< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 17 Ağustos 2025; 10:31:45 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Genel olarak bir işte ne kadar az emek harcarsanız o kadar çok gelir elde edersiniz.
-
-
Kaygerya gelir birazdan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Geldim ve konuyu acana katiliyorum. Cunku emek cok para etmiyor. Beceri yetkinlik ve bilgi para ediyor.
Yani benim gunde verdigim emek, sadece parmaklarimi oynatiyorum yazilimciyim, herhalde bir emek iscisinin gunde 10 dakikada is icin yaktigi kaloriye denktir. Ama gun icinde dusunuyorum, toplantiya giriyorum planliyorum organize ediyorum. Ve bunlari parmaklarimla ise dokebiliyorum. Yani vaktimi ve bilgimi koyarak karsiliginda para aliyorum. Emek koysam anca bu paranin 1/10 unu alirdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
Mesela hiçbir iş yapmayan strateji bilmem ne uzmanları müdürleri organizatörler vb. Hiç bir iş yapmamaeıns rağmen iyi para kazanıyor öte yandan basit çalışanlar tüm yükü sırtlanıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gunaydin basbilen hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Oyle dusunmemelisin. Strateji planlama maliyetleme, bunlar cok calismiyor gozukebilir ama bunlar isin para odeyen kismi. Bu yuzden iyi planlamalilar. Yanlis planlanan, yanlis hesaplanan hersey maliyet yaratir.
A noktasindan B noktasina tas tasinacak. Birisi buna karar veriyor planliyor. Biri tasiyor. Siz diyorsunuz ki tasiyan cok yoruluyor. Yoruluyor da o da parasini aliyor. Tasi tasittiran da parasini oduyor. E taslar yanlis yere tasindi C noktasina tasinacakti dediginde bir maliyet daha cikiyor ortaya.
Karar verici olmak en zoru. Yani yazilima yeni basladigimda isi veriyorlardi yapiyordum. Gozunmuyordum. Iste yukselip karar verici pozisyonuna geldiginizde, bosa harcadiginiz her kaynagin, urettiginiz her maliyetin hesabi size soruluyor.
Is hayatinda yonetici seviyesine gelebilmek icin kendi basariniz ve emeginiz degerliyken, yonetici olduktan sonra artik ekibinizin basarisi ve ekibinizin urettigi is uzerinden degerlendiriliyorsunuz. Bu da ayri bir zorluk bence. Agzinizdan cikan yanlis bir cumle veya dogru soyleseniz bile ekibinizin yanlis anlamasi bile 1 haftalik emegin bosa gitmesine 1 hafta da dogrusunu yapmakla 2 haftalik zamani cope atiyor. 2 haftanin maliyeti de 1 milyonu bulur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı