Şimdi Ara

Memlekette yeni bir iş..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 yıla yakındır İstanbul da Depo-Sevkiyat Sorumlusu olarak çalışyorum,evliyim...Aylık 400 lira taksitli kredi ödemem var ve daha 3 buçuk sene var..Yaklaşık 1 ay önce işime son verildi..5 senelik tazminat haklarım verilmedi ve mahkeme yollarıyla alabilmek ümidiyle dava açtım..(Borsada"yarısını speklere kaptırdığım ve diğer yarısınıda şimdi benim kullanmaya başladığım birikimimi yiyorum )

Yaklaşık 1 aydır işsizim..Bugün memlekette yaşamını sürdüren aile bireylerimden enişte bey(kendisinin mal varlığı bayağı iyidir);Yanına gelmemi ve sahibi olduğu benzinliklerden birini işletmemi istedi..çok iyi bir maaş teklifinde bulunmadı(700-750 tl)ama gerekli durumlarda her türlü desteği verebileceğini beyan etti...orada kalabileceğim bir evim var(aile büyüklerim ve bir çok akrabam memlekette)..

Uzun zamandır buradayım ve en yüksek 950 tl net maaşla(ikramiye+sosyal yardım vs..),bir iş yerinde çalıştım.Ve çalıştığım bir çok yerde işe gidiş-gelişlerde yol ücretini cebimden ödedim..
    Bazen - orada teklif edilen ücret ile burada alabileceğim daha yüksek meblağlar arasında kıyaslamalar yaptığımda yaşam koşulları düşünüldüğünde memleket daha cazip geliyor...Lise sona kadar memlekette yaşamış biriyim..

Aslında hep şunu derdim"memlekette bir iş bulayım hemen gideceğim,bu İstanbul da artık yaşanmaz trafik-iş-güç monoton ölü bir hayat" derdim..

Şimdi iş bayağı ciddi bir hal aldı..Hiç böyle tereddütlü duygulara kapılacağım aklıma gelmezdi..Hemen giderim ederim derken birden işin ciddiyeti farklı düşüncelere bıraktı yerini..
    Özetle kararsızım..

Bunu sizinle bu saat de neden paylaştım bilmiyorum..Kararsızlık işte..kafamı çok meşgul ediyor..

• Memleketinde mutlu olacağını düşünüyorsan git tabii. Yanlış anlamanı istemem; ama o maaşla zaten İstanbul'un hangi güzelliğini yaşayabilirsin ki? Yalnız çıkarıldığın yerden haklarını sonuna kadar almalısın..
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • insanlara hayvan demeyi biliyorsun da hakkınızı neden aramıyorsunuz efendim...

sizin işin rahat aslında metrekare başına para almanız lazım...

karışık bir durum ben olsam istanbuldan giderdim.diplomamı aldıgım vakit dönmemek üzere ayrılacagım

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

insanlara hayvan demeyi biliyorsun da hakkınızı neden aramıyorsunuz efendim...

karışık bir durum ben olsam istanbuldan giderdim.diplomamı aldıgım vakit dönmemek üzere ayrılacagım

bilimsel olarak insanda hayvanlar alemine dahildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhEmrah -- 26 Ekim 2010; 3:03:55 >

Hayırlısı bugün kararımı veriyorum..daha doğrusu dünde kararımı vermiştim ama bugün yeni tereddütlerim oluştu..ama bu böyle olmaz..bu akşam netliğe kavuşacağım..gidersem gittiğim yerden devam edeceğim yazılarıma..

hayırlısı..

Orijinalden alıntı: DhEmrah

quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

insanlara hayvan demeyi biliyorsun da hakkınızı neden aramıyorsunuz efendim...

bilimsel olarak insanda hayvanlar alemine dahildir.

Varlıklar yada canlılar alemi olmasın o. Kimlan bana hayvan diyen dürzü(libyayadaki dürzi'ler kabilesinden olan anlamıyla kullanılmıştır argo olarak değil.)!

Ekleme: Hocam valla en mantıklısı memlekete gitmek gibi gözüküyor ama karar gene sizin. (benide eleman olarak aldırsanıza yanınıza memleket neresiydi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ouroboros -- 26 Ekim 2010; 18:00:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.