Şimdi Ara

Fotoğraflarda neden çirkin çıkarız?(Teori) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
23.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fuducuk

Güzel bir konu.

Aynalar fotoğraf makinasının çektiğinden biraz daha farklı gösteriyor. Zaten biz aynada yüzümüzü istediğimiz pozisyona getirince kendimizi beğeniyoruz. Fotoğrafta ise istediğimiz an değil, yakalanan anı izliyoruz. Aynanın yapısı itirariyle de hafif bir filtreleme efekti tadı veriyor. Bu da kendimizi daha hoş görmemizi sağlıyor. Kendimizi beğenmediğimiz bir fotoğrafa programlar aracılığı ile biraz efekt katında onu da beğenir hale gelebiliyoruz.

aynen hocam ben mesela artık evde foto çekilirken pc kamerasını kullanıyorum

Bunun 2 sebebi var.

1. Kameranın lensi kaç mm? Eğer lens mm olarak portre fotoğrafına uygun değilse ya da kamera surata uygun uzaklıkta değilse (genelde çok yakın gibi) yüz distorsiyona uğrar ve şebek gibi çıkarsınız.
    Bunun ispatı alttaki linkte.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2059455/The-camera-DOES-lie-Proof-lens-difference-pretty-pretty-ugly.html

2. Fotoğrafı çekerken ışık ne yönden geliyor? Eğer ışığın yönü uygun değilse yine berbat çıkarsınız alınan neticenin gerçekle alakası yoktur.

Bu arada ben Ipad ön kamerasında uygun uzaklıkla aynadan bile daha iyi çıkıyorum. Imac bilgisayarın kendi isight kamerasında birazcık daha kötü çıkıyorum. Yani kameranın lensi odak uzaklıgı megapikseli sensör kalitesi de hep bu işlerde rol oynuyor.

Mesela Samsung Galaxy S4 telefonun ön kamerasının apple cihazlara göre daha çok distorsiyon yarattıgını da farkettim. En kötü S4 ön kamerasında çıkıyorum. Ama onu da uygun ışık altında biraz suratımdan uzaklaştırırsam yine de netice aynadan çok da ahım şahım farklı değil...

Demek istediğim kameradansa ayna bile görüntüyü ters çeviriyor olsa dahi sizin temel yüz fotoğrafı çekme kurallarını bilmeden, herhangi bir aletle çektiğiniz görüntüden daha gerçeğe yakın netice verir fakat aynada kendinizi her açıdan göremiyorsunuz bu da aynanın başka bir yanıltıcı yönü.

Peki hangisine inanalım diyorsanız şuna inanmanız lazım: Uygun ışık, uygun uzaklık, uygun lens ile çekilmiş düzgün bir fotoğrafa inanın...
    Zaten böyle bir fotoğraf çekebilir ya da çektirirseniz sonuç kötü olmayacaktır aynadaki görüntüye zatem çok benzeyecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 16 Temmuz 2015; 14:35:14 >

• O zaman dışardan bakan birinin beğenmesi lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yalnız aynadan aynaya da fark ediyor sanki. Olaya farklı bi boyut kazandıracam ama. Evdeki aynamızda kendime bakıyorum yakışıklısın iyisin falan diyorum . Bi alışveriş merkezine gidiyorum aynaya bakıyorum kendimi daha değişik görüyorum aynada. Bahsettiğiniz fotoğraflarda kötü çıkmış gibi" görüyorum o anda kendimi. Aynadan aynaya da fark mı ediyor. Yoksa evdeki aynayı her gün kullandığımız için göz mü alışıyor noluyor bilmiyorum
  • Xtreme4495 çok güzel yazmış. Anlıyor bu işten. Bugun keşfettiğim bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Normal bi erkeğim. Herkesin kusurları var, kimse DiCaprio kadar yakışıklı değil. Şahsen benim yaşıma göre fazla göz altlarım, küçük çenem ve dudağım var, çenem geriye doğrudur ve üst dudağım hafif one doğrudur. Burnum da önden minnak yandan kocaman gözükür. Ama beni beğenirler ne hikmetse. Buna da gelicem.
    Yaklaşık altı aydır saç uzatıyorum, iki aydır da sakal. Sakal küçük çenemi kapatıyor, saç ise tamamen zevk meslesi. Bugün aldım telefonu elime, 5 Megapixel ön 23mp arka kamera. Telefon sağlam baya yeni bişey. Bi çıktım ekrana. Ulan bu ne!! 3 gündür uyumayan, 2 tek atmış bi herif var karşımda. Aynaya bakıyorum gayet normalim.. Hemen Google amcaya yazdım ve kendimi burda buldum..
    Şimdi. Evde bir sürü ayna var. Orta boylu ve büyük aynalarda gayet iyiyim. Ayna boyutu küçüldükçe ve aynaya yaklaştıkça kusurlar ortaya çıkıyor. Çirkin mi çirkin oluyorum. Yüzde küçük küçük tüyler, minik minik sivilceler, damarları belli olan göz altları.. Hani böyle kadınların kaş almak için beyaz ışığı çok yansıtan küçük el aynaları varya ha işte o şey aslında sizin ön kameranız. Ön kemera küçücük bişey olduğu için az ışık alır, açısı dardır ve sizi olduğunuzdan kötü gösterir. Bu yüzden iPhone, Samsung gibi dev firmalar yazılım ile ön kamerada çıkan kusurlarınızı kapatır ve insan gözüne daha yakın bi görüntü ortaya çıkarır.
    Öte yandan hayatında birçok kızdan etkilenmiş biri olarak, kızların çoğunun resimlerde berbat ötesi olup gerçekte mankenlere taş çıkartacak kadar güzel olduklarını fark ettim. Mükemmele yakın insanlarda bu geçerli değil. Ya da çok simetrik yüze sahip insanlar bu kötü kaliteye sahip kameralarda bile iyi çıkarlar. Onlara yapacak bir şey yok :) Tabi bir de işin felsefik yanı var. İnsan biseye nasıl bakarsa onu öyle görür yani siz baktığınız şeyi güzel görmek isterseniz güzel görürsünüz. Ya da tam tersi. Aşık olduğunuz insan bu yüzden size dünyanın en güzeli ya da yakışıklısı olarak gözükür. Öte yandan bu söylediklerimi tamamen yakacak bir fikrim daha var. Bazı dostlarım hem fotoğraflarda hem de gerçek hayatta aynı iken bazıları fotoğraflarda çirkin gerçekte gayet iyiler. Umarım ben normalde iyi olup resimlerde kötü çıkan kişiyimdir^^

Özetle bu işin uzmanları sizi en iyi şekle sokar, yeni saç şekli yeni kaşlar vs. Ama fotoğraf uzmanları ise sizi gerçeğe en yakın şekilde yansıtır. Hani elinize telefon alıp kendinizi çekip "çok çirkinim yha" demek kadar saçma bişey yoktur... Kaygılarımla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.