Şimdi Ara

Microsoft korsan işletim sistemlerini kapatacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
8.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, 20 Şubat'tan itibaren korsan kopya Windows sistemlerini internet üzerinden mimleyecek

20 Şubat'tan itibaren orijinal Windows deneyimini farklılaştırmayı hedefleyen ve orijinal olmayan Windows kullanıcılarını uyaran WGA (Windows Orijinal Kullanım Avantajı) teknolojisi aktif hale gelecek.

Bu teknoloji, internet üzerinden Windows'un orijinal olup olmadığını doğrulayacak. Orijinal kullanmayanlar giriş ekranında ve masaüstünde yukarıdaki gibi, kaldırılamaz bir uyarı notu görecekler.

Windows yazılımının orijinal olmadığını öğrenenler ne yapabilir?

Orijinal olmayan yazılımlarını lisanslamak isteyenler:
    Internet üzerinden orijinal kurulum anahtarı veya orijinal yazılım CD'lerini satın alabilirler. Orjinal kurulum anahtarı GGK (Get Genuine Kit) olarak adlandırılıyor.

GGK ile kopya olan işletim sistemini formatlayıp yeniden kurmaya gerek kalmadan kopya sistem lisanslanacak ve sağlanan anahtar ile uyarı kaldırılacak. Sadece Windows XP Professional için sunulan bu seçenek, ürün CD'si ve COA'yı (Orijinallik Sertifikası) kapsar. COA, lisanslanacak PC'ye yapıştırılacak. Bir diğer seçenek de Windows XP Home veya Windows XP Professional Kutu Ürün almak. OEM ürünlerin ise yeni bir bilgisayarla beraber alınması gerekiyor..

Orijinal olmayan yazılım kullanmanın başlıca tehlikesi nedir?

-Kaynağı belli olmayan yerden yüklenen yazılımlar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra, kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmamasına yol açabilmektedir.

-150 bin YTL para cezası ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içerir.

Orijinal Windows kullanmanın ne gibi avantajları var?

Sadece Windows XP'lerının orijinal olduğunu doğrulayan kullanıcılar, Internet Explorer 7.0, Windows Media Player 11 ve Windows Defender dahil olmak üzere birçok güncelleştirmeyi ücretsiz yükleyebilecekler. Ayrıca ücretsiz destek hizmetinden faydalanabilecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 15 Şubat 2007; 4:48:39 >

• dediğin güncelleştirmeleri yapmanın bir çok yolu var!

quote:

Kaynağı belli olmayan yerden yüklenen yazılımlar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra, kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmamasına yol açabilmektedir.

microsoftun en önemli yalanı. ki bunun yalanolduğunu bilmeyen yok!

ve microsoft korsana dua etsin. şayet korsan olmasaydı windows bukadar yaygın kullanılmaz ve bu kadar çok para kazanamazlardı!

• 7 kişi ye yollamayan bill gates gibi olsun
  • Yemişim lisansını evdeki bilgisayar için gidipte 150 dolara işletim sistemi almam. Vistayı Yap 30 milyon alalım hem sen kazan hem biz ama yok illaki insanı legal olmayan yollara sürükleyecek. Arkadaşında dediği gibi Korsan olmasa Windowsun kullanım seviyesi %20 yi geçmezdi. Oysaki şuan pazarın tek hakimi ve yönlendiricisi. O nedenle hiçbir şekilde korsanın önünü kesemezler, kesmezler bu bindikleri ağacı kesmeye benzer.

Hiç olmadı geçerim Pardusa hayatıma devam ederim....

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif
  • Ellerinden geleni yapabilirler bence mahsuru yok. Boylelikle linux kasar kendimizi geliştirme fırsatı buluruz
    millet o zmn alternatifler proğramlara bakacak ve her proğramın alternatifi olduğundan o alternatif değerlendirilecek. Diğerleri Windows kadar gelişmiş ve yaygın olmasa bile böyle birşey olduğu zaman onlarda kendilerini geliştireceklerdir. Onun için pek kafa yormamak lazım bu tür windows hikayelerine
    Daha Fazla Göster
  • Ben netten doğrulama yaptım media player ve i.e 7 indirirken orjinal çıktı

bişey olmaz demi sonradan orjinal yapma

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• ye ne sıkıntı yaratıyorsunuz. 20 sinde sistemi aktif hale getirsinler. 21 i sabahı crackler ya emule de olur yada astalavista da.

hacker lar ve bill gates karşıtları özellikle google ve linux ün eli boş durur mu ya.

google crack i add on yapar en üste koyar hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRRoR_CT -- 15 Şubat 2007; 11:01:01 >

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Ben netten doğrulama yaptım media player ve i.e 7 indirirken orjinal çıktı

bişey olmaz demi sonradan orjinal yapma

benim xp de orjinal gözüküyor şu an IE7 ve MP11 kullanabiliyorum...

• Keşke böylebir şey olsa, hiç kimse Windows'unu açamasa.

Böylece en önemli alternatifimiz olan PARDUS 'a Hep beraber geçeriz.

Pardus'ta windowsta ki kadar ek yazılım bulunmadığı için, Türk Yazılım firmalarıda Çok iş yapar.
    Her türlü biz kazanırız.

ayrıca diğer linux işletim sistemlerini kullananlarda aynı yazılımları kullanabileceğinden. Linux Dünyanın hakimi olur.
  • Bende Sonradan Orjinal Yaptım
    Umarım bir şey olmaz

• Korsana kesin bir çözüm varsada kullanmaz ki MS, resmen marka değeri düşer, şanı yürümez... MS zaten Ticari kurumlara sattığı ürünlerle astronomik karlar elde ediyor, ev kullanıcısı çerez. Yeni bilgisayar almayıp Vistaya terfi edenler çerez. Onları orjinal almaya zorlamak MS için karlı değilki. Böyle birşey yapması ancak linux u popüler kılar. Bu tür haberler bilgisayarı yeni öğrenmeye başlamışçömezleri korkutarak 3-5 kuruşu daha cebe indirme çabaları.
    Fista için E D 2 K linki isteyenler PM atsın :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 15 Şubat 2007; 12:20:47 >
    ASUS Z9PE-D8 WS ; 2 Adet Xeon E5-2689 ; 64 Gb Ram ;Samsung 960 pro SSD ; Asus Gtx 1080 Ti ; Creative X-FI Titanium Fatal1ty Pro ; Xilence 1200W Psu
  • Burada yazını kaynağını görsek iyi olacak
    Cisco Cisco partizani !!
  • benim korsandı seri nosunu değiştirdim artık orjinal 4 liraya xp pro.

Orjinalden alıntı: electronics

laptopla gelen orjinal xpyi kullanıyorum ancak hikaye bu haberler

inş öyledir..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.