Şimdi Ara

Fotoğraflarda neden çirkin çıkarız?(Teori)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
23.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi sürü kişi fotoğraflarda çirkin çıktığını düşünür.Bence bunun nedeni insanın kendine aynada bakmaya alışkın olmasıdır.Aynadaki görüntüde sağ taraf sağda sol taraf soldadır ama fotoğrafta sağ taraf solda sol taraf sağdadır(iyi ifade edemedim ama).Bu yüzden yadırgarız suratımızı.Suratı simetrik veya simektiğe çok yakın olanlar için farkedeceğini düşünmüyorum ama suratı simetrik olmayanlar bu yüzden beğenmiyolar kendilerini bence.

Aynalar fotoğraf makinasının çektiğinden biraz daha farklı gösteriyor. Zaten biz aynada yüzümüzü istediğimiz pozisyona getirince kendimizi beğeniyoruz. Fotoğrafta ise istediğimiz an değil, yakalanan anı izliyoruz. Aynanın yapısı itirariyle de hafif bir filtreleme efekti tadı veriyor. Bu da kendimizi daha hoş görmemizi sağlıyor. Kendimizi beğenmediğimiz bir fotoğrafa programlar aracılığı ile biraz efekt katında onu da beğenir hale gelebiliyoruz.

Nereden bileceksin hak sandığın şeylerin koca bir yalan olduğunu? Ve nereden bileceksin yüz çevirdiğin şeylerin aslında hakkın ta kendisi olduğunu?!...
  • Fotoğraf karesinde yüzümü gördüğümde bende kendimi yadırgarım , birde poz vermeden doğal halime biri fotomu çektiğinde o kadar yadırgatıcı olmuyor. Sanırım iş poz vermeyi bilmekte. Ayrıca birde Fotojenik tip tabiri ayrı bir mevzu
  • Beğenip beğenmemekten ziyade görüntünün fotoğraftan fotoğrafa faklılık göstermesine ortamdaki ışık miktarı ve ışığın geliş açısına göre değişen gölgelenmenin ciddi oranda etkisi var. Bu bazen, o an ki mimiğin tamamen kaybolmasına, hatta bazen yüzümüzde fazlasıyla yabancı olduğumuz bir ifade oluşmasına sebep oluyor. Ayrıca aynaya her zaman sabit bakışlar atarız. Yani genelde ayna karşısındayken yüz ifademiz pek değişmez. Günlük hayatta yüzümüz şekilden şekile giriyor, onlarca farklı mimikler kullanıyoruz ve her an karşımızda bir ayna olmadığı için bu, kendi yüz ifadelerimize pek fazla alışkın olduğumuz söylenemez. Bu da fotoğrafların aslında bire bir kopyamız olmasına rağmen farklı gibi görünmesine sebep olur.

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Beğenip beğenmemekten ziyade görüntünün fotoğraftan fotoğrafa faklılık göstermesine ortamdaki ışık miktarı ve ışığın geliş açısına göre değişen gölgelenmenin ciddi oranda etkisi var. Bu bazen, o an ki mimiğin tamamen kaybolmasına, hatta bazen yüzümüzde fazlasıyla yabancı olduğumuz bir ifade oluşmasına sebep oluyor. Ayrıca aynaya her zaman sabit bakışlar atarız. Yani genelde ayna karşısındayken yüz ifademiz pek değişmez. Günlük hayatta yüzümüz şekilden şekile giriyor, onlarca farklı mimikler kullanıyoruz ve her an karşımızda bir ayna olmadığı için bu, kendi yüz ifadelerimize pek fazla alışkın olduğumuz söylenemez. Bu da fotoğrafların aslında bire bir kopyamız olmasına rağmen farklı gibi görünmesine sebep olur.

cok güsel aıcklamıssınız tebrikler
    Savaş ve er meydanı bize mezar olmalı.
    H. Nihal ATSIZ

• bende bazen cok guzel bazen cok cırkın cıktıgımı dusunuyorum
  • Bende nasıl fotojenik olunur yada sonradan fotojenik olunurmu onu merak ediyorum.Normalde fena bir tipim yok aynada da bakınca iyi sayılırım,fotoğrafta kendim değilmişim gibi çıkıyor.Galiba emolar çözümü bulmuş aynada fotoğraf falan çekiyorlar aynayı çekiyorlar yani
    Kimseler görmeden yar oy, yar oy - gel gizli gizli, gel gizli gizli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Angry Angel

Bende nasıl fotojenik olunur yada sonradan fotojenik olunurmu onu merak ediyorum.Normalde fena bir tipim yok aynada da bakınca iyi sayılırım,fotoğrafta kendim değilmişim gibi çıkıyor.Galiba emolar çözümü bulmuş aynada fotoğraf falan çekiyorlar aynayı çekiyorlar yani

• Ben bundan çok neden kendi sesimi teyp kaydında yada herhangi bir ses kaydında normal konuşurken duyduğumdan farklı duyduğumu merak ediyorum. Mesela bir başkasının sesi hem kayıt edilmiş ses ortamında hemde saf haliyle aynı şekilde kulağıma geliyor ama kendi sesim ses kaydında nedense(?) çok farklı çıkıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: semtex960

Bi sürü kişi fotoğraflarda çirkin çıktığını düşünür.Bence bunun nedeni insanın kendine aynada bakmaya alışkın olmasıdır.Aynadaki görüntüde sağ taraf sağda sol taraf soldadır ama fotoğrafta sağ taraf solda sol taraf sağdadır(iyi ifade edemedim ama).Bu yüzden yadırgarız suratımızı.Suratı simetrik veya simektiğe çok yakın olanlar için farkedeceğini düşünmüyorum ama suratı simetrik olmayanlar bu yüzden beğenmiyolar kendilerini bence.

doğru olup olmadığını kesin anlayamasak bile mantıklı bir teori. düşünmen ve bunu kafanda kurgulaman bile çok güzel.

peki ses ile ilgili bir teorin varmı?

kendi bilgisayarıma kaydettiğim o sesin benim olmadığına dair yemin edebilirim

nası oluyo bu iş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecniq -- 4 Kasım 2008; 0:24:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Ben bundan çok neden kendi sesimi teyp kaydında yada herhangi bir ses kaydında normal konuşurken duyduğumdan farklı duyduğumu merak ediyorum. Mesela bir başkasının sesi hem kayıt edilmiş ses ortamında hemde saf haliyle aynı şekilde kulağıma geliyor ama kendi sesim ses kaydında nedense(?) çok farklı çıkıyor.

Bu farkli bir konu ...
    Kendi sesimizi sadece disarida havaya yayilan ses dalgalarinin kulagimiza disaridan gelmesi seklinde algilamadagimiz icin ...
    Yai soyle soyleyeyim konusup sesimizi kaydettigimizde baska insanlar bizim sesimizi nasil duyuyor ise o sekilde kayit olur ... yani ses kaydindaki sesimiz baskalarinin bizim sesimizi duydugu sekildedir ...
    Ama biz konustugumuzda kendi sesimizi disaridan gelen ses dalgalari haricinde sinusler ve kafa tabanindaki kemikler vasitasi ile titresimlerinde toplam etkisi ile duyariz ... yani kendi sesimiz olarak algiladigimiz ses farklidir ...

• Bu ses olayını ilk farkına varıncaya kadar kendimi güzel sesli biri sanırdım.Oysaki yanılmışım :D.Artık şarkı söylemiyorum.

''YASALARLA BELİRLENMEMİŞ BİR ÖZGÜRLÜĞÜ İSTEMEK HAYVANLAR GİBİ YAŞAMAYI İSTEMEKTİR.''
  • Onun için ben hiç kendi kendimin fotoğrafını çekmem hep başkasına çektiririm.

Onlarda boş bir anımı bulup çekerler...

he still waiting for god's choice
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Ben bundan çok neden kendi sesimi teyp kaydında yada herhangi bir ses kaydında normal konuşurken duyduğumdan farklı duyduğumu merak ediyorum. Mesela bir başkasının sesi hem kayıt edilmiş ses ortamında hemde saf haliyle aynı şekilde kulağıma geliyor ama kendi sesim ses kaydında nedense(?) çok farklı çıkıyor.

Ben de bunu çok merak ederdim. @TuzsuzDELiBEKiR açıklama için sağol =)

baktığımız kişi ile ilgili.başkalarına baktığımızda herkesi aynı açı aynı gözle görüyoruz.ama iş kendimize geldiğinde bu mümkün değil.kendimizi yolda yürürken uzaktan gelirken, arkadan, yandan diğerlerini gördüğümüz gibi göremeyiz.benim ilk yandan fotoğrafım çekildiğinde(benden habersiz çekmişler), fotoyu gördüğümde bu kim demiştim. ama şöyle birşey var bilgisayarda kameranız varsa sürekli açık kullanın kendinizi görün, alışıyorsunuz görüntünüze.

aynı şekilde sesimizde de durum benzer; kendi sesimiz direkt ağzımızdan kulaklarımıza geldiği için başkalarının sesinden farklı geliyor.kendimizi alıp karşımıza konuşmak gibi bir şansımız olsaydı yine farklı gelirdi diye düşünüyorum aslında bir tek yumurta ikizine sormak lazım bu durumu, hem görüntü hem ses açısından en doğru cevabı verecek onlar bence...

• Bence aynada kendimizin eksik yanlarını tamamlıyoruz , yada tamamladığımıza inandırıyoruz. Yada eksiklerimizi mimiklerle aynaya yansıyan görüntü açısıyla vs ile kapatıyoruz. Ve tüm bunları yaparken farkında olmadan kendimize torpil geçiyoruz.

Oysa resimler daha objektif , yada daha acımasız kendinizi torpilleriniz , göz ardı edişleriniz olmadan tüm gerçekliği ile görüyorsunuz ve sanırım kabullenmesi zor oluyor.

Orjinalden alıntı: s£stavina

Bence aynada kendimizin eksik yanlarını tamamlıyoruz , yada tamamladığımıza inandırıyoruz. Yada eksiklerimizi mimiklerle aynaya yansıyan görüntü açısıyla vs ile kapatıyoruz. Ve tüm bunları yaparken farkında olmadan kendimize torpil geçiyoruz.

Oysa resimler daha objektif , yada daha acımasız kendinizi torpilleriniz , göz ardı edişleriniz olmadan tüm gerçekliği ile görüyorsunuz ve sanırım kabullenmesi zor oluyor.

Aslında çok doğru bir tespit.Oturma odasında bir boy aynası var evimde.Yani ön cepheden görünüş bütün hatlarıyla gözüküyor.Normalde bakışlarım çok serttir.Daha doğrusu öyleymiş.Aynaya baktığım an bunu bende gözlemliyorum ve hemen gülümsüyorum.Yüz biraz daha kendini toparlıyor.Göbeğimi hafif içeri çekiyorum birde kellik almış başını gidiyor bende,hemen dökülen yerlere saçları serpiştiriyorum.O zaman elime foto makinasını alınca hoş bir poz çıkıyor.Ancak habersiz bir fotom çekilirse hiçte fotojenik olmadığımı görüyorum.

Hele kış bitsin biraz saç ekimi ve buddy sporuyla fotojenik olucam.

''YASALARLA BELİRLENMEMİŞ BİR ÖZGÜRLÜĞÜ İSTEMEK HAYVANLAR GİBİ YAŞAMAYI İSTEMEKTİR.''

• quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

Bu ses olayını ilk farkına varıncaya kadar kendimi güzel sesli biri sanırdım.Oysaki yanılmışım :D.Artık şarkı söylemiyorum.

Aynen yeni anladim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.