Şimdi Ara

Karaciğer alt ast değerlerim yüksek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kpss nedeniyle spora ara verdiydim spora başlayalı 1 hafta olmasına rağmen tahlillerde degerlerim degerler yuksek cikmis tekrar cagirilip detayli tahlil yapildi hicbir hastaligimin olmadigi anlasildi hepatit vb.

doktor bana asiri proteinden oldugunu soyledi karacigeri zorlamissin gibilerinden gunluk 5 yumurta yerken ben 1 tane ye dedi ve yesil cay tarzi aktar urunlerinden uzak durmami soyledi
    supplementleri zaten kesinlikle kullanmamamin gerektigini soyledi

yani anlamadigim sey su 1.80 boy 83 kg birisiyim 1 yumurtayla ve az proteinle nasil bu sporu yapabilirim zaten 1 haftalik surecte herhangi bir supplement kullanmadim sadece 4 yumurta yogun bi sekilde balik ve lor peynir tukettim napmaliyim fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

2 ay sonra tekrar gidicem tahlil icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karaciğer Enzimleri Yüksekliğinin Nedenleri ve Yorumlanması

Karaciğer enzimleri, karaciğerin sağlığının değerlendirilmesinde kullanılan önemli göstergelerdir. Bu enzimlerden biri olan alanin aminotransferaz (ALT), karaciğerde hasar olması durumunda yükselir. Yüksek ALT seviyeleri, çeşitli sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.

Yüksek ALT Seviyelerinin Nedenleri

• Karaciğer iltihabı (hepatit)
    • Karaciğer yağlanması (alkolsüz yağlı karaciğer hastalığı)
    • Alkol kullanımı
    • İlaç yan etkileri
    • Obezite
    • Diyabet
    • Otoimmün hastalıklar

Yüksek ALT Seviyelerinin Yorumlanması

Yüksek ALT seviyeleri, karaciğer hasarının şiddetini belirlemek için kullanılır. Karaciğer enzimleri yorumları şu şekilde yapılır:

• Hafif yükselme: 2-3 kat arasında yükselme, hafif karaciğer hasarına işaret edebilir.
    • Orta yükselme: 4-10 kat arasında yükselme, daha ciddi karaciğer hasarına işaret edebilir.
    • Şiddetli yükselme: 10 kattan fazla yükselme, ciddi karaciğer hasarı veya yetmezliğine işaret edebilir.

ALT seviyelerinin yüksekliği tek başına tanı koymak için yeterli değildir. Doktorunuz, teşhisi doğrulamak için fizik muayene, tıbbi öykü ve diğer testler de isteyecektir.

Yüksek ALT Seviyelerinin Tedavisi

Yüksek ALT seviyelerinin tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar, yaşam tarzı değişiklikleri ve cerrahi müdahaleler yer alabilir.

Sağlıklı bir karaciğer için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve alkol tüketiminin sınırlandırılması önemlidir. ALT seviyeleriniz yüksekse, erken tanı ve tedavi için bir doktora görünmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne kadar çıktı hocam değerler?
  • Gunluk kac gr protein aldin

• Tam olarak hangi degerler yuksek? Doktorlar spor yapan kisilerin degerlerini genellikle yorumlayamiyorlar. Teyzelerin degerleri ile karsilastiriyorlar. Benim kreatinin seviyesi yuksekti, aman, senin bobregin iflas etmek uzere dedi doktor. Oysa kas kutlesi yuksek olan insanlarda zaten kreatinin seviyesi yukseliyor cunku kreatinin kas calismanin yan urunudur.

Bu arada yuksek protein derken? Neye gore yuksek? Proteinin karacigere olumsuz etkisi yok.

• degerleri yazmayi unutmusum
    AST 68
    ALT 54

• AST ve ALT degerleri bir az yuksek, orasi dogru. Ama karacigerinde sorun oldugu anlamina gelmez. Kaslarda fazla mikroskopik yirtilma varsa, ozellikle asiri fazla agirlik calismalarindan (2-3 saatlik) o zaman da bu degerler yukselir.

Su tuketimi de cok onemlidir, ihmal etmemek gerekiyor. Ayrica her sabah 1 tum limon sikip ic, karacigere faydali. Haftada 1 defa 18-24 saat oruc tut, su diyeti. Sadece su ic.

Alkol kullaniyor musun?

Diyeti bir az duzelt, tekrar test edilince belli olacak durum.

• Alx kullanıcısına yanıt
    ben agiroik olarak asiri agir ve kendimi cok yoran birisiyim antramnalarimda 1 bucuk saati gecmez
    su icme olayinda bende acikcasi orayi dusunduydum 1 haftalik periyottaki su tuketitim oldukca azdi ve asiri et tuketimiyle karacigeri zorladigimi dusunuyorum cevabiniz icin tesekkur ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALT ve AST yüksekliği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sawtain kullanıcısına yanıt
    Antremanlar 45dk, maks 1 saati gecmemeli. 1 kas grubu icin en fazla 2-3 egzersiz olmali. Cok fazla tekrar yapilmamali ve her set yapamayana kadar kesinlikle yapilmamalidir.

Yuksek protein dietinin karacigere etkisi yok, bu tamamen karaciger durumuna baglidir. Karacigerin bilinen 300den fazla fonksiyonu var. Agri kesici proteinden daha fazla zarar verir.

demek istediginizi cok iyi anladim ben her sete tum gucum tukenene kadar girdim ama normaldede tum hocalarin felan onerdigi buydu savas cebeci vs.
    ben boyle calisarak 4 ayda cok iyi bi vucuda ulastim ilk defa hafif calis diyen sizsiniz degistirmek zor olucak ama rutinimi sağlık daha onemli mecbur.
    tesekkurler tekrar

• Failure is a tool. Yani bu tukenme bir aractir, antremanda 1-2 sette yapilabilir, ama her sette yapilirsa faydadan daha cok zarar verir. Ozellikle moral olarak.

Ileri seviye sporcularin kaslari o kadar verimli calisiyor ki en ufak bir etki olmasi icin hem daha fazla set, hem daha fazla tukenme gerekli oluyor. Yeni baslayanlar daha cok forma ve her antremanda kg/tekrar arttirmaya bakmali. Ve evet, 4 ay cok kisa bir sure. Ayrica ara verildi. Ben ilk senede en iyi sonuc 2 set yaparak aldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Failure is a tool. Yani bu tukenme bir aractir, antremanda 1-2 sette yapilabilir, ama her sette yapilirsa faydadan daha cok zarar verir. Ozellikle moral olarak.

Ileri seviye sporcularin kaslari o kadar verimli calisiyor ki en ufak bir etki olmasi icin hem daha fazla set, hem daha fazla tukenme gerekli oluyor. Yeni baslayanlar daha cok forma ve her antremanda kg/tekrar arttirmaya bakmali. Ve evet, 4 ay cok kisa bir sure. Ayrica ara verildi. Ben ilk senede en iyi sonuc 2 set yaparak aldim.

Merhabalar, bende bu fazla çalışma konusunda karasızım.
    2 yıldır (belli bir dönemi düzensizdi) hep fazla çalışıyorum. 1.5saat ortalama ve daha azı beni psikolojik hatta fiziksel olarakda tatmin ettiğimi hissetmiyorum. Efor olarakta süreye göre düşük çalışmıyorum.

Nerede okusam hep 45dk sınırlaması var herkes bundan bahsediyor. Gerçekten olmazsa olmaz bir kural mı acaba?
    Bazı arkadaşlar gelip 3 set göğüs girip eve ağrı ile gidiyorlar bende imkanı yok öyle olmuyor, özellikle ağrı hissetmeye tabiki çalışmıyorum ama o gün bana boş hissettiriyor.

Yada crossfit çilerde 10dk bile fazla. Yani bu sporlarda mantıklımı gerçekten bu sayısal sınır değerler?

• Protein tozlarının,zararları bunlar.boşuna demiyorlar,ya karaciğerini,yada böbreklerini eline alırsın diye suplementler yüzünden.

Bunları uzun süre kullananlar,organ yetmezliğine kadar yolu var.arnod amcanın ya böbrek yada karaciğer nakli yapıldığını söyleyenler var örnek verecek olursak.dikkatli olun😎

• 2 yilda nasil bir ilerleme kaydettin? Agirliklar ne kadar artti? 1,5 saat suruyorsa %100 program yanlistir. Dogal kas yapanlar icin bu kadar zorlamaya gerek yok. Genelde insanlarin takip ettigi programlar 'destekli' sporcularin programlaridir. O 'destek' olmadan yapmaya calisanlar ise basarisiz olup, bir suru supplement almaya calisiyorlar. Sonuc pek olmuyor.

Asil amac: progressive overload, devamli yuk bindirme. Salona gidip her Bench press'te 50kg basip gitmek kasi gelistirmez. Ilerleme bu sekilde olmali:
    1. Hafta 50kgx8
    2. Hafta 52,5kgx6
    3. Hafta 52,5kgx7
    4. Hafta 52,5kgx8
    5. Hafta 55kgx6

Kaslar ayni agirliklara adapte oluyorlar. Salonda bir suru adam goruyorum, 1yildir gidiyor, degisim yok. Ben ilk yilda 9kg yag verdim, yag verirken de tum agirliklarim artiyordu, ustune sonra 6kg kas yaptim. Ilk yilda 12kg kas yapmak cok mumkun.

Kilolar arttikca myofibrillar hyperthrophy gelisir, yani o ince ince tellerin sayisi artiyor. Halat gibi dusunun, her antremanda 2-3 tane yeni tel eklemek gerekiyor. Vinclerdeki halatlar ayni tellerden hepsi, ama sayisi o halatin kaldiracagi yuku ifade eder. Bu sekilde kas yampak zor ve yavastir. Ama bu kas kalicidir, 1 ay salona gitmeseniz de gitmez, tekrar ayni duruma ulasilmasi kolay.

O bench yapip giden arkadaslar kesin ne yaptiklarini biliyorlar, her antremanda agirlik arttirdikca, agri yapar, cunku kasin alislmamis bur agirligi kaldirtiyorlar.

1,5 saatlik programlar genelde 12-14 tekrarli ve volumu cok yuksek olan programlardir. Onlar daha cok sarcoplasmic hypertrophy gelistirir, yani cogunlukla kas icindeki sivi artiyor. 2 hafta salona gitmeyince - tisssss, kas gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: suÇ

Protein tozlarının,zararları bunlar.boşuna demiyorlar,ya karaciğerini,yada böbreklerini eline alırsın diye suplementler yüzünden.

Bunları uzun süre kullananlar,organ yetmezliğine kadar yolu var.arnod amcanın ya böbrek yada karaciğer nakli yapıldığını söyleyenler var örnek verecek olursak.dikkatli olun😎

Arnold amca protein disinda ayni anda 4-5 tane farkli anabolik steroid kullaniyordu. Durum cok farkli yani.

Protein tozu süt ile aynidir, ki tum piyasadaki supplementler cogunlukla dogal maddeler.

Proteinin karacigere olumsuz etkisi yoktur, hicbir resmi arastirma bu soylentiyi desteklemiyor. Evet, proteini sindirmek icin karacigerin daha fazla enzim salgilamasi gerekiyor. Saglikli bir karaciger icin kolay bir istir. Ama zaten sorun varsa, o proteinden degildir.

Yuksek protein diyetinin tek onemli yan ekisi - protein vucudun icinde parcalanirken asidik ortam olusturur, o yuzden yuksek miktarda sebze ve su tuketmek gereklidir. Sebzeler sindirildikce baz ortam olusturuyor.

Her şeyin fazlası zarardır adamım unutma!
    Uzun süre bilinçsizce kullanım ileride mutlaka bir hasara yol açar böbrek yada karaciğer de.

• bu konuya geliote direk supplementlere sucu atmak oldukca sacma zaten ustte axiklanmis nedeni uzun agir antreman ve su azligindan demekki neymis protein tozu kullanmak deil su icmemek daha zararli
    bunu hepimizin ogrenmesi lazim ben dersimi aldim sizde ders cikarin HERKESE BOL ŞANS :D

• quote:

Orijinalden alıntı: suÇ

Her şeyin fazlası zarardır adamım unutma!
    Uzun süre bilinçsizce kullanım ileride mutlaka bir hasara yol açar böbrek yada karaciğer de.

Fazla ve bilincli konusunda hemfikiriz. Pek hareketli olmayan bir kisi icin fazla karbohidrat da ileride seker hastaligina neden oluyor. Ama spor yapan biri icin yuksek protein ve yuksek karbohidrat ihtiyactir. Her sey gorecelidir.

İş dolayısıyla sürekli uzun aralar vermek zorunda kalmıştım ve genel olarak split çalışıyordum. Hatta bacak çalışmıyordum.
    2 ay önce rahata erdim ve fullbody yapıyorum ve 12-10-8-6 tekrar sayıları ile ağırlık artırarak gidiyorum.
    Normalde hiç bacak çalışmamış biri gibi 40kg squatda zorlanırken front squatta 60kg*6tekrar , deadliftte 100kg*5tekrar a getirdim.
    Benchte 80kg normalim olarak çalışıyorum.

Suplement kullanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sawtain

demek istediginizi cok iyi anladim ben her sete tum gucum tukenene kadar girdim ama normaldede tum hocalarin felan onerdigi buydu savas cebeci vs.
    ben boyle calisarak 4 ayda cok iyi bi vucuda ulastim ilk defa hafif calis diyen sizsiniz degistirmek zor olucak ama rutinimi sağlık daha onemli mecbur.
    tesekkurler tekrar

4ayda ne vucudu dsfsdgffdbgfd
  • ALT AST degerleri normalde degisik kitlere gore 32 ve ya 40 ust deger olur. Genelde turkiyede calisan laboratuar aletleri 40 ust degerine gore çalışır. Senin degerler 50 60 civari. Bunlara anlamli yukseklik diyemeyiz.

Bir karaciger hastaliginda max 40 olması gereken deger 4 5 katina cikabiliyor. Hatta fulminant dedigimiz birden yetmezlige gittigi tabloda 1500 2000 li degeri bile gördüm.

Yakin zamanda ozellikle parasetamol iceren bir nsai grubu agri kesici kullandiysan ya da antibiyotik grubu bir ilac kullandiysan boyle ufak sapmalara olabilir. Dert olacak bir sorun yok. Herhangi bir seye su an dikkat etmene gerek yok. Bir sure sonra tekrar tahlil ver onlem olarak :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.