Şimdi Ara

Motor Yagi 10/40 Kac binde yenilenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar aracimi alirken yag kartina baktim 126000 de degismis yeni yag 141000 de degscek yazyodu castrol magnetic 10/40 koyulmus.Bunun yanlis yazlddndan suphe edyorm 136000 de degsmesi gerekmezmi yani 10000 de bir.Bu yagin kac binlik oldgunu nerden bilebilirm yardmci olurmusunz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco-De Lucia -- 21 Temmuz 2014; 2:03:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 15.000 de bir degisim diyen ustada var 10.000 de bir diyen ustada. Ama piyasadaki genel kani 10 40 icin yaziyorum ya yilda 1 kere yada 10.000 km de bir siz son yazdigimi uygulayabirsiniz aracinizin motoru icin daha saglikli

• quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

15.000 de bir degisim diyen ustada var 10.000 de bir diyen ustada. Ama piyasadaki genel kani 10 40 icin yaziyorum ya yilda 1 kere yada 10.000 km de bir siz son yazdigimi uygulayabirsiniz aracinizin motoru icin daha saglikli
    10w40 yarı sentetik bir yağdır .1 yıl veya 10 bin kilometrede değişmelidir.
  • ttfvol kullanıcısına yanıt
    1000 km kadar gecirsem 10000 i bi problm olurmuki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Benim usta şehir içi 10bin şehir dışı 15bin demişti çok aşırı trafiğe giriyorsan değiştirmek mantıklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso0655

Hicbisey olmaz yinede ozen gostermekde fayda alt tarafi 60 70 tl lik yag

• quote:

2. el araba aldığımda ilk iş yağını filtresini değiştiririm, sahibinin ne dediğine veya kartta ne yazdığına bakmam...

10/40 yağ 10.000'de değiştirilir, 1 yıl geçtiği halde 10 bin dolmazsa bile arabanın sağlığı için değiştirmekte yarar var...ben yıllarca böyle uyguladım tavsiye ederim...

uzun yol kullanılan arabada 500-1000 km. geçmesinde sakınca olmaz ama şehiriçinde kullanılan arabada tam tersi 500-1000 km. kala değiştirmek en iyisi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sagolun arkadaslar mecburen degstircez artik tesekkurler..

• quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

2. el araba aldığımda ilk iş yağını filtresini değiştiririm, sahibinin ne dediğine veya kartta ne yazdığına bakmam...

10/40 yağ 10.000'de değiştirilir, 1 yıl geçtiği halde 10 bin dolmazsa bile arabanın sağlığı için değiştirmekte yarar var...ben yıllarca böyle uyguladım tavsiye ederim...

uzun yol kullanılan arabada 500-1000 km. geçmesinde sakınca olmaz ama şehiriçinde kullanılan arabada tam tersi 500-1000 km. kala değiştirmek en iyisi...

Aynı fikirdeyim. Ben de yağı değiştireli 8000 km. Olduğunda değiştirmiştim sırf İstanbul yoğun trafikteyim diye. Ama kafama takılan bir önceki bakımda Mobil1 5-30 tam sentetik yağ kullanmıştım ama bu bakımda 10-40 yarı sentetik yağ kullanıldı. Yanlış mı yaptım acaba. Tam sentetik devam mı etmeliydim? Eski yağ varken arac bana daha atik geliyordu.

• hocam bence o psikolokojiktir dye dusunyorm.Bende ole hissetmstim eski aracimda,farkli yag koyunca..

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

hocam bence o psikolokojiktir dye dusunyorm.Bende ole hissetmstim eski aracimda,farkli yag koyunca..
    Peki yağın kilometresi dolmadığı halde süresini geçirsek problem olur mu? Mesela 10 bin km si dolan yağ 2 yıllık olmuştu aracımızda. Bilen arkadaşlardan yorum bekliyorum. (castrol 10w 40)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

quote:

Aynı fikirdeyim. Ben de yağı değiştireli 8000 km. Olduğunda değiştirmiştim sırf İstanbul yoğun trafikteyim diye. Ama kafama takılan bir önceki bakımda Mobil1 5-30 tam sentetik yağ kullanmıştım ama bu bakımda 10-40 yarı sentetik yağ kullanıldı. Yanlış mı yaptım acaba. Tam sentetik devam mı etmeliydim? Eski yağ varken arac bana daha atik geliyordu.

tam sentetik olması daha iyi...
    yağ seçiminde araba markasının tavsiyesi de önemli ama ben iklim koşullarının bu konuda dikkate alınması gerektiğine inanıyorum...
    marmarada (ist.) olduğum için 20/50 tercih ediyorum, ege ve akdeniz de aynı durumda, bunlar sıcak bölgeler, motor sıcak hava da sıcak...

ancak eğer doğuda soğuk iklimde (mesela erzurum-sivas-kars gibi bir şehirde) olsaydım 10/40 veya 5/30 tercih ederdim, soğuk bölgede ince yağın avantajı var...

tabii ki bunlar benim tecrübem ve kendi mantığım, kullandığım arabalarda bunları uyguladım; erken yağ değişimi ve iklime göre yağ seçimi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

quote:

tam sentetik olması daha iyi...
    yağ seçiminde araba markasının tavsiyesi de önemli ama ben iklim koşullarının bu konuda dikkate alınması gerektiğine inanıyorum...
    marmarada (ist.) olduğum için 20/50 tercih ediyorum, ege ve akdeniz de aynı durumda, bunlar sıcak bölgeler, motor sıcak hava da sıcak...

ancak eğer doğuda soğuk iklimde (mesela erzurum-sivas-kars gibi bir şehirde) olsaydım 10/40 veya 5/30 tercih ederdim, soğuk bölgede ince yağın avantajı var...

tabii ki bunlar benim tecrübem ve kendi mantığım, kullandığım arabalarda bunları uyguladım; erken yağ değişimi ve iklime göre yağ seçimi...

Eyvallah.

• hocam bsey olmsz ama motor omru azalir deniliyo. benim problem yagin km omruydu.yil bazinda babamda cok binmezdi 2 yilda bir degstrrdi ama ustalar bunu onermiyor..

• Ağ zamanla viskozitesini kaybettigi icin 1 yilda degistirilmesi oneriliyor. 15 binde de degistirsen cok sikinti olmaz ama 100 lira icin riske attigina degmez. Sanayiden yagi, yag filtresini, polen filtresini hava filtresini alsan 100 lira ancak tutar

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

Ağ zamanla viskozitesini kaybettigi icin 1 yilda degistirilmesi oneriliyor. 15 binde de degistirsen cok sikinti olmaz ama 100 lira icin riske attigina degmez. Sanayiden yagi, yag filtresini, polen filtresini hava filtresini alsan 100 lira ancak tutar
    Çok masraflı bir olay değil.
    Değiştirin kafanız rahat olsun
  • oyle yapcaz artik sagolun arkadaslar..

• 10000 de bir değisir yarı sentetik önceki aracımda kullanıyordum

• Bu arada 4 litre Mobil 10W40 49 TL

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bu arada 4 litre Mobil 10W40 49 TL

nerde satiliyor bu fiyata

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.