Beyler bu bölümü okuma cabasındayım. Sizce nasıl bi bölümdür ? İş imkanları nasıldır ? Maaş durumu ve diğer mühendisliklere göre (E-E-M, E-M , Yazılım, Bilgisayar, Makina v.s ) durumu, konumu, + ve- leri nelerdir.
Bilgi sahibi arkadaşlarımız - büyüklerimiz varsa lütfen bi yardımcı olsunlar. Yorumlarını esirgemesinler
geleceğin mesleği..ben 2 yıllığını bitirdim. müsait bir zamanda daha ayrıntılı yazarım.
takipteyim, tamam
quote:
Orijinalden alıntı: Ctrlshft
geleceğin mesleği..ben 2 yıllığını bitirdim. müsait bir zamanda daha ayrıntılı yazarım.
Sabırla bekliyorum. Yani merak üzerine acılmış bi konu değil. Görüşler doğrultusunda ömür boyu yapacağım meslek. Uzun uzun detaylı bi şekilde anlatmanızı bekliyorum gercekten
Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Hazırlık okumadım, sınavla geçtim. Bana ne okuyorsun sorusunu Mekatronik Mühendisliği deyince bile çoğu insan garip garip bakıyor ve açıklamamı beklediklerini anlayıp, açıklıyorum. Bana sorarsan benim izlenimim olarak mühendislik açısından Elektronik Haberleşme ve Mekatronik geleceğin mühendislikleri, herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bizim üniversitede çift diploma gibi bir olay var. Bochum'daki bir üniversite ile bizim üniversite anlaşmış, oraya 3. sınıflardan her sene 7 kişi gönderiliyor, 3. sınıfı orada tamalıyor ve dönüyorlar, eğer başarılı olurlarsa orad, 2. bir diploma alıyorlar orada okuduklarına dair. Bizim üniversiteden çift diploma sahibi olup da mezun olanlar Roketsan, Aselsan gibi yerlerde çalışıyorlarmış ya da İTÜ'de yüksek lisans yapıyorlarmış. Tabi çift diploması olmadan mezun olanlar ne yapıyor bilmiyorum, ama bana sorarsan Mekatronik Mühendisliği zor olmasına rağmen gayet zevkli. Mühendislikler içinden de hayatını ada diyebileceğim 3 mühendislik vardır; Bilgisayar bilhassa yazılım kısmı ya da direkt yazılım mühendisliği, elektronik haberleşme ve mekatronik.
quote:
Orijinalden alıntı: Q7_1903
Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Hazırlık okumadım, sınavla geçtim. Bana ne okuyorsun sorusunu Mekatronik Mühendisliği deyince bile çoğu insan garip garip bakıyor ve açıklamamı beklediklerini anlayıp, açıklıyorum. Bana sorarsan benim izlenimim olarak mühendislik açısından Elektronik Haberleşme ve Mekatronik geleceğin mühendislikleri, herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bizim üniversitede çift diploma gibi bir olay var. Bochum'daki bir üniversite ile bizim üniversite anlaşmış, oraya 3. sınıflardan her sene 7 kişi gönderiliyor, 3. sınıfı orada tamalıyor ve dönüyorlar, eğer başarılı olurlarsa orad, 2. bir diploma alıyorlar orada okuduklarına dair. Bizim üniversiteden çift diploma sahibi olup da mezun olanlar Roketsan, Aselsan gibi yerlerde çalışıyorlarmış ya da İTÜ'de yüksek lisans yapıyorlarmış. Tabi çift diploması olmadan mezun olanlar ne yapıyor bilmiyorum, ama bana sorarsan Mekatronik Mühendisliği zor olmasına rağmen gayet zevkli. Mühendislikler içinden de hayatını ada diyebileceğim 3 mühendislik vardır; Bilgisayar bilhassa yazılım kısmı ya da direkt yazılım mühendisliği, elektronik haberleşme ve mekatronik.
Teşekkürler. Peki üstad maaş durumu v.s hakkında bilgin varmı
Onun hakkında bilgim yok işte üstad, ama üni.ye gittiğimde bir bilgi edinebilirsem buraya yazarım.
Hayalimdi benim ama olmadı, madem olmadan kıyısında geçelim dedik makine müh seçtik inşallah senin istedigin gibi olur hocam
Ben de düşünüyorum mekatronik,takip ediyorum konuyu..
Makina, İnşaat veya Mekatronik okumak istiyorum bende 2 yıllık. Sonra dgs çabalıyacağım. Olursa tabi. Meslek olarak belki kendimi kurtardım sayılır ama işini zevkle yapmadıktan sonra
Bende Giresun uni 1 sinif elektronik okuyorum bana gorede elektronik ve mekatronik gelecegin mesleklerinden biridir bana okuldaki hocam bu bolumu bitirirseniz 3 ila 7 bin TL arasi maasiniz olur demisti.
Bu arada herkes Mekatronik için 2 yıllık olarak bahsetmiş, 2 yıllık olan Mekatronik Meslek Liselerinden yapılan geçişler için. Ben ise 4 yıllık okuyorum Kocaeli Üniversitesinde. Bir de şunu söylemek isterim ki Sakarya ve Marmara Üniversitesindeki Mekatronik Bölümleri Teknoloji Fakültesi olarak geçiyor ve diplomanıza öyle yansıyacak yani Mühendislik Fakültesi mezunu görünmeyeceksiniz ve bu da sizi Mühendislik Fakültesi mezunlarının gerisine atacak. Ayrıca orada normal ve meslek lisesi öğrencisi olarak 2 ayrı kontenjan var, tamamen normal lise öğrencilerine ait değil.
Mekatronik,yazılım ve makine arasında karar veremiyorum. Bir yakınım bilişim üzerine şirket açtı ve benim yazılım veya bilgisayar mühendisliği okuyup yanında çalışmamı istiyor. Ama aklım karışık
quote:
Orijinalden alıntı: afd92
Mekatronik,yazılım ve makine arasında karar veremiyorum. Bir yakınım bilişim üzerine şirket açtı ve benim yazılım veya bilgisayar mühendisliği okuyup yanında çalışmamı istiyor. Ama aklım karışık
Yazılımın her türlü gideri var. Eğer şansın varsa Yazılım Müh. BEnim 2 secenek var Ya e.e.m. ya meka.m.
Yazılımda kendini geliştirip okuduğu bölümleri öylesine sürdürenler var Türkiye'de. İyi derece yazılım biliyorsan her koşulda kapılar sana açıktır :)
Bu bölüm ben ortaokulu bitirdiğim zamanlarda da geleceğin mesleğiydi. (O zamanlar bölüm yoktu sanırım açılması planlanıyordu.) Şimdi de geleceğin mesleği. O gelecek ne zaman gelecek?
Arkadaşlar birde iş ilanlarında 2yıl-3yıl tecrübeli eleman arıyorlar tecrübeyi nerde kazanacağız herkes tecrübeli istiyor
quote:
Orijinalden alıntı: samils
Arkadaşlar birde iş ilanlarında 2yıl-3yıl tecrübeli eleman arıyorlar tecrübeyi nerde kazanacağız herkes tecrübeli istiyor
Ben o konuyu bölüm başkanıyla konuştum. Yarım saat bir şeyler anlattı. En sonunda anladığım her önüne gelen başvurmasındı.
Makine, Mekatronik mühendislikleri arasında ne fark var söyleyebilir misiniz? Mesela hangisi matematik yoğunluklu, hangisi fizik yoğunluklu gibi? Bi de öğretilen matematik; aritmetik vb hesaplamalar mı yoksa ağır kalkülüs konuları mı??