Şimdi Ara

...madem makinanıza bu kadar güveniyorsunuz görelim... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e şimdi derseniz ki siyah-beyaz yarışması yapacağız, benim makinem siyah-beyaz çekmiyor. ne olacak o zaman. iş dijital fotoğrafçılık ve D-slr ise fotoğraf işleme yazılımı kaçınılmazdır.

çoğu kimsenin makinasında saturation, keskinlik, tone gibi ayarlar çok kapsamlı olmayabilir o zaman haksızlık olacaktır. d300 maşallah kendi fotoşopuna sahip benim d70s imin suçu ne?

olay fotoğraf yarışması değil de makina yarışması olacak ise bence çok mantıklı değil. çünkü bir fotoğrafı güzel yapan makina değildir. makina sadece araçtır. güzel fotoğraf ç.ekmek için güzel makinaya ihtiyaç yoktur. sevdiğiniz makinaya ihtiyaç vardır.

sağlam gövde testi yapacaksak sokalım musluğun altına gövdeleri, atalım 2 metreden yere Pentaxlar kazansın. yüksek iso yarışı oalcaksa CMOS lar kazanacak. megapikseli yüksek olan derseniz galip çok. pil tüketimi derseniz benim d70s i yenen makina çıkmaz (2" LCD olunca pil bitmiyor.) ayar kolaylığı derseniz çift tekerlekli modeller kazanacaktır... fotoğraf çekerek iyi makina kötü makina belirleyemeyiz.. neticede amaçları doğrultusunda hepsi iyidir

• Böyle Topiğe Fotoğraf eklemek yerine;
    Seçilen Fotoğraflar Onaylansa daha iyi olur.
    şimdi böyle benim bile iştahım kaçtı.
    Ayrıca İmza da olmamalı diye düşünüyorum.

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

hocam arsıvden cıkardım picasa ıle kuculttum..bunların cok az sadece doygunluk verılmıs hallerını fk ya yuklemıstım... bunları harıcıden buldum oynama kucultme harıcınde olmaması lazım... ma bilmıyorum unuttumda... ben fotograflarla oynamayı pek sevmıyorum en fazla yapacagım 1 kademe doygunluk vermek...
    evet sattım makıneyı malesef... bu yuzden suan bı doyumsuzluk yasıyorum elıme ne aldıysam eskıyı arıyorum.40d ye alısabılmem ıcın bu yaz kackarlara cıkıp bunlardan cekmem gerekecek:))) buna benzer fotograflardan 100 adet yukleyebılırım.. hepsıde birbirinden guzeller....
    yarısma vardı ben birinci oldum ödülümü istiyorum:)))))))

Hocam eğer gerçekten oynanmamışsa o fotoğraf nedir öyle Allah aşkına ben böyle renk cümbüşü görmedim.

Aslını gönderirseniz sevinirim. (Tepelerin arasından dere akan kare)

Bu yaz Kaçkar'a gideceğim o kadar yani :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dil-Tarih -- 12 Şubat 2009; 22:44:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

hocam arsıvden cıkardım picasa ıle kuculttum..bunların cok az sadece doygunluk verılmıs hallerını fk ya yuklemıstım... bunları harıcıden buldum oynama kucultme harıcınde olmaması lazım... ma bilmıyorum unuttumda... ben fotograflarla oynamayı pek sevmıyorum en fazla yapacagım 1 kademe doygunluk vermek...
    evet sattım makıneyı malesef... bu yuzden suan bı doyumsuzluk yasıyorum elıme ne aldıysam eskıyı arıyorum.40d ye alısabılmem ıcın bu yaz kackarlara cıkıp bunlardan cekmem gerekecek:))) buna benzer fotograflardan 100 adet yukleyebılırım.. hepsıde birbirinden guzeller....
    yarısma vardı ben birinci oldum ödülümü istiyorum:)))))))

çok güzel ya
    ince espri diye buna derler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_ur -- 12 Şubat 2009; 23:19:21 >

• @byzihh;

Fotoğraflarım ufak bir serzeniş ve kinaye taşıyor merak etme "yarışma" olsun diye eklemedim

...madem makinanıza bu kadar güveniyorsunuz görelim...

O.K. fotoğraflar konuşsun makinalar değil..

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

@byzihh;

Fotoğraflarım ufak bir serzeniş ve kinaye taşıyor merak etme "yarışma" olsun diye eklemedim

Zaten çokta Güzel değillerdi :)

Orjinalden alıntı: byzihh

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

@byzihh;

Zaten çokta Güzel değillerdi :)

o fotoğrafları Plutosdaddy'Nin çektiği de henüz kanıtlanmış değil zaten

• Kapı çok iyi... Tebrikler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 13 Şubat 2009; 2:26:18 >

Orjinalden alıntı: NakkaSss

Bir fotoğrafta ben ekliyeyim oynama yoktur Canon Eos 400D + Sigma 17-70 f2.8

Exif Bilgileri
    Foto.Mak. Canon EOS 400D DIGITAL
    Perde Hızı 1/3200 sn
    Diyafram f3.5
    Odak Uzaklığı 17 mm
    ISO (ASA) ISO-100
    Çekim Modu Manuel

Umarım bende yeni makinem ile ileride böyle fotoğraflar çekebilirim!

• Kurallar

+ yanlızca fotoğraf yarışması olacak bu... yani bu sefer makinalar yarışmayacak
    + konu doğa olsun çünkü herkesin en az bir fotoğrafı vardır bu dalda
    + Herkes 2 gün içinde tek seferde (tekrar değiştirmeden) bana iletsin
    + fotoğrafta renk keskinlik ve benzeri fotoğrafa manüple bir şeyler ilave etmeden oynama yapabilir.
    + kompak makinadan tutun dslr ye kadar her türlü makina kullanımı serbest
    + exif bilgisi ve her türlü bilgi yarışma sonunda açıklansın.
    + mümkünse adilane bir yarış olması için fotoğrafı yarışmada olan kişi fotoğrafım bu şeklinde açıklama yapmasın
    + çerçeve serbest fakat fotoğraflarda isim imza gibi kendini belli eden bir şey olmasın.

ilaveleriniz varsa belirtelim....
    Sony ericsson K850i ile mi yoksa Panasonic DMC -FZ5 ile mi :(

Not: DSLR hala alamadım : ( Kriz büyük....

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f
  • Ortada bir yarışma olacaksa bu yarışmanın en az 3 kişiden oluşan seçici kurulu olmalı... Fotoğraf bilgisine hem teknik hem de estetik anlamda güvenilen kişiler olabilmeli...

Tek kişi değerlendirme yaparsa o yarışma adil olmayabilir belki bu yarışmayı düzenleyen arkadaşımız -aman fazla abarttın- diyecektir fakat yarışma mantığı budur.

Yarışmalarda ödül olur...
    Ödül olmayan birşey yarışma olamaz... Bir kutu baklavasına olsa bile bir ödül olmalıdır...

DH de bu tür yarışmaların tartışmalarla sonuçlandığı yönünde iletiler okumuşumdur hep...
    Neden: Çünkü birinciyi seçenler en az 3 kişi olacak ve ödül olacak... Bu kadar basit...
    Kalın sağlıcakla...

Fotoğraflar zaten Ps li buraya eklenen fotoğrafların tuching olmadan bu hallere gelmeleri bayağı zor..

Velhasılı bu yarışma olmamış....
  • seçici kurul, ilk üçe giren fotoğrafçılardan olabilir belki. ilk 3 sürekli değişeceğinden kimse kimseyi kayırmaz hem. üst üste 3 kez seçici kurulda görev almak da yasaklansın. güncel fotoğraflarla yarışma düzenlenmeli. eski fotoğraflar tembellik olur tabi ufak bir de ödül olmalı

+ ödül yok isteyen hacı babadan baklavasın yer
    + ayrıca kurul bu forumdaki oy vermek isteyen herkes kaldıki herkesin bir gözü nizamı var
    + tekrar yazıyorum amaç makinaların yarışması değil bir nevi sizin yeteneklerinizin sergisi
    zaten en baştan beri "bu makina daha iyi bu kötü" anlayışına karşıyım.
    makina almakla yeteneğin otomatikman sana vahiy yoluyla gelmiyor
    sen birşeyler öğrenmek isteyip azmedersen güzel şeyler çıkıyor....
    + bu arada herkes fotoğrafını bana iletmesin ilgili topiğe koysun çünkü bu işi iyice abartıp iş çığrından çıkacak gibi geliyor alt tarafı basit bir fotoğraf paylaşımı bu yarışma.
    + katılmak için ne kimlik numaranıza ihtiyaç var nede ikemetgahınıza katılmak isteyen kişi ilgili konudaki fotoğrafını kurallar dahilinde paylaşır. oylanır ve yorum yapılır.... hepsi bu..

varsa devam edelim yoksa fotoğraf makinalarımızı yarıştırmaya devam edelim...
    sonuçta fotoğraf makinanızı ne amaçla aldığınız unutmayın. güzel fotoğraf çekmek içinse buyrun... hava atmak içinse kaldığınız yerden devam edin....

• Sizlere kolay gelsin... Katılanlara başarılar...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.