Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (96. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
78
Favori
217.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Started_With_FX5200

Gerçek binaların yerine uyduruk bina modelleyip koymuşlar ama avrupada ve abdde her şey 1e1 aynı
    bizim haritamızı önceden 3d modelleme yapmadıkları için böyle yapma gereği duymuşlar. google earthte 3d binalar avrupa amerika ve japonyada var. bu konuda çok fena hayal kırıklığına uğradım. bu oyuna 700 lira falan vermeyin. Türkiye'yi bir tarafına takmıyorlar. Sadece çağlayan adliyesi ve sultan ahmet camii ile bu iş bitmiyor.
    bina simülasyonu istiyorsanız cities and skylines tavsiye ederim, fena oyun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omantielvo

Merhaba,

2 sorunum var yardımcı olabilecek birileri var mıdır?

1- Liveries yüklüyorum, package içinde community dosyası yarattım oraya attım fakat oyun görmedi ne yapmalıyım? (pass ile oynuyorum)

2- Logitecgt attack 3 var fakat oyunu her açtığımda baştan tuşları ayarlıyorum. Bunun sebebi ve çözümünü bilen var mı?
    hocam oyuna girin genel ayarlardan developer modeu aktif hale getirin. yukarıda developer sekmeleri çıkacak. oradan tools sekmesinden virtual file systemi tıklayın.

açılan pencereden watched bases sekmesine bakın orada sizin community klasörünüzün dizini olacak. o dizine atmanız lazım liveryleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 31 Ağustos 2020; 9:27:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Started_With_FX5200

Gerçek binaların yerine uyduruk bina modelleyip koymuşlar ama avrupada ve abdde her şey 1e1 aynı
    bizim haritamızı önceden 3d modelleme yapmadıkları için böyle yapma gereği duymuşlar. google earthte 3d binalar avrupa amerika ve japonyada var. bu konuda çok fena hayal kırıklığına uğradım. bu oyuna 700 lira falan vermeyin. Türkiye'yi bir tarafına takmıyorlar. Sadece çağlayan adliyesi ve sultan ahmet camii ile bu iş bitmiyor.
    adamlar washington özgürlük anıtının olduğu yere gökdelen koymuşlar.
    buckingham sarayı ve beyaz saray ofis binası gibi olmuş.
    videoyu izleyin, Türkiye'deki grafikleri öpüp başınıza koyarsınız

• webmaster33 kullanıcısına yanıt
    Simin düzeltilmesi gereken çok kıstası var hocam. 6 knot crosswind de 320 kağıt gibi süzülüyorsa ya da glideslope establish olurken aynı mil üzerinde durupta 10 derece sağa kayıp tekrar 10 derece sola kayıyorsa düzelmesi gereken çok şey var bunlar en az yüz sorundan bir kaçı. Bir pilotaj öğrencisi bu simle hiçbir şey elde edemez. hiçbir pratik yapamaz. bu sadece default uçakla alakalı bir problem değil. Oyunun dinamiklerini de değiştirmeleri gerek
  • mysteriousozi kullanıcısına yanıt
    Pilotaj öğrencisi uçuş dinamiklerini basit bir bilgisayar oyunundan(p3d ve xplane dahil) öğreniyorsa vay o uçaktaki yolcuların haline. Negatif öğrenme nedir araştırmanı tavsiye ederim. Gerçek bir pilot için en kral simülasyonu yap hepsi oyuncak gibi gelir en fazla prosedür çalışırsın. Dandik uçuş simülasyonlarından çok şey bekliyorsun hocam gerçeklikle kıyaslarsan hepsi çöp ve oyuncak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysteriousozi

Simin düzeltilmesi gereken çok kıstası var hocam. 6 knot crosswind de 320 kağıt gibi süzülüyorsa ya da glideslope establish olurken aynı mil üzerinde durupta 10 derece sağa kayıp tekrar 10 derece sola kayıyorsa düzelmesi gereken çok şey var bunlar en az yüz sorundan bir kaçı. Bir pilotaj öğrencisi bu simle hiçbir şey elde edemez. hiçbir pratik yapamaz. bu sadece default uçakla alakalı bir problem değil. Oyunun dinamiklerini de değiştirmeleri gerek
    Gerçekten çok komik. Acaba hangi pilotaj öğrencisi oyunlardan uçak uçurmayı öğreniyor/pratik yapıyor merak ediyorum? Şu an piyasadaki hiçbir uçuş oyunu gerçek hayattaki uçuşla kıyaslanamaz bile.

• webmaster33 kullanıcısına yanıt
    Evet realiteye uymaz ama çok şey ifade eder. Prosedürler oradan öğrenilir. Pek çok akademide arkadaşım simle takılıyor. Hatta bazıları daha çok keyif alıyorlar. Simülatörleri küçümseme. Benim amcam Süleyman Demirel'in pilotuydu o bile simülatör eğitimine girmeden pratik yapardı hemen her gün... Dost bir tane adamakıllı pilot yok oyunu oynayan dikkat et netten yayın yapan pilotlar bu sim için sistem pc topladılar ama yüzlerine bakmıyorlar. Bu sadece vfr yapıldığından değil sadece realiteden çok çok uzakta oldukları için... Sen gerçekten oyun oynuyorsun ve yürümesi gereken yüzlerce yazılım kodu var halen... Ve ne derseniz deyin bu baştan sona çöp şu an... Türkiye modellemesi de iğrenç ayrıca... İşi bilmeyenler takılıyorlar. Yakında kimse kalmayacak. Gamerlar biraz daha hevesini alsın asıl simciler o zaman çıkacak.
  • Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Akademiden tanıdığım pek çok pilot ve pilot adayı deli gibi sim çalışıyorlar. Özellikle pandemi döneminde. Bu simden öğrendikleri anlamına gelmez. Ellerinde tek referans sim olabiliyor pratik için. Hatta pek çok aday simülatör eğitimine girmeden toplaşırlar simülatçrden pratik yaparlar. Buna defalarca şahit oldum. Bunlardan bazıları simülatörü daha çok seviyorlar çünkü çok ciddiyet yok ve uygulayamadıkları gerçek hayattakileri uygulama şansları oluyor. Akademide mülakatlara girerken simülatör oynaman bile bir artı sayılır. inanmıyorsan kurul mülakatları thy burcu yaz akademide bir bayan arkadaşımız bunu açıkça dile getiriyor. Yayın yapan arkadaşlarım var twitch de. Ve 6 ay takip edersen acayip prosedür öğrenebilirsin simülatörden... Şimdi durumunu bilmiyorum yayın yaptığım bir kanalımda var açıkçası paylaşmak istemiyorum. Çünkü videolarım gizli ve orada yayın yapan Süleyman Demirel'in eski pilotu bile var. Onları sana atarsam yayını yasak olduğu için zor durumda kalabilirler.

Amaç zaten gerçek hayatla kıyaslanıp kıyaslanamaması değil. Alet prosedürleri için çok güzel pratik yapılabiliyor. Preflight prosedürleri vs gibi. Ayriyetten crosscheck’ini geliştirebiliyorsun ve acil durum prosedürlerini biraz da olsa tekrar edebiliyorsun. Kısacası sadece öğrenciler için değil pilotlar için de bir hatırlama niteliğinde oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mysteriousozi

Akademiden tanıdığım pek çok pilot ve pilot adayı deli gibi sim çalışıyorlar. Özellikle pandemi döneminde. Bu simden öğrendikleri anlamına gelmez. Ellerinde tek referans sim olabiliyor pratik için. Hatta pek çok aday simülatör eğitimine girmeden toplaşırlar simülatçrden pratik yaparlar. Buna defalarca şahit oldum. Bunlardan bazıları simülatörü daha çok seviyorlar çünkü çok ciddiyet yok ve uygulayamadıkları gerçek hayattakileri uygulama şansları oluyor. Akademide mülakatlara girerken simülatör oynaman bile bir artı sayılır. inanmıyorsan kurul mülakatları thy burcu yaz akademide bir bayan arkadaşımız bunu açıkça dile getiriyor. Yayın yapan arkadaşlarım var twitch de. Ve 6 ay takip edersen acayip prosedür öğrenebilirsin simülatörden... Şimdi durumunu bilmiyorum yayın yaptığım bir kanalımda var açıkçası paylaşmak istemiyorum. Çünkü videolarım gizli ve orada yayın yapan Süleyman Demirel'in eski pilotu bile var. Onları sana atarsam yayını yasak olduğu için zor durumda kalabilirler.
    Kardeşim ben de akademideyim. Hocalarımıza simülatör kullanalım mı dediğimizde hepsi net bir şekilde kullanmayın diyorlar. Çünkü sime alışınca gerçek uçakta afallıyorsun bu sefer de. Ha dersen ben sistem öğreniyorum. O zaman da işin içine study level uçaklar girer o da henüz yok fs2020 de ama gelecek.

• Aynı şeyden bahsedip anlaşamıyoruz bir türlü. Prosedür takibi yapabilirsin zaten ona kimse bir şey demiyor, uçuş dinamiklerini gerçeğe asla yaklaştıramazsın diyorum zaten. Tip eğitimi verilen gerçek simülatörlerin bile uçuş dinamiğinde hata payı vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasapow

Amaç zaten gerçek hayatla kıyaslanıp kıyaslanamaması değil. Alet prosedürleri için çok güzel pratik yapılabiliyor. Preflight prosedürleri vs gibi. Ayriyetten crosscheck’ini geliştirebiliyorsun ve acil durum prosedürlerini biraz da olsa tekrar edebiliyorsun. Kısacası sadece öğrenciler için değil pilotlar için de bir hatırlama niteliğinde oluyor.
    Yukardaki arkadaş sizin dediğiniz gibi enstrüman pratiğinden bahsetmiyor aksine uçuş dinamiklerinden bahsediyor. Uçuş dinamiklerini bu tarz simlerde gerçekçi bir şekilde yansıtamazsınız. Öyle bir beklentiniz varsa unutun onu. Ha dediğiniz gibi enstrüman pratiği yapılabilir ama dediğim gibi yukardaki arkadaş ondan bahsetmiyor. Hiçbir gerçek pilot dur yarın uçuşum var biraz simde manevra çalışıyım demez çünkü bu sefer kolu uçağın simdeki tepkilerine alışır ve gerçek hayatta zorlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 31 Ağustos 2020; 11:20:23 >

Benim bir beklentim yok. :) tabii ki de tamamiyle dinamikleri gerçekçi yapamazsınız. Uçuşun dinamiklerini etkileyen çok faktör var ama gerçeğine yakınlık derecesini diğer simülasyonlarla kıyaslayıp karşılaştırabilirsiniz. Gidip de full motion sim performansını 300₺’lık simden bekleyen zaten bir şey bilmiyordur. :) valla elim de bir şeylere hiç alışmadı. Geçrek hayatta zorlanma olayı kişiden kişiye göre de değişir. Sana da akademinde şimdiden başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapow -- 31 Ağustos 2020; 11:15:44 >
  • oyunu d'ye yüklememe rağmen c'de roaming klasöründe baya yer kaplıyor bunu da d'ye depolamasının yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster33

C152'de v/s 100-200 versem bile uçak sonuna kadar nose up trim verip stall oluyor bu da bug mu acaba? Garmin otopilotunda pek tecrübeli değilim gerçi pek bir zorluğu yok ama yanlış mı yapıyorum acaba dedim.
    şu olay yüzünden alpler üzerinde güzel bir uçuş yapamadım. ap düzgün değil diye vs ile idare edeyim diyorum ap açıp VS verdiğim anda hız düşmeye başlıyor. bi bakıyorum noise up 14.0 olmuş. manuele geçip trim düşürünce toplayabiliyorsun. hiç araştırmadım çözümünü vardır inş.
  • Oyun motoru harita verisi üzerinden auto-gen yani otomatik yeryüzü şekilleri oluşturma olayını kullanıyor. Aksi takdirde her yeri birebir modellemeyip sana sunmaya kalksa petabyte düzeyinde bir veri söz konusu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 31 Ağustos 2020; 13:35:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macellantr35 kullanıcısına yanıt
    Windows Ayarları>Uygulamalar>Flight Simulator>Taşı
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

adamlar washington özgürlük anıtının olduğu yere gökdelen koymuşlar.
    buckingham sarayı ve beyaz saray ofis binası gibi olmuş.
    videoyu izleyin, Türkiye'deki grafikleri öpüp başınıza koyarsınız

Alıntıları Göster
    hocam o zaman biraz daha bekleteceklerdi ama bahaneleri hazır. 50000 feetten nasıl göreceksin?

• Dünyayı 1:1 modelliyor yapay zeka. Yüz yıl bekletseler yine bitmez.
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.