Şimdi Ara

...madem makinanıza bu kadar güveniyorsunuz görelim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam arsıvden cıkardım picasa ıle kuculttum..bunların cok az sadece doygunluk verılmıs hallerını fk ya yuklemıstım... bunları harıcıden buldum oynama kucultme harıcınde olmaması lazım... ma bilmıyorum unuttumda... ben fotograflarla oynamayı pek sevmıyorum en fazla yapacagım 1 kademe doygunluk vermek...
    evet sattım makıneyı malesef... bu yuzden suan bı doyumsuzluk yasıyorum elıme ne aldıysam eskıyı arıyorum.40d ye alısabılmem ıcın bu yaz kackarlara cıkıp bunlardan cekmem gerekecek:))) buna benzer fotograflardan 100 adet yukleyebılırım.. hepsıde birbirinden guzeller....
    yarısma vardı ben birinci oldum ödülümü istiyorum:)))))))
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@hidrojenperoksit,
    Picasa 3.0 kullanmışınız ama ne kullanırsanız kullanın, tam takvimde İlkbahar aylarına konacak harika fotograflar. Ya, siz bu makinayı gerçekten sattınız mı? Adeta renkler ekrandan dışarı fırlıyor.....
    quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

madem boyle bir baslık var bir fotografta benden.. jpeg cekılmıs buyuk olasılıkla oynama yok arsıvden cıkardım...:)))
    nıkon d200 ve tamron 17-50 ile...

http://www.fotokritik.com/kullanici/sek_onder/portfolyo/

.......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 12 Şubat 2009; 17:06:20 >

• maniplasyon yasak desen adam -maüplasyon yapmadım -yok yaptın tartışması çıkar uzar gider
    ayrıca foto sahibi belli olmayacak olsa herkes banamı pm atacak bu fotoyu yükle diye...

bence herkes fotosunu ve istediği bilgiyi yüklesin ama edit yapamasın yani tek yükleme hakkı olsun.
    boyutlar 1020-750 gibi bir şey olsun [simage][/simage] ile yüklensin yani küçük foto olarak...

quote:

Orjinalden alıntı: graphtec

serkes,

bu tarz birşeyi ciddi anlamda gerçekleştirmek için
    yönetimden sağlam desteğe ihtiyaç olacak
    fotoğrafların yayınlanması, puanlanması düzenlenmesi vs

genelde çok uzun soluklu götürülemiyor bunun gibi yarışmalar
    en azından 2-3 hafta bile olsa razıyım

mutlaka konulu olmalı
    düzenleme serbest ama manipüle yasak olmalı
    foto sahipleri belirsiz olmalı ve exifler sonuçlanana kadar bilinmemeli
    (genelde herkesin ekipmanı bilinmekte lensine kadar)
    yükleme ve puanlama süresi ne çok uzun ne çok kısa olmalı

aklıma gelenler bunlar..

aklıma gelirse devam ederim

• Aynı sahneyi aynı ayarlarla farklı makinelerle çekilerek yapılmaz mı bu tarz testler...
  • Eski yarışmada pm ya da msn yoluyla herkes admin'e yollamıştı fotoğrafları ve isimsiz olarak numaralandırarak konu dışı bölümünde oylandı. Bir tarih aralığı belirlenmişti ve son gün geldiğinde fotoğraf alımı bitti, düzenlenip konu dışında konusu açıldı.

Şimdi herkes kendi eklerse hem bir düzen olmayacak süre vs gibi hem de arkadaş torpilinden geçilmicek

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Eski yarışmada pm ya da msn yoluyla herkes admin'e yollamıştı fotoğrafları ve isimsiz olarak numaralandırarak konu dışı bölümünde oylandı. Bir tarih aralığı belirlenmişti ve son gün geldiğinde fotoğraf alımı bitti, düzenlenip konu dışında konusu açıldı.

Şimdi herkes kendi eklerse hem bir düzen olmayacak süre vs gibi hem de arkadaş torpilinden geçilmicek
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Önce konular belli olsun, anket açılsın konu seçilsin..

neyse hızlı cevap butonu ile yazacağım..

ben bu 15 gündür makine araştırmaları içindeyim halada araştırıyorum,yorumları okuyorum ama gel gelelim burda herkes kullandığı makineyi övmüş biri kalitesiz diyor biri diyor kaliteli.. ayrıca bu markaları kullanan herkesin yorumlarını,çektiği resimlerini orjinal olarak koyarlarsa eminim çok daha güzel ve iyi olacağını umuyorum çünkü buraya konulan fotoların çoğunda oynama yapılmış çünkü her makine bu kadar kaliteli ve net çekemez..

hele doğa falan resimler oynanmış.

bu yarışmanında düzenlenmesi güzel olmuş belki bu makineleri övme yarışı son bulabilir diyorum çünkü birisi bir soru soruyor o soru çığırından çıkıp başka modellere dönüyor adam diyorki sonyin hangi modelini alsam biri gelmiş kullandığı makineyi över gibi kodak,nikon demiş.

sen kullandığın makineyi değil adamın sormuş olduğu makineyi cevaplasa iyi olucak gibi ama yarışma düzenlenirse eğer fotolarda oynama yapılmayıp orjinal halinde yüklenirse o zaman iyi olur böylece bunların önüne geçmiş olabiliriz.

birde bakarsanız çoğu üyemiz makineni megapiksel değeri yüksek olursa o kadar kaliteli çeker diyorlar bununla ilgili konu açılmış ama 8-9 cevap ancak yazıldı herkesin sormuş olduğu konu iyice sapıp başka markalara dönüşmüş.

son zamanlar farkediyorum makine övme yarışları aldı başını gidiyor..(gülücük smiley sayfası bozuk)

birde resim çekilirken orjinal olmasına dikkat edin oynanmış resimler olduğu sürece adamda ona kanıp gidicek onu alıcak sonuç hüsran..
    fotonun çekildiği yer,mekan,makinenin markası hepsini belirtirseniz iyi olur.
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• quote:

Orjinalden alıntı: Se_co

birde resim çekilirken orjinal olmasına dikkat edin oynanmış resimler olduğu sürece adamda ona kanıp gidicek onu alıcak sonuç hüsran..

Seçim yapacak kişinini kendi aklı fikri yok mu?
    Kanıp gidecek onu alıcak da ne demek?

Ben burada en iyi makineyle en kötü fotoyuda çekerim, en kötü makineyle en iyi fotoyuda..

En iyisi yada en kötüsü diye birşey yok. Algılama vardır, düşünce vardır, mantık vardır, görsellik vardır, ihtiyaç vardır..
    Bu şekilde düşünün artık şu işi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 12 Şubat 2009; 17:28:54 >
    düşün bir kere adam en azından croplayıp biraz renk biraz keskinlik veriyordur bu yüzden herşey serbet olup milletin yeteneğini görelim ve sonrada nasıl yapmışsa o bilgiyi paylaşalım.... sonuçta beğenmeyen puan vermez olur biter...

yada benim favorim olan siyah beyaz tarzda foto yarışması olsun.... derim...

Altında imza var diyorsun da heralde yarışma için arşivden yemicez Verilen tarihler arasında insanlar çıkıp konu üzerinde çalışacaklar tüm yarışmalarda olduğu gibi, eski fotoğrafları ekliceksek forumda çok kaliteli işler var biraz adaletsiz olur gibi geldi bana. En güzeli taze, çerçevesiz, imzasız işler olcaktır

EDIT:

Crop, kontrast, saturasyon ve keskinlik gibi temez işlemler zaten olmazsa olmaz; o zaman şöyle kısıtlayalım: Kimyasal işlemle yapılamayacak düzenlemeler dijital olarak yapılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 12 Şubat 2009; 18:03:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

Orjinalden alıntı: Se_co

Seçim yapacak kişinini kendi aklı fikri yok mu?
    Kanıp gidecek onu alıcak da ne demek?

Ben burada en iyi makineyle en kötü fotoyuda çekerim, en kötü makineyle en iyi fotoyuda..

En iyisi yada en kötüsü diye birşey yok. Algılama vardır, düşünce vardır, mantık vardır, görsellik vardır, ihtiyaç vardır..
    Bu şekilde düşünün artık şu işi..

şimdi benim kastteğim olay şu şimdi makineleri araştıranlar,almadan önce hangi modeli alayım diyenler için diyorum.. şimdi bir tane fotograf konuluyor..
    buda buna bakıyor bu kaliteli çekiyor.. onu gidip almak ve memnun kalmama gibi bir durum oluşmasın diye bende dedimki orjinal olmasına dikkat edin.

sonuçta bakarsanız bu konu dışında herkes kullandığı makineyi övmüş.. sonuçta makinenin megapikseli değil.. foto çekim kalitesi için makinenin içindeki lensi önemli..(bunu zaten biliyorsunuz ama ben genede yazayım.)

akıl-fikir olayına birşey demiyorum orası tamam zaten yazdıklarınız doğru ama burda bakarsanız övülen modelere kanmasınlar diyeceğim makine almak isteyenlere tek sözüm makineyi canlı olarak görün,inceleyin ve ona göre karar versinler birde yorumları dikkate alsınlar.
    birşeyi almak yorumlardan ibaret değil.
    hem canlı olarak inceleme ve yorumları bir arada okuyup kendi düşünüp karar versin.
    benim dediğim olayda ise o makineyle çekilmiş fotograf orjinal olmalıkı nasıl çekmiş nasıl çekim yapmış anlaşılması için demiştim.

foto yarışmasına gelince serkes hocama katılıyorum.. tamam orjinalda koymayabilirler ama beğenen puanı verir beğenmeyen puan vermeden bırakır bu tamammen üyenin veya bizlerin tercihine kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 12 Şubat 2009; 18:08:20 >
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

• hocam arşivden veya yeni ne farkeder önemli olan buraya konulması değilmi sonuçta daha önce görülmüş bir foto ise millet ona göre değerlendirecek. şimdi tutupta fotoğraf çekmenin bir anlamı yok bu fotoğrafcılık adına bir yarışma makina yarışması değil....

bu arada tekrar diyroum kimyasal işlevde bir değişiklik yapılmasın deriz birileri yapar yada yapmaz ama sonuçta o foto yapılmış denir tartışma başlar bunu sınırlamak bence çokda matah bir karar olmaz.

birde burada millet pm leşir derki "bu benim foto at bir oy"...
    yine içten içe kulis olmazmı???

"bu arada birazdan çıkacam yarın devam ederim.... tabiki önerilerinize devam"
    quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

@serkesİ

Altında imza var diyorsun da heralde yarışma için arşivden yemicez Verilen tarihler arasında insanlar çıkıp konu üzerinde çalışacaklar tüm yarışmalarda olduğu gibi, eski fotoğrafları ekliceksek forumda çok kaliteli işler var biraz adaletsiz olur gibi geldi bana. En güzeli taze, çerçevesiz, imzasız işler olcaktır

EDIT:

Crop, kontrast, saturasyon ve keskinlik gibi temez işlemler zaten olmazsa olmaz; o zaman şöyle kısıtlayalım: Kimyasal işlemle yapılamayacak düzenlemeler dijital olarak yapılmasın

• Peki öyle diyorsanız ben yine temel kontrsat ve keskinleştirme harici oynanmamış fotoğraflarımdan ekliyorum

...madem makinanıza bu kadar güveniyorsunuz görelim...

Bari konu belirlensin ona göre ekliyelim

• Bir fotoğrafta ben ekliyeyim oynama yoktur Canon Eos 400D + Sigma 17-70 f2.8

Exif Bilgileri
    Foto.Mak. Canon EOS 400D DIGITAL
    Perde Hızı 1/3200 sn
    Diyafram f3.5
    Odak Uzaklığı 17 mm
    ISO (ASA) ISO-100
    Çekim Modu Manuel
    ((load ta 45 C)) ||Hİ-LEVEL 1 gb ddr2 667@850mhz ram||Palit 7600gt||asus p5b||520 GB SEAGATE Barracuda 7200 rpm 16MB CACHE SATA2||us Robotics 9107||Creative Audigy2 7+1||FSP 400 watt psu||Logitech Drive Force Pro (DFP) Direksiyon seti
    SUPER Pİ 1M:17 sn
  • bu fotoğrafları gören ben,fotoğraf eklemeye nasıl cesaret edeceğim şimdi?:)
    çünkü bu fotoğraflardan sonra, yarışma makinelerden çok fotoğrafçıları yarıştırıyor gibi olmuş.

• Son üç fotografa baktığımda son derece güzel fotograflar bazı noktalarda beyaz patlamaları olmasaydı çok daha güzel olurdu. Ancak hepsinde kullanılan yazılımlar var. İşin içine PS girince her zaman tartışma çıkar gibi göründü bana. Exposure değerleri oynanması genel ışık zıtlık gibi değerlerin değiştirilmesi Hatta renklerin düzeltilmesi keskinlik verilmesi TAMAM. Çünkü makine performans yarışması olmasın dedik baştan. Diğer taraftan her marka modelin yapılarından kaynaklanan yamuklukları var. Bunların düzeltilmesi tabi herkesin yetenekleri ölçüsünde bana makul geliyor. En azından bir gazete veya dergide okuyucuya görücü çıkan fotograflar elbette ham haliyle sunulmuyor. Amacına göre gerçeğe veya olması istenenlere göre sunuluyor.
    Maniplasyon olmadığı sürece verilen konuya uygunluk şartıyla EVET. İlaveten Jüri Baştan belli olmasın. Sadece fotografların gönderileceği yer belli olsun derim.

• quote:

bir kaç saate kalmaz harabeye döner burası

+++++1 :)

Orjinalden alıntı: odzi

quote:

bir kaç saate kalmaz harabeye döner burası

+++++1 :)

Hani yok birşey, gayet sakin
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.