Arkadaşlarım sizlere birazcıkta olsun yol göstermek amacı ile bu konuyu hazırladım... Hazırladığım sistemler yaklaşık fiyatlar üzerine kuruludur, yani -+100 ytl oynayabilir... Sistemlere monitör dahil değildir... Dolar = 1,20 YTL alınmıştır...
Artık yeni seri Phenom işlemciler gelmiş bulunmaktadır, piyasada yer bulmaları pek fazla zaman almayacaktır, önerilerime Phenom 9x50 serisini ekliyorum...
Yeni Seri Gigabyte P35 DS3L anakartlarla ilgili dikkatimi çeken bir husus ise bios update sonrası, açılmaması, bir süreliğine o model anakartlardan uzak durmalıyız gibi görünüyor
ÖNEMLİ NOT: 780G çipsetli anakart ile kullanılacak ati kartların hybrid crossfire yapabilme yeteneğini göz önüne alınız
gerçekten bu sefer daha bi güzel olmuş düzenleme daha hoş durmuş. ayrıca sopranos u listeye neden dahil etmediğinizi düşünmeye başlamıştım doğrusu.
umarım sistem tavsiye topicleri biraz olsun azalır.
edit:imla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 4 Şubat 2008; 4:19:47 >
chatixx
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 4 günü kaldı.
4 Şubat 2008, 11:24:39
OErdem Arkadasım çok sagol. Sende olmasan halimiz harap yani. Yepyeni sistem tavsiyeleri bana digerine gore daha anlasılır olmus gibi geldi. Eline sağlık
Arkadaşlar bir sistem daha toplayacam bugun acil. Aşağıdaki sistem uygunmudur?
Q6600 Asus P5K-E wifi veya p35 ds3L 8800 Sparkle 512 Seagate 500 gb 32 mb sata II Veritech 2 gb 800 x 2 Thermaltake sopranos 101 Çok önemli değişiklik yoksa stokta var almam gerekiyor birisine
İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı (Bitti) 16 Gün Donanma K. Yıldızlar Su Üstü Eğitim Mer.(Bitti) Dz Harp Okulu Öğreci Alay Kom./İstanbul/Cankurtaran ( Bi Çok hafta Bi Çok gün ) EKİM 2010 Bu Çocuk 11 ay sonra evinde..
Elimde bir sistem var : MSI k8n platinum anakart, AMD Athlon 64 3000 (1.81 GHz), 2 GB RAM ve 6600GT ekran kartı. Ben bugun gidip bir X2 4200+ ve Biostar TA770 A2+ alacagım onerilerinizi uzerine. Ancak su anki guc kaynagım bu yeni parcalarıda besler mi bilemiyorum.
yani K8N platinum ve athlon 64 3000 in kullandıgı guc, X2 4200+ ve Biostar TA770 A2+ yada yetermi? yeterse, ekran kartınıda degistireyim elim degmisken :) 400 YTL harcayabilirim buna bugun. Amac makina cope gitmesin :(
Elimde bir sistem var : MSI k8n platinum anakart, AMD Athlon 64 3000 (1.81 GHz), 2 GB RAM ve 6600GT ekran kartı. Ben bugun gidip bir X2 4200+ ve Biostar TA770 A2+ alacagım onerilerinizi uzerine. Ancak su anki guc kaynagım bu yeni parcalarıda besler mi bilemiyorum.
yani K8N platinum ve athlon 64 3000 in kullandıgı guc, X2 4200+ ve Biostar TA770 A2+ yada yetermi? yeterse, ekran kartınıda degistireyim elim degmisken :) 400 YTL harcayabilirim buna bugun. Amac makina cope gitmesin :(
x2 4200 alma onun yerine x2 4000 al iyi oc oluyor x2 4200 ler takoz bu konuda
Arklar 17'' lcd monitörlü kalvye mause herşey dahil toplam 1200ytl ye sistem toplayacam oc yapmayacam msn internet bazende fifa2007-2008 counter strike call of duty gibi net cafede oynanan oyunlar oynayacam bu özelliklere göre sistem toplayabilirmiyiz...
e8400 3x250 GB Samsung HDD (2 si raid 0, 1 i yedeklemek icin) ZOTAC 8800GT AMP 4 GB RAM
lik bir sistemi, COOLERMASTER RC-690 kasanın icindeki combine 401W güc kaynagı calistirir mi yoksa ayrıca guc kaynagına ihtiyac duyacak mıyım? Birde bu kasanın guc kaynagı altta, kablolamada problem cikabiliyormus :(
Sistem kafamda asagi yukarı oturmus durumda sizler sayesinde, herkese tesekkur ederim. Sadece COOLERMASTER RC-690 ve LIAN LI PC007-FB + FSP Epsilon 700W 24 Pin Güç Kaynagi arasında kaldım :) Birde RAM arastirmam gerek. iyiki erkenden baslamisim arastirmaya :) daha cok soru soracagim isallah :)
bent konu hakkında bende yeni yeni bilgi ediniyorum ama testlere göre ZOTAC AMP performans olarak ASUS EN8800 TOP'u yakalıyor gibi. Sogutmada ie en iyisi Palit diyorlar :) Umarım dogru ögrendigim seyleri paylasıyorumdur :D
degistirme:imla hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulas -- 4 Şubat 2008; 20:33:25 >
alp78 ekran kartı alıcaksanız P35 olması tercih edilebilirdi
Sulas teşekkür ederim, teklifiniz yeterli benim için
emre9110 kesinlikle ikinci sistem
srknwrx69 bence B3 e kadar bekleyin
dakartal kasa olarak cooler master rc690 derim ama bence enermax chakra ve lcpower kampanyasına da bir bakın, ekran kartı olarak bütçeniz müsaitse zotac amp
bent rica ederim, ben olsam palit 8800gt sonic derdim, ama hız aştırma yapmam diyorsanız zotacda olur
Sulas rc 690 yeterli olur fakat bence kasa ve güç kaynağına gereken önemi verin lian li ve fsp güzel olur
Oerdem hocam bişey sorcaktım anakart ve ekran kartıyla ilgili. Ekran kartı olarak zotac 8800 gt amp versiyonunu almak istiyorum. Ekran kartı pcı 2.0 uyumlu. Anakartı da msi p35 platinum düşünüyorum fakat bu anakart pci 2.0 uyumlu değil. Ekran kartı bunda da çalışıyo fakat performansta önemli bi düşüş olurmu acaba p35 mi alsam ya da gidip bi x38 mi alsam gigabyte falan. Ne dersiniz? aradaki fiyat farkı değermi. Oyunlarda önemli fps düşüşü olurmu.
alp78 ekran kartı alıcaksanız P35 olması tercih edilebilirdi
ustam teşekkürler ben ekran kartı almayı düşünmüyorum şuan anakart üzerindeki ekran kartıyla idare edicem. fiyatı düşürme açısından msı daha uygun bir seçim.
arkadaslar yeni bir sistem topluyorum ağırlıklı olarak oyu amaçlı kullanıcam bazı parçaları kafamda belirledim alternatifi olan ürünler varsa yada su fiyata daha uygununu bulabilirsin gibi yorumları yaparsanız cok minnettar kalırım lütfen bu konuda tecrübeli arkadaslar yorum yapsın ben fiyat perfonmas oranı iyi ve güçlü bi makine toplamayı düşünüyorum ama daha iyiside olabilir derseniz düşünücem ayrıca kasayı daha seçmedim bana lütfen ileride profosyenel olarak geliştirebiliceğim iyi soğutan ama sessiz olması cok önemli olan uygun fiyatlı bi kasa tavsiye ederseniz cok mutlu olucam
Asus P5N-E SLI NF650i-SLI 1333MHz DDR2800
(İKİ EKRAN KARTI KULLANABİLİCEĞİM DAHA İYİYSİ VARSA SÖLEYİN)
Intel Core2Duo E6850 3.0DC 1333MHz 775Pin 4Mb Box
(BU CORE DUO NUN EN SONU YANILMIYOSAM QUAD CORE DA OYUNLARDA DAHA İYİ PERFONMANS OLURSA O DA OLABİLİR LÜTFEN HANGİ MODELİNİ ALMALIYIM SÖLEYİN İŞLEMCİ HIZI OYUNLARDA BURDA DEVREYE GİRİYOMU?)
AMD Athlon 64 X2 4400+ AM2 ASUS M3A AMD 770 KINGSTON DDR2 800 1024MB* 2 HIS 512MB ATI RADEON HD2600 PRO FAN SEAGATE 250GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ ASUS DRW-1814BLT DUAL LAYER LIGHTSCRIBE SATA ASUS TA9A1 350W
öncelikle herkese merhabalar diyorum bir haftadır forumu takip ediyordum üstadların fikirlerini alabilmek için ama üyelik yeni nasip oldu..8sene sonra bir bilgisayar toplayacağım ve tahmin edersiniz ki oyun oynamaya aç bi insan haline dönüştüm 8 senede :) 2500ytl bütçem var ve yüksek performanslı bi sistem kurmak istiorum bir kaç testte 8800gt sli nin daha iyi olduğunu gördüm ancak oerdem hocamın önerdiği bu evga anakartı nerden bulucam izmirde :) sizce 780sli yi daha beklemelimiyim yoksa x38le 3870 crossfire mı yapayım yada x38le 3870x2 mi? yardım ederseniz cok sevinirim okullar acılmadan su ısı halletmek ıstıorum sımdıden herkese cok tesekkurler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt.gtc -- 5 Şubat 2008; 19:56:31 >