Şimdi Ara

Motor Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
9.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar gençler.
    Benim aracın antifirizini yeniledik. Yenilerken sağa sola hortumlara kırmızı lekeler bulaştı haliyle. Kaputun altı antifiriz kokuyor hatta kaloriferi açınca inceden içeri de veriyor antifiriz kokusunu. Motor da kirliydi zaten. Yıkamacılarda temizletsem dünya para isterler. Kendim birşeyler yapayım diyorum. Yapı marketlerde, benzincilerde satılan çeşitli markalarda sprey motor temizleyiciler var. Bunları kullanayım diyorum ama merak ettiğim bu ürünler aracın elektronik aksamına zarar verir mi? Gelişigüzel her yere sıkacak mıyız onu? Bir de hepsi aşağı yukarı aynı mı yoksa önerdiğiniz markalar var mı?



  • Bence ya hafif nemli bezle silin ya da güvenilir yıkamacıda temizlettirin. Kendiniz yaparsanız youtubeta arama yapın motor nasıl temizlenir nelere dikkat edilmeli diye
  • yıkamacı bi su tutsun, ne tutacakki.
  • Hocam würth ün motor temizleyici spreyi var, youtube ta videolarını izledim baya iyi iş yapıyor ve güvenilir olduğunu düşünüyorum, bu ay içinde bende alıp denemeyi düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    yıkamacı bi su tutsun, ne tutacakki.

    Su zararlı olur diye düşünmüştüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erAn_


    quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    yıkamacı bi su tutsun, ne tutacakki.

    Su zararlı olur diye düşünmüştüm.

    sıkıntı olacak yerleri örtüyorlar.tabi acemi değilse.zaten suyun çoğu hava, yerler bile fazla ıslanmıyor .
  • Hocam öncelikle belirteyim, küçük ve orta tipteki oto yıkamacılardan uzak durun. Çoğu sadece su tabancası kullanmayı biliyorlar. Eğer yıkamacı düşünüyorsanız bilindik markalara yönelin derim (örn: Maguiars, CarWax, Sonax) gibi. Fiyat biraz kaçabilir ancak kafanız rahat olur ve bilen birisi yapar. Eğer bu şekilde düşünmezseniz eğer motor temizleyici sprey tarzı ürünler var, onlara yönelin derim.
  • Nemli bezle ulaşabildiğiniz her tarafı silmek en iyisidir hocam.Kaputun altında bir çok elektronik alet var.Risk almaya değmez bence youtubede würthün motor temizleyicisi var ama hiç denemedim ama videolardan gördüğüm kadarıyla kirleri çok güzel çıkarıyor güzelde parlatıyor.
  • 5 tl ye Autokit spreyler var hocam. 3 ay önce marş motoru ve beyin tarafları hariç her yere sıktım. Zaten pislik akıp gidiyor. Bir bezle silebilirsin sana kalmış. Tavsiyem 2 sprey alıp sıkmak bu sayede kir pislik iyice akar gider. Pas bile sökülüyor o azıcık sıkmaya. Şimdi yine iki tane aldım ilkbahara çıkarsak temizleyecem
  • Yeni nesil motorlarda elektronik devreler, sensörler vs. çok fazla. Su ile yıkamak hele hele basınçlı su ile yıkamak kısa vadede olmasa bile uzun vadede başınıza büyük işler açar. Motorda paslanmalar, kablo sistemlerinde korozyon oluşur.



    İlla yıkatacaksanız üstteki bir arkadaş demiş sonax, meguiars gibi yerlere gidin. Fazla para verirsiniz belki ama ilerde masraftan kurtulursunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 21 Kasım 2017; 14:38:11 >
  • motormu paslanıyormuşyağmurlu havada araba kullanmayın sakın
  • Kuru kayısı yedikten sonra taşa oturun.

    Şaka bir yana da hem motordaki elektronik aksama zarar verme ihtimalinden hem de yıkama sonrası yağlı suyun toprağa karışmasından dolayı motor yıkatmam. Belki silinebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    motormu paslanıyormuşyağmurlu havada araba kullanmayın sakın

    Yağmurlu havada su motora üstten mi nüfuz ediyor. Komik olma. Karter koruyucu, alt muhafazalar zaten suyun motora temasını büyük oranda önlüyor. Yeni nesil bir aracın altına eğil bak bakalım nasıl örtülü, herşey gizlenmiş. Arabalar 90'lı yıllardaki gibi değil artık...



    Motor Temizliği Nasıl Yapılmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 21 Kasım 2017; 14:47:17 >




  • benzinli araçlarde sıkıntı oluyor diye duymuştum
    kendi dizel aracımı canım sıkıldıkca motorunu yıkarım
    kablo cıkıntılarını poşetle sararım sonra aspirins denilen mereti sıkıp yagını akıtırım sonra vur tazzikli suyu aksın pislikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_MuKa

    benzinli araçlarde sıkıntı oluyor diye duymuştum
    kendi dizel aracımı canım sıkıldıkca motorunu yıkarım
    kablo cıkıntılarını poşetle sararım sonra aspirins denilen mereti sıkıp yagını akıtırım sonra vur tazzikli suyu aksın pislikler

    Benzinli araçta su buji kablolarının ordan buji yuvalarına ordan da silindire giriyor. Defalarca başıma geldi. Suyu kurutur devam edersiniz ama bir kere oraya su girdimi çürüme başlıyor. 2-3 yıl sonra motor çürüme nedeniyle yolda bile bırakır.



    Dizel o konuda daha avantajlı. Elektronik devreler daha az.
  • Motor yıkatmanın faydasından çok zararı var bana göre. İçinize sinmiyorsa sadece görünen yüzeyleri nemli bezle veya motor temizleyici sprey ile silin sadece. Önce spreyi bez parçasına sıkın direkt motora sıkmayın. Görünmeyen yüzeylerin, zaten görünmediği için yıkanmasına gerek yok. Dediğim gibi yarardan çok zararı olur.
  • Balata spreyi ile yağ ve tortuları temizleyip wd40 ile de gerekli yerleri yağlayın tamamdır. Hiç pahalı kimyasal almaya veya oto kuaförlere gerek yok. Hem elektrik aksam ve sönsörlere de zarar vermemiş olursunuz.
  • Sigorta kutusu ve aküye kısaca elektronik sensörlere poşet geçirin. Sonra piyasadan alacağınız herhangi bir motor temizleyici spreyi iyice sıkıp varsa boya fırşası ile iyice köpürterek her noktayı temizle sonra basınçlı olmayan su ile iyice durulayın.
  • Citroen servisi Av-Car direk yıkama köpüğünü motora sıkıp sonra tazdikli hortumu uzaktan tutarak duruluyor.. Bence sağlıksız ama koskoca servisin bildiği vardır elbet..
  • İhtiyacın olanlar ;

    Sabunlu su

    Diş fırçası ve detay fırçası

    Bulabiliyorsan veya varsa şu Basınçlı Sulama Spreyleri var çiçekler için onlardan, bulamazsan 1.5 litrelik pet şişeni 3/2 doldurup ucuna 3-4 tane delik aç

    1 kuru 1 ıslak bez

    aracında yağ terlemesi vb. gibi çıkması zor olan kirler içinde würth'ün motor temizleme spreyi.

    Uygulanışı;

    Kafam rahat olsun dersen sigorta kutusunu poşet yardımıyla bantlayarak kapat ama illa kapatman gerekmiyor fazla su vurmamaya çalışırsın dikkat edersin problem olmaz.

    Önce sulama spreyi ( veya şişe ) yardımıyla toz çamur vb. gibi şeyleri akıtmak için güzelce ıslatıyoruz (mümkün mertebe tazyikli olsun)

    Daha sonra sabunlu suyu yine sprey veya şişe yardımıyla eser miktarda her yere yayıyoruz.

    Detay fırçamız veya diş fırçamızla güzelce yavaş yavaş sabrede sabrede her yeri fırçalıyoruz. Bu sürede kuruyan yer olursa tekrar su sıkıp tamamen kurutmamaya özen gösteriyoruz.

    Tekrar sprey veya şişe yardımıyla su sıkıp güzelce duruladıktan sonra kuru bez yardımıyla kurutuyoruz.

    Terleme vb gibi çıkmayan yerler için temizlik sonrası tamamen kurutmadan würth'ün spreyini uyguluyoruz ve sonuç mikemmel




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.