Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
80
Favori
216.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gözünüzden kaçmış olabilir hocam, ben game pass ile kullanıyorum ancak ikisinde de oyun içi indirme olduğu için aynıdır diye düşünüyorum. başka steamapp için belirttiğiniz yere indirmesi normal ancak oyunu açıp indirmeye başlarken bir daha soruyor.
  • 5 senelik emaktar r9 280li pc ile bir deneyeyim dedim gamepass ile aboww bu nedir arkadaş en düşüğe aldım ayarları yine de bana mısın deniyor namussuz oyun
    pcmin miadı dolmuş eğer olursa xbox series xde oynarım artık
    oynayabilen arkadaşlara keyifli oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustalation -- 19 Ağustos 2020; 10:7:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Runny

Ryzen 5 2600 ve RTX 2060'lı 16GB bilgisayarda denedim ben de. İstanbul semaları fena değil 40'lı fpslerde geziniyor. Ayarlar karışık, ultra ve high'lar var. Fakat en önemli husus sanırım oyunu bir SSD'ye yüklemek. Ben HDD'ye yükledim hem oyunu açarken hem de uçuş esnasında yeni bölgelere gelindiğinde hdd'den okuma başladığında doğal olarak yaklaşık bekleme süreleri uzuyor, uçuş da 30sn - 1dk kadar takılıyor, sonra yükleme bitince rahatlıyor.

İstanbul semalarındaki fps'leri kokpit, dış kamera vs. videoya koydum:

ben rtx 2070 max-q olan bilgisayarda bütün ayarlar ultrada anca 1366x768 çözünürlükte 30 fps alıyorum bu nasıl oluyor yahu

• Hicks kullanıcısına yanıt
    İşyerimde CAD/CAM için kullandığım 1660 Ti + i7 9750h Acer laptopumda işlemci sürekli 92 derecelerde gezindiği için MHZ dropu yiyorum ve bu oyun CPU delisi. 3.1 GHZ'lerde geziniyor işlemci sürekli çoklu thread abandığı için oyun, günlük kullanımda +4 GHZ'lerde rahat çalışan işlemci oyunda 3.1 GHZ civarlarına düşüyor masaüstü işlemcilerle mobile işlemcilerin farkı bu noktada başlıyor. Bu oyun için asla notebook tavsiye etmem. Evdeki Ryzen 5 3600x+ RTX 2070 Super+ 32 GB RAM sistemimde bile 1440p Ultra ayarlarda 40 fps'i geçmiyor işlemci stabil 4.175 GHZ vermesine rağmen.

Bu arada oyunda neden LTFM (İstanbul yeni havalimanı) yok bilen var mı?

Oyunun daha alacak çok yolu var optmizasyon olsun uçaklar olsun. Kokpit kamerasında sağa sola bakarken lag var resmen FPS 40'larda olmasına rağmen mouse gecikmesi varmış gibi ayarları düşürüp 50-60 fps'lere ulaşsanız bile yine var. A320neo baştan aşağı sorunlu ILS Align etmez, FMC'ye göre alçalmaz orta ekranda uyarılar eksik sistemler biraz sorunlu vsvs. X-plane'de ki Toliss A321 tokat manyağı yapar bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 19 Ağustos 2020; 10:41:3 >

• Mobil açınca indirme ekranında dosya ismi-please wait yazıp duruyor. Arka planda ağı kullanıyor ama ilerleme olmuyor. Çözümü bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saameet_06

arkadaşlar bu ekranda böyle kaldı. ne mavi çizgi ilerliyor ne başka bir şey. Ne yapıcaz? İndirme vs. 'de yapmadı.

bende de aynı sorun var
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler deneyeyim. Oyun klasik erken erişim oyunları gibi ayarlar konusunda çok sorun yaşatacak gibi bu bilgi iyi oldu
  • dimitradon kullanıcısına yanıt
    Benim de aynı, siyah ekranda kalıyor. Çözümünü bulamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-994965FA4

Tam olarak olur mu bilemiyorum ancak denenmesi gereken ilk yöntem olduğu kesin:

-Öncelikle SSD'deki oyunun kurulu olduğu klasörü HDD'ye kopyalayın.
    -Oyunu program ekle/kaldır ile kaldırın.
    -Oyunu tekrar kurun, kurulum esnasında kurulum yerini soracak, oraya steam'deki steamapps klasörü altındaki Flight Simulator klasörünü gösterin.
    -Kurulum başladıktan sonra dosyalar inmeye başladığı anda oyunu kapatıp çıkın, steam'i de kapatın.
    -İlk aşamadaki HDD'ye kopyalamış olduğunuz klasördeki tüm dosyaları steam'deki steamapps klasörü altındaki Flight Simulator klasörüne taşıyın.
    -Oyunu tekrar başlatın, dosyaları tarayıp doğru ve eksiksiz olduğunu onayladıktan sonra oynanmaya hazır hale gelmesi lazım.
    Şimdi tekrar denedim hocam, dosyaları hdd ye kopyaladım. ssd deki dosyanın adını değiştirdim, oyunu açınca bulamadı ve baştan idnrimek için dizin sordu, hdd deki kopyaladığım yeri gösterince dosyaları görüp indirme yapmadan oyuna girdi.
    tavsiye için teşekkür ederim

Diğer sorum ; dış kamreadaki gösterge pusula vb leri hangi tuş gizleyip açıyor?

• Oyunu kısaca anlatayım, artık oyunmudur simulasyonmudur bilemem.. Ama assistler full açıkken oyun olduğu belli hatta gta da uçak kaldırmak kadar oyun :) İnce ayrıntıları daha doğrusu daha önce bu tarz oyun oynamadığımdan (genelde yapamadığımdan :) assistleri kapatıp denemedim ama asıl keyfin o zaman çıkacağınında farkındayım tabi.. Benim için tamamiyle görsel grafik,ses,içerik şöleni ve Open World kelimesinin hakkını sonuna kadar veren bi oyun olduğundan tamamiyle keşif odaklı takılmaktayım..

Oyunda inanılmaz bir hava olayı var, Hava durumunu ve zamanı istediğiniz gibi değiştirebilirsunuz yada o an canlı hava durumu, rüzgar ve saat ne ise o şekilde ve gerçek uçakların uçtukları zaman şeritinde uçabiliyorsunuz.. Gerçek o an uçan uçakları anlık olarak oyuna aktarabiliyor.. Bunun dışında farklı görevlerlede belirlenen hedefleri yapmanıza imkan sağlayan görevler mevcut.. Bir videoda denk geldim, adam pistte uçuyorken başka bir uçak pist dolu diye pas geçmişti pisti :)) Oynadıkça gerçekçiliğe dair çok örnek görülecektir elbet.. Uçağın tüm fiziksel tuşlarını kontrol edebildiğimizi söylememe gerek yok, ekstradan uçak havalimanına gerekli bölgeye geldiği zaman bavul, yakıt vs gibi işlemleride yaptırabiliyorsunuz, Yada assistler açıksa size otomatik taxi yaptırabiliyor.. Tabi gazı ayarlamanız size kalıyor.. İçerikler kısıtlı zamanda çok bakamadım ama mesela ayar kısmından traffic bölümünden, şehir içi araç trafiği, denizlerdeki feribot, yat, gemi yoğunluğuna, havalanındaki çalışan işçi ve araç sayısına kadar hepsi ayarlanabiliyor..

Grafiği zaten anlatmama gerek yok gibi hepsi gözüküyor, daha iyi gerçekçi bi grafik sunan bi oyun varmı sanmıyorum.. Kilometrelerce uzağı görebileceğimiz bir güzergahın yanında böyle bi grafik inanılmaz bişey.. Gece şehrin ışıklandırılmaları falan harkulade.. Aynı şekilde seslerde muazzam, joystickle uçağın motoru çalışmıyoken bile yaptığı ses efectlerini düşünmüş adamlar.. Çok sağlam kaliteli 7.1 bi kulaklıkla herhalde full performans alabiliriz.. Oyunun menüsü kullanışlılığı falanda en az grafik ve ses kadar güzel.. Aynı zamanda kullanışlı.. Karışıklık hiç yok, bir tuşa ihtiyacınız varsa hemen ayarlardan bulabiliyorsunuz net şekilde..

Yeryüzünü bing haritalar yardımı aracılığı ile birebir alıp üstüne yapay zeka ile tüm coğrafyayı 3 boyutlu hale getirmişler.. Özellikle bing haritalarda yer alan özel ayrıntılı şehirler sayesinde (New York, Paris vs..) oyunda neredeyse tuğlasına kadar bazı şehirler inanılmaz gerçekçi.. Oyun içindeki ek paketlerlede extra detaylı şehir alabilirsiniz, Londra'yı 20 küsür fiyata satıyorlardı mesela.. Diğer extra olmayan yerler bile çok gerçekçi ama tabi bazı yerlerde bina yükseklik seviyeleri ve özel yapılarda sırıtabiliyo.. Herşeyi tek tek ayrıntılı bi şekilde yapıcaklarını düşünmüyorum.. 2018in haritasını kullandıklarından istanbul havalimanı yok, gerekli harita gücellemelerinin ardından onlarda yerine gelir, ayrıca özel yapılarında en önemlilerinin düzeleceğini düşünüyorum (Boğaz köprüsünün halatları gibi :)

Yalnız iyi bi grafik kartı lazım oyuna.. Her ne kadar nvidia gerekli güncelleştirmeleri yaparak bundan 1 2 ay sonra çok daha performanslı bişekilde oynayabilceksekte, şuan için en iyi ekran kartında dahil 4k da 30 ları görebilirsiniz hava durumuna göre.. Oyun puanlama sitelerinin neden bu kadar yüksek puan verdiğini kokpite oturur oturmaz anlıyorsunuz.. Bu arada kokpitin görsel kalitesini es geçmemek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 19 Ağustos 2020; 11:17:48 >

• Oyunu açamayanlar yönetici olarak çalıştırmayı denesinler, birçoğunda işe yarıyor..
  • Rtx2060 ile high end ayarlarda akici oynuyorum ama controller ile xbox ucagi kaldiramadim henuz. Alismak ve iyice vakit gecirmek lazim

• Loading sırasında çökme donma vs. yaşayan arkadaşlar şu makaleye bir göz atsın:

microsoft flight simulator support
    How to troubleshoot crashes & CTDs at the loading screen
    https://flightsimulator.zendesk.com/hc/en-us/articles/360015879160-How-to-troubleshoot-crashes-CTDs-at-the-loading-screen

• 4-5 defa baştan başlatıp yükledim. Yüklemiyor arkadaş sürekli bir yerde takılıyor. Bir dosyayı yüklemeye çalışıyor olmuyor tekrar başlatıyor, böyle döngü içerisinde kalıyor.

Acaba torrent yükleyip oyunu okutsak olur mu, deneyen var mı?
  • Oyunun indirme yöneticisi tam anlamıyla rezalet. Dün gece indirsin diye açık bıraktım bilgisayarı. Sabah kalktığımda baktım uygulama kendi kendine kapanmış. Ben biliyordum böyle bir saçmalığın başıma geleceğini. Microsoft gibi çok uluslu bir teknoloji ve yazılım şirketinin kullanıcılarına böylesine saçma sapan problemler yaşatıyor olması kabul edilebilir değil kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 19 Ağustos 2020; 12:10:23 >
  • Yeni bir ARMA 3 aramıza katılmış. Optimizasyon özürlü bir ucube, bence Microsoft bu işlere girmesin, önce windows'u halletsin.

Microsoft Slayt Şov Simulatörü. İsterseniz düzgün çalışır, intel 10900 ve SLI 2080Ti ile! Yada açın x-plane veya bir önceki flight simulatörü adam gibi oynayın, eklentiler, texture paketleri ve pmdg ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    Bir oncekiler de az ugrastirmadi. Devamli hatalar yuklenemeyen eklentiler calismayan ucak gostergeleri hatali konumlandirmalar vavsvs

• quote:

Orijinalden alıntı: LastStand

çözünürlük düştükçe işlemciye nasıl daha fazla yük biniyor anlamadım. kaldı ki yüksek çözünürlükte ekran kartına yük binmiyor mu? beni tatmin ediyor yine de rdr 2'yi 1080p'de her şey ultrada 35-40 fps'de oynayabiliyorum. ayrıca herkes rtx 2070'i görünce vaov ekran kartına bak vay anasını ya moduna giriyor ama durum öyle değil. tamam rtx 2070 iyi bir ekran kartı ama benim laptoptaki 2070'in max-q versiyonu. yani ince laptoplara koyucaz diye tasarımını baya bi inceltip performanstan kısıyorlar. normal 2070 ile hatrı sayılır miktarda performans kaybı var.

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/dusuk-cozunurlukte-neden-islemciye-daha-fazla-yuk-biner--104253134 şu konuda anlatılıyor hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pweck5

https://forum.donanimhaber.com/dusuk-cozunurlukte-neden-islemciye-daha-fazla-yuk-biner--104253134 şu konuda anlatılıyor hocam.

Alıntıları Göster
    1080p ye alınca 10 fps düşüyor

• Gece indirmeyi başlattım. Sabah sorunsuz inmiş menü de hazır bekliyordu. Akşam iş dönüşü deneyeceğim. Ayarları otomatik high-end gördü. Sistemim ryzen 5 2600-rx 580-16 gb ram. Çok merak ediyorum bakalım
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.