Selamlar, 2020 1.0 Scala sahibiyim. 250 bin TL peşin ile kapama yapabileceğim bir kredim var. 4100 sabit taksit. Ödeme ile ilgili sorun yok. Eşim borç olaylarına sıcak bakmadığı için arabayı satıp krediyi kapama ve daha düşük modelli bir araca geçme düşüncem var. Bu durumda öneriniz var mıdır? Tercih: Az yaksın, Benzin 1.0 motor veya sorunsuzsa LPG olabilir yine. Vites: Otomatik de olabilir manuel de Aile aracı olması. 1 yaşında bebeğimiz var. Bagaj hacmi Piyasası olsun, gerekli olursa ileride model yükseltmek veya düşürmek için yine elden çıkarmak istediğimde fazla zorlamasın. |
Model Düşürmek İçin Tavsiye Arıyorum
-
-
Miss gibi aracınız varmış . Açıkçası satmak zorunda değilseniz satmayın kalsın . Araba her zaman degerlenir. -
Asgari ücretle calismiyorsaniz 4100 ₺ için araba satılmamalı bence. Muhtemelen şu an kredi cekseniz o faiz oranının çok üzerinde bir oranla çekeceksiniz. Kredinin ilk zamanlarında faizini ödediniz zaten, şimdi kapatınca boş yere faiz ödemiş olacaksınız ve en önemlisi o 4100₺ hayat standartınızda hiç bir sey değiştirmeyecekken sattığınız arabayı tekrar alamayacaksınız -
Kesinlikle eşini dinleme he de geç -
yine de tavsiye verir misiniz? Eşimi dinleyeceğimi düşünerek :)
-
zarar edersiniz.
-
1.33 corolla alınır,fiyatları 600k bandında.lpg ye tam uyumu var,scaladan daha geniş.
-
Şu devirde tam olarak Türk lirası olarak borçlanmaya çalışırken sizin çektiğiniz krediyi arabayı satıp ödemeniz tamamen saçmalık olur. Söyle düşünün ortada 900 binlik sahip olduğunuz araba ve 250 bin borç var. Sattınız 650 ye araba aldınız ve krediyi kapattınız. Diyelim ki 1 yıl sonra araçlar ikiye katladı. Sizin aracınız 1.3m oldu. Satmasaydiniz 1.8m lik aracınız ve 200bin kredi borcunuz ve gerige çöp olmuş biz 4100 lira kredi ödemeniz kalırdı. -
Sakın yapmayın zarar edersiniz -
Sabit faizli taksitli krediyi kapatmak bu devirde enayiliktir -
İş garantiniz (garanti maaş) varsa yapmayın…ödediğiniz aylık kredi tutarı gün geçtikçe çerez parasına doğru evriliyor… -
TL borç kapatmak bu devirde yapılacak en büyük hata -
Herkes zaten yazmış ama dayanamadım.
3 yaşında, dertsiz tasasız, her ihtiyacımı gören, severek kullandığım aracımı sadece TL borçlanmak ve elimdeki bir miktar nakitten kurtulmak için değiştirdim.
Bayramdan önce tamamladığım süreç sonunda, şimdiden artan kredi faizleri ve araç fiyatları nedeniyle 150000 kadar avantajlıyım.
Buna kar gözüyle bakmıyorum ama hamleyi bir ay sonra yapmaya kalksam şimdi aldığım ancak aracın bir alt paketini daha fazla faiz ödeyerek alabilirdim.
Karar sizin…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 8 Temmuz 2023; 19:57:29 > -
Millet kredi bulmak için yedi dereden su getiriyor su an hocama hazırda çekilişmiş kredi kapatılır mı? Çok büyük maddi sıkıntı yoksa kapatmayın, böylesine enflasyon ortamında TL borçtan korkulmaz. Eğer mevzu dini değerler ise onu bilemem,bu devirde faize bulaşmadan yaşamak neredeyse imkansız -
benim açımdan dini değer vs sorun yok. Zaten borç yapmadan mal mülk edinilmiyor. Fakat fikirlerimi kabul ettirmekte zorlanıyorum. Bana çok mantıklı gelen borçlanmalar eşimin gözünü korkutuyor.
Sanıyorum sabit kazancım olmamasından dolayı çekiniyor. Mesela evlenirken ben üniversite okuyordum ve ona yaklaşık 3 yıl para kazanamayabilirim demiştim. Ama işler çok olumlu ilerledi hem okul hem işi çok iyi götürdüm.
Şimdi de bebek var ve geleceğimiz için illaki borç olması gerekiyor. Eğer hiç borç işine girmesem şu an ne araba ne ev olurdu. Ben ne kadar risk alıyorsam eşim de o kadar korkuyor.
Mesela düz vites aracım vardı. Onu sattım otomatik aldım o da kullansın, işe gider gelir veya acil bir durum olursa ben de dışarıda olursam kimseye muhtaç olmaz diye. Ama 1 kez yola çıktık gayet de iyi sürdü ama sonra almak istemedi aracı.
O yüzden yapacağım hamle beni mutsuz etse de eşim mutsuz olmasın diye yapmak istiyorum. Size tuhaf gelen bana da tuhaf geliyor ama realite böyle işte :(
-
Lounge paket bir 1.6 benzinli e-torq olarak geçen egea öneririm. Fiyat uygun, bagaj dersen 520 litre. Motor sorunsuz ve Lpg dostu, şanzıman 6 ileri Aisin marka tam otomatik sorunsuz. Bir yıldır kullanıyorum parasına göre on numara araba. -
arabayı değiştireceğine değiştirmen gereken şey belli bence :) şaka bir yana zarar edersiniz ev veya daha üst bir model araba düşünmüyorsanız kredi kapatmak için araba satılmaz
-
Satarım sen merak etme ama sıkışırsak, ödeme Dengemiz bozulursa satarım de. hem eşinin içini rahat olsun hemde konuyu kapat.
Zaten 3 ay sonra ödeme pul olacak konu kendiliğinden kapanacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 16 Temmuz 2023; 8:56:43 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sabit faizli taksitli krediyi kapatmak bu devirde enayiliktir
|
Kesinlikle eşini dinleme he de geç
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X