Son zamanlarda self-servis oto yıkama noktalarında popüler hale gelen pembe renkli köpüğün özelliği nedir? Yalnızca renk mi farklı yoksa daha mı etkili? (Kostikli olup olmaması haricinde soruyorum)
Superonline Fiber'e geçtim. IPhone telefon tuş kilidine geçip ekran kapanınca wifi kopuyor. Kesinlikle telefonda sorun yok başka wifi'larda sorun yaşamıyorum. Sebep ne olabilir? Modem ayarlarından manuel 192.168.X.X şeklinde sabit IP vermeye çalıştım yine olmadı.
Dün şirket aracımı Renault yetkili servise bakıma götürdüm. Beklerken ağzına kadar araç dolu showroomu inceledim. Bir kaç tane dolu paket sıfır Megane da vardı. Megane'larda kaporta parçaları arası düzensizlik olduğunu duymuştum ama bu denli olduğunu bilmiyordum. Showroom'daki tüm Megane'larda kapı - çamurluk arasının tutmadığını gördüm. İki farklı aracın fotoğrafını çektim. Üretim Karsan'a devrolduktan sonra PDI departmanı kaldırıldı mı?
Merhaba, Renault Clio 2023 model şirket aracım var. Joy paket olduğu için multimedya ekranı yok ve şirket aracı olduğu için de araç üzerinde modifikasyon yapamıyorum. Aracın klima menfezlerinin tasarımından dolayı da telefon tutucuyu sabitlediğim yerde direksiyonun engellemesinden dolayı ekrana bakmak için kafamı yana yatırmam gerekiyor. İnternette araştırdığımda linkteki gibi takıp çıkarılabilen apple car play cihazlarından gördüm, üzerine uygulama vb yüklenemiyor sadece telefon ekranını yansıtıyor. Bu cihazlardan kullanan var mıdır? önerebileceğiniz cihaz var mıdır?
6 ay önce şirketim 2023 model 1.0 TCE otomatik vites Renault Clio verdi. Bende de halihazırda 2020 model manuel vites 12.000 KM'de Opel Astra K vardı. Şahsi aracımın kilometresinden de anlayacağınız üzere çok yol yapan birisi olmadığım ve yalnız yaşadığım için 2 araç fazla geldi ve dün Opel Astra'yı satmış bulundum. Herhangi bir borcum ya da ev alma isteğim/imkanım olmadığı için de araç satışından gelen parayı ya tekrar araca yatırıp üstüne para ekleyerek model yükselteceğim ve şirket aracını geri vererek aylık 10.500 lira ödemesini alacağım ya da Clio ile devam edip parayı yatırım araçlarında değerlendirmeye çalışacağım.
Aslında günlük hayatta Clio oldukça yeterli geliyor fakat araba benim hobim olduğundan araba buluşmalarına/kulüplerine katılmak, arabanın yıkamasını vb yapmak hoşuma gidiyor. Bu noktada ne yapacağıma karar veremiyorum. Eğer yeni araç alırsam üste para ekleyerek 50-60 bin KM civarında BMW F20 1.18i / 1.16d ya da 20-30 bin KM civarında Seat Leon FR MK3 alabiliyorum.
Bu durumda vereceğiniz tavsiye ve yönlendirmelere açığım, şimdiden teşekkürler.
Bugünkü resmi gazete kararına göre benzinde eklenecek ethanol oranı minimum %3'den %2'ye düşürüldü.
Ülkede "95 Oktan" olarak pazarlanan benzinin dahi 95 oktan olduğuna inanmıyorken benzini 92 oktana düşürmenin mantıklı açıklamasını bulamıyorum. Bildiğiniz üzere oktan düştükçe vuruntu artar ve yanma sistemi tahribatlara açık olur. Aracım minimum E5 yani 95 oktanla çalışması gerekiyor. Benim aracım piston kırarsa hesabını kim verecek?
Harelerden dolayı metalik mavi aracımı pasta cilaya vermiştim, teslim aldığım gece apartmanın kapalı otoparkında arpası fazla gelen nankör kedi kaput ve tamponu tırnağıyla boydan boya çizdi. Bagajda Sonax pasta vardı ufak tefek yüzeysel çiziklerde kullanıyordum onu uyguladım tırnak çizikleri gitti ama uyguladığım yer çok fazla hare oldu ve matlaştı. sıcaktan pasta bozulmuştur diye bilinen boya markalarından Duxone'un ince pastasını aldım pamukla da uygulasam süngerle de uygulasam hareler gitmedi yerini bildiğim için çok kötü duruyor. Günlerdir uğraşıyorum sonuç alamadım. Buraya ne yapabiliriz tavsiyelere açığım.
not: pastayı her zamanki gibi elle uyguluyorum daha önceden sonuç alıyordum
10 bin kilometrede Opel Astra manuel vites aracım var. Bakımları yetkili serviste yapılıyor ve bakımdan sonra yağ çubuğundan fazla yağ konulup konulmadığını kontrol ediyorum. Motor ısındıktan sonra ara ara performanslı kullandığım olabiliyor(devir yüksek ama asla kesiciye girecek kadar değil)
Yağ kaçağı olan bir araçtan hemen soğuyan bir yapım var. Bundan önceki aracımda 172 bin kilometrede yağ kaçağı başlamıştı altını komple yıkatmama rağmen hem benim hem ustaların çabası kaçağı bulamamıştı, alıcıya söyleyerek satmıştım. Haftada 5-10 damla olduğu için sorun etmemişti.
Kaçak olmaması için neye dikkat etmem gerekiyor?
Uzun süredir sosyal medyadan takip ettiğim butik bir araç car detailing merkezi var. Aracım fırçayla hiç yıkanmadı hep kendim yıkarım ama metalik mavi olduğu için hem yıkama kaynaklı hareler var hem de bayramda demir tozu temizliği ve kil yaptım, kil sertmiş hare bıraktı. Fiyat almaya gittim marka tercihi bana ait olmak üzere Slopes, Menzerna ya da Koch Chemie kullanırım fiyat 5000 lira dedi. Gördüğüm kadarıyla temiz iş yapıyor. Fiyat sizce nasıldır, 3 marka arasından hangisini seçmeliyim?
şoför kapısında 3-4 tane taş izi, yan arabanın kapı açması kaynaklı gamze vardı. biraz önce avm'de kapıyı açtım kısa boylu demir duba koymuşlar kapıyı vurdum. zaten kapıdaki diğer gamzeler rahatsız ediyordu artık iyiden iyiye göçük düzeltme şart oldu. sorum şu; kapı döşemesini sökmeden şişle cam fitilinin oradan girerek göçüğü düzeltebilirler mi? yoksa gamze gibi göçüklerde de dışarıdan öpücük ile düzelir mi? istanbul Anadolu yakasında işinin ehli göçük düzeltmeci var mıdır?
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10.182
İkinci El Bölümü Mesajları: 55
Konularının görüntülenme sayısı: 261.935 (Bu ay: 6.544)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6.394 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic