Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
65
Favori
260.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mmtcopur M kullanıcısına yanıt
    Kullanım stiliniz nasıl sakin ve yavaşsa alın sorun yok.
    Adana için yazın CC spor ve sert kullanımda çok iyi olmaz.

    Eğer spor ve sert kullanıyorsanız yaz lastiği alın.
    Geçen bu ebat için şunu görmüştüm. Fiyatı çok iyi...

    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-15-subat-a-kadar-gecerli-215-50-r17-dunlop-fm800-yaz-lastigi-392470233/detay




  • 6. maddeyi kesin okuyun

    Bu lastikleri 2016 nisan da aldım 185/65/15 olarak 4 adet . Araç punto evo 1,3 mjet

    1 . Kar ve kış performans videolarını izlemiştim ama yaz performansından kuşkuluydum. Bu süreç içinde istanbul samsun istanbul / istanbul çanakkale balıkesir izmir istanbul şeklinde 2 kere uzun yol deneyimi de yaşadım . toplamda 20.000 km yol yaptım.

    2 . ıslak semin firen / ıslak zemin viraj / kuru zemin viraj deneyimleri çok enteresan yere yapışıyor kayma yok nerdeyse biraz sorlasanız takla atarsınız ( arabaya bağlı ) öle yapışıyor .

    3 .kuru zemin fren mesafesi ilk başlarda çok abs yi devreye sokuyordu ( 1-2 ay ) sonrasında biraz rahatladı tam emin olamıyorum ama kuru zemin düz frenleme mesafesi tatmin edici olmayabilir.

    4 . kış performansı son 30 yılın en çok kar aldığı istanbul da sıkıntısız ( 6 saat sürse de eve gitmem ) yol aldı . rampa yokuş düz yol ( performans sergiliyemezsiniz ama her türlü iş görür ) yolda bırakmaz .

    5 . lastik sesi benim anladığım bişi değil bişi diyemem belki almıyorumdur. kış lastiği hiç kullanmadım bilemiyorum kıyaslamasını ama buna göre daha iyi olmasını beklerim.

    6 . 1 yılı dolmadan 4 lastiğin 3 ü zaiyat verdi . 1 inin neden olduğunu biliyorum karanlık yolda 40-50 ile çıkıra girdim yanak yarıldı attım yenisini aldım . diğer ikisi ile ilgili bir fikrim yok şuanda bagajda biri daha çöp yanak yırtık . birisi yanağa çok yakın yerden 2-3 mm çaıpında delik allahtan tamir oldu .sonuç en az 2 sini değiştireceğim ve başka bir lastik alacağım .genel düşüncem güzel lastik ama herşeye milimi milimine dikkat eden biriyseniz veya adam gibi park eden biriyseniz biraz sıkıntılı .

    lastik uygun güzel ama istanbul yolları / sokakları / çukurları bu lastiğe uygun değil




  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. Michelin lastiklerinda yanak sıkıntısı Türkiye yollarinda genelde oluyor. Benim alacağım lastik Türkiye için üretilmiş XL diye tabir edilen güçlendirilmiş yanak yapısına sahip ve yük hız endeksi 95w. Sormak istediğim sizin lastiği niz bu özelliklere sahip mi?

    @1reffazum1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmtcopur -- 17 Şubat 2017; 16:1:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1reffazum1 1 kullanıcısına yanıt
    Bence siz başka marka bir lastiklede aynı sorunları yaşardınız.
  • merhabalar,

    8 aydır kullanıyorum. çoğu uzun yol olmak üzere 18 bin km civarı yaptım. genel olarak performansından memnun kaldım. çok aşırı sıcaklarda izmirde 40 derecede performansı yetersiz kaldı. yeni bir lastik olmasına karşın sıcaklarda çok fazla kızaklama yaptı ve abs devreye girdi. yazın ve kışın ıslak zemin performansı mükemmele yakın. 3 aydır ankarada aktif kullanıyorum. soğuklarda kuru zemin performansı yeterli.karda performansı yeterli fakat kar ve yoğuşlarda performansı çok yetersiz. özellikle yeni kar yağmış ve temizlenmemiş ve yokuşlu bir yolda 100 m civarı araba kaydı ve araç kontrolünden çıktı ( yollar boş olduğu için sorun olmadı )

    sonuç olarak aşırı sıcak bir yerde yaşıyorsanız tavsiye etmiyorum. ankara gibi sürekli karlı ve kışın havanın eksilerde olduğu bir yerde yaşayıp aracınızı sık kullanıyorsanız tavsiye etmiyorum. bence cc istanbul ve benzeri mevsimleri olan iller için biçilmiş kaftan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar,

    Michelin Crossclimate ler için tüketici hakem heyetine yaptığım başvuru sonuçlandı.

    Kaçıranlar için baştan alıyorum...

    -----------

    Merhaba,

    Hersey Aralik 2015 tarihinde 1 takım Michelin Crossclimate 225 45 17 lastik takimini alip aracima taktirmam ile basladi.







    Lastikler 2016 Haziran ayinda yaklasik 10.000 km ye gelmisti ki, lastiklerden birinde yanak – taban birlesiminde bir catlak farkettim. Diger lastikleri kontrol ettigimde 1 tanesinde daha baslangic durumdaydı. Sonrasinda zaten 4 ü de ayni yerden ayni sekilde catladi.



    Aldigim yer ile gorustum. Michelin’e gönderelim ama cok ümitlenme dediler. Gonderdik.

    Bu arada forumlara konusunu actim.

    http://www.techturkey.com/forum/yol-tutu-amp-aktarma-ve-frenler/217560-7-aylk-michelin-crossclimate-lastikte-atlama-problemi.html

    Lastik Michelin den geldi. Cevap “ Kullanıcı hatası “

    Sonrasinda once Turkiye CEO suna İngilizce mail. 2 hafta bekledikten sonra Fransa CEO suna Fransizca mail attim. Yine cevap alamayinca tüketici hakem heyetine evraklarla, yazisma ve fotograflarla basvurdum.

    Once Michelin in avukatlık burosu araciligiyla savunmasi geldi. Savunmasinda beni en cok sasirtan asagidaki metin oldu. Bir firma urettigi urune bu kadar mi fransiz olur?

    “Uretici veya ithalatci ile tuketici arasinda bir sozlesme ilişkisi BULUNMAMAKTADIR. Tuketici, ureticiye veya ithalatciya karsi bir odeme yapmadigi icin sozlesmeden donme hakkini kullanarak, saticiya odemis oldugu parayi uretici veya ithalatcidan geri almasi veya bedel indirimi hakkini kullanmasi MUMKUN DEGILDIR. TUKETICI BU HAKLARINI ANCAK SATICIYA KARSI KULLANABILIR...”

    MEALEN : Koca Michelin firmasi, git ne derdin varsa gariban lastikciyle coz, beni alakadar eden birsey yok. Cocugun babasi ben degilim diyor.

    Bu savunmadan sonra Hakem Heyeti bilirkisi atamasi yapti.

    Bilirkisi lastikleri inceledi ve kararini yazdi.

    Sonuç : 4 lastigin 4 u icinde birebir yenisi ile değisim verildi.

    Yeni Michelin Crossclimate ler 15 Subatta lastikciye geldi.



    16 Subatta lastiklerin degisimi icin lastikciye gittim.

    İlk gozume carpan, fotograflarda da goreceginiz uzere 2015 Aralikta lastik uzerindeki etikette yol tutus A sinifi iken 2017 de B sinifina dusmus. İlginc geldi. Yorumlayacak biri cikar umarim.

    Tabii benim agzim yandi bir kere. Bir daha Michelin mi? Tovbe.

    Lastikcime 4 adet Goodyear Vector4Session GEN2 getirttim ve taktirdim. CrossClimate leri hic taktirmadan takas ederek lastikcide biraktim.



    Ve mutlu son :)



    Dunyanin en iyisi olabilirsin, en muhtesem urunlerini uretiyor olabilirsin ama seni sen yapan musterine deger vermiyorsan bir hicsin!

    Umarim bir gun bu sozu benimseyen bir mantaliteyle calismaya baslarlar.


    Zaman ayirip okudugunuz icin tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asts -- 28 Şubat 2017; 10:56:27 >




  • Vay akıllılara bak sen iyi o zaman gidelim ana haberde ürün hakkında kotuleleyim haksız eleştiride bulunalım bakalım o zaman sadece satıcı ile tüketici arasında mı kalır o ilişki, hemen dava açarlar sen bizim ürününüzü nasıl kotulersin diye. Bu markalar cidden Türkiye de istediği gibi at kosturuyor, cezaların caydırıcı olmadığı çok açık, yuzsuzluge bak acayip sinirlendim, primacy 3 leri başka marka ile değiştireceğim bende..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denizli de yaşıyorum.
    Ön lastiklerimi Crossclimate ile değiştirdim. Fren mesafesinden ve patinaja düşmemesinden ziyadesiyle memnunum.
    Konfor ve sessizlikten çok fark etmedi çünkü önceki lastiklerim; Primacy 3 idi. Arkalar hala Primacy 3
  • asts, pes etmeyerek süper bir iş yapmışsınız, tebrikler. Yeni lastiklerinizden memnun kalırsınız umarım. Size verilenler crossclimate+ modeli. Şubat'ta çıktı galiba. Kullanım ömrünün uzadığı söyleniyor. Bu kadar çabuk yenilenmesi, şikayet edenlerin haklılığını gösteriyor sanki. İkinci linkte de göreceğiniz gibi ıslak zemin performansı "B" olmuş.

    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/CrossClimate-Plus.htm
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/What-changed-with-the-new-Michelin-CrossClimate-Plus.htm




  • 2016 mart ayında 2 adet bu lastiklerden aldım yani önce yaz sezonunda kullandım eğer ucuz lastik olsa 2 ay sonra çöpe atardım. Ayağını frene koyunca abs devreye giriyor kuru zeminde yol tutuş berbattı öne taktığım bu lastikleri arkaya aldım arkadaki eskileri öne aldım. Yaz dönemi için berbattı kışın hafif geçtiği yerlerde kış lastiği diye idare edilebilir bence paranızı çöpe atmayın. Burada öven insanlar arabayla şehir içi hız limitlerini aşmayan insanlar olsa gerek. Ben bu lastiklerle viraja sert girdiğimde az kalsın ölüyordum.



    Övenlerin 1 kısmıda kışın kullanmışlar ama öyle kışı 1 ay süren yerlerde. ben onları kuru zeminde göreceğim.



    Birde şikayet sitelerinde michelin ile ilgili şikayetleri okuyun artık eski kalitesinin olmadığını göreceksiniz. Ben şu an 4 tane dunlop aldım michelinde fiyat 620 tl dediler ben 350 tl ye aldım 245 45 18 ebatlarında bu marka türkiyede üretiliyor ve michelinden Daha memnunum neden %40 daha fazla ödeyip rezil olayım. Benim tavsiyem araştırın. başka markalara bakın şu an pahalı lastiklerde en iyi briston gidiyor. Ben goodyear kullandım 1 yılda 20.000 km de gevredi. Conti desen oda çok şikayet alıyor pirelli o paranın malı değil. Şu sayacağım lastikler uygun ve iyi lastikler araştırın paranız çöpe gitmesin hem ucuz lastik kötü olsada pahalı malın kötü olması kadar zoruna gitmez.



    Dunlop

    Hankok

    Kumho

    Nokian

    Falken



    Tecih edilebilecek kaliteli ve uygun fiyatlı lastikler. Gönül sizin tercih sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asts A kullanıcısına yanıt
    İnsanları bu şekilde bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim. Şu an piyasadaki en kazık marka michelin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 senedir kullanıyorum. geçen sene gayet iyidi ama bu kışa başladıktan beri hiç beğenmiyorum, az kullandığım ve agresif kullanmadığım halde güven vermiyorum.
    bir daha alacak olursam kesinlikle almam. yazın yaz lastiği kışın kış lastiği kullanırım.
  • lastikte continentalden şaşmayın.
  • 1reffazum1 1 kullanıcısına yanıt
    Rastlantı mı bilmiyorum hocam ama bende bi çukura girip yardım lastiği ince bi lastik değil halbuki o kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garfieldt

    1,5 senedir kullanıyorum. geçen sene gayet iyidi ama bu kışa başladıktan beri hiç beğenmiyorum, az kullandığım ve agresif kullanmadığım halde güven vermiyorum.
    bir daha alacak olursam kesinlikle almam. yazın yaz lastiği kışın kış lastiği kullanırım.

    Şehir neresi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77


    quote:

    Orijinalden alıntı: garfieldt

    1,5 senedir kullanıyorum. geçen sene gayet iyidi ama bu kışa başladıktan beri hiç beğenmiyorum, az kullandığım ve agresif kullanmadığım halde güven vermiyorum.
    bir daha alacak olursam kesinlikle almam. yazın yaz lastiği kışın kış lastiği kullanırım.

    Şehir neresi?

    Samsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garfieldt


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77


    quote:

    Orijinalden alıntı: garfieldt

    1,5 senedir kullanıyorum. geçen sene gayet iyidi ama bu kışa başladıktan beri hiç beğenmiyorum, az kullandığım ve agresif kullanmadığım halde güven vermiyorum.
    bir daha alacak olursam kesinlikle almam. yazın yaz lastiği kışın kış lastiği kullanırım.

    Şehir neresi?

    Samsun

    Ben de istanbul için düşünmüştüm.



    Kış lastiği 4. Senesinde değiştirsemmi diye dusunmeye basladım. 2 sene 4 mevsim. 4 sene cift takım. Çok birsey farketmeyecek bu durumda. Sadece degiştirmekle ugrasmicaz.
    Edit:
    Cc+ biraz daha dayanıklı yazıyor testlerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 25 Mart 2017; 23:8:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de CC+ modelini alacaktım ancak yaşadıklarınızı okuyunca vazgeçtim. Michelin güzel reklam yapıyor ancak müşteri memnuniyetini pek önemsemiyorlar demekki.

    Artık başka dört mevsim lastiklere yöneleceğiz ama hangisine işte orda çok kararsızım.

    Tam birinde karar kılıyorum sonra o lastikler hakkında baya bir şikayet okuyunca herşey sil baştan
  • Ben de bir hata yapıp aracımın üzerindeki mis gibi Continental lastikleri çıkartıp CrossClimate aldım. Tavsiye etmiyorum.
    Ne yaz lastiği ne kış lastiği... İkisinde de performansı kötü. İki ay önce continantal ile çok rahat durabileceğimden emin olduğum kuru ama soğuk asfalt yol üzerinde duramadım kaza yaptım. Fiyatı da çok tuzluydu ama katlandım aldım. Keşke lastikçilere sök tak parası, otel parası yedirmeyeceğim demeyip kaliteli kışlık lastiğimi ayrı alsaymışım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayi terbiyecisi

    Ben de bir hata yapıp aracımın üzerindeki mis gibi Continental lastikleri çıkartıp CrossClimate aldım. Tavsiye etmiyorum.
    Ne yaz lastiği ne kış lastiği... İkisinde de performansı kötü. İki ay önce continantal ile çok rahat durabileceğimden emin olduğum kuru ama soğuk asfalt yol üzerinde duramadım kaza yaptım. Fiyatı da çok tuzluydu ama katlandım aldım. Keşke lastikçilere sök tak parası, otel parası yedirmeyeceğim demeyip kaliteli kışlık lastiğimi ayrı alsaymışım.


    Geçmiş olsun.
    Bu lastikler Avrupa ülkeleri için iyi oralarda bizim memleket kadar sıcaklık farkı yok.
    En iyisi otomobil kataloğunda müsaade edildiği kadar yazın normal kışın dar tabanlı lastiktir.
    Bir de kışlık lastiklerin kurumaması için güzelce streç ile sarıp serin bir yerde muhafaza etmek.




  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.