Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
265.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2016 ekim aynıda 205/55/16 94V CrosClimate lastik aldım yaklaşık 15 bin km yol yaptım ve bundan sonra başka lastik asla kullanmam. %95 yaz lastiği,%90 kış lastiği gibi davranan bir lastik, CrossClimate. Yok yazın erir,kışın uçar boş yorumlar.

Kışlastiği olarak daha önce 2 kış goodyear ug8 kullanmıştım,cc ler aynı kış performansını verdi. Araç golf7 1.4tsi 122hp dsg. Yaz lastiği olarak hankook ventus prime2 115k ve conti premium contac5 kullanmıştım,yaz performansı olarak hankook(otoyol spor sürüş) lastikler bir tık öndeydi,corsClimate lastiklerden. Buzda ve yokuşlu yollarda (ara sokak) kış lastiğinin kralı bile ilerlemez. Yaz kış kullanılabilecek bir lastik CC. Yağmur performansı olrak conti ve CClimate aynı şekilde başarılı. 200-300tl fazla ödeyip yaz kış sök tak derdi olmadan kullanmak sıkıntısız ve kârlı bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lastiği öven insanlar eminim hayatta hız sınırlarını aşmayan ve virajlarda sınırları hiç zorlamayan insanlardır. Zaten bu tarz araba kullanan insanlar lastiğin kaç km.de eridigine bakarlar başka da biseye bakmazlar. Bi ani fren yap bi viraja gir zorla arabayı gaza aniden bas bakalım patinaj yapıyor mu. Bunları yapmasan hangirli marka lastik olsa iyi diye yorum yaparsın. Ben senelerce michelin kullandım lastikleri süperdi ama hayatımda bu kadar rezil bi lastik görmedim. Bir daha michelin alacağıma çıkma lastik alırım. Hem pahalı hem kaliteyi bozdu.

• Bu lastiği öven insanlar eminim hayatta hız sınırlarını aşmayan ve virajlarda sınırları hiç zorlamayan insanlardır. Zaten bu tarz araba kullanan insanlar lastiğin kaç km.de eridigine bakarlar başka da biseye bakmazlar. Bi ani fren yap bi viraja gir zorla arabayı gaza aniden bas bakalım patinaj yapıyor mu. Bunları yapmasan hangirli marka lastik olsa iyi diye yorum yaparsın. Ben senelerce michelin kullandım lastikleri süperdi ama hayatımda bu kadar rezil bi lastik görmedim. Bir daha michelin alacağıma çıkma lastik alırım. Hem pahalı hem kaliteyi bozdu.

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Bu lastiği öven insanlar eminim hayatta hız sınırlarını aşmayan ve virajlarda sınırları hiç zorlamayan insanlardır. Zaten bu tarz araba kullanan insanlar lastiğin kaç km.de eridigine bakarlar başka da biseye bakmazlar. Bi ani fren yap bi viraja gir zorla arabayı gaza aniden bas bakalım patinaj yapıyor mu. Bunları yapmasan hangirli marka lastik olsa iyi diye yorum yaparsın. Ben senelerce michelin kullandım lastikleri süperdi ama hayatımda bu kadar rezil bi lastik görmedim. Bir daha michelin alacağıma çıkma lastik alırım. Hem pahalı hem kaliteyi bozdu.

Öncelikle belirteyim size karşı olarak bu yazıyı yazmıyorum ben bu lastiği kullanıyorum yazınızın ilk satırındaki gibi hız sınırlarına uyarak ve virajlara yavaş girerek ve ani fren yapmadan kullanıyorum ,onun için bir olumsuzluk yaşamadığım için ne şartlarda kullandığımı belirterek tavsiye ettim,daha önce dumlop ve yokohama lastiklerimide aynı şekilde kullandım fakat yılda 10.000 kilometre civarında kullanım nedeniyle her sene iki kez lastik değiştirme (yazlık,kışlık) beni yıldırdı o nedenle dört mevsim arayışımda bu lastik karşıma çıktı gerek yumuşaklığı yağmurlu havada yere tutunması sessiz oluşu gibi faktörler beni etkiledi ama sizin ısrarlı yazınız dikkatimi çekti bu lastiği alanların ve almayı düşünenlerin sizinde tavsiyelerinize görede seçimlerini yapmalarını düşünüyorum bende kullanırken tavsiyenize uyarak ekstra dikkat edeceğim ani fren virajda savrulma gibi durumlar çok önemli bir daha seçimimde bu tavsiyenize uyacağım konunun takipçisi olacağım iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Bu lastiği öven insanlar eminim hayatta hız sınırlarını aşmayan ve virajlarda sınırları hiç zorlamayan insanlardır. Zaten bu tarz araba kullanan insanlar lastiğin kaç km.de eridigine bakarlar başka da biseye bakmazlar. Bi ani fren yap bi viraja gir zorla arabayı gaza aniden bas bakalım patinaj yapıyor mu. Bunları yapmasan hangirli marka lastik olsa iyi diye yorum yaparsın. Ben senelerce michelin kullandım lastikleri süperdi ama hayatımda bu kadar rezil bi lastik görmedim. Bir daha michelin alacağıma çıkma lastik alırım. Hem pahalı hem kaliteyi bozdu.

Bu kadar iddialı ifadeler ilginç geliyor bana, ben aksine virajlarda arabayı denemeyi severim, bir sıkıntı yok. Gaza aniden basma ve patinaj olayı da yeni yeni başladı o da yokuşlarda, onu da lastiklerin 40bin km yapmış olmasına veriyorum.

CrossClimate'dan önce GoodYear Efficient Grip Performance, Michelin Primacy/Primacy 3, Dunlop SP Sport, Bridgestone Turanza gibi lastikler kullandım yıllarca.

En memnun kaldığım lastik Goodyear EGP idi, bu kadar abartılacak bir fark görmüyorum CC ile arasında (bunların içinde benim "rezil" diye nitelendireceğim lastik bridgestone olur, lastik değil tahta idi). Kaldı ki lastiğin test videoları da zaten aşırı bir fark olmadığını gösteriyor, gerek fren mesafesinde gerek viraj kabiliyetinde. Kuruda aşırı bir fark yok, ıslak zeminde EGP de çok çok iyiydi, bu da aynı oranda iyi.

Bilmiyorum belki yeni serilerde bozmuştur, bunca km'ye rağmen bazı kullanıcılarda daha erken km'lerde oluşan yıpranmalar, çatlamalar bende yok mesela

• Ben bu lastikleri arabama sadece Önlere 2015 mart ayında taktım ne yazın yol tuttu ne kışın. Özellikle kuru zeminde araba önden öyle bir kayma yapıyordu inanılmaz yokuş çıkarken patinaj çekmesi freni azcik yüklenince abs devreye girmesi derken bigun bi viraja lastiklerimin cc olmasını unutup biraz sert girdim arabayı zor toparladım ölebilirdim. Sonunda arkadaki 2 senelik lastiği öne aldım sonra o halde arabayı sattım zaten.

Evet bende bazıları gibi ayrı kış lastiği almaktansa bu lastikleri 4 mevsim kullanırım zaten genelde sakin araba kullanan biriyim diyerek aldım ama bu zamana kadar kaç kere lastik değiştim bilmiyorum bi prelli den nefret ettim bide bu lastiklerden.

Gerçi hiç bi lastik markası eski lastikler gibi kaliteli üretmiyor yada premium vb. Isimlerle normal fiyatın 1.5 2 kat fiyatına lastik üretiyor peki ya adı gibi performans vermezse elinizde kalıyor ne iade ne muhatap almıyorlar.

Bunun içindir ki ben artık uygun fiyatlı lastiklere bakıyorum eğer güzel çıksa şansıma kötü çıkarsa en azından ucuza aldığım için 40.000 de değilde 20 25binde yenilerim lastikleri yada arabayı değiştiysem üzerind e gider

• Yanlış anlaşılmasın lastik için kimseyi kırmak istemem sadece ben zarar gördüm başkaları görmesin istiyorum. Birde michelin goodyear bridgestone gibi lastik bayilerinin ağızları çok havalı tıpkı vw bayisi gibi mallarının kötü olduğunu hiç kabul etmiyorlar.

Hem dikkat edin bu ürün iyi olsa burada bir dünya adam karalamış şikayet sitesinde bi o kadar şikayet yazılı şikayetleri dikkatli okuyun.

Hocam hangi ilde kullanıyorsunuz? bende uzun süre almayı düşündüm ama bulunduğum ildeki (Batman) yaz sıcaklıkları/asfalt sıcaklıkları tereddüt ettirdi yoksa dediğiniz gibi sök/tak uğraşmamak en güzeli

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

Orijinalden alıntı: fethi4384

Bu lastikler yazın yakıt tüketimini artırıyor mu? Aslında bir nebze artırması tolere edilebilir. Kışın kış lastiğine göre yakıt tüketimini azaltacağını düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar cevap yazabilir mi?

Kış lastiğinin çok yaktırması ve kuruda yol tutuş ve fren mesafesi uzatması. Kışın bu lastiği kullanıp yazın yazlıkları taktırmak iyi olur gibi.

Bu yıl duyduğum en saçma fikir.kışın kış lastiği var ken neden bu lastik?

Üstelik kış lastikleri bu lastikten daha uygun ve daha performanslı.bu lastik en kötü kış lastiğinden bile daha berbar bi tutuş sağlıyor.

Kışın cc yazın yaz.cidden çok saçma olmuş yani.

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Kışın bunu kullanıp yazın yazlık kullanmakmı!!

Bu lastiği kullananların amacı her 6 ayda bir lastik değişimi yapmamak zaten.

Ben CC kullanıyorum ve çok memnunum. Sakin kullanırım, yazın yaz lastiği gibi değil, kışında kış lastiği gibi değil ama beni çok rahat ettirdi. Fazla yorum yapmadım, çünkü benimkiler daha çok yeni, aralık 2016 da aldım.

• Bu lastiği nesnel olarak değerlendirebilecek biri yok mu? Artılarını ve eksilerini yazlık ve kışlık lastiklere göre ayrı ayrı değerlendirin. Tabi ki kullanan kişiler kendi tecrübelerini aktarsın. Benim gibi almak isteyip cesaret edemeyenlere bir fikir olur.

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

Orijinalden alıntı: fethi4384

Bu lastikler yazın yakıt tüketimini artırıyor mu? Aslında bir nebze artırması tolere edilebilir. Kışın kış lastiğine göre yakıt tüketimini azaltacağını düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar cevap yazabilir mi?

Kış lastiğinin çok yaktırması ve kuruda yol tutuş ve fren mesafesi uzatması. Kışın bu lastiği kullanıp yazın yazlıkları taktırmak iyi olur gibi.

Bu yıl duyduğum en saçma fikir.kışın kış lastiği var ken neden bu lastik?

Üstelik kış lastikleri bu lastikten daha uygun ve daha performanslı.bu lastik en kötü kış lastiğinden bile daha berbar bi tutuş sağlıyor.

Kışın cc yazın yaz.cidden çok saçma olmuş yani.

yazmışım ya daha neden diye soruyorsun.

quote:

Kış lastiğinin çok yaktırması ve kuruda yol tutuş ve fren mesafesi uzatması

geçtiğimiz kış toplam 6-7 gün kar yaptı ve kışın tamamı kuru yolda ultragrip9 kış lastikleriyle gezdim ve kuru yol kış lastiği güvensiz ve fren uzatıyor. ben aldığımda CC çıkmamıştı çıksaydı kışın kullanmak için alırdım.

• khaos kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da kullanıyorum

• 2004 yılından beri yazın yaz, kışın kışlık kullanıyorum. Elbette en iyisi yazın yazlık, kışın kışlık kullanmak. Fakat bu istanbul veya daha soğuk yerler için. Antalyada veya Adana'da olsam hiç kışlık almazdım. CC, istanbul gibi iklimde olup sakin kullananlar için. Eğer öndekini yakından takip ederim, viraja hızlı girerim, diz boyu karda yolda kalamam gibi sürüş şartlarınız varsa hiç yanına yaklaşmayın.

Orijinalden alıntı: aydayd

2004 yılından beri yazın yaz, kışın kışlık kullanıyorum. Elbette en iyisi yazın yazlık, kışın kışlık kullanmak. Fakat bu istanbul veya daha soğuk yerler için. Antalyada veya Adana'da olsam hiç kışlık almazdım. CC, istanbul gibi iklimde olup sakin kullananlar için. Eğer öndekini yakından takip ederim, viraja hızlı girerim, diz boyu karda yolda kalamam gibi sürüş şartlarınız varsa hiç yanına yaklaşmayın.

zonguldak'ta yaşiyorum. iklim şartları hemen hemen istanbul ile aynı.açıksası aracımı sert kullanmam.bu lastik bana uyar gibi geliyor. fakat bir hayli forumlarda araştırdım. bu lastiği beğenmeyenlerin ortak görüşü şu: yazın asfaltın iyice ısındığı durumlarda virajlarda kopma olduğu ve ABS nin devreye sık sık girdiği yönünde.bu güvenli sürüş konusunda kuşku uyandırdı bende.kış şartlarında ise kış lastiği performansı beklenilmemesi gerektiğini biliyorum. zaten çivili kar paletlerim var, ona güveniyorum.
    benim sorum şu olacak: yazın bu sıkıntılar gerçekçi mi yoksa bir karalamadan mı ibaret?

• vovi V kullanıcısına yanıt
    Israrla bu lastiği alıp test etmek isteyen arkadaşlara tavsiyem 1 çift alın ön tekerlerde bi yaz bi kış kullanın sonra beğenirseniz 1 çift daha alırsınız.

Zaten lastiği test ederseniz yol tutmayan bi lastik olduğunu anlarsınız ve önden çıkarır arkaya takarsınız sırf ziyan olmasın diye orda idare edersiniz arkalarda özellikle kışın yağmurda ve karda problem olmuyor.

Sizlere daha net bi açıklama yapacağım bu lastikler kışın yağmur ve karda bi yaz lastiğin göre yüzde 30 belki 40 hadi övenler mahçup olmasın yüzde 50 daha iyi daha kullanışlı 2. Ben lastiklerde erken erime çatlama vs bişe girmedim belki bi bridgestone kadar dayanıklı diyemem ama kuru zeminde bi kumho bi maxis bi petlas kadar yol tutuş yok. sanki arabanızda 4 sene beklemiş gevremiş lastikler var gibi lastikler kayma yapıyor abs devreye giriyor sizi aldığınıza pişman ediyor ben senelerce yazın kış lastiği kullandım ama bu lastik kadar kuru zeminde berbat bi lastik görmedim varsayın bizimki bi karalama kampanyası peki neden herkes aynı şeylerden şikayetçi neden şikayet sitesi bu lastiğin şikayetleri ile dolu neden michelin yaz lastiği hiç eleştiri almıyor kış lastiği almıyor da bu lastik bu kadar karalanıyor evet belki diğer lastiklerinde de şikayetler var ama böyle yoğun değil.

Evet insanlarda yaz kış lastik değişmeden aynı lastik ile yola devam etme arzusu var ve bu rahatlık uğruna birde michelin gibi bi firmanın da iddası karşısında eleştirilere inanmak istemiyor kesinlikle haklısınız o halde deneyip son sözü siz söyleyin.

Evet bi ihtimal daha var belki bu lastiğin bi iki serisi sorunlu çıktı bize denk geldi.

Benim sizlere tavsiyem bu lastiğe vereceğiniz paraya dunlop kumho gibi markalardan hem yazlık hem kışlık lastik alırsınız yok çok km yapmıyorsanız 2 yaz 2 kış alın kisliklari kışın öne yazın arkaya atın alın size 4 mevsim lastiği

• arac termometresinin 38gosterdigi sicaklarda bi sorun yasamadim. lastik 2016 50.hafta uretim cc+

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: vovi

Cc+ nın cc ye göre farklılıkları nelerdir. Benim bulabildiğim kış özelliklerinin iyileştirilmiş olduğu. Peki yaz şartları hakkında bilgisi olan var mı?

ben de omrunun uzatildigini okudum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.