Şimdi Ara

Microsoft korsan işletim sistemlerini kapatacak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
8.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: engineer97s

quote:

Orjinalden alıntı: Kerub

Ukalalık yapmak istemiyorum ama adamlar yapmış ve alın diye kimsenin alnına silah dayamıyor. YA orjinal alırsın yada hiç almazsın. Sonuçta bir emek verilmiş ve lisanssız yani rızasız kullanım helal olmasa gerek. Ayrıca bir PC sadece donanımdan ibaret değildir öyle olsa kimse almazdı herhalde. Ona gelince hepimiz az çok para veriyoruz. O halde yazılıma da vereceğiz ya da bu diyardan gideceğiz. Yanlış hesap Bağdat tan döner, doğru her yerde doğrudur.

Saygılarımla.

Adam gibi fiyat verse kimse korsanla morsanla uğraşmazdı zaten!

Arkadaşım şu gerçeği neden kabullenemiyoruz anlamış değilim. Satıcı, üreten adam istediği fiyatı çeker, serbest piyasa. Al alma iki yol var. Bakıyorum imzana, gözüm yok maşallah donanım açısından çok harika sistemin var. Dediğim gibi PC sadece donanımdan ibaret değildir. Her türlü ticari yazılımı veyahut nesneyi, malı vs her ne ise rızasız kullanmak helal değildir, doğru değildir. Benim son sözüm budur. Anlayan anlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: strafer

daha önce soruldu mu bilmiyorum ama kime göre 20 şubat neye göre 20 şubat:)))

amerikan saatine göre mi yoksa 3 saat sonra xp ye elveda mı?
    10 tane ubuntu çekmecemde duruyor.artık zamanı geldi sanırım

internet saatine göre yaparlarsa tüm dünyada aynı an olur

quote:

Orjinalden alıntı: engineer97s

quote:

Ukalalık yapmak istemiyorum ama adamlar yapmış ve alın diye kimsenin alnına silah dayamıyor. YA orjinal alırsın yada hiç almazsın. Sonuçta bir emek verilmiş ve lisanssız yani rızasız kullanım helal olmasa gerek. Ayrıca bir PC sadece donanımdan ibaret değildir öyle olsa kimse almazdı herhalde. Ona gelince hepimiz az çok para veriyoruz. O halde yazılıma da vereceğiz ya da bu diyardan gideceğiz. Yanlış hesap Bağdat tan döner, doğru her yerde doğrudur.

Saygılarımla.

Adam gibi fiyat verse kimse korsanla morsanla uğraşmazdı zaten!

Arkadaşım şu gerçeği neden kabullenemiyoruz anlamış değilim. Satıcı, üreten adam istediği fiyatı çeker, serbest piyasa. Al alma iki yol var. Bakıyorum imzana, gözüm yok maşallah donanım açısından çok harika sistemin var. Dediğim gibi PC sadece donanımdan ibaret değildir. Her türlü ticari yazılımı veyahut nesneyi, malı vs her ne ise rızasız kullanmak helal değildir, doğru değildir. Benim son sözüm budur. Anlayan anlar...

Şuanda Türkiye'de 4 milyon kullanıcının % 45 inin korsan olduğu ( bu sayı da microsoft sitesine girip orijinallik kontrolü yapanlar için) düşünüldüğünde; 2 milyona yakın korsan pc çıkar. Bunu 200 YTL ile çarpsak ( ortalama bir işletim istemi fiyatı); 400 milyon YTL yapar! Bu kadar para sadece Türkiye'den Bill Gates'in cebine akacak! Türkiye'nin dünyada %2 lik ( oldukça yüksek bir oran verdim özellikle) bir paya sahip olduğunu düşündüğümüzde kabaca 20 Milyar YTL ediyor ediyor dünya genelinde!

Söyle bana 20 milyar YTL'lik ne emek sarfetti bu şirket(bu rakam korsan payı)! Dünyada bu kadar yaygın bir işltim sistemi ile %90 dan fazla kullanımla insanları kendisine mahkum eden bir şirket için bu kadar para, biz korsan kullandığımzda haram da ona haram değil mi şimdi?!

Sonuçta düzen böyle kurulmuş! Bu durumdan emin ol Bill Gates'de memnun! Yoksa korsanı engllemek için mutlaka bir şekilde bir şey yapardı. yapmadığına göre bizim bilmedğimiz onun bildiği bir şey var!

• bu işi bor geyiğine çevirirseniz işin içinden çıkılmaz.bakalım bu şehir efsanesi mi?
    ubuntu ya usb modem yüzünden geçmedim.çözümü var tabi ama internete bağlanamadan çözmek zor.256 ram li dandik pc için vista çıkmışken gidip xp almam.vista da alamam hem pahalı hem yeni daha oturmamış hem de sistemim çalıştırmaz.böyle düşünen çok insan olduğunu sanıyorum.
    korsan tabi ki ms için iyi ama korsan kullanmak etik değil.

imza:dünyanın en yüzeysel insanı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 20 Şubat 2007; 0:21:33 >

cıdden mıcrosoft teknolojı karsıtı gıbı davranıyor cunkı turkıyedekı durumu bıldıgı halde fıyatları 1 ytl bıle dusurmuyor yakında vısta alana pc hedıyede edılır ...
    ne oluyor? Görelim.
    Açın otomatik güncellemeleri, ben açtım.
  • ben özellikle açık bıraktım güncelleştirmeleri..bende o wga fix ile orjinal hale getirenlerdenim..bu olaylar çıkcaını duyunca tüm updatelerin yedeini alıp bir xp cdsi hazırlayıp içine entegre ettim yeniden kurmak gerekir die..neyse şu an itibariyleki gece 3te yattım hala herhangi bir güncelleştirme yapmadı..windows açılırkende normal..20 şubat die die herkesi hazırladılar o güne baktık bişi olmuo aççaz güncelleşitrmeleri pat die 22-23 şubatta kapıcaklar
  • Fahiş fiyat da helal midir?

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

quote:

Orjinalden alıntı: strafer

daha önce soruldu mu bilmiyorum ama kime göre 20 şubat neye göre 20 şubat:)))

amerikan saatine göre mi yoksa 3 saat sonra xp ye elveda mı?
    10 tane ubuntu çekmecemde duruyor.artık zamanı geldi sanırım

internet saatine göre yaparlarsa tüm dünyada aynı an olur

• evet kime ne oldu

• kapanmadı benimki...o kadar da dua ettim bahane olur dedim ama ı-ıh
  • WGA Bildirimleri kapsamında internete bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP’lerinin orijinallikleri kontrol edilecek. Orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca “sahte yazılım mağduru” olabileceklerini vurgulayan bir uyarı çıkacak.
    14 gün sonrasında hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windowslar için aynı alanlarda ürünlerinin orijalliğinin doğrulanamadığı uyarısı çıkacak.
    Windows’unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar, ister web sitesinden, isterlerse İş Ortaklarımızdan GGK (Get Genuine Kit) alarak orijinal lisans sahibi olup, bu doğrulamayı yapabilecekler ve bu aşamadan sonra uyarı görünmeyecektir. ü

diye açıklamışlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: MKBATUR

Açıklama geldi Microsofttan

http://www.microsoft.com/turkiye/haberler/default.mspx

Tamam da bu açıklama "korsan kullananların" başına ne zaman, ne şekilde engelleme(ler) geleceğini açıklamıyor ki...
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • 14 gün sonra ne olacakmış peki? sadece uyarı gelmeyecek diyor açıklamada, windows kilitlenecek falan demiyor... sanırım 14 gün sonrasında ekranda sadece illegal windowstur gibi bir yazı olacak o kadar. çökme falan ise otomatik güncelleme sayedinde açıklar yamanmadığı için başka sebeplerle olacak... yani böyle bir şey anlaşılıyor o yazıdan...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.