Şimdi Ara

Mekatronik Mühendisliği Hakkında (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
13.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ArcherCavalry

Makine, Mekatronik mühendislikleri arasında ne fark var söyleyebilir misiniz? Mesela hangisi matematik yoğunluklu, hangisi fizik yoğunluklu gibi? Bi de öğretilen matematik; aritmetik vb hesaplamalar mı yoksa ağır kalkülüs konuları mı??

Makine okuyorum,mekatronik okuyan arkadaşlarım var gözlediğim farklar;Mekatronik derslerinde daha çok işin elektronik ve yazılım kısmında yoğunlaşıyorlar.Makine müh. aldığı dersleri de alıyorlardı ama bizim kadar yoğun ve ağır şekilde değil.Ama elektronik,kontrol veya programlama dersleri gayet ağırlar.Matematik 1 le 2. sınıfta ortak mat 1-2 dif 1-2 var ağır kalkülüs dediğin her mühendislikte olan dersler işte genellikle işin hesaplama kısmında olunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Accoutre -- 29 Aralık 2013; 17:40:25 >
  • Oku, oku. Allah kolaylık versin.

Ama mühendislik okumak öyle avanta değildir. Uğraşacan, uğraşacan, uğraşacan...

Madem seçmişsin, okuyorsun bu bölümü İş-güç mevzuu'na mezun olduktan sonra bakacan. Şimdi sana "hiç iş yok" deseler ne olur "çok iş var" deseler ne olur. 3-4 yıla kim öle kim kala... Bak biz 2008'de mezun olduk hooop! 2008 krizi...
  • Biyomedikal Müh. nasıldır millet var mı okuyan eden öneren.Ben araştırdım açık çok iyi bir bölüm sanki.Konuyu açan arkadaşada bakmasını öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Biyomedikal Müh. nasıldır millet var mı okuyan eden öneren.Ben araştırdım açık çok iyi bir bölüm sanki.Konuyu açan arkadaşada bakmasını öneririm.

Temel mühendislik alanlarına yönelip yüksek lisansını biyomedikal üzerine yapmanı öneririm. Burası türkiye. Ne olacağı belli olmaz. Hali hazırda biyomedikal malzemelerin sadece satın alma kullanma ve bakım işlemini gercekleştiriyoruz. Malesef ki ülkemizde bu alanda herhangi bir üretim söz konusu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

quote:

Biyomedikal Müh. nasıldır millet var mı okuyan eden öneren.Ben araştırdım açık çok iyi bir bölüm sanki.Konuyu açan arkadaşada bakmasını öneririm.

Temel mühendislik alanlarına yönelip yüksek lisansını biyomedikal üzerine yapmanı öneririm. Burası türkiye. Ne olacağı belli olmaz. Hali hazırda biyomedikal malzemelerin sadece satın alma kullanma ve bakım işlemini gercekleştiriyoruz. Malesef ki ülkemizde bu alanda herhangi bir üretim söz konusu değil.

bende ya biomedikal yada tıbbı görüntüle düşünüyorum hangisi tutarsa artık

• arkadaşlar geleceğin mesleği palavralarına kanmayın. Geleceğin ne getireceği belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silentmachine

quote:

quote:

Tıbbi görüntüleme mezunuyum aklına takılan birşey varsa pmleşelim :)

• Yazılım, mekatronik, elektronik istiyorum arada kaldım diyenler "Kontrol ve Otomasyon Müh"ne göz atsınlar arkadaşlar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

radyasyon işini napıcaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

radyasyon işini napıcaz

Her bünyenin radyasyona verdiği tepki başka.Genetik yapıda önemli bu konuda.Ama korunma yöntemleri var röntgen odaları zaten kursun kaplı ekstradan kurşun önlükler troid koruyucular vs.Ki her sene 1 ay radyasyonlu ortamda çalıştığın için senelik izinden hariç şua izni alıyorsun.Senede toplamda 50 gün iznin var yani.Ki herkesin kanser olma riski ne kadarsa radyasyonla çalışanlarınkide az çok o kadar bence dikkat ettiğin sürece.

• UsainBolt kullanıcısına yanıt
    bu dediğini akrabalarıma anlatamıyorum işte
    adam tutturmuş erken ölürsün diyor
  • Bende EEM 1. sınıf öğrencisiyim banada herkes geleceğin mesleği felan diyor. Ama ilk okuldada geleceğin mesleği genetikti eee nerde o gelecek
  • Elektrik müh okuyorum otomasyona yönelebilirim mekatroniği fazla çözemedim ama elektrik mühnedisliği mezunu olup mekatronikde akademisyen olan hocalar var. galiba elektriğin alt dalı.
  • O gelecek yıllardır gelecek
  • Geleceğin mesleği kontrol mühendisliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kimin ne zaman öleceğini biliyorsa helal olsun :D şaka yapıyorsun herhalde olabilir mi yahu öyle bir düşünce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Accoutre

quote:

Orijinalden alıntı: ArcherCavalry

Makine, Mekatronik mühendislikleri arasında ne fark var söyleyebilir misiniz? Mesela hangisi matematik yoğunluklu, hangisi fizik yoğunluklu gibi? Bi de öğretilen matematik; aritmetik vb hesaplamalar mı yoksa ağır kalkülüs konuları mı??

Makine okuyorum,mekatronik okuyan arkadaşlarım var gözlediğim farklar;Mekatronik derslerinde daha çok işin elektronik ve yazılım kısmında yoğunlaşıyorlar.Makine müh. aldığı dersleri de alıyorlardı ama bizim kadar yoğun ve ağır şekilde değil.Ama elektronik,kontrol veya programlama dersleri gayet ağırlar.Matematik 1 le 2. sınıfta ortak mat 1-2 dif 1-2 var ağır kalkülüs dediğin her mühendislikte olan dersler işte genellikle işin hesaplama kısmında olunuyor

eyw da benim matematiğim kötü, aritmetik-cebir im iyi makine mühendisliğinde bu yüzden sürünür müyüm ?? fiziğim diğerlerinden iyi aslında mesela diğer liseliler fizik duyunca ıyy derler ben demem

• quote:

quote:

Kimin ne zaman öleceğini biliyorsa helal olsun :D şaka yapıyorsun herhalde olabilir mi yahu öyle bir düşünce?

Haklılar. Vicuda giren radyasyon, yani serbest elektron nötron protonlar ve ışımalar zamanla hücrelerdeki DNA lar ile birleşir. Birleşmekle kalmaz Hücrelerdeki DNA zincirlerinde adenin guanin stozin ve timinin yapısına girer hatta yer değiştirerek hücrenin DNA yapısını kökten bozar. Bunu n kromozomlu hücrelerde bir düşünün. (yani eşey hücrelerinde) Sperm ve yumurtadan bahsediyoruz.

Biraz bağlantı kurun. Hiroşimada nagazakide veya cernobilde neden radyosyana maruz kalan kişiler değilde onların çocukları torunları torunlarının torunları etkilendi ?? Aşağıdaki resimler bu bölgelerde yüksek radyasyona maruz kalanların çocukları;

http://www.itusozluk.com/image/hirosima_257623.jpg
    http://img149.imageshack.us/img149/2812/33jl1.jpg
    http://g.mynet.com/i/65/196575-cernobilfelaketi11.jpg
    http://img.haberler.com/galeri/00/cernobil-in-biraktigi-miras_52209_b.jpg

Radyoloji mesleğini yapan teknikerler bu kadar radrasyona maruz kalınmıyor tabiki. Hemen korkmaya gerek yok. Fakat normal bir insanın kat ve katı radyasyonla iç içe oldukları aşikar. Bu da demek oluyor ki DNA zincirindeki bozulma riski normal bir insandan daha fazla. Sonuçları bu radyasyona maruz kalan kişide görülmeyebilir elbet. Fakat o kişinin çocuklarında torunlarında bir gen bozukluğu olma olasılığı normalden kat ve kat fazla.

Sizce böyle bir şeyin riski; "PARA" dediğimiz şey için alınır mı ? Başka bir iş yap, 500 Lira eksik al genlerini bu kumara alet etme. Senden sonraki nesli riske atma. Şayet bu mesleği belki 10 yıl belki 30 yıl yapcaksın, sürekli iç içe olcaksın. O kadar uzun zaman zarfında ne korumalı duvarlar nede korumalı elbiseler fayda eder. Hamile kadınların bile odaya alınmasının yasak olduğu yerde bir ömür geçirmek...

• quote:

quote:

quote:

Haklılar. Vicuda giren radyasyon, yani serbest elektron nötron protonlar ve ışımalar zamanla hücrelerdeki DNA lar ile birleşir. Birleşmekle kalmaz Hücrelerdeki DNA zincirlerinde adenin guanin stozin ve timinin yapısına girer hatta yer değiştirerek hücrenin DNA yapısını kökten bozar. Bunu n kromozomlu hücrelerde bir düşünün. (yani eşey hücrelerinde) Sperm ve yumurtadan bahsediyoruz.

Biraz bağlantı kurun. Hiroşimada nagazakide veya cernobilde neden radyosyana maruz kalan kişiler değilde onların çocukları torunları torunlarının torunları etkilendi ?? Aşağıdaki resimler bu bölgelerde yüksek radyasyona maruz kalanların çocukları;

Radyoloji mesleğini yapan teknikerler bu kadar radrasyona maruz kalınmıyor tabiki. Hemen korkmaya gerek yok. Fakat normal bir insanın kat ve katı radyasyonla iç içe oldukları aşikar. Bu da demek oluyor ki DNA zincirindeki bozulma riski normal bir insandan daha fazla. Sonuçları bu radyasyona maruz kalan kişide görülmeyebilir elbet. Fakat o kişinin çocuklarında torunlarında bir gen bozukluğu olma olasılığı normalden kat ve kat fazla.

Sizce böyle bir şeyin riski; "PARA" dediğimiz şey için alınır mı ? Başka bir iş yap, 500 Lira eksik al genlerini bu kumara alet etme. Senden sonraki nesli riske atma. Şayet bu mesleği belki 10 yıl belki 30 yıl yapcaksın, sürekli iç içe olcaksın. O kadar uzun zaman zarfında ne korumalı duvarlar nede korumalı elbiseler fayda eder. Hamile kadınların bile odaya alınmasının yasak olduğu yerde bir ömür geçirmek...

Şaçmaladığının farkında mısın?Hiroşima ve nagazaki de direk radyasyona maruz kalanların çoğu öldü.Nasıl etkilenmedi?Hiroşima çernobil nere bizim çalıştığımız makinaların verdiği radyasyon nere? Sen resmen mutasyondan falan bahsetmişsin.Teknisyenlerin doz birimlerinden ne kadar doz aldığından insanların ne kadar doz aldığından üst ve alt sınırlarından haberin var mı? Olsa zaten böyle konuşmaz idin.Bilmiyorsun bari oradan buradan bulduğun bilgilerle insanların beynini bulandırma.Normal yaşamda alınan radyasyonun kat ve kat fazlasını falan aldığımız yok yani.Ki bu birimlerde çalışan kişiler her 2 ayda bir kan testleri(hemogram,periferik yayma,hormon) ve her 6 ayda bir kan testleri ve akabinde cilt,göz muayenesi yaptırması zorunlu.Herhangi birşey olsa radyasyon bedeni etkilese ortaya hemen çıkarıyorlar.Hamile kadınları odaya almıyorlar demişsin.Yahu o tedbir amaçlı ne olur ne olmaz diye.Yoksa merak etme röntgen çekinen her hamilenin cocuğu engelli vs doğmuyor.Yani anlayacağın bi senin canın tatlı değil yada bi sen akıllı değilsin.Para için kimse sağlığını tehlikeye atmak istemez ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şaçmaladığının farkında mısın?Hiroşima ve nagazaki de direk radyasyona maruz kalanların çoğu öldü.Nasıl etkilenmedi?Hiroşima çernobil nere bizim çalıştığımız makinaların verdiği radyasyon nere? Sen resmen mutasyondan falan bahsetmişsin.Teknisyenlerin doz birimlerinden ne kadar doz aldığından insanların ne kadar doz aldığından üst ve alt sınırlarından haberin var mı? Olsa zaten böyle konuşmaz idin.Bilmiyorsun bari oradan buradan bulduğun bilgilerle insanların beynini bulandırma.Normal yaşamda alınan radyasyonun kat ve kat fazlasını falan aldığımız yok yani.Ki bu birimlerde çalışan kişiler her 2 ayda bir kan testleri(hemogram,periferik yayma,hormon) ve her 6 ayda bir kan testleri ve akabinde cilt,göz muayenesi yaptırması zorunlu.Herhangi birşey olsa radyasyon bedeni etkilese ortaya hemen çıkarıyorlar.Hamile kadınları odaya almıyorlar demişsin.Yahu o tedbir amaçlı ne olur ne olmaz diye.Yoksa merak etme röntgen çekinen her hamilenin cocuğu engelli vs doğmuyor.Yani anlayacağın bi senin canın tatlı değil yada bi sen akıllı değilsin.Para için kimse sağlığını tehlikeye atmak istemez ;)

Kimse düşündüğün şeyin aksine inandıramaz seni. Özelliklede ben.

quote:

Bu birimlerde çalışan kişiler her 2 ayda bir kan testleri(hemogram,periferik yayma,hormon) ve her 6 ayda bir kan testleri ve akabinde cilt,göz muayenesi yaptırması zorunlu.Herhangi birşey olsa radyasyon bedeni etkilese ortaya hemen çıkarıyorlar.

Vicutta bulunan milyarlarca hücrenin her birinde yer alan Milyarlarca uzun zincirlerden oluşan DNA daki ufak baz değişimlerini fark etmeleri imkansız.
    Ki;
    Risk olmasa, test neden ?
    quote:

Hamile kadınları odaya almıyorlar demişsin.Yahu o tedbir amaçlı ne olur ne olmaz diye.Yoksa merak etme röntgen çekinen her hamilenin cocuğu engelli vs doğmuyor.

Tedbir. Şu bildiğimiz sözlük anlamı; bir durum oluşmasın diye önlem almak, o durumdan kaçınmak için gerekli şeyleri yapmak olan tedbir değil mi. Eğer öyleyse bir sorun var ki o odaya almıyorlar demekki. Ve bu mesleği yapan kişiler bir ömür radyasyonla haşır neşir.

Bu işi yapıyorsan sen daha iyi bilirsin bütün o rontgen cihazlarının tarihsel gelişimini bulunuşunu. Radyoaktiviteyi keşfeden Marie Curie ile kocası bu keşiflerini daha dünyaya duyurmadan kocası radyasyondan öldü. Dünyaya duyurduktan sonra 2 nobel ödülü aldı daha sonra kendiside radyasyondan öldü. Kaldı ki bilim ve teknoloji ne kadar ilerlemiş görünse de daha kat edeceği çok yol var. Sana ne kadar gerçek dışı dursa da oranlar ciddi artış göstermediği sürece radyasyonun verdiği her zararı tam olarak ölçemiyoruz.

Yanlış anlama mesleği kötülemiyorum. Ama düşünülmesi gereken uç konular var. Ve işin içerisinde kalıtımsal hastalıklar riskler var. Bunları göz ardı etmemek gerek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.