Şimdi Ara

yüzme & vücut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
12.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben vücudumu çok abartı olmasa da şekillendirmek ve bir sporla ilgilenmek istiyorum, yüzme bunun için iyi midir?
    istanbul bahçelievler, bakırköy, ataköy çevrelerinde nerelerde yüzme okulları var? yüzme dışında hangi sporlar olabilir? yardımcı olursanız sevinirim.

• Peki bahçelievler, bakırköy civarlarında nerelerde yüzme yerleri var? Ne kadar sürede iyi bir vücuda kavuşabilirim?

Orjinalden alıntı: FenaQ

Ne kadar sürede iyi bir vücuda kavuşabilirim?

Adam gibi yüzersen çok kısa sürede. İşin sırrı şu; acı yoksa gelişimde yok, zorluycaksın zorlayabildiğin kadar zorluycaksın bak ozaman nasıl iyi oluyo vucud. 1 saat yüzmeyle 1-2 kilo veriyodum heralde ben bi ara iyice bokunu çıkarıyodum 2-3 gün baygın geziyodum resmen :S

Ben günde 2 km yüzüyorum, yani olimpik havuzda 20 tur. Durmak yok tabii ki. Yorulmaman ilginç, demekki yeterince hızlı yüzmüyorsun çünkü ben 2 km'yi olabildiğince hızlı yüzüyorum ki çıktığımda zaten tüm vücudum ağrıyor oluyor...

Bence yüzme vücut yapmak için gayet iyi ancak çok yemelisiniz. Yani eğer zayıf ama şekilli olim diyorsaniz yemek o kadar önemli değil ancak hem kaslı hem şekilli diyorsanız yediğinize de dikkat etmek zorundasınız...

Orjinalden alıntı: FenaQ

Peki bahçelievler, bakırköy civarlarında nerelerde yüzme yerleri var? Ne kadar sürede iyi bir vücuda kavuşabilirim?

beledıyenın spor tesıslerı oluyo onlara bı bak

http://www.ibbsporetkin.com/tesisler.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VıLLa -- 7 Ağustos 2007; 19:29:01 >

Para iyi bir uşak, kötü bir efendidir - Francis BACON
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    boks evde antrenman
    4 yıl önce açıldı
    Vücut geliştirme
    11 yıl önce açıldı
    Romatizma ve vücut geliştirme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir yerde duymuştum vücudun kaslıysa yüzmeye gidersen kaslar sönüyormuş doğru mu?
  • ben havuzda yuzerken ıyı olmuyor (ama fazla hızlı yuzmedım) denızde acılmak bır harıka derınlıgı dusunuyorun yuzerken tum vucun calısıyor kımdemısse sallamıs.bızım havuz 25 az olımpık yok yanı yuzmeyı cok svıyorum burada sakarya var bılen ola bılır orada bıle yuzuorduk akıntılı oratam hada zevlı oluyor havuzda balıklama atlama guzeldır suyu cok sevıyorum vazgecemem nerde su gorsem atlarım tekne ıle acılırız ıznıkde kıyıya kadar yuz bakam ama tek ıyı olmaz yuzmek en ıyı spor dıyorlar kasda gelıstırır
    çünkü yüzme ağırlık kaldırmaktan daha ii we vücudun istediğin kıvama getirirsin..
    ama yüzmede yapıan kaslar düz kasdır pek belli olmaz ama sağlıkılısı odur

He was Tony Montana.The world will remember him by another name..
    SCARFACE
  • Senin için görüntü mü daha önemli işlev mi? Hayvan gibi görünüp güçlü ve hantal olmayı mı tercih edersin, yoksa sağlıklı bir görüntü ve çevikliğimi? Tercih meselesi yani. Mesela benim yüzme gibi bir fırsatım olsa spor salonunu aklımın ucundan bile geçirmem.
  • arkadaşlar vücut geliştirme ile 1 sene ara vererek toplamda 4 senedir ilgileniyorum, eskiden ciddi anlamda yüzmeme rağmen şu anda yüzemez hale geldim, özellikle omuzlarım gelişsin istediğim için bacaklarımı sadece denge için kullanıyorum yani kendimi itmek için değil...
    geçenlerde tekrar yüzmek istediğimde vücudum her kası aynı anda çalıştığı için yeterli derece oksijen sağlıyamadığımdan yüzemez hale geldiğimi farkettim, yüzme ile ilgilenenlerin vucüt geliştirme yapmamalırını tavsiye ederim...
    neden: vücut geliştirme sporu kasları çabuk şişer hale getiriyor ve 50 metre sonunda kaskatı bir hal alıyorsunuz...
    vücut geliştirmede seti kesme ara verme şansınız ama yüzme de yok...
    sonuç: ikisinde birini tercih edin yada yüzme yapın arada bir üç ayda bir, 2 hafta kadar vücut çalışın

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 23 Ağustos 2007; 0:44:37 >
  • yuzerken dogru yapman gereklı yuzenlerın %70 yuzme teknıgını bılmıyorlar ve 100 metrede yoruluyorlar.su altındakı derecelerı gorelım kac metre gıdebılıyorsunuz?yuzmegı cok sevıyorum su gordugum zaman dalarım nehır gol denız havuz hıc fark etmıyor .oturdugumuz yerde sakarya gecıyor osmanelı\bılecık orada yuzmek cesarek ıster akıntı var cok kısı boguldu,karsıda tarlalar olunca alıyoruz karsıya getır ye...denızde acıl acıl acıl
  • yüzme tekniği derken neden bahsediyorsun? ben yüzme biliyorum ama kulaç atarak pek yüzemiyorum daha çok kurbağalama yada dalarak yüzüyorum, kulaç atarak yüzmenin bir tekniği var mı? nefes alma, kol, bacak hareketleri falan, resimlerle anlatabilir misiniz?
  • Vicutta iki tür kas buluunur. Biri yavaş hareket etmek için özellşmiştir ve çok çabuk yorulur. Fakat en çabuk büyüyen budur. Vicut geliştirenlerde bu kas dokuları büyür ve vicudun kaslı görünmesini sağlar. Fakat dediğim gibi çok çabuk yorulurlar. Bir de hızlı kas grupları vardır. Antrenmanlıysanız bu kas grupları çok uzun bir süre güç üretebilir. Fakat yavaş gelişirler ve geliştirmesi meşakkatlidir. Ürettikleri anlık güç ise diğerine göre azdır. Eğer bu kas grubunu geliştirmek istiyorsan uzun yüzmen gerek. Arkadaşın da dediği gibi her iki kas grubu için çok yemen gerek. Ama vicudunun çabucak gelişmesini de istiyorsan bu kas çeşitlerinin her ikisini de dengeli büyütmelisin. Bana sorarsan yüzme+kondisyon çalışması yapabilirsin. Kondisyona zaman ayıramam dersen ısındıktan sonra kısamesafe depar at derim. Kısacası vicudunu nasıl şekillendirmek istiyorsan ona göre davran. Uzun mesafe yüzücüsü olmak istiyorsan uzun yüzmeye alışman gerek. Kas geliştirmek istiyorsan kaslarını (zorlamadan) ısıttıktan sonra tüm gücünle depar atman gerek.

• tabıkıde teknık var abım benden daha kaslı ama 25 metre yarıs yapıyoruz ben gecıyorum kucuk bır farkla oda teknıgı bılıyor o kadar vaktım.balıklama atladıgında yay gıbı kasılacaksın bır havlede yukarıya cıkacaksın serbert yuzmede kolunu capraz en ılerı daldıracaksın ve olabılecıgınce derınden alacaksın teknık cok oenmlı sen yuzme sampıyonalarını ızle yararıolur
  • En önemlisi kolun suya girmeden dirsekten kırarak kuvvet alıcaksın . Sudan çıkarken de elinin ayası sudan çıkıcak erken çıkarmıycaksın yani. Olabildiğince derinden alma olayına gelince onun farklı teknikleri var öyle olması şart değil elini suyun içinde kavisli dolandıranlar var vucuduna yakın koldan kırık çekenler var ama bunlar çok ayrıntı şimdilik boşver. Fikir edinmen için ;

http://www.youtube.com/watch?v=bJkbjOAR5rM&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=Mnwu7vuJB4Y&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=jUXrbU8S8_I&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=tG8stjJW2VE

• çok teşekkürler...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.