Şimdi Ara

Microsoft korsan işletim sistemlerini kapatacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
8.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece XP kullanıcıları için olup uyarı manası taşıyor. Kapanacak, engellenecek gibi bir açıklama yapmamışlar. Bunun sebebi ise insanlar işletim sistemlerinin kapanacağını düşünüp XP alacağına 100$ daha verip Vista alsın anlamı taşıyor.
    Vistada hah işte bu var deyip insanların işine yarayacak (görsellik ve artı olarak 3-5 eklentiyi saymıyorum çünkü Vistadaki tüm özellikler üçüncü parti yazılımlarla yapılabilen şeyler) hiçbir artı özellik bulunmadığını ve Vistaya talebin çok fazla olmayacağını bilen Microsoft bir nevi satış stratejisi üretmiş kendi kendine. E ne diyelim, iyi satışlar..
  • Vista kullanıyorum, bana birşey olmadı. Ultimate (Final) 32-bit İngilizce kullanıyorum.

Otomatik güncelleştirmeler açık. Aktivasyonu yapılmış (crack ile). O orjinalliği denetleyen önemli 1-2 güncelleştirmeyi indirdim ama kurmuyorum.

Bugün (20 Şubat) açtım PC'yi. Birşey olmamış. Güncelleştirmeleri denetledim, birşey gelmemiş.

Herhalde bu olay sadece XP kullanıcılarına yapılıyor. (Gol d'daki ilanda Microsoft İşletim Sistemleri deniliyor[muş])
    Microsoft Windows Installer 3.1
    Windows XP için Güncelleştirme (KB898461)
    Windows Genuine Advantage Doğrulama Aracı (KB892130)

Deep freez olduğu için bişey olmadı ama tavsiye etmem. Mutlaka otomatik güncelleştirmeleri kapatın.
    Program ekle kaldırda görünüyor ama kaldırılamıyor.
    Sorgulama sayfasına gidip lisansı sorguladım ve illegal olarak tanımadı. Ama şimdilik her keyde bu geçerli olmayabilir.
     Microsoft korsan işletim sistemlerini kapatacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 20 Şubat 2007; 17:22:14 >

• yahu yok mu microsoftun mağdur ettiği bi korsan.varsa çıksın .

Orjinalden alıntı: Bilgin

yahu yok mu microsoftun mağdur ettiği bi korsan.varsa çıksın .

internete giremediğinden yazamıyodur

Herkes demiş ki Windows pahalı, ucuz olsa orjinal alırım.

Adamın imzasına bakıyorum E6600'den tut X1950PRO'ya kadar, 2 GB ramine kadar almış. Ulan sen grafik kartına o kadar para ödeyip, bilgisayarın bütün hayati işlevini gerçekleştiren işletim sistemine nasıl pahalı dersin.

Yatıp kalkıp Microsoft'a dua edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickstart -- 20 Şubat 2007; 19:19:46 >

Orjinalden alıntı: SysEdit

21 Şubatta Taksim de yürüyüş yapalım "hepimiz korsanız" diye!!!
  • bu aksam pc yı actıgımda kaspersky ınternet securıty antıhack bölümü training modunda idi ve microsoft com uzantılı 4 tane dosya yakaladı ve izin verip vermeyecegımı sordu(block/allow) sanırım bunlar mıcrosoftun kontrol programları idi..izin verdım ve guncellestırmelere devamettim simdilik bir sey yok :)
  • microsoft yatıp kalksın bize dua etsin bedava reklamını yapıyoruz babalar gibi linux işletim sistemlerı var sadece yarım saatimizi alır geciş . 15000usd cezası varmış bu gune kadar türkiyeden kime kesmişler yada bu gune kadar niye kesmemişler bugunden sonra niye keseceklermiş bunu duşunmek lazım vistada 2 windows me faciyası bence ellerinde patlayacak sistemleri! milleti ona yönlendirmeye çalışıyorlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: kickstart

İşletim sistemleri çok çok fazla emek, para ve iş gücüyle ortaya çıkan eserler.

Adamın imzasına bakıyorum E6600'den tut X1950PRO'ya kadar, 2 GB ramine kadar almış. Ulan sen grafik kartına o kadar para ödeyip, bilgisayarın bütün hayati işlevini gerçekleştiren işletim sistemine nasıl pahalı dersin.

next amigo hd

• quote:

Arkadaşım senin PC de herşey orjinal mi çok merak ettim?Günahta işlemiyorsun sanırım...

Bi de ulan hiç hoş olamış.

• Valla istediklerini yapsınlar.... Bill Gates arkadasımız bunu diyorda peki XP açıkları yüzünden virüs yiyip pek çok zarar gören insanların - biri ben - zararları nasıl tazmin edilecek bana hele bi onu açıklasın...

Ben su an mac osx kullanıyorum. PC versiyonu da yasal olarak çıkacak gidip alacam paşa paşa.. Kimse microsoft ürününe para ödetemez bana.. Önce açıksız 1200 tane yama istemeyen bir program çıkarmayı basarsınlar. Çok kasarsa PARDUS'da kurarım. Çok basarılı...

Selametle diyorum...

• Arkadaşım senin PC de herşey orjinal mi çok merak ettim?Günahta işlemiyorsun sanırım...

Bi de ulan hiç hoş olamış.

Günahla ne alakası var. O ayrı bu ayrı. Ben de zamanında lisanssız kullandım. Şimdi yok.

ulan'ı cümleyi tamamlasın diye yazdım yoksa bi alıp veremediğim yok..

Orjinalden alıntı: Tokyo2006

Valla istediklerini yapsınlar.... Bill Gates arkadasımız bunu diyorda peki XP açıkları yüzünden virüs yiyip pek çok zarar gören insanların - biri ben - zararları nasıl tazmin edilecek bana hele bi onu açıklasın...

çıktığından beri kullandım bir kere virüs girmedi XP'ye..

virüslü exe dosyasını açarsan tabii ki virüs girer.. MacOsX'e de girer XX'e de.

katılıyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: Tokyo2006

Valla istediklerini yapsınlar.... Bill Gates arkadasımız bunu diyorda peki XP açıkları yüzünden virüs yiyip pek çok zarar gören insanların - biri ben - zararları nasıl tazmin edilecek bana hele bi onu açıklasın...

çıktığından beri kullandım bir kere virüs girmedi XP'ye..

virüslü exe dosyasını açarsan tabii ki virüs girer.. MacOsX'e de girer XX'e de.

biip yanlış..

windows executable(kısaca .exe uzantılı) dosyaları çalıştırır,nereden kimden geldiğine bakmaz...
    unix türevi sistemlerde kendi kendini çalıştırabilen bir program biliyorsan adını yaz da bilgi sahibi olalım...

ikincisi unix türevi sistemlerde kaba bir tabirle sistem kendini kendi klasörlerine hapseder,bazı klasörler vardırki root haklarıyla bile elleyemezsin oraları...
    sistemi ilgilendiren en ufak hareketinde seni bile hemen uyarır bu sistemin yetkili kullanıcısı olduğuna dair kanıt ister senden(root password).bu kanıtı verirsin ondan sonra işlem yapmana izin verir...

ha diyelimki home klasörüne zararlı bir dosya geldi user hesabına virus?(isim bulamadım virus dedim) bulaştı.zor ihtimal ya neyse...silersin hesabı yenisini açarsın sistein çalışmaya devam eder,hemde hiçbirşey olmamış gibi...
    unix türevi bir sistemi ele geçirmek saatleri bazen sistemin o anki güvenliğine göre günleri alabiliyorken windowsda sietemini ele geçirmek isteyen adam bunu yapmak için küçük bir kod yollar makinana o bu işi 5 dakikada halleder,makina yolu kendisi gösterir,kapıcı gibi...
    bir de diyelim linux de bir güvenlik açığı bulundu.bu açığı kapatmak saatler hatta dakikalar içinde hallolur.çünkü kod açıktır,kod yazmayı bilen ve bu açığı kapatabilecek kapasitede biri bir çırpıda bu açığı kapatır DL a hazır hale gelir,sisteminde otomatik update açıksa kendi kendine yükler.sen çoğu zaman böyle bir açık olduğunun farkında bile olmazsın.
    ama windows da kodlar kapalıdır,güvenlik açığı farkedilip ilgili yerlere bildirilip ilgili kişilerce açık kapatılıncaya kadar yüzlerce hatta binlerce bilgisayar bu açık sayesinde kullanılmaz duruma getirilebilir...bazen aylarla ifade edilebilir bu süre...

neyse... önce araştırıp sonra yazmak lazım...bu kadar insan açık kaynak,unix linux özgür yazılım diye boş yere kafa patlatmıyor...

• lord of the shadows un yöntemiyle Legal yapanlar banada formülünü anlatabilirlermi acaba :)

Microsofta dua ediyoruz zaten hep beraber.

Kardeşim bir şeyi savunmadan önce biraz mantıklı ve tutarlı olmanı isterim. Bir defa yazılım ile donanımı aynı kefeye koyma kıyas yaparken. Biri emek yoğun çalışma iken diğeri hem emek hem de malzeme yoğun. Adam şuanda bile (korsanlar olmasına rağmen) deli gibi para kazanıyor. Bir de işi gücü bırakıp millet o paraya işleitm sistemi alırsa, Gates dünyayı satın alır hale gelir. Bu kadar çok kazanmak için o kadar emek sarfettiğini düşünüyorsan ne ala!

Türkiye'nin alım gücü belli. Aynı işletim sistemi burada da aynı ABD'de de, japonya'da da Avrupa'da da aynı. Ama bir ABD'nin alım gücü bizden 5-6 kat fazla. Bu durumda Türkiye fiyatının 5'te bir olması lazım. Öyle olursa birçok insan neden orijinal almasın. Bu olayın birçok kişinin görmediği bana göre en önemli boyutu!

Şuanda adamlar dünyayı tekeline almış durumdular. Korsan aslında onlara büyük hizmet sağlıyor. Çünkü bu sayede çok fazla yayılabilir ürünleri. Bu durumda da program geliştiriciler windows üzerine daha çok eğiliyor tabi ki. Sonuçta oluşan bu düzen içinde Gates, dünyayı kendisine mahkum etmiş oluyor. Yani korsan, Gates'in düşmanı değil aksine en büyük dostu(Sırf windows sayessinde dünaynın en zengin adamı!).

Belkide korsan kullanarak bir çok kişi Gates'e be şekilde katkıda bulunuyor. Ama bu bu şekilde gitmeyecek elbette: Gates insanları fazla sıkıştırırsa alternatif arayışları hız kazanabilir! Bunu bildiği için muhtemelen elde kedilen azançla fazlasıyla memnun( O kadar kazanıyor ki; herhalde vicdan azabı duymamak için hayır kuruluşlarına muazzam yardım yapıyoır) ve korsanları korkutacak mekanizmalara şimdililk ihtiyaç duymuyor.

Sonuçta oluışan bu düzen içinde bazılarının "TEMİZ VE DÜRÜST" rolünü oynamaları çok komik kaçıyor. Bir düşünceyi savunurken gerçekten inanarak savunalım lütfen!

• yahu korsan falan demeyin şuna. sanki elimizde kılıç bir yerleri yağmalayıp can alıyoruz... bilgisayarcı yüklemiş tamire götürdüğümde windowsu. ne alaka korsanlıkla... diyecekseniz kopya deyin...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.