Şimdi Ara

İcra Dosyasında ''3. Şahıs'ın Sorumluluğu''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
22.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün akşam E-Devlet'i kontrol ederken Bandırma İcra Dairesinden beni ''3 Şahıs'' olarak gösteren bir dava ile karşılaştım..
    Uzun yıllardır ilişkim ve irtibatım bulunmayan üvey kardeşim ''Borçlu'' olarak görünüyor. Ailenin diğer bireyleri de ''3. Şahıs'' veya ''Vasi'' olarak görünüyor.
    Avukatlık bürosuna bilgi almak için gittiğimde ''Adınıza evrak gelecek.Borçlu olan şahısı ne alacaklı ne de borçlu olarak tanımıyorum şeklinde bir dilekçe yazmanız yeterli'' dendi..Ancak bu açıklama beni tatmin etmedi..
    Bilen arkadaşlarım yazarsa memnun olurum..
    Yasal bir yükümlülüğüm var mı?
    Ayrıca bu olayın banka kayıtlarında vs görünmemesi için bir şey yapabilir miyim?
    Yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    İcra Dosyasında 3. Şahısın Sorumluluğu

    İcra dosyalarında, tarafların yanı sıra çeşitli sebeplerle üçüncü şahıslar da yer alabilir. Bu kişiler, icra takibinin konusu olan borç veya alacağın doğrudan muhatabı olmasalar bile, ilgili işlemlerden etkilenebilecek veya bu işlemlere müdahale edebilecek konumda olabilirler.

    İcra dosyasına 3. şahıs olarak eklenen kişiler şunlardır:

    • Borçlunun alacaklısı
    • Alacaklının borçlusu
    • Taşınır veya taşınmaz malın sahibi
    • İhtiyati tedbir talebinde bulunanlar
    • İcra takibine müdahale edenler

    İcra dosyasında "taraf rolü üçüncü şahıs" kavramı, takip konusu borç veya alacak ilişkisinin doğrudan tarafı olmayan, ancak bu ilişkiden etkilenen kişileri ifade eder. Örneğin, borçlunun alacaklısı olan bir kişi, borçlunun sahip olduğu malvarlığı üzerinde haciz işlemi başlatılabilir ve bu durumda alacaklı üçüncü şahıs olarak icra dosyasına dahil olur.

    Üçüncü şahıslar, icra takibine müdahale edebilirler. Bu müdahale, takip konusu borcun ödenmesi, borçluya ait malvarlığı üzerindeki haczin kaldırılması veya icra takibinin durdurulması gibi çeşitli şekillerde olabilir. Üçüncü şahısların müdahale yetkisi, icra dosyasında sahip oldukları menfaate göre belirlenir.

    İcra dosyasında üçüncü şahıs olarak yer alan kişilerin sorumlulukları, takip konusu borç veya alacakla ilgili hak ve menfaatlerinin korunmasıdır. Bu kişiler, icra takibine müdahale ederek haklarını savunabilirler. Ayrıca, icra dairesine gerekli bilgi ve belgeleri sunarak takibin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olabilirler.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • divxcimcime kullanıcısına yanıt
    Evrakı görmeden yorum yapmak pek sağlıklı olmaz ama anlattığınız kadarıyla icra dosyasından size 89/1 haciz ihbarnamesi göndermişler. Bunun anlamı şu: 'Üvey kardeşine' bir borcun varsa, borcu ona değil icra dosyasına yatır. İcra dosyalarının rutin işlemlerinden biridir bu ama akrabalara yazıldığını ilk defa görüyorum genelde bankalara, iş yerlerine falan yazılır. Neyse siz zaten 3. kişisiniz yani borçlu değilsiniz. Evrak tebliğ olunduktuktan sonra 7 gün içinde itiraz edin dedikleri gibi.
  • Alacaklı Vekili kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim..
    Şimdilik tarafıma verilen bir evrak yok..Sadece e-devlet üzerinden dosyayı görebiliyorum..
  • hocam merhaba, aynı sorun bende de var. icra dosyası sizin dediğiniz gibi e devlet'te görünüyor bende de. eve gelen bir şey yok. siz ne yaptınız? bi dilekçe falan yazdınız mı? ya da geçen süre boyunca durumunuzda bir gelişme oldu mu? özel mesaj da attım konuyla ilgili. teşekkür ederim.@divxcimcime
  • 3. şahıs olarak gözükülüyorsa büyük ihtimmalle borçlunun sizde alacağı var mı diyerek 89/1 yollanmak için taraf eklenmişsinizdir. mernis (ikametgah) adresinize bir yazı gelirse gider bildirimde bulunursunuz herahngi bir alacağı yoktur diye
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    hocam dönüşünüz için çok teşekkür ederim. "yazı gelirse..." demişsiniz, yazı gelmeme ihtimali var mı? dosya 11 temmuz'da açılmış görünüyor. ya da şöyle sorayım; yazı gelmesini beklemeden bir şey yapmama gerek var mı?

    tekrar teşekkür ederim.
  • serefsiz yapraklar kullanıcısına yanıt
    yazı postaya verilmezse gelmeyebilir. yazı gelmeden bir şey yapmanıza gerek yok, gelince süresi içinde itirazınızı yaparsınız
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam, ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim. :) saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serefsiz yapraklar kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.