< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Memur Maaşları 3500 TL olmalı (2. sayfa)

-
-
-
Birinci paragrafınız da klasik kimse benden iyi olmasın zihniyeti sezdim.
Sizin üretimden anladığınız nedir?
Ekonomi sadece üretimden ibaret olsaydı herkes işçi vs olurdu. Üretim gibi hizmet sektörü de olmak zorunda. Kaldı ki hizmet sektörüde hizmet üretiyor. Sonuçta bir üretim yapıyor. Üretim yapan bir işçinin sosyal ve maddi ihtiyaçlarının tedarikinde görevli olanlar, yani servis şoförüydü, muhasebecisi/mutemediydi, maaşını çektiği banka görevlisiydi vs. bunlar biri olmazsa diğeri işlevini göremez bir bütündür.
Yüksek maaş alıyor diye kötü gözle bakılan banka görevlileri özür dilerim çalışmıyoruz la gidin maaşınızı nasıl alıyosanız alın derse farazi olarak...O halde maaş alamayan işçide üretim yapamaz veya üretim verimi düşer.
Gelir adaletsizliğinin baş sorumlularını eleştirmek yerine birbirimizin ne kadar maaş aldığını eleştirmek, bu adaletsiz çarkın değirmenine su taşımaktır.
(Kapitalizm'de kol gücüne değil, beyin gücüne ve yeni fikirlere yüksek ücret verilir. Kapitalizm'i sadece para kazanmaktan ibaret olduğunu sanan bizim gibi ülkelerin politikacıları ve işadamları sadece kendi ülke insanını sömürür. Kapitalizm'in bir sistem ve ideoloji olduğunu bilen ülkeler diğer ülkeleri sömürüp kendi halkının gelir dengesini daha düzgün yaparlar.)
-
çalışmayan memurları kovalım. sonra isterse 10bin lira yapın.
-
Bence halk yeteri kadar bedel odedi. Memurun maasi, asgari ucret gibi tasarruflar cok anlamsiz.
Saray yikilsin yada devlet sirkine cevrilsin, (kucuk degisiklik yeter)
Millet vekillerinin gereksiz kismi (aslinda hepsi ama) kovulsun
Devlet erkaninin maaslari yariya dussun hersey cozulur.
Ben vatandas olarak mecliste yayilmaya gelen dananin yem parasini, cumhurun mersedesini, asmis allahsiz vergi sistemini karsilamak zorunda degilim. Hepmizin yada cogumuzun evladi var. İnsanlar ac kalip kendini oldururken, bebekler ac yatarken bu allahsiz hukumet yeni saraylar yaptirip zevke sefaya doymazken sira ne memurun maasina nede vatandasa gelmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplımemurların maaşı zaten çok düşük düzeyde 2007de devlette 657 e bağlı uzman hekim 5-6bin euro alırken şimdi 900-1000 euroya kadar düştü daha ne kadar düşecek ki
bencce artırmaları gerek özellikle sağlık alanında
uzman hekimin maaşı şu an normal memurun maaşına eşit nerdeyse
Uzman hekimin maaşı normal memurun maaşına eşitse niye memur maaşının artmasını istiyorsun ki hekim maaşının artmasını istemen gerekir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam hekim de 1 memur ondan dolayı
memura ne kadar zam gelirse hekime de aynı maaş geliyor memura zam yapılmazsa hekime de yapılmıyor
komik gelebilir bu sistem çünkü sadece ülkemizde bu durum var
-
quote:
Orijinalden alıntı: kangaetemo
yav birader bu ülkede açlık sınırı 2500 lira yoksulluk sınırı 8200 lira. ne zaman onun bunun maaşı düşürülsün diyeceğinize herkesin şartları iyileştirilsin diyeceksiniz?Herkesin şartları iyileşmesi için herkesin maaşı artsın demekle olmuyor... 15-20 milyon Üreten kesim Türkiyede 750 milyar dolar değer üretmiş ama tüketmeye gelince sayı 83 milyona çıkıyor. Bazı kişiler kamudan 3-4 maaş alıyor bazıları sadece imza atıyor varlığı yokluğu belli değil bazıları kamu işini yüksek fiyata birine yaptırıyor aradakini hortumluyor
Herkes hakettiğini almasını savunmak gerekir ama hak kelimesi herkeste aynı anlama gelmiyor. Birisi 7-8 sene kpss'ye girmesini hak olarak görebilir 7-8 sene kpss'ye girdim o nedenle 2-3 kat fazla maaş almalıyım diyor kimisi diyor günde 10-12 saat çalışıyorum sen 5-6 saat çalışıyorsun en azindan eşit maaş almalıyız diyor . Birisi 60 yaşına kadar emekli maaşı alamıyor ama başka birisi 2-3 yerden emekli maaşı alıyor hiç çalışmadan bu benim hakkımdır diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıhocam hekim de 1 memur ondan dolayı
memura ne kadar zam gelirse hekime de aynı maaş geliyor memura zam yapılmazsa hekime de yapılmıyor
komik gelebilir bu sistem çünkü sadece ülkemizde bu durum var
Zaten böyle olduğu için şu anki durum bu hatta ortaöğretim mezunu memurla yüksek lisans mezunu arasında bile pek fark yok... Sizler hekim maaşı için memur maaşının artmasını isterseniz bu mümkün değil artık bütçe 200 milyar lira açık veriyor şu anki geliri bile koruma imkanı yok hatta . Basit memurlar olsun beleş emekliler olsun çalışanların hakkını yedi ve onlar katma değer üretmedikleri içinde herkesin fakirleşmesi kaçınılmazdı ve şimdi olanda bu
-
Bir fıkra vardı. Hatırladığım kadarıyla:
Cehennemde ülkelere ait cehennem kuyuları ve başında zebaniler var. Zebanilerin görevi kuyudan çıkmaya çalışanları içeri itmek. Kuyuların bir tanesinin başı boş, zebani yok.
Soruyorlar
-Bu ne iş?
-Orası Türklerin kuyusu, çıkmaya çalışan olursa birbirini aşağıya çekiyorlar zaten, diyor.
Böyleyiz, maalesef:(
-
Bence de memur maaşları düşmeli. Üst düzey yönetici ve siyasetçi maaşları daha da artırılmalı.
-
Geçenlerde twitch de Metin Pıhlıs, boş yapma sertifikası dağıttı. Katılıp, sertifikalı boşçu olman daha iyi olur.
Linç lütfen diye eklemeyi yapayım!
Faiz indirmek enflasyonu bitirir gibi bir düşünce seninki.
-
imamlara da maaş verilmemeli,
günde 50 dk çalışıp tam maaş almak ne demek.
cami cemaati gönlünden ne koparsa versin, zaten bu meslek gönül işi değil midir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 8 Aralık 2020; 15:57:3 > -
bunun tek çözümü var sanırım o da memur sayısını azaltmak
-
Bu zeka ile seni mühendis yapan fakülteninde sistemin de ta içine edeyim...
Sana bu zeka ile sınav kazandıran sisteminde...
Bu kadar gerizekalı nerede ve nasıl yetişiyor diyordum çokta uzağa bakmaya gerek yok forum gerizekalı kaynıyor.
Harbiden adam memur maaşlarını düşürerek ülkeyi kalkındıracağını falan düşünüyor . Allahım sen bu kadar zeka özürlüyü bir ülkeye niye topladın?
-
Muhtemelen memursun bu öfken ondan. Ya tamamını okumadan atladın yada okuduğunu anlamama problemin var. Bak şimdi ben senin için önemli kısımları böyle kalın harfle yazacağım aşağıda tekrar oku.
Başlığı okuyan memurlar başlayacak linç çalışmalarına ama önce okusunlar köpürmesinler hemen .
Sürekli konu açılıp duruyor asgari ücret şu kadar olmalı yoksa şöyle olur böyle olur diye.
Ben mühendislik öğrencisiyim yarı zamanlı olarak çalışıyorum şu halimle bile bir çok işyerinden daha fazla vergi veriyorum. Gelmiş insanlarda diyor ki asgari ücret düşürülsün . Herkesin maaşı 3500 olursa sorun çözülür benim fikrimde bu yönde . Asgari ücretli çalışan işçi üretim yapıyor peki bankalarda ,vergi dairelerinde, bilmem ne müdürlüklerinde çalışan insanlar çok daha fazla üretken olduklarından mı yoksa çok daha fazla zihinsel kapasiteye sahip olduklarından mı asgari ücretten fazla alıyorlar ?
Sadede geleyim yoksa anlamakta güçlük çekeceksiniz. Herkesin maaşının 3500 olmasının istediğim falan yok . Asgari ücretin düşmesi veya sabit kalması gibi seçeneklerden daha faydalı olur ama apayrı bir konu. Anlatmak istediğim herkes birbirini ezip daha üste çıkmayı istiyor . Üstte olmak istiyor kimse beraber daha iyi şartlarda yaşayalım istemiyor. Daha iyi şartlarda olmak için kendini geliştireceğine başkasının daha kötü şartlarda olması için çabalıyor bundan medet umuyor. Diğerinden daha iyi şartlara sahipse umurunda değil diğerleri .
Yazık ! Kokuşmuş zihniyetinizden gına geldi artık. Bir zamanlar olmaktan korktuğum insana dönüşüyorum yavaş yavaş. Acıyarak bakıyorum sizlere . Biliyorum bu bir şeyi değiştirmeyecek umrunuzda değil
ama sizde umrumda değilsiniz.
Bu kısımda yazdıklarımda diğer yorumlara binaen bir açıklama.
Arkadaşlar maaşların 3500 olmasını istediğim yok diye belirtmişim zaten .Okuduğunuzu anlamıyor musunuz ? Bir fabrikada çalışan bir işçi neden bir memurdan çok daha düşük bir ücret alıyor benim sorguladığım bu ve bazıları da çıkıp diyor daha fazla artırılmasın hatta düşürülsün diyenler bile var . Asgari ücretli çalışanın emeğinin değerinin neden daha az olduğunu biri açıklayabilir mi ? Arkadaşlar ben asgari ücretle çalışan haksızlık edildiğini düşündüğüm büyük çoğunluk için konuşuyorum. İllaki çok basit bir işte çalışan insanla daha komplike bir işte çalışan insan arasında maaş farkı olabilir. Ama bu ülkede maaşla çalışanların %40 ından fazlası asgari ücret alıyor. Ben bu kesimin büyük çoğunluğunun aldığı ücretten çok daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Aşağıda tırnak içinde yazdığım soruyu da bu bağlamda değerlendirin .
"Asgari ücretli çalışan işçi üretim yapıyor peki bankalarda ,vergi dairelerinde, bilmem ne müdürlüklerinde çalışan insanlar çok daha fazla üretken olduklarından mı yoksa çok daha fazla zihinsel kapasiteye sahip olduklarından mı asgari ücretten fazla alıyorlar ?"
-
3500 çok 1000 olsun. Karınları doyuyor daha ne isteyecekler??!? -
quote:
Orijinalden alıntı: Acemi_mühendisMuhtemelen memursun bu öfken ondan. Ya tamamını okumadan atladın yada okuduğunu anlamama problemin var. Bak şimdi ben senin için önemli kısımları böyle kalın harfle yazacağım aşağıda tekrar oku.
Başlığı okuyan memurlar başlayacak linç çalışmalarına ama önce okusunlar köpürmesinler hemen .
Sürekli konu açılıp duruyor asgari ücret şu kadar olmalı yoksa şöyle olur böyle olur diye.
Ben mühendislik öğrencisiyim yarı zamanlı olarak çalışıyorum şu halimle bile bir çok işyerinden daha fazla vergi veriyorum. Gelmiş insanlarda diyor ki asgari ücret düşürülsün . Herkesin maaşı 3500 olursa sorun çözülür benim fikrimde bu yönde . Asgari ücretli çalışan işçi üretim yapıyor peki bankalarda ,vergi dairelerinde, bilmem ne müdürlüklerinde çalışan insanlar çok daha fazla üretken olduklarından mı yoksa çok daha fazla zihinsel kapasiteye sahip olduklarından mı asgari ücretten fazla alıyorlar ?
Sadede geleyim yoksa anlamakta güçlük çekeceksiniz. Herkesin maaşının 3500 olmasının istediğim falan yok . Asgari ücretin düşmesi veya sabit kalması gibi seçeneklerden daha faydalı olur ama apayrı bir konu. Anlatmak istediğim herkes birbirini ezip daha üste çıkmayı istiyor . Üstte olmak istiyor kimse beraber daha iyi şartlarda yaşayalım istemiyor. Daha iyi şartlarda olmak için kendini geliştireceğine başkasının daha kötü şartlarda olması için çabalıyor bundan medet umuyor. Diğerinden daha iyi şartlara sahipse umurunda değil diğerleri .
Yazık ! Kokuşmuş zihniyetinizden gına geldi artık. Bir zamanlar olmaktan korktuğum insana dönüşüyorum yavaş yavaş. Acıyarak bakıyorum sizlere . Biliyorum bu bir şeyi değiştirmeyecek umrunuzda değil
ama sizde umrumda değilsiniz.
Bu kısımda yazdıklarımda diğer yorumlara binaen bir açıklama.
Arkadaşlar maaşların 3500 olmasını istediğim yok diye belirtmişim zaten .Okuduğunuzu anlamıyor musunuz ? Bir fabrikada çalışan bir işçi neden bir memurdan çok daha düşük bir ücret alıyor benim sorguladığım bu ve bazıları da çıkıp diyor daha fazla artırılmasın hatta düşürülsün diyenler bile var . Asgari ücretli çalışanın emeğinin değerinin neden daha az olduğunu biri açıklayabilir mi ? Arkadaşlar ben asgari ücretle çalışan haksızlık edildiğini düşündüğüm büyük çoğunluk için konuşuyorum. İllaki çok basit bir işte çalışan insanla daha komplike bir işte çalışan insan arasında maaş farkı olabilir. Ama bu ülkede maaşla çalışanların %40 ından fazlası asgari ücret alıyor. Ben bu kesimin büyük çoğunluğunun aldığı ücretten çok daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Aşağıda tırnak içinde yazdığım soruyu da bu bağlamda değerlendirin .
"Asgari ücretli çalışan işçi üretim yapıyor peki bankalarda ,vergi dairelerinde, bilmem ne müdürlüklerinde çalışan insanlar çok daha fazla üretken olduklarından mı yoksa çok daha fazla zihinsel kapasiteye sahip olduklarından mı asgari ücretten fazla alıyorlar ?"
Memur değilim, özel sektörde çalışıyorum.
Boş laf salatası yapıyorsun başka bir şey değil. Yazdıklarını okumadım, okumayı da düşünmüyorum çünkü gerçekten kapasiten çok düşük.
-
Ne yazık ki bu işin enflasyonla alakası var. Birilerinin maaşı düşük olmadan diğerinin artmıyor.quote:
Orijinalden alıntı: kangaetemo
yav birader bu ülkede açlık sınırı 2500 lira yoksulluk sınırı 8200 lira. ne zaman onun bunun maaşı düşürülsün diyeceğinize herkesin şartları iyileştirilsin diyeceksiniz?
Diyelim asgari ücret 3500₺ oldu. Al sana ekmek de 10 lira olur. Yani hiç bir şey değişmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
zaten ben de asgari ücretin artmasını savunmuyorum hocam. maaşlar gerekirse sabit kalsın gerekirse ama herkesin hayat şartları düzelsin. açlık-yoksulluk sınırı da gerilesin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X