Şimdi Ara

Memur Maaşları 3500 TL olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlığı okuyan memurlar başlayacak linç çalışmalarına ama önce okusunlar köpürmesinler hemen .

Sürekli konu açılıp duruyor asgari ücret şu kadar olmalı yoksa şöyle olur böyle olur diye.

Ben mühendislik öğrencisiyim yarı zamanlı olarak çalışıyorum şu halimle bile bir çok işyerinden daha fazla vergi veriyorum. Gelmiş insanlarda diyor ki asgari ücret düşürülsün . Herkesin maaşı 3500 olursa sorun çözülür benim fikrimde bu yönde . Asgari ücretli çalışan işçi üretim yapıyor peki bankalarda ,vergi dairelerinde, bilmem ne müdürlüklerinde çalışan insanlar çok daha fazla üretken olduklarından mı yoksa çok daha fazla zihinsel kapasiteye sahip olduklarından mı asgari ücretten fazla alıyorlar ?

Sadede geleyim yoksa anlamakta güçlük çekeceksiniz. Herkesin maaşının 3500 olmasının istediğim falan yok . Asgari ücretin düşmesi veya sabit kalması gibi seçeneklerden daha faydalı olur ama apayrı bir konu. Anlatmak istediğim herkes birbirini ezip daha üste çıkmayı istiyor . Üstte olmak istiyor kimse beraber daha iyi şartlarda yaşayalım istemiyor. Daha iyi şartlarda olmak için kendini geliştireceğine başkasının daha kötü şartlarda olması için çabalıyor bundan medet umuyor. Diğerinden daha iyi şartlara sahipse umurunda değil diğerleri .

Yazık ! Kokuşmuş zihniyetinizden gına geldi artık. Bir zamanlar olmaktan korktuğum insana dönüşüyorum yavaş yavaş. Acıyarak bakıyorum sizlere . Biliyorum bu bir şeyi değiştirmeyecek umrunuzda değil ama sizde umrumda değilsiniz.

• Bütün bütçe devasa yolsuzluklar, erken emekliler, memurların maaşları için gidiyor.

2010 dan beri elle tutulur, faydalı, ucuz tek yatırımı yok devletin. Saçma saçma insanlara yararı olmayan işler.

En düşük memur maaşı ve özel sektör maaşı eşitlenmeli artık. 10 yıldır memur hep kayrılıyor, özel sektör çalışanları memurlara köle yapılıyor.

Çözüm basit. En düşük memur maaşına kadar maaşlarda vergi olmamalı. Sigortayı devlet ödemeli.
  • Pandemi döneminde forumda memurlara sallayan sallayana...

Güzel kardeşim git biraz daha çalış KPSS sınavına, olmamış sıfır! Memur Maaşları 3500 TL olmalı 

• Özel sektörle kamu ( memurluk emeklilik) arasında çıkar çatışması olduğunu insanlar yeni yeni farkediyor. Asgari ücret artınca enflasyonu artırdığını düşünüyor memur ve emekliler haksız da sayılmazlar ama asıl enflasyonu artıran bütçe açığıdır. Bütçe açığın da nedeni kamu giderleridir özellikle emekli-memur maaşları tabii yolsuzluk ve yoksullara yapılan yardımlarda var

Bütçe açığı varken devlet vergiye muhtaçken emekli ve memur zammından daha az asgari ücret artışı yapmayacaktır bence ve geçen sene olduğu gibi %3-5 fazla zam yapacaktır böylece SGK ve gelir vergisi yüksek toplayacaktır zaten bu toplanan fazla para da emekli ve memura gidecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün bütçe devasa yolsuzluklar, erken emekliler, memurların maaşları için gidiyor.

2010 dan beri elle tutulur, faydalı, ucuz tek yatırımı yok devletin. Saçma saçma insanlara yararı olmayan işler.

En düşük memur maaşı ve özel sektör maaşı eşitlenmeli artık. 10 yıldır memur hep kayrılıyor, özel sektör çalışanları memurlara köle yapılıyor.

Çözüm basit. En düşük memur maaşına kadar maaşlarda vergi olmamalı. Sigortayı devlet ödemeli.

• 3000 bile fazla ne is yapıyorlar sanki anca sirtimiza yük
  • Fazlalık memurlara yol verilse, düşmesine gerek yok aslında. Nereden baksan bu memurların yarısı boşa çalışıyor. 5.000'e 2 tane tembel teneke çalışacağına, 7.500'e 1 tane işini yapacak adam konulmalı.

• memurların maaşı zaten çok düşük düzeyde 2007de devlette 657 e bağlı uzman hekim 5-6bin euro alırken şimdi 900-1000 euroya kadar düştü daha ne kadar düşecek ki

bencce artırmaları gerek özellikle sağlık alanında

uzman hekimin maaşı şu an normal memurun maaşına eşit nerdeyse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

Şuan haftanın 2 günü işe gittiğini biliyorsun normalde 5 gün

Şuan özel sektör haftada 7 gün veya 6 gün çalışıyor ve 23xx tl maaş alıyor

Son 20 yılda %95 i çalınmış sorular ve mülakatla adam seçildiğini %100 belli (%95 nin nasıl memur olduğu belli)

Son 20 yılda gelinen nokta hırsızlık, usulsüzlük, vicdansızlık, adaletsizlik, halkın üzerine fazladan vergi bindirme .... şeklinde gidiyor

TV yi açtığınızda her gün yolsuzluk ve adaletsizlik görüyorsan zaten olay bitmiştir

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla gidenler ileride adalet aramaya başlarlar

• 2500 yeter millet şükretmeyi öğrensin her yerde askıda ekmek var zaten.

• Bence karın tokluğuna çalışsınlar, arada bir kırbaçlayalım. Ülke ekomomisi için en doğrusu bu çünkü

• Pandemiden ötürü 2 gün gidiliyor. Normalde 5 gün zaten. Özel sektörün sorunlarını bana anlatmana gerek yok. Özel sektör adında belli zaten. Ona bakarsan özelde kurumsal çalışıp tamamen Nisan'dan bu yana evden çalışan tanıdıklarım da var zerre kadar gelirlerinde azalma olmadı. Kaç kişinin torpille girdiğini gördün de böylesine kesin bir beyan verebiliyorsun merak içerisindeyim. Sağdan soldan duyduğunuz saçma sözleri kalkıp da insanlara yazıp kendinizi rezil etmeyin. Şu ülkede arkasında dayısı olmadan iş güç sahibi olabilen sayılı insanlardır devlet memurları. Torpili babası özel sektörde geçiyor esas. Kim neden nasıl işe alınır neden işten çıkartılır belli değil. Tam bir hokus pokus düzeni.

İnsanlara ve kurumlara iftira atmak yerine oturun biraz KPSS çalışın siz de memur olun. Başkalarının başarısına iftira atmak kolayınıza geliyor elbette.

@bjkyener

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

bu yazdığına inanıyor musun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Aralık 2020; 16:29:7 >
  • Evet.

@bjkyener

• Şuradaki yorumlar bile ne demek istediğimi kanıtlar nitelikte . Doğru soruları sormuyoruz sormuyorsunuz. Asgari ücretin şu anki seviyesinden düşük olması gerektiğini veya düşürülmesi gerektiğini söyleyen kişi kesinlikle ya asgari ücretle hiç çalışmamış birisi yada gerçekten psikolojik sorunları olan birisidir. Diyelim ki asgari ücrete yapılan zam enflasyona etki ediyor. Adam zaten kıt kanaat geçiniyor. haftada alacağı fazladan bir kaç kilo meyve sebze, ayda bir de olsa alacağı sucuk kıyma bizim enflasyonumuzu etkiliyorsa sorun burada bu insanlara yapılan zamda değil, ülkede ki üretimsizlik veya verimsiz üretimdedir. Enflasyon arz talep dengesinin bozulmasından oluşuyor sonuçta. Devletin gerekli dengeyi sağlamaya çalışan organları olmalı. Niye kimse yapılan yanlışları dile getirmiyor da herkes garibanın cebindeki üç beş kuruşa göz dikiyor.

• asgari ücret 2000tl ye indirirsin,memur maaşları da 3500tl ye indirirsin.

memur maaşları devlete yük ise asgari ücret maaşı da iş verene yük. asgari ücret düşürürmeli ki yeni işsizlik azalsın,yeni yatırımlar artsın.

• memur ve emekli maaşları sorun bu değil!!!!

en basit örneği MAVİ AKIM yanılmıyorsam 1992 yılında imzalandı 2021 yılına kadar şu kadar alacaksın almak zorundasın dendi depolayacak tesis yok tonla doğalgaz çevrim santrali kuruldu

demek istediğim devlet çok müsrif harcamalar yaptıkça ihalelerde para etmeyen işlere tonla para akıtılırsa yatırımcıya verimli teşvik sağlanmazsa elbet memur ve emekli maaşları yük gibi görünür

sonuçta memur ve emekli sadece geçim için çalışıyor aldığı parayı da hem doğrudan hem dolaylı vergi ile harcama ile piyasa ve devlete veriyor

sorun verimsiz yatırımlar ve yolsuzluklar memur emekli maaşı değil

• evet özelde ki gibi çalışsınlar , vergi ile maaş alan vergi verenden çok para kazanmamalıdır, veyahut patronlar biraz daha az kazansın ,işçiye çok versin ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyil75 -- 7 Aralık 2020; 16:35:44 >
  • iamburak kullanıcısına yanıt
  • Asgari ücrete düşürülürse torpilin bir nebze soluğu kesilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur maaşlarında olağan bir sıkıntı yok normalde ama üst kademeler inanılmaz maaş alıyor. Elif Can Yetim örneğinde olduğu gibi. Maksimum maaş sınırı 6000 TL olmalı!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.