Şimdi Ara

Windows 11'de USB Virüsü Sonrası Kısayol Ve Başlat Menüsü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 11 işletim sistemli bilgisayarımda USB üzerinden bulaşan bir virüsü temizlemeye çalışırken, ne yazık ki masaüstünde bulunan program kısayolları ve Başlat Menüsü'ndeki tüm uygulama kısayolları silindi ya da sistem tarafından erişilemez hale geldi.

Virüs temizliği sonrası kısayolların yer aldığı dizinleri yeniden oluşturdum. Yaklaşık 172.000 dosya/dizin oluşturulmuş olmasına rağmen, sorun düzelmedi. Örneğin Başlat Menüsü'nde "Chrome" arattığımda, sistem bu programı bulamıyor. Oysa ki Chrome’un kurulu olduğu klasör ve çalıştırılabilir dosyası hâlâ yerinde duruyor. Bu durum, sistemin uygulamaları tanıyamadığı ya da kısayollarla ilişkilendiremediği bir durumu işaret ediyor. Ve aynı zamanda bilgisayarın bazı kısımları Türkçe yerine İngilizce sonuçlar veriyor gibi, başlıklarda.

Şu anda'da bilgisayarı formatlamak gibi bir seçeneğim yok çünkü devam eden akademik projelerim nedeniyle yedek alacak yeterli alanım bulunmuyor. Verileri kaybetmeden bu sorunu çözebileceğim bir yöntem bilen varsa, yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taethriel -- 13 Nisan 2025; 22:31:41 >

• önce kullanıcı adını yönetici moduna al. sonra bir sfc /scannow çalıştır. ardından belirli bir tarihe geri yükleme yapmayı dene. sorun düzelmezse: program files, program filesx(86) ve appdata klasörleri için kullanıcı adına tam yetkilendirmeyi deneyebilirsin. aşağıdakini *.bat dosyası olarak kaydet ve yönetici olarak çalıştır. () en kısa zamanda yedek alıp sistemi sıfırla.

@echo off

echo Bu işlem sistem klasörlerine tam denetim yetkisi verir.

echo Lutfen bu dosyayi YONETICI olarak calistirdiginizdan emin olun.

pause

echo Yetkilendirme baslatiliyor...

:: Program Files

icacls "C:\Program Files" /grant %username%:F /T /C

:: Program Files (x86)

icacls "C:\Program Files (x86)" /grant %username%:F /T /C

:: AppData\Local (kullanıcıya özel uygulamalar için)

icacls "%localappdata%" /grant %username%:F /T /C

:: AppData\Roaming

icacls "%appdata%" /grant %username%:F /T /C

:: Masaüstü ve Belgeler gibi klasörler

icacls "%userprofile%\Desktop" /grant %username%:F /T /C

icacls "%userprofile%\Documents" /grant %username%:F /T /C

echo Tum klasorler icin tam yetki verildi.

pause

• Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. "sfc /scannow" komutu görünüşe göre sorunu çözmedi. Sistem geri yükleme noktalarına baktığımda yalnızca 12 Nisan tarihli bir geri yükleme noktası mevcut. Bu işlemi başlatmam durumunda sürecin ne kadar zaman alacağını merak ediyorum.

Ayrıca bu konularda yeterince teknik bilgiye sahip olmadığımı belirtmek isterim. Sistem sıfırlama işlemini USB aracılığıyla mı gerçekleştirmem daha sağlıklı olur, yoksa doğrudan bilgisayar üzerinden mi yapmalıyım? Son olarak, sistemimi USB üzerinden temiz bir şekilde kurarsam sahip olduğum lisans ve ürün anahtarlarının silinme riski var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taethriel -- 13 Nisan 2025; 22:58:19 >
  • tek geri yükleme noktası mı mevcut? en az üç tane görebilirsin diye düşünüyordum. neyse, virüs temizleme işlemi reg'i bozmuştur malum. geri yükleme noktası ile bu sorunu giderir diye tahmin ediyorum ama geri yükleme tarihi çok yakın bir tarih. şöyle yapabilirsin bence. mevcut durum için bir geri yükleme noktası daha oluştur. sonra 12 tarihli geri yükleme noktasına geri dön ve bak bakalım ne gösterecek. bu işlem bir kaç dakika içerisinde tamamlanıyor. uzun sürmez yani.

• Hocam çok sağolun destekleriniz için ama galiba ya ben yapamadım ya da düzelmedi. Ben iyisi dosyaları başka bir harddiske yedek alıp temiz format atayım.

• Bilgisayarınızı sıfırlayın isterseniz dosyalarınızı koruyabilir isterseniz tamamen sıfırlayabilirsiniz...

• franklinda F kullanıcısına yanıt
    Evet sıfırlamak çözüm oldu, bu olayda ders oldu resmen. USB güvenliği için bir öneriniz varmı acaba ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Antivirüs yazılımınız da ayarları her takılan usb yi tarayacak şekilde değişin...

• Gelişmiş seçeneklere tıkla ve yeniden oluştur seçeneğini seç bu işlem biraz zaman alabilir ancak sistemin kısayolları yeniden tanımasına yardımcı olur yada Teknoloji Destek Hattı var orayı arayıp destek alabilirsin bende ordan destek aldım sorunumu giderdiler.

• Destekleriniz için sağolun lâkin tek çözüm sıfırlamak oldu.

• franklinda F kullanıcısına yanıt
    Kaspersky'da bu ayar varmı?

• Vardır Usb belleği otomatik taraması için ayarlayabilirsiniz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.