Şimdi Ara

Merhabalar tahliye davası açtığım kiracının 2023 yılında benden habersiz evimi airbnb aracılığıyla k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek evim var ve kiracım yasaların arkasına saklanıp çıkmıyor ben mahkeme koridorlarında sürünüyorum ve aldığım kiraların fazlasını avukatlara veriyorum ve üstüne üstlük 2023 yılında evimi air bnb den kiralamış elimde somut delil yok ne yapabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye’de kiracıyı çıkarmak ancak kanunda sayılan tahliye sebeplerinden biri varsa mümkündür; kira ödenmemesi, geçerli tahliye taahhüdü, gerçek konut ihtiyacı veya sözleşmeye aykırı kullanım (örneğin izinsiz Airbnb / alt kiralama) en güçlü yollardır ve özellikle Airbnb iddiası ispatlanabilirse tahliye sebebi olabilir ancak mutlaka somut delil gerekir (ilan kaydı, komşu beyanı, site yönetimi yazısı, kamera vs.) sizin durumda en rasyonel strateji kira ödeme durumu, tahliye taahhüdü ve ihtiyaç sebebi ihtimallerini birlikte değerlendirmek, varsa sözleşmeye aykırılığı belgelemek ve arabuluculuk ve dava sürecini doğru sebep üzerinden yürütmek olur, çünkü Türkiye’de konut kiracısı güçlü korunduğu için delilsiz veya yanlış tahliye sebebiyle açılan davalar genelde uzar ve maliyet artar.

Maalesef eksik ödediği kiraların üstüne bide ihtiyaçtan tahliye davası var üçüncü kez bilir kişiye gitti bir buçuk senedir uğraşıyorum, air bnb için komşular söyledi ama kimse şahit olmak istemiyor, air bnb de kvk yüzünden delil vermiyor

Allah komşunun da hayırlısını versin. Ben olsam şahsı 1 kez uyarırım devam ederse şahitlik yapardım. Üzücü.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.