Şimdi Ara

Hiperhidroz Hastasıyım Güncelleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
7.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar hiperhidroz hastasıyım malesef bildiğim kadarıyla çözümü yok(ameliyat olmak istemiyorum çok sıkıntılı ve kesin çözüm değl). Bölgesel değil tüm vucudum terliyor(el ayak koltukaltı sırt gögüs kalça ense kol bacak heryer) Ter emen kıyafetler değil de hiç ter belli etmeyen kıyafetler kumaşlar biliyor musunuz? Önerilerilerinize açığım yardımlarınızı bekliyorum.

    Güncelleme v1
    Öncelikle hekime gidin arkadaşlar ben 3 kere dahiliyeye bir kere gögüs cerrahisine, gögüs hastalıklarına, kardiolojiye, kbb, cildiyeye, psikiyatriye varana kadar gittim. Ciğerlerimi kalbimi nefes yollarımı hormonlarımı triodtten testosteron'a kadar kontrol ettirdim. Kaygı bozukluğu olabilir diye ilaç bile kullandım herşey temiz çıktı demek istediğim terlemeye sebebiyet olan birsürü hastalık var önce kontrol ettirin. Ben araştırma hastanesinde yaptırdım işlemlerimi tavsiyem özele gidin teşhis bile koyamadılar doktorlar o ona yönlendiriyor o ona tabii ki bu memlekette insan yerine konmuyorsunuz.
    Aynı hastalıktan muzdarip olan arkadaşlar için öneriler;
    İlaç olarak Üropan ve Sormodren kullanabilirisiniz.
    Üropanı sağlık ocağına bile yazdırabilirsiniz sabahları 2 tane yutuyordum biraz kafa yapıyor ama terlemeyi yarı yarıya kesiyor.
    Sormodren yalnızca uzman nöroloji hekimi yazabiliyor reçetesiz alınmıyor ve hastalık kısmına parkinson yazması gerekiyor onun dışında hiç bir şekilde alamazsınız şunuda söyleyeyim 4 farklı hekime gittim hiç biri yazmadı ya tanıdık olması gerekiyor ya da özele gidip parayı verip yazdıracaksınız benim malesef maddi durumum olmadığı için 100-150 lira veripte özele gidemiyorum kullanamadım ama yurtdışında hiperhidroz tedavisi için kullanılmaya başlamış. Kullananların büyük bir kısmı terlemeyi kestiğini söylüyor.

    gelelim diğer tavsiyelere teresom ve driclor kullanmış biri olarak kesinlikle driclor alın koltukaltlarına gögüs arama bide belime sürüyordum kesinlikle terletmiyor oraları benim gibi tüm vücut terliyorsanız malesef sizi kurtarmaya yetmeyecek driclor eğer driclorla yıkanmayacaksanız.

    Jolly nano atlet kullanabilirsiniz teri göstermiyor. Bambu ve pamuklu atlet yada iç çamaşırı tercih ederseniz en azından kıçınız sırtınız ıslak gezmezsiniz teri çok iyi emiyorlar. Kıyafet olarak bir başka önerimde yurtdışında ter göstermeyen hidrofobik tişört alabilirsiniz biraz pahalı fakat teri gizliyor 2 tane almıştım içime bambu atlet giyip teri belli etmesin diye bu tişörtlerden giyiyorum. Malesef pantolonu yada şortu yok bunların.

    Son olarak adaçayı alın aktardan kaynatıp için size tarif eder nasıl yapılacağını satıcı arkadaş. Adaçayıda kullanıyorum sizi sakinleştiriyor etkisi var gerçekten.
    ek olarak patlıcan kabuğu suyunu kaynatıp içiyorsunuz deneyenler genelde olumlu dönüşler yapmış bende yeni kullanmaya başlayacağım deneyimlerimi paylaşırım. Sağlıcakla kalın, Allah sabır versin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorter47 -- 25 Temmuz 2018; 12:2:28 >



  • SORMODREN adlı ilaç var kullanmıyor musun ?
  • Bambu ve mikrofiber urunleri dene.
  • Var ya aslında şöyle güzel bi kas yapsan, sonra da floridadır miamidir böyle bir yere taşınsan hiçbi şey giymeden takılsan filan ne rahat edersin be

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ch4ylak

    Bambu ve mikrofiber urunleri dene.
    merhaba bir ümit bambu deneyeyim dedim tişörtten çorabıma kadar bereme kadar herşeyi bambu aldım malesef sonuç yine aynı aşırı terlediğim için belli oluyor. Bambunun artısı teri hemen emiyor ıslak gezmiyorsun yüzeyine çekiyor teri hemen ama çok fazla terlediğim için yine terim aynı şekilde belli oluyor. Mikrofiberleri denemedim. Hidrofobik tişörtler var onlardan denemeyi düşünüyorum tanesi $30 dan başlıyor bir tane alıp deneyeceğim olursa tüm üst başı hidrofobik alacağım o kadar bıktım bu illetten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorter47 -- 25 Nisan 2018; 21:52:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VolcanoPower

    SORMODREN adlı ilaç var kullanmıyor musun ?
    hayır ilk defa sizden duydum araştıracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

    Var ya aslında şöyle güzel bi kas yapsan, sonra da floridadır miamidir böyle bir yere taşınsan hiçbi şey giymeden takılsan filan ne rahat edersin be

    aslında soğuk ülkelere yerleşmeyi düşünüyorum kuzey avrupa ülkeleri. Güneş az olduğunda çok daha az terliyorum, birde kış yada hava soğuksa bir kaç kat giydiğim için belli olmuyor.
  • yukarı
  • ne yaptin baktin mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VolcanoPower

    ne yaptin baktin mi
    baktım biraz araştırdım bu hastalıktan muzdarip olanlar %90 azaltıyor diyor terlemeyi. Yan etkilerini okuyunca biraz gözüm korktu ama denemedek başka çarem yok. Bir yan etkisini görürsem bırakırım. Yurtdışından hidrofobik tişört söyledim bir kaç haftaya gelecek umarım halledebilirim. Keşke şu ilaç olsa da istediğimi giyebilsem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sorter47

    baktım biraz araştırdım bu hastalıktan muzdarip olanlar %90 azaltıyor diyor terlemeyi. Yan etkilerini okuyunca biraz gözüm korktu ama denemedek başka çarem yok. Bir yan etkisini görürsem bırakırım. Yurtdışından hidrofobik tişört söyledim bir kaç haftaya gelecek umarım halledebilirim. Keşke şu ilaç olsa da istediğimi giyebilsem.

    Alıntıları Göster
    yan etkisi olursa en fazla 1.5 aya geçer.Bende hiç bir yan etkisi olmadı.
  • botoks yaptırdım mutluyum şimdilik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukaraça

    botoks yaptırdım mutluyum şimdilik
    koltukaltı mı sadece?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sorter47

    koltukaltı mı sadece?

    Alıntıları Göster
    koltuk altı ve elime yaptırdım. ayak ve vücutta da çok var fakat bahsettiğim iki yer kesilince diğerlerini tölere edebiliyorum bir şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukaraça

    koltuk altı ve elime yaptırdım. ayak ve vücutta da çok var fakat bahsettiğim iki yer kesilince diğerlerini tölere edebiliyorum bir şekilde.

    Alıntıları Göster
    Zamanla o botoksların etkisi gitmeyecek mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Syronwar

    Zamanla o botoksların etkisi gitmeyecek mi?

    Alıntıları Göster
    Etkisi gidecek fakat ameliyati mantikli bulmuyorum.yakin cevremden olan var,kismen memnun degil. Secenekler bunlar maalesef. Belki iyontoforez denenebilir onu denemedim henuz.
  • güncelle v1 eklenmiştir.
  • Konuyu hortlacağım ama gerçekten bu sorun hakkındaki iyi yerlere değinmişsiniz. Bendede bölgesel hiperhidrozis var, el, ayak ve koltuk altımda aşırı terleme var ve bu termele kış aylarında çok daha fazlalaşıyor. Cildiye doktorumun ve kendi edindiğim tecrübelere dayanarak bu terleme genelde sıcaktan soğuk ortama geçişlerde artıyor ve bu durumda soğuk havalara ve rüzgara karşı vücudum strese giriyor ve belirttiğim bölgelerde aşırı terleme oluşuyor. Ayrıca yemek yerken ortam ne kadar soğuk veya sıcak olsada terleme duruyor. Et, tavuk, balık yerken terleme çok azalıyor fakat yedikten 1 saat sonra yine stresli bir ortam varsa terleme başlıyor. Günde yarım saatlik tempolu yürüyüş ve ardından güzel bir duş ile de bu terlemede azalmalar tespit ettiklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: majest1xc

    Konuyu hortlacağım ama gerçekten bu sorun hakkındaki iyi yerlere değinmişsiniz. Bendede bölgesel hiperhidrozis var, el, ayak ve koltuk altımda aşırı terleme var ve bu termele kış aylarında çok daha fazlalaşıyor. Cildiye doktorumun ve kendi edindiğim tecrübelere dayanarak bu terleme genelde sıcaktan soğuk ortama geçişlerde artıyor ve bu durumda soğuk havalara ve rüzgara karşı vücudum strese giriyor ve belirttiğim bölgelerde aşırı terleme oluşuyor. Ayrıca yemek yerken ortam ne kadar soğuk veya sıcak olsada terleme duruyor. Et, tavuk, balık yerken terleme çok azalıyor fakat yedikten 1 saat sonra yine stresli bir ortam varsa terleme başlıyor. Günde yarım saatlik tempolu yürüyüş ve ardından güzel bir duş ile de bu terlemede azalmalar tespit ettiklerim.
    estağfurullah hocam ben teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için. soğuk sıcak ortam geçişlerinde bende çok terliyorum vucut aşırı tepki gösteriyor.
  • Dostum seni çok iyi anlıyorum bende dahiliyeye gittim kan tahlilinde bir sorun çıkmadı,driclor kullanınca iyi geliyor ama tüm vücut terlediğim için her yere sürmek sıkıcı oluyor.Ameliyat ve botoks yapmak istemiyorum, bitkisel olarak adaçayı içmeye başladım 1 hafta oldu pek değişim olmadı inanılmaz sıkıldım rahatça giyinemiyorum yaz-kış terliyorum asosyal oldum resmen.Kesin bi çözümü yok mu bu hastalığın, az kişinin başına geldiği için çözüm önerisi de pek yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.