Şimdi Ara

Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
33
Favori
53.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
369 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsini bir çırpına okudum. Depreme ne kadar hazır olmadığımızı anladık. Ve ileride ev alırsak nasıl alacağıma dair fikir verdi yazı. Gerçekten yararlı bir yazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla biz şu an beylikdüzünde oturuyoruz. annem çok korktu ve taşınmayı düşünüyor. sakinleştirmeye çalışıyorum ama ya manisaya ya da ankaraya taşınabiliriz..
  • Beylikdüzünde nispeten daha yeni binalar var. ilçe ismi saymak istemiyorum başka. 7-7,5 olursa vay haline istanbulun. insan rakamı da vermiyorum. Binanuız sağlam da olsa, size yardım filan gelemez. bunu diyebilirim.
  • 2007 yılında İTÜ tarafından yayınlanan mahalle mahalle deprem riski analizinin yapıldığı rapora bakabilirsiniz.
    http://itudergi.itu.edu.tr/index.php/itudergisi_a/article/viewFile/846/768



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StativeDread -- 28 Eylül 2019; 20:53:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099

    Yaşlı hissetim.
    Uzun zamandır görmemiştim seni forumda. Konuyu açanın sen olduğunu görünce oturup satır satır okudum.

    Eve gideyim kendi binamı baştan sonra kontrol edicem bakalım ne var ne yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RCRICOS

    Beylikdüzünde nispeten daha yeni binalar var. ilçe ismi saymak istemiyorum başka. 7-7,5 olursa vay haline istanbulun. insan rakamı da vermiyorum. Binanuız sağlam da olsa, size yardım filan gelemez. bunu diyebilirim.
    oturduğumuz bina 99 depremini görmüş. sağlam kalmış. ama işte beylikdüzü zemini gevşek diyorlar. o yüzden bir şey diyemiyorum.
  • Bizimde bina 30 senelik temeldeki kolonlarda bir çatlatlık yada hasar yok fakat temeldeki kirişin köşesi bu şekilde hem deniz kumu kullanılmış gözüküyor hemde demir korozyona uğramış bu durum binanın bütün kolon ve kirişlerinde varımdır bilen birisi cevap verebilirmi ne yapmalıyız endişe etmelimiyiz birde dask raporunda bina malzemeleri çelik betonarme karkas yazıyor o ellediğim demiri kazıdığımda elime geldi.
    https://eksiup.com/p/8j198299co85
  • Valla 5.7’lik depremin olduğu gün de benzer depremler olmuştu, şimdi de aynı yerde ve benzer depremler oluyor. En iyisi dışarda biraz gezelim. Çıldırttılar iyice!

    Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi

    Marmara'da olacak deprem ve istanbul'a etkisi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • yanlış forum degil dimi dh bura
  • hashus eline sağlık güzel yazmışsın.

    forumdakiler pek ciddiye almamış gibi ama bu arkadaş önceki yıllarda baya aktifti, forumda zaman zaman bu tarz yazıları olmuştu. hatırladığım kadarıyla inşaat mühendisliği lisans + deprem üzerine master yapmıştı, bu durumdayken bile birçok yetkiliden daha ehemmiyetli oluyor.
  • son zamanlarda okuduğum en faydalı yazı oldu. bilgi birikiminize, elinize sağlık. konu yeterli ilgiyi görmemiş ne yazık ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon fiber olayı çok güzel daha önceden ntv habere de çıkmıştı. Binaları bununla güçlendirmek mümkün mü? Yoksa bina ilk yapılırken mi yapılıyor sadece? Depremin olduğu günden beri devamlı Kandilli sitesine giriyorum. Bu olay insanı çok psikolojik olarak kötü etkiliyor, sanki devamlı sallantı oluyormuş gibi hissediyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her deprem sonrası bunlar konuşulur ve kısa süre sonra unutulur
    Erzincan depreminden sonra 1994 senesinde oraya gittim hala bazı yerlerde deprem kalıntıları duruyordu
    en ilginç olanı merkezde çok katlı bir bina vardı ve yoldan baktığınızda alt kolonların nasıl büküldüğü ,betonların patladığı gözle dahi görülüyordu

    bu bina kesin yıkılıp yeniden yapılır derken ,bir baktık kolonların etrafına beton döküp kapattılar ,o bina açıldığında yanlış hatırlamıyorsan işbank hizmete girdi orada

    çok sayıda binaya kozmetik bir şeyler yapılarak hasarlar kapatıldı

    işin en acı taraflarından birisi de ssk. hastanesinin yerle bir olmasıydı

    şimdi ilk depremde oraların gideceğini bilmek için alim olmaya gerek var mı ?

    yalova depremi sonrasında da bir yığın şeyler söylendi ,bundan sonra taviz verilmeyecek denildi ama ilk iş yaptığı binalar yıkılan müteahhitlere iş vermek oldu (siyasi nedenlerle)

    o kadar insanın öldüğü depremde sadece veli göçer diye birisine ceza verildi (yanlış hatırlamıyorsam) ,sanki yıkılan tüm binaları o yapmış gibi

    konu sahibi arkadaş çok güzel bilgiler vermiş ama vatandaş olarak bu saatten sonra ne yapılabilir ?
    bırakın 7.7 - 7.8 gibi bir depremi , 6.5 şiddetinde olsa dahi çok kayıp olacağı kesin

    hele ki dediği gibi 7.7 -7.8 lik bir deprem olursa taş üstünde taş kalmaz

    ancak deprem konularında benim çözemediğim bir konu var ,misal bazen 4 şiddet dedikleri deprem dahi yıkıcı olurken ,6 şiddetinde dedikleri deprem yıkıcı olmayabiliyor

    özellikle Kobe depremini kimse açıklayamamış (yanlış bilmiyorsam) adamlar depreme dayanıklı binalar yaptıkları ve 2-3 katlı binalar olduğu halde ,binalar yerle bir olmuş ,bunun gibi durumlar nedir acaba ?

    ancak her zaman söylerim korku ile yaşamak ölmekten beterdir ,o nedenle sürekli deprem olacak diye kendinizi sıkarsanız psikolojiniz mahvolur (biz Yalova depreminde bunu yaşadık ve atlatmamız çok uzun zaman aldı)




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    sebebi fay şehrin gobeğinden geçmesi eğer fay istanbulun karadan yarıp geçseydi ortada ne ayasofya kalırdı nede tarihi yapılar o yönden ist biraz şanslı...şu an japonyada olan depremlerin çoğu karaya enaz 200 km uzakta şoyle bir 7.5 mag şehri ortadan yarsın onlarıda görürüz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Eylül 2019; 2:56:29 >
  • Şuanda yapılan bir çok yapıda gözlemlediğim etriyelerin 90 derece bükülüp bırakıldığı.135 derece bükmeye işçiler yanaşmıyor.Başında mühendis yoksa öylece dökülüyor beton.Etriyenin önemi ve 135 derece yapılması gerekliliği işçi mühendis kim varsa kafasına vura vura öğretilmeli.

    Hocam ayrıca perde duvarın depremde ne kadar mükemmel dayanıklılık sağladığını,99 öncesi yapılarda çoğunlukla bulunmadığını da ekleyebilirsiniz makaleye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavenoLL -- 29 Eylül 2019; 3:29:56 >
  • Ölmekten hepimiz korkuyoruz ama Türk olduğumuzu unutmayalım. Ancak bahsedilen dört segmentin sonunda aklımız başımıza gelir ve yok olan İstanbul'u tekrar inşa ettiğimizde uymamız gereken kurallara uyarız. Ekonomik şartlar incelendiğinde İstanbul'un çok ama çok büyük çoğunluğu önleyici tedbir geliştiremeyecek ve büyük depremde zarar görecek. Ağlayacak, lanet edecek ve uyum sağlayıp hayatına devam edecek. Ölenler öldüğüyle kalacak. Kısacası fakirseniz yapabileceğiniz bir şey yok. Sırası gelince öleceksiniz.
  • Bu kdr şey yazmaya gerek yok sonuç belli.
    Tsunamiye kafa atarız artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 29 Eylül 2019; 4:32:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler.

    Oturduğum yerde odamda 3 ince 1 kalın kolon var. Bina 2000 sonrası. Bir de bodrum mevcut binada.

    Mutfağın zemininden binanın dışına çıkmış ve orada kesilmiş birbirine dönerek bağlanan demirler bulunuyor. Bu inşaatlarda kullanılan demirlerin sarım şekli sıklığı hakkında da bilgi verebilir misiniz acaba?

    @hashus1099

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bina radye temel ve tunel kalip sistemiyle yapildiysa icimizin rahat olmasi gerekir mi yoksa panige devam mi eminim bircok faktor vardir ama ic rahatlatici birsey ariyoruz iste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.