Şimdi Ara

Fotoğraflarda neden çirkin çıkarız?(Teori) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
23.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fotograf makinaları 324 megapiksel olmadığı için olabilirmi ?
  • çirkinseniz çirkin çıkarsınız bu kadar basittir. aynada göz yanılır ama fotoğraf tüm gerçekleri ortaya döker. ekran da öyledir. yapılan çalışmalardaki renkler olsun tasarım olsun tüm aksaklıklar ekranda rahatlıkla gözden kaçarlar ama iş basıldığında kağıt üzerinde kabak gibi "biz burdayııııız" diye bağrışırlar. ekranda gözden kaçan tüm fiyaskolar kağıt üzerinde arz-ı endam etmiştir. artık gözün yanılacak, kendini kandıracak, beynin "iyi oldu bre" diye kendini kandıracak durumu kalmamıştır. siz siz olun fotoğraflarda çirkin çıkıyorsanız bunu kabullenin. çirkinler de sever, unutmayın. sevin sevilin

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Ben bundan çok neden kendi sesimi teyp kaydında yada herhangi bir ses kaydında normal konuşurken duyduğumdan farklı duyduğumu merak ediyorum. Mesela bir başkasının sesi hem kayıt edilmiş ses ortamında hemde saf haliyle aynı şekilde kulağıma geliyor ama kendi sesim ses kaydında nedense(?) çok farklı çıkıyor.

Bu farkli bir konu ...
    Kendi sesimizi sadece disarida havaya yayilan ses dalgalarinin kulagimiza disaridan gelmesi seklinde algilamadagimiz icin ...
    Yai soyle soyleyeyim konusup sesimizi kaydettigimizde baska insanlar bizim sesimizi nasil duyuyor ise o sekilde kayit olur ... yani ses kaydindaki sesimiz baskalarinin bizim sesimizi duydugu sekildedir ...
    Ama biz konustugumuzda kendi sesimizi disaridan gelen ses dalgalari haricinde sinusler ve kafa tabanindaki kemikler vasitasi ile titresimlerinde toplam etkisi ile duyariz ... yani kendi sesimiz olarak algiladigimiz ses farklidir ...

Bu konu daha garip aslında ortada 2 farklı ses var ve biz kayıt cihazları vs. olmasa kendi sesimizin farklı olduğunu öğrenemiycez.

Bu arada kayıtlardaki sesim iğrenç geliyor kulağıma

• Bu konuda kesinlikle farklı bir olay var. Neden sadece ayna ve fotoğraf karşılaştırması yapıyoruz ki. Normal hayatta çok beğendiğiniz bir kızın fotoğraflarda çok iyi çıkmaması durumuda var ve bu da olayı çok farklı boyuta taşıyor bence.

Orijinalden alıntı: Kulspruta

quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Ben bundan çok neden kendi sesimi teyp kaydında yada herhangi bir ses kaydında normal konuşurken duyduğumdan farklı duyduğumu merak ediyorum. Mesela bir başkasının sesi hem kayıt edilmiş ses ortamında hemde saf haliyle aynı şekilde kulağıma geliyor ama kendi sesim ses kaydında nedense(?) çok farklı çıkıyor.

Bu farkli bir konu ...
    Kendi sesimizi sadece disarida havaya yayilan ses dalgalarinin kulagimiza disaridan gelmesi seklinde algilamadagimiz icin ...
    Yai soyle soyleyeyim konusup sesimizi kaydettigimizde baska insanlar bizim sesimizi nasil duyuyor ise o sekilde kayit olur ... yani ses kaydindaki sesimiz baskalarinin bizim sesimizi duydugu sekildedir ...
    Ama biz konustugumuzda kendi sesimizi disaridan gelen ses dalgalari haricinde sinusler ve kafa tabanindaki kemikler vasitasi ile titresimlerinde toplam etkisi ile duyariz ... yani kendi sesimiz olarak algiladigimiz ses farklidir ...

Bu konu daha garip aslında ortada 2 farklı ses var ve biz kayıt cihazları vs. olmasa kendi sesimizin farklı olduğunu öğrenemiycez.

Bu arada kayıtlardaki sesim iğrenç geliyor kulağıma

Bence bunda kayit cihazinin kalitesiz olmasida yatiyor iyi bir cihaz ilenkaydedip denemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önce simetrik bir yüze sahip olmak lazım.
    poz vermeyi bilmek lazım.
    Dişler ve gülümseme önemlidir.
    Fotoğraf makinesinin kaliteli olması lazım.
    Fotoğraf çekilen yerin ışığı çok önemlidir.
    Sanırım güzel çıkmak için bütün bu detaylarla uğraşmak lazım, ben hiç sallamıyorum bu detayları.
    Zaten kızlar daha çok böyle işlerle uğraşıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "insan teybe kaydedilmiş kendi sesini dinlerken hayli şaşırır. hatta o sesin kendisine ait olmadığını bile söyleyebilir. halbuki bir başkasının sesi teypten dinlenirken normal konuşma sesi ile bir fark duyulmaz.

ses havada gözle görülmeyen dalgalar halinde yayılır. bu dalgalar kulağımıza girip orta kulağımızdaki kemikleri titreştirdiklerinde beyne giden sinyaller vasıtasıyla o sesi duymuş oluruz.

insanın kendi sesi kendisi için özeldir. sizin dışınızdaki herkes sesinizi sizin duyduğunuzdan daha farklı duyarlar. çünkü onlar sizin ağzınızdan çıkıp, havada ilerleyip kulaklarına gelen sesi duyarlar ama siz kendi sesinizi iki farklı yoldan işitirsiniz.

bir taraftan ağzınızdan çıkan ses havada yol alıp, diğer insanlara ulaştığı gibi kendi kulağınıza ulaşır. diğer taraftan da başın içinden, kemiklerden, kaslardan geçerek içerden kulaklarınıza ulaşır. beyin bu iki farklı yerden gelen bilgileri birleştirir ve siz kendi sesinizi duyarsınız.

insanın başı içinde kemikler, kaslar, sinüsler, beyin ve çeşitli salgılar vardır. bunların kimi sert, kimi yumuşak, kimi de sıvıdır. bunların her birinin sesi geçiriş özelliği farklıdır. kafa içindeki iletişimde genel olarak sesin düşük frekanslı kısımları kuvvetlenir. bu nedenle sesiniz kendinize başkasının duyduğundan daha farklı tonda gelir.

teypteki sesiniz ise kulaklarınıza diğer insanlara ulaştığı gibi havadan ulaşır. aslında o sizin, herkesin tanıdığı hakiki sesinizdir ama size yabancı gelir. kafanızın içinden gelen sesi daha iyi duyabilmek için iki kulağınızı sıkı sıkıya kapatın ve konuşun. duyduğunuz ses aşina olduğunuz sesinizin kafanızın içinden geçip gelen kısmıdır."

alıntıdır..

• kulakları kapatınca kafamdan gelen ses baya bi güzel geldi normalde bildiğin karga
  • Ben de bir ara buna çok kafayı takıyordum. Acaba fotoğraflarda neden çirkin çıkıyorum diye. Sonradan farkettim ki ben çirkin biriyim. O yüzden fazla dert etmeyin fotoğrafları. Nasılsanız öyle çıkıyorsunuz.
  • ışık açısı çok önemli arkadan ışık alıyorsanız brad pitt bile olsanız ii çıkamazsınız.Yandan veya direk önden doğal güneş ışığı veya sarı ışık almak lazım.Beyaz ışıkta olmaz.Ayrıca kamerada önemli.1.3 megapiksellik iphone ön kamerasından iyi cıkamazsınız.Fotograf stüdyosuna gittiginizde anlarsınız durumu.Oturusunuz ,yüz ifadeniz ,kamera ve ışık peofesyonel oldugundan çok simetrik çıkarsınız.Fakat günlük hayatta böyle çıkmanız çok zor.Bu gayet normal.Telefon efektleriyle bunu kapatmaya çalışıyoruz fakat bu da orj. bozuyor.Bence ayna veya iyi bir makineyle düzgün bir ışıkla çekilmiş bir poz iyi bir turnusol.Getirin bir yakın arkadaşınızı aynanın yanına o da gördüğünüz gibi çıkacaktır diye düşünüyorum.

• Bence bu durum biraz da psikolojik.Yani insan her gün saatlerce ayna karşısında vakit geçirmiyorsa çirkin olduğunun farkına varamayabiliyor.Ayrıca aynalar dışarıya göre daha karanlık ortamlarda bulunurlar.Yani dışarıda ışık daha fazla olduğu için kusurlar daha belirginleşir , buda çirkin çıkmaya sebebiyet verir.
  • Aslında normal hayatta beynimiz bize kendimizi 5 kat daha yakışıklı gösterirmiş. Ama fotoğraflarda bu olay olmadığı için kendimizi kandıramıyoruz. Bu benim fikrim.

Orijinalden alıntı: Tijani Babangida

Bu konuda kesinlikle farklı bir olay var. Neden sadece ayna ve fotoğraf karşılaştırması yapıyoruz ki. Normal hayatta çok beğendiğiniz bir kızın fotoğraflarda çok iyi çıkmaması durumuda var ve bu da olayı çok farklı boyuta taşıyor bence.

Aynen hocam. Mesela ben fotoğraf çekiliyorum hiç yakışıklı bulmuyorum kendimi ama hoşlanan kızlar var baya güzeller hem de.

Orijinalden alıntı: ileri iade

Bi sürü kişi fotoğraflarda çirkin çıktığını düşünür.Bence bunun nedeni insanın kendine aynada bakmaya alışkın olmasıdır.Aynadaki görüntüde sağ taraf sağda sol taraf soldadır ama fotoğrafta sağ taraf solda sol taraf sağdadır(iyi ifade edemedim ama).Bu yüzden yadırgarız suratımızı.Suratı simetrik veya simektiğe çok yakın olanlar için farkedeceğini düşünmüyorum ama suratı simetrik olmayanlar bu yüzden beğenmiyolar kendilerini bence.

Güzel tespit Hiç bu açıdan bakmamıştım

• Fotojenik yüze sahip insanlar resimlerde güzel çıkarlar ama ışığın doğru kullanımıda önemli.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çirkinsen çirkin çıkarsın bro, güzel/yakışıklı biri her şartta güzel çıkar gözlerini şaşıda yapsa saçma sapan bir pozda verse uyanır uyanmaz fotoğrafıda çekilse yakışıklıdır ama sen çirkinsin ve doğal olarak çirkin çıkacaksın bunu kabullen ve felsefeye son ver

Sunun gibi olmayi kim istemez

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.