Yarbay
28 Eylül 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 115 (Bu ay: 4)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar, readdle docs diye bir uygulamanın içinde dosyalarım kaldı. Uygulama Applestoredan kalktığı için açamıyorum. itunes filesharingde de çıkmıyor. Nasıl ulaşabilirim bu dosyalara?
Selamlar arkadaşlar,

Yıllardır alışveriş yaparım. Çok da güvenirdim aliexpresse. Fakat son yaşadığım olayda 60 dolarımdan oldum. Büyük bir power bank arayışı içindeydim. Neyse sonunda prizli falan bir tane buldum. Fiyatta çok uygundu. Kıllandım tabi. Ama aliexprese güvenimden dedim en fazla ürün gelmez. Paramı geri alırım. Büyük yanılmışım.

Tabiki 1-2 ay geçti ne gelen var ne giden. Kargo kodunda da en son “shipment will be cleared and delivered by broker” gibi saçma bişey yazıyor. En sonunda dispute açtım. Ama aliexpressden ürünü teslim almadığıma dair bir belge göster gibi saçma bir cevap gelince şok oldum. Yani takip kodundan görmüyor musun almadığımı?!? Neyse en sonunda dhl i aradım. Onda da işi yokuşa sürmeyen bir çalışan bulana kadar 3-4 farklı arama yaptım. Herkes öyle bir belge veremeyiz diyor. En sonunda düzgün bir insana rastladım. Evet bu tarz şikayetler aldıklarını söyledi. Ama en azından kargonun son durumunu gösteren bir mail attı. Çünkü ben takip kodunu girdiğimde göremiyorum kime nereye gittiğini, o da ayrı bi saçmalık yada dolandırıcılıkta yeni bir yöntem bilemiyorum. Neyse mailde gördüm ki dolandırıcının verdiği takip kodunda ne isim ne adress nede içerik alakasız. Ama bunu ne hikmetse koskoca aliexpress göremedi. Ve sen kargoyu almış gözüküyorsun diye yalan beyanla parayı adama gönderdi. Çıldırdım tabi. Kargonun son durumunu gösteren o maili dispute kapandıktan sonra alabildiğim için geç kaldım.

Günlerdir chat ile müşteri hizmetlerine yazıp duruyorum ama nafile. Gerçek insanlardan da hep aynı robot laflar. O kargo kodunun alakasız olduğunu gösteren resmide attım. Bu sefer cevap: üzgünüz parayı adama verdik. Para elimizde değil. Sen uğraş adamla pazarlık yap!?! Yahu adam dolandırcı parayı almış kaçmış. Kimle ne pazarlığı!

Başına böyle bir olay gelmiş biri varsa beni aydınlatırsa çok memnun olurum.

Arkadaşlar Sonuç olarak aliexpressde n11 gibi olmuş. Dolandırıcıları savunuyor. Adamın verdiği takip kodunun alakasız bir isim ve adrese gittiği bariz olduğu halde ben yalancı oldum. Uygulamayı bile sileceğim. Alışveriş yaparken binlerce yorum almış satıcılar dışında bulaşmayın derim. 60$ az para değildi. Düpedüz dolandırıldım ki ben online alışveriş konusunda çok dikkatliyimdir normalde.

Biraz uzun oldu ama buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.
Az daha iki leşim oluyordu. Öyle aniden çıktı ki hiç tepki veremedim.
Selam arkadaşlar. İzmir gaziler caddesi 44. Bakım merkez komutanlığı önünde kaza yaptım. Daha doğrusu dönüş yaparken motorun biri arkadan çarptı. Dönüş yasak mı değil mi bilmiyorum ama baktım askeri giriş var. Herhangi bir dönülmez işaretide yoktu. Sinyalimide verdim. Normal dönüş yaparken adam arkadan çarptı ve düştü. Neyseki ciddi bir şey yok kimsede. Ama benim arabada hatrı sayılır hasar oluştu. Zabıt tutmadan ayrıldık ama adam şimdi zabıt tutalım diye düştü peşime. Hatalı ben olduğumu düşünüyor heralde.
Şimdi eğer oradan dönüş yoksa evet hatalıyım ama adamın takip mesafesini ayarlaması gerekmez mi? Gayet sakin bir şekilde sinyal verip döndüm. Sonuçta bir yayada atlayabilirdi önüme?
Dönüş yasağı yoksa zaten tartışmaya gerek yok 8de 8 motor suçlu.

Fikirlerimizi rica edeyim. Nasıl bir yol izlemek lazım? Kim suçlu kim değil diye kavga edecek değilim. Zabıt tutarsak ne olduysa onu yazarım. Hasar canımı sıktı baya.

Bir kazada benden (resimli videolu)

Bir kazada benden (resimli videolu)

Bir kazada benden (resimli videolu)[
https://www.youtube.com/watch?v=8qi2Z1Ntppc&feature=youtu.be
Arkadaşlar 2 sene oldu corona başlayalı ve bugün itibariyle pozitif çıkmış durumdayım. 3 aşım var. Yataklık değilim. Bogazım ağrıyor ve göğsüm biraz dolu. Onun haricinde iyiyim. Hafif geçiriyorum diyebiliriz. Dertleşeyim dedim
Selam arkadaşlar, resimdeki çiziği boyamadan rötüşlayabilecek bir yer biliyor musunuz? Hemde tavanda. Araba park halinde saldırıya uğramış resmen. Her yerinde bu tarz çizikler var bagaj kapağı, sütunları ve tavan. A sutunlarında gamzelerde var. Islak olduğu için daha az belli oluyor ama çizikler çoğu yerde saca kadar derin. Kuru bi havada detaylı fotolarını ekleyeceğim. Malum bu çizik için tavanı boyatırsak taklalı muamelesi görür.
Selam arkadaşlar. Arabamda 110dan sonra titreme var. Üstünde kış lastikleri var. Hem direksiyonda hem koltuktan hissediliyor. Bakımdan yeni çıktı araba. Servis balans yapıldığını ama jantlarda bir eğrilik olabileceğini söyledi. Benim anlamadığım eğik jant balans tutar mı? Eğikse anlaşılmazmı balans yaparken? Servis saçmalıyor mu nedir? Yada belki çok çok hafif bir eğiklikse balansta çıkmıyor mu? Bilen arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim

Birde telerlekleri sökmeden yapılan bir balans olduğunu duydum. Bu nedir daha mı sağlıklıdır?
Selam arkadaşlar,
Çok kararsız kaldım. Lastiklerin değişim zamanı geldi. Sepetteki lastikler birden 6000den 8500e çıktı. Rotasyon yapıp kullansammı bilemedim. 70bin yaptım üstündeki lastiklerle. İstediğim lastikler michelin crossclimate suv 235/60r18. 6000tlye yine buldum ama 2019 üretimi. 3 yaşında lastik alınır mı? Yol yapan bir insanım 3 yılda max bitiririm o lastikleri. Yada beklesem ucuzlar mı?(buna kendimde güldüm şuan)Tecrübelerinizi rica edeyim. Araba 2018 model son kasa crv bu arada.
Teşekkürler
İstanbul anadolu yakasındaki buyaka avmde aracımı yıkamaya verdim. Dsa auto diye bişey sanırım. Aracımın ön camını çizmişler. Tabiki kesinlikle kabul etmiyorlar. Çizik tam görüş alanımın ortasında 20 cm civarında. Sanki kasıtlı yapılmış gibi tam ortada. Tabiki burası türkiye yapılacak hiçbirşey yok. Camı değiştirmek gerekiyor sanırım. Yani dandik bir yıkamacının başıma açtığı işe bakınız

Yıkamada ön camı çizdiler. (Resimli)

Selam arkadaşlar,
Gözüm kapalı güvendiğim ve hertürlü sorunda yanımda duran amazondan ilk kazığımı yemiş durumdayım. Anlatayım sizinde başınıza gelmesin.

Amazondan bir çanta aldım fakat açıklamalarındaki özelliklerdeki gibi olmadığı için iade etmek istedim. Herşey bundan sonra başladı. Şu aramex denen meretle evden alınacak şekilde iade başlattım. 3 gün son aradılar evinizden alınacak diye. Bir hafta geçti. Gelen yok. Aradım amazonu. Bir daha kayıt açtılar. Aramexden yine aradılar alacağız diye. Başladım beklemeye 1 hafta oldu, 10 gün oldu derken yine gelen yok. Amazonu arayıp tekrar kayıt açtırdıktan sonra yine beklemeye başladım. Tepemde attı artık. Yine bir hafta iki hafta derken peşini bıraktım. İade kayıdı açık şekilde iki üç hafta kadar daha geçti. Artık başlıcam böyle işe kendim kod alıp iade edeyim mng kagoya dedim. Aramex iadesini iptal ettim. Sonra anaaa bir baktım bir aydan fazla zaman geçtiği için yeniden iade hakkı vermiyor. Neyse dedim amazoncuğum beni yarı yolda bırakmaz.

Ama velhasıl müşteri hizmetlerini aramamla patlamam bir oldu. İade süresi geçtiği için yapabilecekleri hiçbirşey olmadığını söylediler. Diyorum sizin yüzünüzden oldu. Bu durumda benim ne kabahatim var? Oyalayalıp durdunuz iade süresini geçirttiniz şimdide üstüne bir bardak su için diyorsunuz!? Yok sistem izin vermiyor. Yapabileğimiz birşey yok deyip durdu eleman. Afedersiniz g.t gibi bıraktı beni. Bu sistemde nasıl birşey dedim? Siz mi sistemi ürettiniz sistem mi sizi? Müdahale edilmesi bu kadar imkansız bir varlık haline gelmiş bu sistem?! Yarın bir gün bilinçlenip terminatör haline gelmez umarım dedim.

İşin komiğide yardımcı olduklarında hemen yok anket yok bilmem ne diye yavşarlar. Ama beni düpedüz mağdur ettiklerinde derdimi anlatabileceğim bir anket manket gelmiyor. Yani düştüğüm durumuda yazamıyorum. Bundan sonra yardımcı olduklarında da o anketi çok beklerler. Bir daha hayatta doldurmam.
Hakkında
Forum İmzası:
"charcot-marie-tooth"
Hakkımda:

"charcot-marie-tooth"
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.039
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 57.683 (Bu ay: 1.342)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 854 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.