Şimdi Ara

...madem makinanıza bu kadar güveniyorsunuz görelim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sürekli, nerdeyse her topikte bir yarıştır gidiyor yok nikon yok canon pentax sony falan filan
    hangisi daha üstündür savaşını bir kenara bırakalımda isterseniz kim hangi makinayla ne çekmiş exif bilgisine kadar yazıp koysun bir yarşma yapalım. nasıl olur sizce....?

bu tarz bir yarışma daha önce otomobil bölümünde düzenlemiştim.. gayet çok ilgi gördü ve keyiflide olmuştu....
    isterseniz tarz yada konuda seçebiliriz mesela siyah beyaz veya doğa, göl, nehir, portre, yaşam öğesi konulu olabilir.

böyle bir yarışma için tabiki biraz yiğit olmakta gerekli çünkü bunca zaman makinanızı övmüşsünüz
    sıra artık fotolarınza gelmiş oluyor.....

bu arada böyle bir yarışmada kimin ne programda ne işlediği belli olmayacağı için hertürlü uyarlama manüplasyon düzenleme serbest olmalı ama isteyen düzenlemesini anlatabilir....

exif bilgisi olarakta...

iso
    diyafram
    enstantane

gibi bilgileri girebiliriz...

Ne desiniz...?

• @serkes,
    "sürekli, nerdeyse her topikte bir yarıştır gidiyor yok nikon yok canon pentax sony falan filan
    hangisi daha üstündür savaşını bir kenara bırakalımda isterseniz kim hangi makinayla ne çekmiş exif bilgisine kadar yazıp koysun bir yarşma yapalım. nasıl olur sizce....?"
    .................
    "böyle bir yarışma için tabiki biraz yiğit olmakta gerekli çünkü bunca zaman makinanızı övmüşsünüz"
    ..........................
    "bu arada böyle bir yarışmada kimin ne programda ne işlediği belli olmayacağı için hertürlü uyarlama manüplasyon düzenleme serbest olmalı ama isteyen düzenlemesini anlatabilir...."

Dediğiniz anda İlk 2 paragrafla çelişiriz.....

Konu salt makina performansları olacaksa (İlk 2 paragrafa göre) Sadece küçültme dışında hiç bir işleme tabi tutulmamış ve doğrudan JPGE kipinde çekilmiş olmalı ki makinalar kafa kafaya gelebilsin. (RAW kabul edilmemeli kesinlikle)
    Yok fotografı çekenin yeteneklerini ve fotograf işleme konusundaki başarısınıda ortaya koyacak bir yarışma olacaksa exif bilgilerininde verilmesine gerek yok bence belki sırf makina marka modeli yazılsa yeterli olur ama zaten çok iyi prg kullanabilen malı alıp götüreceği için buna bile gerek yok derim.

quote:

Orjinalden alıntı: serkes

değerli arkadaşlar...

sürekli, nerdeyse her topikte bir yarıştır gidiyor yok nikon yok canon pentax sony falan filan
    hangisi daha üstündür savaşını bir kenara bırakalımda isterseniz kim hangi makinayla ne çekmiş exif bilgisine kadar yazıp koysun bir yarşma yapalım. nasıl olur sizce....?

bu tarz bir yarışma daha önce otomobil bölümünde düzenlemiştim.. gayet çok ilgi gördü ve keyiflide olmuştu....
    isterseniz tarz yada konuda seçebiliriz mesela siyah beyaz veya doğa, göl, nehir, portre, yaşam öğesi konulu olabilir.

böyle bir yarışma için tabiki biraz yiğit olmakta gerekli çünkü bunca zaman makinanızı övmüşsünüz
    sıra artık fotolarınza gelmiş oluyor.....

bu arada böyle bir yarışmada kimin ne programda ne işlediği belli olmayacağı için hertürlü uyarlama manüplasyon düzenleme serbest olmalı ama isteyen düzenlemesini anlatabilir....

exif bilgisi olarakta...

iso
    diyafram
    enstantane

gibi bilgileri girebiliriz...

Ne desiniz...?

• bencede yarışta sadece küçültme olmalı. başka bir şey değil.
    ama asıl söylemek istediğim fotoğrafcılık adına bir yarışma olsun. makina performanslarını kıyaslamak için herkesin aynı objeyi aynı ayarda aynı tip lensle çekmesi gerektiği gibi böyle bir duruma imkan olanak yoktur. kaldıki bu tip şeyler fotoğraf makinalarını kıyaslayan sitelerde var...

benimse vurgulamak istediğim bırakın makinaların yarışmasını fotoğraf paylaşalım sonuçta ben illede dslr bir makina bile kullanmamış olailirim ... tekrar belirtiyorum makina hiç önemli değil fotoğrafcılık adına bir yarışma olsun bu...

şöylede bir şey var "illede prog kullanan malı görtürür" diyede bir şey yok sonuçta iyi bir makina temelde olması lazım fakat iyi makinası yoksa bile temelde bir şeyler bilmesi lazım kadraj diye bir unsurda var fotoğrafcılıkta kaldıki değerlendirmeyi yapan bizler her türlü değerlendirecez... bir doğa fotoğrafına bir kişi uyarlama yapıyorsa bile bu bir emektir. diye ona göre değerlendirilecek..

yani kısacası makinanaın boyutları pahallılığı kenara konup fotoğrafcılık yönüyle değerlendiricek

amaç makina özellikleri konusunda biribirimize nasıl ulaşıyorsak biraz olsun fotoğrafcılıkta birbirimize ulaşabilmek ....
    umarım anlatabilmişimdir.....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @serkes,
    Tamam şimdi oldu
    Ama şunu da kabul etmek lazım. Gerçekten bu prg. ları hakkını vererek kullananlar var.Bu forumda bile baktığım fotograf sayısı belki bini bulmuştur ve kadraj, anı yakalama gibi durumların dışında bu konuda çok önemli, Gider tavuk çeker, köy manzarasına oturturum ve bunu orantılı yaparsam kimse farketmez. Malı götürür derken buna benzer durumları kastetmiştim, çünkü işin içine PRG. girdi mi maniplasyonun sınırı yok....
    quote:

aslında başlık ve giriş biraz makina kapışması niteliğinde olmuş...
    ama asıl söylemek istediğim fotoğrafcılık adına bir yarışma olsun. makina performanslarını kıyaslamak için herkesin aynı objeyi aynı ayarda aynı tip lensle çekmesi gerektiği gibi böyle bir duruma imkan olanak yoktur. kaldıki bu tip şeyler fotoğraf makinalarını kıyaslayan sitelerde var...

benimse vurgulamak istediğim bırakın makinaların yarışmasını fotoğraf paylaşalım sonuçta ben illede dslr bir makina bile kullanmamış olailirim ... tekrar belirtiyorum makina hiç önemli değil fotoğrafcılık adına bir yarışma olsun bu...

şöylede bir şey var "illede prog kullanan malı görtürür" diyede bir şey yok sonuçta iyi bir makina temelde olması lazım fakat iyi makinası yoksa bile temelde bir şeyler bilmesi lazım kadraj diye bir unsurda var fotoğrafcılıkta kaldıki değerlendirmeyi yapan bizler her türlü değerlendirecez... bir doğa fotoğrafına bir kişi uyarlama yapıyorsa bile bu bir emektir. diye ona göre değerlendirilecek..

yani kısacası makinanaın boyutları pahallılığı kenara konup fotoğrafcılık yönüyle değerlendiricek

amaç makina özellikleri konusunda biribirimize nasıl ulaşıyorsak biraz olsun fotoğrafcılıkta birbirimize ulaşabilmek ....
    umarım anlatabilmişimdir.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Şubat 2009; 14:03:41 >

• hocam görelim bakalım belki fotoğrafcılık konusundada bir şeyler paylaşırız böylece...
    ayrıca herşey fotoğraf makinası alıp akşamları tozunu almaktan ibaret değil....

sonuçta göz var nizam var...
    tabi cesur yürekler lazım bu iş içinde

bu arada dikkat ettiysen makina konusunda onca yazan arkadaştan kimse yanaşmıyor bu topiğe......

arkadaşlar bekliyoruz önerilerinizi ve katılımcıları

• @serkes,
    ama gelen olur diye tahmin ediyorum, 2007 de de böyle bir girişim olmuştu, iyide gidiyordu. Hatta o sıralar S6000FD' yi yeni almıştım. Nisan ayında Bahar Konulu bir fotograf göndermiştim. Artık neden o muydu, bu muydu? derinini hiç araştırmadım ama acemi çaylak şansı diyelim o ay bahar konulu fotografım 1. olmuştu ve ortalık karışmıştı. Sonrası 15 günlüğüne bir seyahatim oldu, döndüğümde bu yarışmayı düzenleyenlerin çoğu ceza almış tabi bir yığın kırgınlık ve bir daha da o yarışma tekrarlanmadı.
    O fotografı aradan epey bir süre geçtikten sonra fotokritiğe de yüklemiştim. Görelim tepkileri diye, işte linki:

http://www.fotokritik.com/kullanici/bipekkan/portfolyo/

O FOTOGRAF.....

quote:

hocam görelim bakalım belki fotoğrafcılık konusundada bir şeyler paylaşırız böylece...
    ayrıca herşey fotoğraf makinası alıp akşamları tozunu almaktan ibaret değil....

sonuçta göz var nizam var...
    tabi cesur yürekler lazım bu iş içinde

bu arada dikkat ettiysen makina konusunda onca yazan arkadaştan kimse yanaşmıyor bu topiğe......

arkadaşlar bekliyoruz önerilerinizi ve katılımcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Şubat 2009; 14:51:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The_Web Gökhan arkadaşımız çok ilgiliydi bölümle o zamanlar saolsun, şimdi moderatörümüz yok ki yarışma düzenlesin, ilgilensin

Hani "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla"

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

The_Web Gökhan arkadaşımız çok ilgiliydi bölümle o zamanlar saolsun, şimdi moderatörümüz yok ki yarışma düzenlesin, ilgilensin

Hani "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Şubat 2009; 15:55:53 >

• Sebebini biliyorum ama alenen söylenmez, pm de atamam zaten sebebini bildiğimden... gerek yok. Bir takım şahsiyetlerin ikiyüzlülüğüne kurban gittiler deyip geçiyorum.. O zamanlar ben de bayağı ters düşmüştüm yönetimle, hatta ben de bırakcaktım da uzun süre girmemiştim sonra arkadaşlar tutturdular da geri döndüm.

Hoş ben bikaç kez ters düştüm yönetimle

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Sebebini biliyorum ama alenen söylenmez, pm de atamam zaten sebebini bildiğimden... gerek yok. Bir takım şahsiyetlerin ikiyüzlülüğüne kurban gittiler deyip geçiyorum.. O zamanlar ben de bayağı ters düşmüştüm yönetimle, hatta ben de bırakcaktım da uzun süre girmemiştim sonra arkadaşlar tutturdular da geri döndüm.

Hoş ben bikaç kez ters düştüm yönetimle
  • aslında pek vaktim olmuyor ama sonuna kadar ben ilgilenirim diyim.... Bu arada, özellikle taşkınlığa mafal vermeden tatlı bir yarışma olması için sizlerinde desteği lazım... .... zaten sınırları ve kuralları önceden birlikte koyarız sonrada 2 gün katılım süresi olur 2 gün oylama ve fake ayıklama ... ve kazanan belli olur.....

bu arada yönetimle ters düşeni banlarız gider....
    sonuçta uzlaşmacı insanlarız eminim bir noktada buluşup uzlaşırız....
    Bu arada Saat 15.oo gibiydi dışarı çıktım. Tam fotograf çekilecek hava Çok rüzgar var, lodos ama hava inanılmaz berrak ışık çok iyi. Geri dönüp makineyi aldım, Altınpark' a gittim, Elde Mangal kadar makinayı görünce 2 güvenlik görevlisi fotograf çekemeyeceğimi söyledi. Kimlik istediler. İzah ettim TIH yok! İlk önce makina ticariymiş (dSLR=Ticari) Küçük makineye bi şey demiyorlarmışmış vs. (Büyüklüğünü görünce çaktırmadan dolmuş yapacam zannettiler galiba parkta ! ) sonra diğeri ağzından baklayı çıkartır gibi oldu .Gazeteciler geliyor fotograf çekip özellikle makam araçlarını (Ederler tabi A5 Audi ve Opel SENATOR' u makam aracı yaparsalar, saltanatı ortaya dökerler) gazelere yazıyorlarmış falan filan. Tamam dedik çıktık eve geldik. Mahallenin arkasınada Ağaçkakan yerleşmiş. Bu mahallenin en güzel manzarası orada. Özellikle Gece manzarası tek kelime ile harika ama öğrendik ki 2 aya yakın zamandır orası ve civarında fotograf çekmekte kesin yasaklanmış. Olur ya, o güzelim manzarayı ya alır kaçarsak !
    Anlaşılan o ki, biz bu adına Ankara dedikleri koca köyü terkedip Ege sahillerine doğru yelken açıp Buraları NovemberPascha Deep Culture' üne bırakacağız...
    quote:

Orjinalden alıntı: byzihh

Yönetimle ters düşmeyen yok zaten.
    Bir aralar Fredycouger, Global...,daha bir sürü kişi vardı.Ama Hepsi girmez oldu.
    Ama bu yarışma Güzel olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Şubat 2009; 16:37:38 >

• Başlık karıştı Sakin Olun yav. Canoncuyuz sonuna kadar.

Orjinalden alıntı: bipekkan

İnşallah, bir tatsızlık olmaz,
    Bu arada Saat 15.oo gibiydi dışarı çıktım. Tam fotograf çekilecek hava Çok rüzgar var, lodos ama hava inanılmaz berrak ışık çok iyi. Geri dönüp makineyi aldım Altınparka gittim, Elde Mangal kadar makinayı görünce 2 güvenlik görevlisi fotograf çekemeyeceğimi söyledi. Kimlik istediler. İzah ettim TIH yok! İlk önce makina ticariymiş (Küçük makineye bi şey demiyorlarmışmış vs. (Büyüklüğünü görünce çaktırmadan dolmuş yapacam zannettiler galiba parkta ! ) sonra diğeri ağzından baklayı çıkartır gibi oldu .Gazeteciler geliyor fotograf çekip özellikle makam araçlarını (Ederler tabi A5 Audi ve Opel SENATOR' u makam aracı yaparsalar, saltanatı ortaya dökerler) gazelere yazıyorlarmış falan filan. Tamam dedik çıktık eve geldik. Mahallenin arkasında Ağaçkakan oturuyor. Bu mahallenin en güzel manzarası orada. Özellikle Gece manzarası tek kelime ile harika ama öğrendik ki 2 aya yakın zamandır orası ve civarında fotograf çekmekte kesin yasaklanmış.
    Anlaşılan o ki, biz bu Adına Ankara dedikleri Koca köyü terkedip Ege sahillerine doğru yelken açıp Buraları NovemberPascha Deep Culture' üne bırakacağız...
    quote:

Orjinalden alıntı: byzihh

Yönetimle ters düşmeyen yok zaten.
    Bir aralar Fredycouger, Global...,daha bir sürü kişi vardı.Ama Hepsi girmez oldu.
    Ama bu yarışma Güzel olabilir.

benimde çok anım var böyle ilginç ve trajikomik
    bence pes etmeyin zaten zor olan güzel olur....

• madem boyle bir baslık var bir fotografta benden.. jpeg cekılmıs buyuk olasılıkla oynama yok arsıvden cıkardım...:)))
    nıkon d200 ve tamron 17-50 ile...

http://www.fotokritik.com/kullanici/sek_onder/portfolyo/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 12 Şubat 2009; 16:42:07 >

• Elbette, ama kaç gündür isli sisli puslu havadan bıkmıştım ve kaçırdım bu güzelim havayı. Yarına bakacağım hava yine böyle olursa o vadiyi oldukça iyi gören bir aralık gördüm 2 apt arasından. İnşallah bu defada "bizim KISRAKLARIN resmini mi çekeyon bre zındıh" diye kovalamazlar !
    quote:

benimde çok anım var böyle ilginç ve trajikomik
    bence pes etmeyin zaten zor olan güzel olur....

• serkes,

bu tarz birşeyi ciddi anlamda gerçekleştirmek için
    yönetimden sağlam desteğe ihtiyaç olacak
    fotoğrafların yayınlanması, puanlanması düzenlenmesi vs

genelde çok uzun soluklu götürülemiyor bunun gibi yarışmalar
    en azından 2-3 hafta bile olsa razıyım

mutlaka konulu olmalı
    düzenleme serbest ama manipüle yasak olmalı
    foto sahipleri belirsiz olmalı ve exifler sonuçlanana kadar bilinmemeli
    (genelde herkesin ekipmanı bilinmekte lensine kadar)
    yükleme ve puanlama süresi ne çok uzun ne çok kısa olmalı

aklıma gelenler bunlar..

aklıma gelirse devam ederim
    Picasa 3.0 kullanmışınız ama ne kullanırsanız kullanın, tam takvimde İlkbahar aylarına konacak harika fotograflar. Ya, siz bu makinayı gerçekten sattınız mı? Adeta renkler ekrandan dışarı fırlıyor.....
    quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

madem boyle bir baslık var bir fotografta benden.. jpeg cekılmıs buyuk olasılıkla oynama yok arsıvden cıkardım...:)))
    nıkon d200 ve tamron 17-50 ile...

http://www.fotokritik.com/kullanici/sek_onder/portfolyo/

.......................

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.