Şimdi Ara

Lütfen herkes 1 yorum yapsın, ihtiyacımız var [cvplar 4.sayfada] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tıpkı benim kardeşimi anlattın aralarındaki tek fark oynadıkları oyunlar .4 sene önce psikolojik destek aldık çok şükür düzeldi . Şimdi eve sokamiyoruz paşayi :D sana önerim psikiyatra götürmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes mi psikopat arkadas bende oynuyorum bu oyunu 3 yildir amerikan serverinda ama ne asosyal oldum ne manyak. Arkadaslarla kizlarla takiliriz arada studyo yapar gitar filan calariz ki o arkadaslarimdan oynayanlarda var. Kardesinde problem var gibi geliyor bana heralde arkadas bulma sikintisi cekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bn kucuklugumden beri okul zamani gunde max 1 saat falan oynarim boyle alistim belki bole alissaydi bunlar olmazdi. Artik oyunda oynamiorum dizi izliorum cok canim isterse 30-40 dk pes 13 atiyorum ( dusuncelerimi soyldim umarim faydali olur)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak arkadasim buraya yazilan yorumlarin cogu assagi yukari ayni yorumlardir. Yasakla, doktora gotur, kabloyu saklayla olacak is degil. Sen o cocuga bu yasina kadar tavrini koymadiysan taviz verdiysen bundan sonra da oyle devam eder. Hatalarindan ders alip duzeltmesi icin acisini cekmesi lazim bu birinci kural. Ya agiz burun giriseceksin, yada kendisi universite sinavi yaklastikca cevresinde herkesin calistigini gorunce yavas yavas birakcak. Oyun gercekten uyuşturucu gibi. Ben yaz basindaki deneme sinavinda dusuk yapinca birakmistim sindi ne sacma is yapiyormusum diyorum. Ya bastan taviz vermeyecektiniz yada sinir koyacaktiniz. Bana sorarsani su saatten sonra hata yapmasina izin vermekten baska careniz yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yorum yapan herkese cok cok cok tesekkur ederim. Su an is yerindeyim herkese tek tek mention atamiyorum mobil oldugum icin. Ama emin olun butun yorumlari pur dikkat 2 kez okudum. Hepsini deneyecegiz artik bu gunden sonra, tepkileri gozlemleyecegiz. Gelismeleri eklerim buraya.

    Daha farkli ve daha yeni dusunceleri olanlar varsa onlarinda yorumlarini bekliyorum.

    Tekrardan tesekkurler herkese.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Eğer kardeşinin videosunu çekersen daha ğyi olur hocam

    Ayrıca o nasıl bir çocuktur kaç yaşında?
    Öyle bir daha çıldırırsa bi yumruk koyun bakalım bir daha yapıyor mu.


    Cevap bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnterneti kapattırın oynayamasın..
    Bu sefer internet kafeye falan gidecektir ama giderse ona da bir çare bulunur artık
  • Babanın işlerinin kötü olduğunu söyle ve internet faturasını ödemiceğinizi söyle ve onu bir ustanın yanına ver çalışsın ancak böyle adam olur zira bu gidişle ileriki yaşlarında hayata atıldığı zaman hiç bir tecrübesi olmaz ve toplumdan dışlanır yani çok fena şeyler olur
    ve son olarak demek isteğim onun üzerinde babasının işlerinin kötü gittiğini duygusal bi şekilde annatın o da üzülücektir ve aileme yardım etmem gerek gibisinden bir duyguya kapılacaktır Bu yüzden LoL falan oynayamaz
  • Hocam seni çok iyi anlayabiliyorum, kesinlikle psikolojik bir sorun yok. Tamamen oyuna bağlanmışlık var, bende o yaşlardayken internet kafeden çıkmazdım ama bizim çağda yeni yeni başlamıştı bu oyun işleri ve sokaktan yani gerçek hayattan koparmadık kendimizi bu sayede bağımlısı olmadık.

    Şuan eşimin erkek kardeşi de senin kardeşin ile aynı durumda, lise 1 e yeni geçti ve oda CS oynuyor. Uyanıyor PC başına okuldan geliyor PC başına, yemeğini orda yemek istiyor, kabloları alınıyor bağırıyor çağırıyor vs. gerçekten bağımlılık yapan oyunlar bunlar. Senin kardeşin artık son evre olmuş gerçekten sizin için değiştirmek zor olacak.

    Benim tavsiyem başka aktivitelere yönlendirin zevk alabiliceği bir sürü başka şeyler var. Bunlara yönlendirerek başka şeyleri de öğretin ona. Ben bu şekilde yapmaya çalışıyorum kardeşimize. Örneğin kablolarını alın, sizle yemek yemesini veya yapmayı bıraktığı şeyleri yapmasını isteyin ve bunun karşılığında PC başına geçmeyi hak etmesi gerektiğini söyleyin. Ve problemin oyun oynaması asosyal olması vs olmadığını size ve çevresine davranışlarının yanlış olduğunu belirtmelisiniz bence. Çünkü bir çocuk oyunu sevebilir dersleri kötü olabilir ama davranışları bu şekilde olamaz.




  • Ekran kartı driverini devre dışı bırak. Oyun takılır sürekli bişey oynayamaz ve anlamazda yaptığını ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsadSamil -- 1 Kasım 2013; 9:03:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galatas4ray

    Buna benzer oyun knight oynardım taa.. Ki nezamana kadar arkadaşlarımla pikniğe felan gitmeye başladıgımdan beri yani az onu evden çıkaracak arkadaşlar edinmeye başlamasını sağlamanız lazım babamın beni dövmesi fayda etmedi hemde defalarca yani bu iş dayakla olmuyor. Baktınız hiç olmuyor bu konuda ciddiyim bi yurda gönderin yatılı veya abiler dediğimiz cemaate gönderin konuşurlar 2 güne normale döner inan gidip adamlarla yatsın kalksın demiyorum onunla konuşsunlar yeter bını tüm samimiyetimle söylüyorum.Bu durum başka türlü çözülme psiyatri felanla dözelmez emin ol.Kardeşinle aynı durumdaydım şuan günde 9 saat test çözüyorum inan.Allah yardımcınız olsun.

    9saat test cozmekte super bi gelisme sayilmaz sosyal bir insan olma yolunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam eskiden bende böyleydim. Annem çok şikayetçi olurdu. Babam bir gün işten gelince çağırdı. Bende oyun oynuyorum birazdan gelirim dedim. Aradan 1 saat geçti hala oyundayim tabi. Babam çağırdı yine ben yine salladım fakat sinirlendi bu sefer. Yüksek sesle bağırdı gel çabuk buraya diye. Gittim yanına hemen tvyi kapattı. Annem filan mutfakta babamla tek kaldık odada. Oğlum dedi sen kaç yaşındasın? 17 dedim. Artık kocaman adam oldun kıymetten anlamiyorsun bundan sonra ne kadar ekmek o kadar köfte dedi. Yani ne kadar derd çalışırsan ona göre bilgisayar oynayacaksin dedi. 2 sene böyle devam etti. Hergün ders çalışır babama anlatir ondan sonra oynardim. Tabi öyle eskisi gibi 6-7 saat saat degil. 1 saat oynarsam sukrediyordum. Yani özet gecmek gerekirse artik sıkıyı gormesi lazim hocam. Örneğin ders çalışmazsa oyun oynattirmayin. Ben fm oynarken küfür ettim diye babamın şartelleri indirdigini bilirim ve bu konuda sakın taviz vermeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Döv.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi sizin yerinize değil de babanızın yerine koyarak hareket etseydim. İlk önce oturup konuşarak anlatırdım. Olumsuz ise interneti kapatıp, psikologa götürürdüm.
  • Bence zevk alacağı farklı bir uğraş bulun müzik spor vb. Tabi bir uzmanada danışın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz durumlarda yapılmadı gereken şey psikolog ve psikiyatra ikisine birden baş vurmak, kardeşinizi pc başından uzak tutmak için çeşitli uğraşılar bulmanız gerekiyor. Yanlış Hatırlamıyorsam kardeşinizin duruma verilen teşhis pc bağımlılığı gibi bir adı var ve ilaç tedavisine kadar giden bir tedavi sureci var.Bu dönem geçici bir dönem illaki düzelecek fakat en az kayıpla düzeltmek önemli olan. Bu yüzden profesyonel bir yardım almak kardeşinizin faydasına olur. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yiqiter

    Hocam eskiden bende böyleydim. Annem çok şikayetçi olurdu. Babam bir gün işten gelince çağırdı. Bende oyun oynuyorum birazdan gelirim dedim. Aradan 1 saat geçti hala oyundayim tabi. Babam çağırdı yine ben yine salladım fakat sinirlendi bu sefer. Yüksek sesle bağırdı gel çabuk buraya diye. Gittim yanına hemen tvyi kapattı. Annem filan mutfakta babamla tek kaldık odada. Oğlum dedi sen kaç yaşındasın? 17 dedim. Artık kocaman adam oldun kıymetten anlamiyorsun bundan sonra ne kadar ekmek o kadar köfte dedi. Yani ne kadar derd çalışırsan ona göre bilgisayar oynayacaksin dedi. 2 sene böyle devam etti. Hergün ders çalışır babama anlatir ondan sonra oynardim. Tabi öyle eskisi gibi 6-7 saat saat degil. 1 saat oynarsam sukrediyordum. Yani özet gecmek gerekirse artik sıkıyı gormesi lazim hocam. Örneğin ders çalışmazsa oyun oynattirmayin. Ben fm oynarken küfür ettim diye babamın şartelleri indirdigini bilirim ve bu konuda sakın taviz vermeyin.


    +1 .

    ama senin şöyle bir durumun var kardeşim, sen babana saygı duyuyormuşsun , bahsi geçilen kardeşimiz durumu şahsi mesele yapıp sinir krizi boyutuna geliyor zannedersem. seninkisi klasik oyun bağımlılığı, bahsi geçen arkadaş ise kaybettiği zaman kibir ve ego patlaması yaşıyor sanıyorum. seninle baban konuşunca "olm harbiden ya abarttık galiba" demişsin. şalter kapanıp ev sessizleşince "bi hal ettik " demişsindir :) bu arkadaş bunu yapmaz. biraz daha ciddi mevzu.


    hocam önce siz elinizden geleni yapın gerçekten çok salmışsınız ipi, şöyle biraz gergin olsun ip, yakına gelsin görebileceğiniz bi yere. sizden epey uzaklaşmış kardeşiniz.




  • belli ki kardeşiniz asosyal bir pc bağımlısı olmuş, çağımızda sık görülen bir problem. toplum içinde varolamayan, çevresine kendisini kabul ettiremeyen bireyler, sosyal medya ya da böyle rpg oyunlarla kendisini diğer insanların arasında kabul görmüş şekilde düşünüyor. burada kardeşinizin bir kaç hobi edinmesi gerekiyor, o yaştaki çocuklar futbol,basketbol gibi spor kurslarına ya da kulüplere başlatılarak daha yararlı bir sonuç elde edilebilir. bunlar dışında profesyonel psikolog ve psikiyatr dan profesyonel öneri ve tedavi alması gerekiyor, bu sinir atakları ilerdeki hayatını kesinlikle etkileyecektir. evlendiğinde eşini,çocuğunu dövmeye kadar gidebilir. vakit kaybetmeden profesyonel yardım almalısınız bence.
  • Eğer hesabına girip oyundaki görevlilere ağır küfürler etmeyi başarırsanız büyük ihtimalle birkaç yüzyıllık ban yiyebilir bu da ona sonuç olarak emek verdiği birşey olduğu için çok koyar ve oyundan büyük bir ihtimalle ayrılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıkere fifa 98 mı ne ne oynarken yemege cagırmıslardı da oyun bıtınce gelcem demıstım. Babam monitoru camdan aşagıya atmıstı :D Tabı bır hafta sonra daha guzel bır monıtor aldı o da cabası :D
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.