlar... incelik yok...


    askerlik yapan arkadaşlar bilir, birliklerde de vardır sorumsuzlardır genelde...


    hayata da bu gözle bakıyorlar...

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Zaten tepki verecek yada algılayacak bir vaktim olmadı. Gözükmesi ve kaybolması bir oldu.
  • sonra "ama motorcuları görün, ühü ühü"

  • Amsterdam'da bildiğim kadarıyla gürültü ve şehir kurye dolduğu için tartışmalar sürüyor. Orada elektrikli araçlara getir götüre rağmen insanlar rahatsız. Bizi düşünün bir de gece bile sürekli motosiklet sesi.


    Umarım buna bir el atılır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.