Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de buraları çok okudum, ilk sene herkes memnun.
    Pahalı ve işlevi yok, gittim Lassa Greenways aldım.

Kara asfaltta yazın sıcağında özelliği bitiyor lastiğin.
  • bu cevaptan sonra bana kimse michelin aldıramaz.
  • Bizim yollarımız için aynı performansı gösterecek bir lastik henüz üretilmedi,10km bir yolda 100 değişik zemin:) Bridgestone bu işin piridir👍 Hankook lastikleri de iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kış geçirdim bu lastikle, aracım polo. Kayseri gibi sert kış olan bir yerde hiç bir sorun yaşamadım, yaz da aynı şekilde. Diğer aracımda alpin 4 var ona göre bence daha iyi kış performansı.
  • crossclimate plus çıkmış.
    ne farklar var bakalım eski crossclimate a göre

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/What-changed-with-the-new-Michelin-CrossClimate-Plus.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodysolid

crossclimate plus çıkmış.
    ne farklar var bakalım eski crossclimate a göre

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/What-changed-with-the-new-Michelin-CrossClimate-Plus.htm

Daha uzun ömürlü olacakmış sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar ben de 3 gün önce yaklaşık 20.000 km yaptigim Riken marka lastiklerimi michelin crossclimate ile degistirdim. Daha onceki arabamda energy saver kullandigim ve cok memnun kaldigim icin crosclimate alma konusunda çok tereddüt etmedim. Test sonuçları kuru ıslak ve karlı zemin için çok iyi görünüyor. Lastik konusunda birkaç günlük deneyimin yeterli olmayacaginin farkındayım. Lastik ebatı 195 55 r16 91H. İlk olarak direksiyonun tepkilerinin değiştiğini farkettim. Biraz daha yumuşamış gibiydi. Bir de kaliteli asfalt yolda yol seslerinde bariz bir azalma farkettim. Test sonuclarina göre A sınıfı olan Islak zemin performansını denedikten sonra düşüncelerimi paylaşacağım.

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hondacity2009 -- 29 Nisan 2017; 10:41:53 >

• Herkese merhabalar:) Son yağmurda lastiği ıslak zeminde de deneme şansım oldu. Yoğun yağmurda asfalt yolda 90 - 100 km/s de çok sert fren yaparak durmayı denedim. Crossclimate çok kısa bir mesafede hiç kaymadan durmayı başardı. Daha önce kullandığım Riken ve energy saver a göre kıyaslıyorum tabi ki. Şimdilik iyi görünüyor. Yaz sıcaklarındakı performansı nı da denedikçe paylaşacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hondacity2009

Herkese merhabalar:) Son yağmurda lastiği ıslak zeminde de deneme şansım oldu. Yoğun yağmurda asfalt yolda 90 - 100 km/s de çok sert fren yaparak durmayı denedim. Crossclimate çok kısa bir mesafede hiç kaymadan durmayı başardı. Daha önce kullandığım Riken ve energy saver a göre kıyaslıyorum tabi ki. Şimdilik iyi görünüyor. Yaz sıcaklarındakı performansı nı da denedikçe paylaşacağım.

bende bugün 205 55 r16 cross climate plus aldım ve aranıza katıldım

şimdiden bir şey söylemek tabiki yanlış olur

bende daha önce conti contact 5 vardı

ses farkı yok gibi ancak direksiyon biraz olsun yumuşadı ..

onun haricinde deneyimlerimi paylaşmayı düşünüyorum ileriki zamanlarda
  • Plus olanı sıcaklara daha dayanıklıysa bizi 2 set lastikten kurtarır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asts

Arkadaşlar,

Michelin Crossclimate ler için tüketici hakem heyetine yaptığım başvuru sonuçlandı.

Kaçıranlar için baştan alıyorum...

-----------

Merhaba,

Hersey Aralik 2015 tarihinde 1 takım Michelin Crossclimate 225 45 17 lastik takimini alip aracima taktirmam ile basladi.

Lastikler 2016 Haziran ayinda yaklasik 10.000 km ye gelmisti ki, lastiklerden birinde yanak – taban birlesiminde bir catlak farkettim. Diger lastikleri kontrol ettigimde 1 tanesinde daha baslangic durumdaydı. Sonrasinda zaten 4 ü de ayni yerden ayni sekilde catladi.

Aldigim yer ile gorustum. Michelin’e gönderelim ama cok ümitlenme dediler. Gonderdik.

Bu arada forumlara konusunu actim.

http://www.techturkey.com/forum/yol-tutu-amp-aktarma-ve-frenler/217560-7-aylk-michelin-crossclimate-lastikte-atlama-problemi.html

Lastik Michelin den geldi. Cevap “ Kullanıcı hatası “

Sonrasinda once Turkiye CEO suna İngilizce mail. 2 hafta bekledikten sonra Fransa CEO suna Fransizca mail attim. Yine cevap alamayinca tüketici hakem heyetine evraklarla, yazisma ve fotograflarla basvurdum.

Once Michelin in avukatlık burosu araciligiyla savunmasi geldi. Savunmasinda beni en cok sasirtan asagidaki metin oldu. Bir firma urettigi urune bu kadar mi fransiz olur?

“Uretici veya ithalatci ile tuketici arasinda bir sozlesme ilişkisi BULUNMAMAKTADIR. Tuketici, ureticiye veya ithalatciya karsi bir odeme yapmadigi icin sozlesmeden donme hakkini kullanarak, saticiya odemis oldugu parayi uretici veya ithalatcidan geri almasi veya bedel indirimi hakkini kullanmasi MUMKUN DEGILDIR. TUKETICI BU HAKLARINI ANCAK SATICIYA KARSI KULLANABILIR...”

MEALEN : Koca Michelin firmasi, git ne derdin varsa gariban lastikciyle coz, beni alakadar eden birsey yok. Cocugun babasi ben degilim diyor.

Bu savunmadan sonra Hakem Heyeti bilirkisi atamasi yapti.

Bilirkisi lastikleri inceledi ve kararini yazdi.

Sonuç : 4 lastigin 4 u icinde birebir yenisi ile değisim verildi.

Yeni Michelin Crossclimate ler 15 Subatta lastikciye geldi.

16 Subatta lastiklerin degisimi icin lastikciye gittim.

İlk gozume carpan, fotograflarda da goreceginiz uzere 2015 Aralikta lastik uzerindeki etikette yol tutus A sinifi iken 2017 de B sinifina dusmus. İlginc geldi. Yorumlayacak biri cikar umarim.

Tabii benim agzim yandi bir kere. Bir daha Michelin mi? Tovbe.

Lastikcime 4 adet Goodyear Vector4Session GEN2 getirttim ve taktirdim. CrossClimate leri hic taktirmadan takas ederek lastikcide biraktim.

Ve mutlu son :)

Dunyanin en iyisi olabilirsin, en muhtesem urunlerini uretiyor olabilirsin ama seni sen yapan musterine deger vermiyorsan bir hicsin!

Umarim bir gun bu sozu benimseyen bir mantaliteyle calismaya baslarlar.

Zaman ayirip okudugunuz icin tesekkurler.

yeni gönderilenler Crossclimate + (plus) o yüzden A. B ye düşmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

2 kış geçirdim bu lastikle, aracım polo. Kayseri gibi sert kış olan bir yerde hiç bir sorun yaşamadım, yaz da aynı şekilde. Diğer aracımda alpin 4 var ona göre bence daha iyi kış performansı.

Yok artık daha neler :) en dandik kış lastiği karda buzda cc'yi döver. En basitinden Petlas bile döver. Tamam ürün güzel fakat abartmayalım kışın yolda bırakmaz. Ama kışlık kesinlikle değil. Bu lastiği güvenip kış aylarında kar yağışı var iken yola çıkmam.

• crossclimate, primacy 3, GY vector 4 mevsim , conti winter ts850 test

• Yorumlar enteresan, yaklaşık 40 bin km'dir kullanıyorum lastikleri, 225/45/17. 2015 yaz sonuna doğru almıştım, 2 kış mevsimi geçirdim, şu anda da 2.yazına girdi lastikler.

Şehir İstanbul, sık sık şehirdışına da çıkıyorum. Bu lastiklerle yazın sıcak güney illerine de gittim gezdim defalarca, dikkatimi çeken, abartı bir durum yaşamadım.

Bazı kullanıcılarda kısa sürede oluşan uzun çatlaklar bende oluşmadı şükür.

Kullanımım boyunca sık abs devreye girmesi gibi bir durum gözlemlemedim.

Islak performansı zaten yazılmış, çok iyi.

İkinci kışta performansı biraz daha düştü diyebilirim fakat yine yolda bırakmadı. Geçtiğimiz kış İstanbul'a yağan ilk yoğun kar ve yolların felç olduğu gün Silivri'den İstanbul'a yolda kalan araçlar arasından slalom yaparak 6 saatte gittim Yokuşta sağımda solumda millet patinajdan kalkamazken çok sıkıntı yaşatmadan yürüttü aracı.

Ancak bu aralar yokuşlarda biraz sert kalktığımda patinaja düşmeye başladı, bunu da artık yıpranmasına veriyorum. Değişim zamanı geldi artık.

Aşırı karda, doğu illerinde iş görmeyebilir fakat bence İstanbul gibi bir il için ideal lastik.

• Bu lastikler yazın yakıt tüketimini artırıyor mu? Aslında bir nebze artırması tolere edilebilir. Kışın kış lastiğine göre yakıt tüketimini azaltacağını düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar cevap yazabilir mi?

• 1 çift alıp ön tekere takmıştım hayatımda kullandığım en berbat lastikti yol tutuş sanki 5 yıllık lastik gibiydi bi gün bi virajda öldürecekti beni. Ne kışın ne yazın bi hayrını görmedim bi daha michelin mi kesinlikle hayır.

Dunlop

Falken

Kumho

Hankok

Alırım en azından kötü mü çıktı 1 sene kullanıp başka marka alırım ucuz olduğundan içim yanmaz

Hem en pahalı lastiği al hem çin malı kadar yol tutmasın arabanın üzerinde sattımda kurtuldum. Hemde 1.000 km uzağa gitti gidişi ola dönüşü olmaya

• quote:

Orijinalden alıntı: fethi4384

Bu lastikler yazın yakıt tüketimini artırıyor mu? Aslında bir nebze artırması tolere edilebilir. Kışın kış lastiğine göre yakıt tüketimini azaltacağını düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar cevap yazabilir mi?

Ben bu lastiği alalı 2 yıl oldu 2 kış 2 yaz yaşadım son derece memnunum benim aracın amortisörleri biraz sert onu yumuşattı lastik karda kışta kullandım kışın idare eder yağmurda yazda çok iyi ben aracımı agresif kullanmıyorum onun için yakıt artışı diye bir durum yaşamadım lastik seçimi biraz araca,şoföre ,bulunulan şehre,kullanma durumuna göre seçilmeli kışı fazlaysa kış özelliği fazla olan lastik seçilmeli bana yaz özelliği fazla bir dört mevsim lastik lazımdı o yüzden aldım seçimimden memnunum para yarar ilkesine göre gayet güzel tavsiye ederim

• Dört mevsim lastiği, yazın yaz lastiği, kışında kış lastiği kadar mükemmel değildir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fethi4384

Bu lastikler yazın yakıt tüketimini artırıyor mu? Aslında bir nebze artırması tolere edilebilir. Kışın kış lastiğine göre yakıt tüketimini azaltacağını düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar cevap yazabilir mi?

Kış lastiğinin çok yaktırması ve kuruda yol tutuş ve fren mesafesi uzatması. Kışın bu lastiği kullanıp yazın yazlıkları taktırmak iyi olur gibi.

• matay555 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Kullananların yorumları iyi yönde. bi dahaki lastik değişiminde bu lastiklerden almayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.