Şimdi Ara

Türklerin fiziksel özellikleri uyan var mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
28.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1- Ciltleri beyaz tenlidir...Güneş ışınlarına maruz kaldığında bu beyaz cilt pembeleşir ve kızarır. Çok zor bronzlaşır.
    2- Göz renkleri açıktır. Çoğunlukla gözler açık kahverengidir ama asla simsiyah değildir.
    3- Türklerin saçları düz, seyrek ve açık tonludur.
    4- Türk ırkının gözleri badem şeklinde ve göz küreleri birbirinden uzaktır.
    5- Türk ırkı genellikle orta - kısa boyludur. Erkeklerde boy ortalaması 165-180 , kadınlarda ise 150-170 cm.dir.
    6-Türk ırkının el ve ayakları vucuda oranla büyüktür... Bilekleri çok kalın değildir.
    7- Türk ırkının vucut kılları oldukça seyrek ve zayıftır. Köselik yaygın bir özelliktir. Vücut kılları " orman gibi " sık olma durumu pek görülmez.
    8-Türk ırkının alın çizgisi yüksektir.
    9- El parmakları uzun ve güçlü, ayak parmakları kısadır. İkinci ayak parmağı birinciye kıyasla eşit veya kısadır.
    10- Türklerde cilt benlerine sık rastlanır. Bunlar cilt ile aynı hizada koyu renkli benlerdir. renksiz et benlerine sık rastlanır. Ayrıca vucutta kırmızı veya koyu cilt lekelerine sık rastlanır.
    11- Türkler brakisefaldir.
    12-Türk vücut yapısında gövdenin üst kısmı alt kısmı ile orantısız olarak iri ve güçlüdür. Vücut Atletik yapılıdır.
    13- Türkler küçük ağızlı bir ırktır. Alt çeneleri narindir.
    14- Türkler seyrek ama sert kıllı bir kaş yapısına sahiptir.
    15- Türklerin burun yapısı küçük, düz veya hafif kemerlidir.
    16- Türklerin ciltleri ince , ciltaltı yağ dokusu kalındır...kas yapısı gelişmiştir.
    17- Türklerde diş yapısal anormallikleri yaygındır.
    18- Türklere özgü diyebileceğimiz bir hastalık yoktur.
    Ancak ; kan hastalığı olan talasemi, akciğer ve pankreas hastalıklarına yol açan sistik fibrozis, çeşitli kas hastalıkları ve sağırlıktan sorumlu genlerdeki bozukluklar , bazı sinir hastalıkları yaygındır. 8.servikal omur bu ırk içerisinde yaygındır.
    19- Türklerin kafatası arka – orta kısmında bir çıkıntı olması (turan çıkıntısı) sık rastlanan bir anatomik özelliktir.

Bütün maddelere uyuyorum, arada biraz kaymalar olabilir ama soyumuz moğolistana dayanıyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türklerin Fiziksel Özellikleri

Tarih boyunca geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Türk halkları, farklı etnik kökenlerden oluşan bir topluluktur. Bu nedenle, fiziksel özellikler açısından da çeşitlilik gösterirler. Bununla birlikte, bazı genel fiziksel özellikler Türk ırkıyla ilişkilendirilmiştir.

Türklerin fiziksel özellikleri, yaşadıkları bölgeye, karıştıkları uygarlıklara ve genetik mirasa göre değişebilmektedir. Göçebe kökenli olan Türk halkları genellikle uzun boylu, ince yapılı ve çeviktirler. Esmer ten rengine, düz siyah saçlara ve kahverengi gözlere sahip olabilirler. Yüz hatları genellikle keskindir ve belirgin elmacık kemikleri vardır.

Türklerin fiziksel özellikleri arasında uzun ve düz burunlar, geniş alınlar ve gür kaşlar da sayılabilir. Erkeklerde genellikle sakal ve bıyık yoğunluğu fazla olur. Ek olarak, Türkmenlerin fiziksel özellikleri arasında genellikle açık renkli ten ve mavi veya yeşil gözler yer alırken, Oğuz Türkleri koyu ten ve siyah saçlarla karakterize edilebilir.

Ancak, "saf Türk ırkı" veya "gerçek Türklerin fiziksel özellikleri" gibi ifadeler bilimsel olarak geçerli değildir. Türk halkı yüzyıllar boyunca farklı kültürlerle etkileşime girmiş ve bu da fiziksel görünümlerinde çeşitliliğe yol açmıştır. Bu nedenle, tüm Türklerin aynı fiziksel özelliklere sahip olduğunu söylemek doğru değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şu maddelere göre ülkenin %50'si hatta %70'inden fazlası Türk değil diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Şu maddelere göre ülkenin %50'si hatta %70'inden fazlası Türk değil diyebilirim.

• Dünya da saf kan ırk diye bir durum söz konusu değil. Irk diye ayrılacak olunursa siya, beyaz ve sarı ırk olarak 3 e ayrılabilir. Türk, Alman, Yunan, Fransız bunlar halktır. Yani siyah, beyaz ve sarı ırktan gelenlerin kendini hangisine bağlı hissediyorsa oranın halkından olması durumu.
  • 15 tanesi falan uyuyor ama saf Turke yakin bile degilim kokenim cok karisik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çerkezim ama hepsi bana uyuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Shyvana

Çerkezim ama hepsi bana uyuyor

Bende çerkezim bir ikisi dışında banada hepsi uyuyor.

• Bu nedir bro hiç bir maddeye uymuyorum zaten Selanik göçmeniyim de 1 tane maddeye uysaydım be
  • yarısı uyuyor.. ama bunları bir insanda hayal edince aklınıza ilk kırgızlar gelmedi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jizzy quatily -- 7 Ocak 2014; 7:35:23 >
  • kendimi Türk diye biliyorum sanırım 9 tanesi uyuyor. Okuldan geldikten sonra editlerim
  • Kıvırcık saçlıyım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötüleri haricinde tüm maddelere uyuyorum türk değilim
  • Aha valla en az 15 madde bende var ama, arkadaşlar genelde beni işkoçlu forvetlere veya ingilizlere benzetiyor o nasıl olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EtliPilavımBenim -- 7 Ocak 2014; 9:15:54 >
  • %90 uyuyor bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.